Nato tietoa

Anonyymi

Naton 30 jäsenmaista 28 on Euroopasta. Vain 2 maata on Euroopan ulkopuolelta.

Paras rauhanturvajärjestö on Nato. Rauhannobelisti presidentti Martti Ahtisaari sanoo tämän tosiasian, että: "Nato on paras rauhanturvajärjestö": http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000878434.html

Venäjä ei ole koskaan hyökännyt yhteenkään Natomaahan. Myöskään Neuvostoliitto ei ole koskenut yhteenkään Natomaahan. (Erittäin tärkeä peruste liittyä rauhanturvajärjestö Natoon).

Myöskään edes Putin ei pidä järkevänä hyökätä Natomaahan(löytyy monesta eri lähteestä tämä kansalaisen haastattelutunnilla esittämä kysymys, johon Putin vastasi , että vain hullu edes kuvittelee hyökkäävänsä Natoon): http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015060819825826_ul.shtml

Sotaveteraanimme kannattaa rauhanturvajärjestö Natoa. EI KOSKAAN ENÄÄ YKSIN. Sodan kokenut kenraali Ehnroot haluaa että Suomi menee Naton turvaan kuten muutkin länsimaat: http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/arviot/1074325496/Kenraali Adolf Ehrnrooth tyttaren silmin Hannes Hynönen ja moni muu veteraanimme:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76742-hannes-hynonen-apu-lehdessa-suomi-natoon-ei-mitaan-epailysta

Nato on aina ollut toimiva Puolustusliitto, joka antaa konkreettista sotilaallista apua jäsenmaan sitä pyytäessä: http://yle.fi/uutiset/3-9014345 (Tällä vastataan kysymykseen että Nato ei auttaisi hädän hetkellä). Myös Trump koko presidenttikautensa ajan on lähettänyt joukkoja Natomaiden pyynnöstä turvaamaan heitä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006222459.html

Natosta huolimatta säilytämme yleisen asevelvollisuuden. Yleinen asevelvollisuus yhdessä Naton kanssa takaa että saammme olla rauhassa.

Puolustusliitto Ruotsin kanssa on toiveajattelua. Rauhan aikaiseen toimintaan Ruotsi kyllä osallistuu asekauppojen toivon takia, mutta kieltäytyy antamasta Suomelle apua sodassa. Tässä fakta: "Ruotsin pääministeri Löfven: Ei puolustusliittoa Suomen kanssa" http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001203880.html

-Suomi saa puolustusliitto NATON turvatakuut ensimmäisenä asiana jo ennen jäsenyyttä kun jäsenyyttä aletaan hakea.
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/nato-selvitys-suomen-kohdalla-tehtaisiin-taysin-ainutlaatuinen-ratkaisu/726430/
Mandaatti NATOON liittymiseen voidaan saada päättämällä asiasta Eduskunnassa.

Naton hinta on noin 55 milj, eli 10 euroa per henkilö.
https://puolustusvoimat.fi/documents/2182700/0/Arvio Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista/bcdb338c-316b-4b78-b5cd-fe439574a768/Arvio Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista.pdf

Köyhät ei käytännössä maksa tästä mitään, vaan rikkaat maksaa. Hinta on erittäin halpa vapaasta isänmaasta! Hintaan ei voi sisällyttää omia puolustuskulujamme, koska jokaisen pitää pitää oma puolustus kunnossa ja esimerkiksi miljardien hävittäjäinvestoinnit joudumme joka tapauksessa tekemään. EU-jäsenmaksuun summa on pieni. Olemme EU:lle nettomaksaja. Vuonna 2018 summa oli 580 miljoonaa euroa, eli 105 eura per henkilö. EU on kuitenkin tärkeä Suomelle.

EU ei takaa sotilaallisia turvatakuita Naton ulkopuolisille maille, koska EU:n Lissabonin sopimus koskee vain EU-maita, jotka ovat länsimaisen puolustusliitto Naton jäseniä. Jukka Tarkka: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=156667954917427&id=100017226703516

YK on velvoittanut rauhanturvajärjestö Natoa moneen rauhanturvaoperaatioon, joihin on osallistuneet myös suomalaiset isoa palkkaa vastaan. Mm: Naton Kfor-joukkoihin on osallistunut hyvin suuri määrä meitä suomalaisia, yli 8000 miestä Kfor-operaaioiden aikana.

Venäjä hyökkäilee vain liittoutumattomiin maihin ja ryöstelee heiltä maita. Tämä asia löytyy hyvin monesta lähteestä ja on jokaisen helppo todentaa. 2014 Ukrainan Krimi. Venäjä ryösti 2008 Etelä-Ossetian ja Aphasian Georgialta. Myös Moldovalta on ryöstänyt alueita viime aikoina. Syyriaakin miehittää edelleen, vaikka kertoi sieltä lähteneensä. Siellä murhasi, kuten Itä-Ukrainassa paljon ihmisiä. Yksikin ihmisen murha on väärin, eikä tällaista henkilöä pidä tukea eikä kannattaa millään tavalla, se on hyvin sairasta. Kaikki työ jokaisen ihmisen pitäisi tehdä sen eteen, että diktaattori psykopaatti saadaan pysäytettyä maailmanvalloituksessa.

Nato on sama asia kuin vapaat länsimaat. Esimerkiksi Eurooppalaisista 94% asuu Natomaassa. Vain harva länsimaa on Naton ulkopuolella.

Suomi hyväksyttäisiin Naton johtajan kertomana nopealla aikataululla Natoon, jos hakisimme jäsenyyttä. Näin hän sanoi Ukrainana pahimman kriisin aikana, haastattelu löytyy HS:n verkkolehdestä: http://www.hs.fi/politiikka/a1399604612959

Viron liittyessä Natoon, kauppa Viron ja Venäjän välillä sen jälkeen vain lisääntyi, kun suhde selkiintyi. Viron valtion sivuilta löytyy ulkomaankauppatilasto, joten voit verrata niitä Viron Natoon liittymistä olevia olevia ulkomaankauppatilastoja ennen ja jälkeen, ja todeta tämän tosiasian.

Naton tuoma synergiaetu ilmataistelussa on valtava: kaikki hä

142

914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naton tuoma synergiaetu ilmataistelussa on valtava: kaikki hävittäjät ja tutkat ympäri EUn aluetta pelaa yhteen ja venäjän koneet saadaan alas helposti. Tämä peloite nimenomaan on se miksi Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Natomaahan. Myöskin se, että Natolla on ohjuspuolustusjärjestelmä, joka blokkaa ohjukset venäjällä räjähtäviksi jo nousuvaiheessa, tekee sen,ettei venäjä ole kinnostunut tuhoamaan itseään.

      Natojäsenyydestä on myös taloudellisia etuja. Esimerkiksi sijoittaja miettii riskiä uskaltaako sijoittaa rahojaan kyseiseen maahan. Kuka ulkomainen sijoittaja uskaltaa tänä aikana sijoittaa rahojaan Naton ulkopuoliseen maahan, esimerkiksi Suomeen tai Ukrainaan? Kyllä sijoittaja etsii turvallisempaa maata rahoilleen. Sijoittajien tuoma raha nostaisi Suomen taloutta ja lisäisi työpaikkoja, eli sillä on myös iso taloudellinen hyöty meille. Siitä on ollut uutisia taloussanomissa. Myös ex. presidentti Martti Ahtisaari on puhunut Natojäsenyyden tärkeydestä myös sijoittajien kannalta juuri tästä mistä tässä kirjoitin. http://yle.fi/uutiset/tutkija_nato-jasenyys_olisi_taloudellisesti_suomen_etu__monimutkainen_poliittinen_laskutoimitus/8412703

      Nato ei pakota ketään sen operaatioihin. Se on täysin vapaaehtoista. Niin henkilökohtaisella tasolla kuin kansakuntana. Käytännössä aseapua joudutaan antamaan ja lähettämään vapaaehtoisia sotilaita isoa palkkaa vastaan, kuten nytkin teemme lähettämällä vapaaehtoisia miehiämme Naton Kfor-joukkoihin. Mutta nämä on aina vapaaehtoisia. Toisin on venäjällä. Siellä ei kysellä lähdetkö, varsinkin kaikki miehitetyn maan miehet pakotetaan itänaapurissa rintamille, se on nähty itänaapurin toiminnassa aina.

      Nato yli 10-kertainen voima asevoimin tarkasteltuna verrattuna köyhään venäjään. Naton avulla vältämme sodan, kuten muutkin Natomaat ovat tehneet. Yksin ollessa sodan alkaessa poterossa on myöhäistä miettiä Natoa, kun ammukset ja patruunat on lopussa. Naton kannattaminen on isänmaallinen teko. Sen avulla säilymme itsenäisenä nyt ja tulevaisuudessa. Nimittäin yhteenkään Natomaahan Venäjä ei ole hyökännyt, eikä myöskään Neuvostoliitto ole hyökännyt yhteenkään Natomaahan.

      https://www.verkkouutiset.fi/verkkouutiset-selvitti-kansa-valmis-natoon-jos-valtiojohto-niin-haluaa-17919/ TEE ISÄNMAALLINEN TEKO. Kannata Natoa - pysymme itsenäisinä!

      ——————————————————————-
      ##Suomettuminen ei toimi diktaattoria vastaan. Viro yritti suomettumista 1939 ja teki myönnytyksiä. Lopulta NL vaati että heidän pitää saada tuoda neuvostojoukkoja maahan TAI HE HYÖKKÄÄVÄT. Seuraavaksi Viro oli miehitetty ja itsenäisyys meni. Stalin oli kuin putin. Suomelle käy samoin, lopulta ikävästi jos emme liity NATOON.

      • Anonyymi

        Varmasti Suomi ois mieleinen kumppani Natolle,tottakai kuuliainen maksaja kelpaa joka ei kyseenalaista mitään.Juuri näinhän siinä kävi Eussakin,ensin oltiin muka niin hyvissä asemissa,pikkuhiljaa kaikki päätöksenteko viety/viedään.Todetaan vaan että näin Eussa on päätetty..Tämä meni nyt sivuun Natosta,mutta piti todeta.Tietysti Suomalaiset on ite tyrineet siellä eussa kun ei mistään voi sanoa vastaan.Ainakin Ville Niinistön toimet lähentelee maanpetturuutta..ja ei, ei vaihtoehto ole Venäjä,vaan aito itsenäisyys...ps.onko muuten tähän Nato-asiaan palatakseni,onko Venäjä jotenkin uhannut viime aikoina Suomea? Mielestäni ei,joten jäitä hattuun vaan.Keskityttäis tuohon euhun ennemminkin,torjuttais mitä torjuttavissa on sen järjettömistä päätöksistä.


    • Anonyymi

      Vain 10e/henkilö millä taataan Suomen itsenäisyys,hinta on halpa!

      • Anonyymi

        Lähde moiselle väitteelle? Takuulla tulee myös Nato-tukikohta Suomen maaperälle. Saasteita ja meluhaittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähde moiselle väitteelle? Takuulla tulee myös Nato-tukikohta Suomen maaperälle. Saasteita ja meluhaittoja.

        Lue aloitus teksti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähde moiselle väitteelle? Takuulla tulee myös Nato-tukikohta Suomen maaperälle. Saasteita ja meluhaittoja.

        Ilman Natoa tulee takuulla myös Ryssä-tulikohta Suomen maaperälle.
        Saasteita ja meluhaittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman Natoa tulee takuulla myös Ryssä-tulikohta Suomen maaperälle.
        Saasteita ja meluhaittoja.

        Ei ole tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähde moiselle väitteelle? Takuulla tulee myös Nato-tukikohta Suomen maaperälle. Saasteita ja meluhaittoja.

        Natojäsenyys ei lisää tukikohtia eikä kustannuksia, eikä Natossa ole jäsenmaksua. Kustannuksia tulee vain joidenkin henkilöiden sijoittamisesta Naton päämajaan edustamaan Suomea. Puolustusmenomme ovat jo Naton jäseniltään edellyttämällä tasolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähde moiselle väitteelle? Takuulla tulee myös Nato-tukikohta Suomen maaperälle. Saasteita ja meluhaittoja.

        Ei tule tukikohtaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tule tukikohtaa

        ... ellei Suomi niin halua. Näin ovat toimineet NATO-maat Tanska ja Norja ... eikä koitunut mitään ongelmia.


    • Anonyymi

      venäjä miehittää kokoajan Matoon kuulumattomia maita, milloin on Suomen vuoro?

      • Anonyymi

        Siis Natoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis Natoon

        Ei joooooo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei joooooo.

        NATO on arvoiltaan ja jäsenistöltään Suomelle luonteva järjestö, ovathan siellä pohjoismaiset arvostetut demokratiat ja hyvinvointivaltiotkin Tanska ja Norja.


    • Anonyymi

      kylmän sodan jälkeen Venäjä on kaapannut neljältä naapuriltaan seitsemän aluetta: Transnistria, Tšetšenia, Abhasia, Etelä-Ossetia, Krim, Donetsk, Luhansk. Muutama niistä kuluu jo Venäjä valtioalueeseen.

      Venäjän uusi yritys laajentaa etupiiriään länteen näyttää herättäneen suomalaiset

    • Anonyymi

      Ahtisaari on dementoitunut vanhus.

    • Anonyymi

      Tuntuu käsittämättömälle että suomi ei ole natossa 2022 tammikuussa. Syylliset on poliitikot ja media.


      1949-50 lähtien tähän päivään on pitkä aika.

      Itse ihmettelin 1993-1994 jolloin mietin ja selvitin ketkä natossa ja miksi. Silloin kanta oli selvä, armeijassa 90 luvun puolella suurin ryhmästä oli nato kannalla omasta joukosta n 20 vuotiaana. Tehtiin äänestys. Sieltä on yli 20 vuotta

      • Anonyymi

        👍👍👍


      • Anonyymi

        Venäjän vaikuttamispyrkimyksillä Suomessa on yksi iso tavoite, estää liittyminen natoon.

        Keinoja on paljon, mm talouskytkökset, infovaikuttaminen kansalaiskeskusteluun, häirintä, kiristys,uhkailu,vihjailu,kv politiikkaan vaikuttaminen jne
        Keskusteluun se pyrkii vaikuttamaan monella tavalla. Mm edesauttamalla venäjän tavoitteille suosiollisten asioiden, ilmiöiden ja henkilöiden tietä. Ja vastaavasti häiritsemällä näiden kilpailijoita.
        Venäjän tavoitteille myönteiset henkilöt on tunnetusti jaettu taloudellisella tai muulla palliotteella kauko-ohjattuihin sekä hyödyllisiin hölmöihin. Nämä osallistuvat tavoitteiden edesauttamiseen asemansa mukaan. Keskustelua voi häiritä spämmillä, saivartelulla, trollaamalla, alatyylisillä jutuilla jne ja nämä keinot ovat alimman tason hölmöjen tehtävänä. Alimmalla tasolla voi vaikuttaa myös kuluttajan valinnoilla, äänestämällä, epäluottamuksen kylvämisellä yhteiskuntaa kohtaan. 2. tason vaikuttajalla voi olla mahdollista vaikuttaa keskusteluun julkaisujen sisällön ja ajoittamisen kautta. Vaalivaikuttaminen, investointipäätökset jne ovat myös mahdollisia 2. tason palliohjatun tai hölmön keinovalikoimassa. 3. tason palliohjattu tai hölmö voi vaikuttaa suoraan päätöksillä, viivyttämisellä, ilmapiirin hämärtämisellä, keskustelun kieltämisellä, keskustelun vaikeuttamisella tulkinnanvaraisella kielipelillä, terminologian vaihtamisella, monitulkintaisuudella joka on populistiseen politikointiin jo sisään rakennettunakin.


    • Anonyymi

      Venäjän Suomen-suurlähetystö levittää outoa videota:Minä olen venäläinen valloittaja!!

      Kyseessä on Youtubessa julkaistu video, jota ovat levittäneet muun muassa Venäjän ääni -sivusto, Venäjän puolustusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin ja Helsingissä sijaitseva Venäjän Suomen-suurlähetystö. IS on pyytänyt Venäjän Suomen-suurlähetystöltä kommenttia asiasta, mutta yhteydenottoon ei ole vielä vastattu.

      https://www.youtube.com/watch?v=T65SwzHAbes&index=7&list=PLAMdv4iZS-eucM5aA8Vy0cvUGZK68M_cU

      ”Tervehdys! Minä olen venäläinen valloittaja. Se on ammattini. Niin on historiassa käynyt”, aloittaa videon miesääni kertomuksensa. Samalla kuvassa vilisee taidokkaasti tehty kollaasimainen videoteos, jonka sisältö vilisee viittauksia Venäjän mahtiin ja menneisyyteen.

      ”Minä valloitin Baltian. Rakensin sen maaseudulle tehtaita ja voimaloita. Baltiassa tehtiin korkealaatuista radiotekniikkaa ja autoja ja se tuli tunnetuksi hajuvesistään ja balsameistaan. Minua pyydettiin lähtemään sieltä. Nyt sieltä saadaan anjovista ja osa väestöstä pesee vessanpyttyjä Euroopassa”, kertoja jatkaa.

      Tarkoituksena on ilmeisesti kertoa, että Venäjän miehittämä maa on hyötynyt uudesta isännästään enemmän kuin on kärsinyt.

      ”Minä valloitin Keski-Aasian. Rakensin paljaille aroille kanavia, tehtaita, avaruusasemia, sairaaloita ja stadioneja. Siellä rakennettiin avaruusraketteja ja lentokoneita. Teollisuus kehittyi. Vehnää ja puuvillaa kasvatettiin koko maan tarpeisiin. Minua pyydettiin lähtemään sieltä. Nyt siellä otetaan vain amerikkalaisia luottoja ja kasvatetaan kannabista.”

      Tarina rakentaa kehystä tulevaa varten. Näiden jälkeen päästään Ukrainaan.
      Minä valloitin Ukrainan. Yhdessä ukrainalaisten kanssa rakensin lentokoneita, laivoja, tankkeja ja autoja. Minua pyydettiin lähtemään sieltä. Nyt siellä tuhotaan kaikki, mitä jäi valloittajalta. Siellä ei rakenneta mitään uutta, paitsi jatkuvia maidaneja ja diktatuuria.”

      Näin video on päässyt sisällöltään nykypäivään. Tämän jälkeen kertoja sanoo olevansa synnynnäinen valloittaja. Hän kertoo Venäjän sotamenestyksestä ja siitä, miten maa on kukistanut Napoleonin ja Hitlerin. Suomea tässä yhteydessä ei sentään mainita.
      ”Ymmärtäkää… minä en tarvitse teidän tekopyhää vapauttanne, minä en tarvitse mädäntynyttä demokratiaanne, minulle on vierasta kaikki, mitä kutsutte länsimaisiksi arvoiksi. Minulla on muut kiinnostuksen kohteet! Varoitan ystävällisesti viimeisen kerran. Älkää tulko kynityksi. Minä rakennan rauhaa, minä rakastan rauhaa, mutta sotia osaan paremmin kuin kukaan muu.”

      Video päättyy siihen, että kertoja lähettää viestinsä Yhdysvaltain presidentille, Barack Obamalle.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425611677019.html?pos=ok-nln

      ja Kohta tulee video...tämän takia hyökkäsimme Suomeen....

      • Anonyymi

        Ei ole tulossa tuollaista videota, älä pelkää.


      • Anonyymi

        Neuvostoliitossa vierailleena näin ne loputtomat jonottajat kupongit kourassa seisomassa loputtomissa jonoissa saadakseen edes vähän huonoja elintarvikkeita.


    • Anonyymi

      Katsokaa yle areenasta kylmänsodan Suomi!!

      • Anonyymi

        Katsottu ja hyvin avasi silmät miten rähmällään Suomi on joutunut olemaan


      • Anonyymi

        Katsokaa myös taistelukenttä2020


      • Anonyymi

        Katsottu ja rähmällern olo on Suomen osalta loppu nyt


      • Anonyymi

        Se ohjelma on ylen masinoimaa propagandaa.Silloin oli se aika ja silloin piti toimia niin.Kekkosen ansiosta maata ei miehitetty ja Suomi vaurastui,luotiin hyvinvointiyhteiskunta.Tehdäänköhän joskus dokumenttia Eu-Suomesta..toivottavasti..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ohjelma on ylen masinoimaa propagandaa.Silloin oli se aika ja silloin piti toimia niin.Kekkosen ansiosta maata ei miehitetty ja Suomi vaurastui,luotiin hyvinvointiyhteiskunta.Tehdäänköhän joskus dokumenttia Eu-Suomesta..toivottavasti..

        Se on justiinsa näin!


    • Anonyymi

      ##Suomettuminen ei toimi diktaattoria vastaan. Viro yritti suomettumista 1939 ja teki myönnytyksiä. Lopulta NL vaati että heidän pitää saada tuoda neuvostojoukkoja maahan TAI HE HYÖKKÄÄVÄT. Seuraavaksi Viro oli miehitetty ja itsenäisyys meni. Stalin oli kuin putin. Suomelle käy samoin, lopulta ikävästi jos emme liity NATOON

      • Anonyymi

        Ainoa mikä voisi moisen mahdollistaa on venäläisten omistamat maa-alueet Suomessa. Nyt lakimuutos ettei jatkossa myydä muille maille maata. Ei myöskään USA:lle.


    • Anonyymi

      Nyt Luomalässyttäjää kyllä kiihdytetään...

    • Anonyymi

      NATO ei ole mikään rauhanjärjestö vaan rauhattomuus järjestö Euroopassa ja muualla ainoastaan paras siviilien sotamurhaaja.

      • Anonyymi

        Sois nyt puhut tynnyripommittaja venäjästä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sois nyt puhut tynnyripommittaja venäjästä

        Ei Venäjä kulu Eurooppaan. ;)

        Kylläpäs se on nyt vaan Nato tämä tynnöripommitaja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Venäjä kulu Eurooppaan. ;)

        Kylläpäs se on nyt vaan Nato tämä tynnöripommitaja!

        venäjä potkittiin ulos tästä syystä euroopan ihmisoikeusneuvostosta


      • Anonyymi

        Venäjä ei käytä tynnyripommeja vaan köyhä Syyria NATOteroja vastaan käytti aikoinaan ja Syyrian tekemät myrkkykaasuiskut on todellisuudessa NATOterojen itsensä tekemiä ja niiden yrityksiä on paljastunut viime päiviin asti mutta Syyrian ilmoitti niistä aikeista YKlle ja esti iskut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Venäjä kulu Eurooppaan. ;)

        Kylläpäs se on nyt vaan Nato tämä tynnöripommitaja!

        Väärin


      • Anonyymi

        Ryssä lietsoo sotaa euroopassa!


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus linkkeineen 👍

    • Anonyymi

      Nato on Länsimaiden puolustusliitto ja kun seuraa r....n touhuja ja halua miehittää eri maita niin ehdottomasti Natoon Suomi ja Ruotsi

    • Anonyymi

      Nato tietoa

      Naton 30 jäsenmaista 28 on Euroopasta. Vain 2 maata on Euroopan ulkopuolelta.

      MUTTA!

      2 Naton Eurooppalaista Naton ulkopuolista maata sijaitsee Pohjolassa avan kuin
      voittamattomina saarekkeina ja se nyrhii Natoa rotan lailla!!!

      • Anonyymi

        Tanska ja Norja ovat NATOssa.

        Molemmat ovat olleet NATOssa jo vuosikymmeniä.

        NATOn edellinen pääsihteeri oli tanskalainen ja NATOn nykyinen pääsihteeri on norjalainen.

        Suomen on luonteva olla osa NATOn pohjoismaista puolustusyhteisöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanska ja Norja ovat NATOssa.

        Molemmat ovat olleet NATOssa jo vuosikymmeniä.

        NATOn edellinen pääsihteeri oli tanskalainen ja NATOn nykyinen pääsihteeri on norjalainen.

        Suomen on luonteva olla osa NATOn pohjoismaista puolustusyhteisöä.

        Tanska ja Norja on vain onnettomia NATOmyyriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanska ja Norja on vain onnettomia NATOmyyriä.

        Tiltua inhottaa nyt


    • Anonyymi

      Suomen ja ruotsin pitäisi ehdottomasti liittyä NYT Natoon. Tulevaisuudessa idästä ei tule mitään hyvää. Päättäjät jättäkä hakemus ja tätä asiaa ei tarvitse kansalta kysyä.

      • Anonyymi

        2 Naton Eurooppalaista Naton ulkopuolista maata Suomi ja Ruotsi sijaitsee Pohjolassa voittamattomina saarekkeina ja se nyrhii Natoa rotan lailla!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2 Naton Eurooppalaista Naton ulkopuolista maata Suomi ja Ruotsi sijaitsee Pohjolassa voittamattomina saarekkeina ja se nyrhii Natoa rotan lailla!!!

        SUOMEN on luonteva olla osa NATOn pohjoismaista puolustus- ja rauhayhteisöä NATOa yhdessä erittäin arvostettujen demokratioiden TANSKAN ja NORJAN kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2 Naton Eurooppalaista Naton ulkopuolista maata Suomi ja Ruotsi sijaitsee Pohjolassa voittamattomina saarekkeina ja se nyrhii Natoa rotan lailla!!!

        Ryssärottaa ärsyttää medisssa virinnyt Nato keskustelu


    • Anonyymi

      Pääsihteerin mukaan Suomi ja Ruotsi ovat Naton läheisiä kumppaneita ja yhteistyö on hyväksi sekä Natolle että Suomelle ja Ruotsille.

      – Jos Suomi ja Ruotsi haluavat aloittaa jäsenyysneuvottelut, niin Nato on valmiina, sanoi Stoltenberg.

      Stoltenberg keskusteli perjantaina puhelimitse myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa. Stoltenberg ja Niinistö puhuivat Venäjän toimista ja Naton avointen ovien politiikan jatkumisesta Suomen suhteen.

    • Anonyymi

      Nato on 30 jäsenmaan puolustusliitto. Nykyisellään ja pian Suomi ja Ruotsi on mukana

      • Anonyymi

        Suomen nykyinen ulkopolitiikan johtaja...... yhdessä valtioneuvoksen kanssa on puhunut eurooppalaisemman naton puolesta. Johtajamme on sanonut että hän ilmoittaa selkeästi mikäli hänen kantansa järkkyy. 2 maata on naton ulkopuolelta, nämä maata arvostavat näkemyksen varmasti korkealle, ainakin Trump antoi näkyvyyttä Suomelle, muttei Ruotsille. Obama toimi toisin. . päin. Johtajamme mukaan natoon liitytään vain kansanäänestyksellä. Kriisin aikana natoon ei kuulemma suomi voi liittyä. Ukrainassa varmaan arvostetaan tätä. Toisaalta asiaa tarkastellaan jos tilanne kiristyy.. ja todetaan että on yhä kriisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen nykyinen ulkopolitiikan johtaja...... yhdessä valtioneuvoksen kanssa on puhunut eurooppalaisemman naton puolesta. Johtajamme on sanonut että hän ilmoittaa selkeästi mikäli hänen kantansa järkkyy. 2 maata on naton ulkopuolelta, nämä maata arvostavat näkemyksen varmasti korkealle, ainakin Trump antoi näkyvyyttä Suomelle, muttei Ruotsille. Obama toimi toisin. . päin. Johtajamme mukaan natoon liitytään vain kansanäänestyksellä. Kriisin aikana natoon ei kuulemma suomi voi liittyä. Ukrainassa varmaan arvostetaan tätä. Toisaalta asiaa tarkastellaan jos tilanne kiristyy.. ja todetaan että on yhä kriisi.

        Siis 2 maata Natossa Euroopan ulkopuolelta, ja nämä 2 tosiaan arvostavat puheita eurooppalaisemmasta natosta


      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      KONFLIKTIN RISKI Ukrainan rajalla on todellinen, sanoi sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg perjantain tiedotustilaisuudessa. Venäjän aggressiiviset toimet horjuttavat hänen mukaansa turvallisuustilannetta Euroopassa.

      Stoltenbergin mukaan Venäjän sotilaallisen voiman lisääntyminen Ukrainan lähellä pitää yhä yllä pelkoa mahdollisesta hyökkäyksestä.

      – Olemme havainneet panssaroituja yksiköitä, tykistöä, taisteluvalmiita joukkoja, elektronisen sodankäynnin laitteistoa ja paljon muuta sotilaallista voimaa, Stoltenberg totesi.

      Sotilaallinen voima yhdistettynä Venäjän Natolle esittämiin turvallisuusvaatimuksiin sekä Venäjän aiempiin toimiin Ukrainaa ja Georgiaa vastaan ”lähettävät viestin todellisesta riskistä uuteen aseelliseen konfliktiin Euroopassa”, huomautti Stoltenberg uutistoimisto AP:n mukaan.

      NATO-MAIDEN ulkoministerit pitivät ennen tiedotustilaisuutta videokokouksen. Tiedotustilaisuudessa Stoltenberg sanoi myös, että Suomi ja Ruotsi ovat Naton läheisiä kumppaneita ja että läheinen yhteistyö on hyväksi Suomelle ja Ruotsille, mutta myös Natolle.

      – Naton ovet pysyvät auki, totesi Stoltenberg.

    • Anonyymi

      "KONFLIKTIN RISKI Ukrainan rajalla on todellinen, sanoi sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg perjantain tiedotustilaisuudessa. "

      Eli Nato on hyökkäämässä Venäjälle lähiaikoina.

      • Anonyymi

        Venäjä on ainoa maa koko maailmassa, joka 2000-luvulla on hyökännyt Euroopassa naapurimaihinsa kristittyjä perheitä joukkomurhaamaan, heidän maitaan näpistelemään ja kotejaan riekaloimaan.

        NATO ei tehnyt niin.
        USA ei ole tehnyt niin.
        SUOMI ei ole tehnyt niin.

        VAIN VENÄJÄ ON TEHNYT NIIN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on ainoa maa koko maailmassa, joka 2000-luvulla on hyökännyt Euroopassa naapurimaihinsa kristittyjä perheitä joukkomurhaamaan, heidän maitaan näpistelemään ja kotejaan riekaloimaan.

        NATO ei tehnyt niin.
        USA ei ole tehnyt niin.
        SUOMI ei ole tehnyt niin.

        VAIN VENÄJÄ ON TEHNYT NIIN.

        Höpö höpö USA on hyökännyt Jugoslaviaan ja NATOn kanssa Serbiaan tappaen kymmeniä tuhansia siviilejä ja varastanut Kosovon ja USA myös hyökkäsi salaisella sodalla Ukrainaan tehden Ukrainan Nazien kanssa värivallankaappauksen tuhoten Ukrainan ja sen demokratian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on ainoa maa koko maailmassa, joka 2000-luvulla on hyökännyt Euroopassa naapurimaihinsa kristittyjä perheitä joukkomurhaamaan, heidän maitaan näpistelemään ja kotejaan riekaloimaan.

        NATO ei tehnyt niin.
        USA ei ole tehnyt niin.
        SUOMI ei ole tehnyt niin.

        VAIN VENÄJÄ ON TEHNYT NIIN.

        USA on murhanut miljoonittain muslimi siviilejä 2000 luvulla. Sitä enne se murhasi kymmenin miljoonin aasian Budhalais siviili väestöä.

        Suomi ei tehnyt niin.

        Venäjä ei tehnyt niin.

        USA teki niin.

        Nato teki niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on ainoa maa koko maailmassa, joka 2000-luvulla on hyökännyt Euroopassa naapurimaihinsa kristittyjä perheitä joukkomurhaamaan, heidän maitaan näpistelemään ja kotejaan riekaloimaan.

        NATO ei tehnyt niin.
        USA ei ole tehnyt niin.
        SUOMI ei ole tehnyt niin.

        VAIN VENÄJÄ ON TEHNYT NIIN.

        kylmän sodan jälkeen Venäjä on kaapannut neljältä naapuriltaan seitsemän aluetta: Transnistria, Tšetšenia, Abhasia, Etelä-Ossetia, Krim, Donetsk, Luhansk. Muutama niistä kuluu jo Venäjä valtioalueeseen.


    • Anonyymi

      Naton norjalainen pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiedotustilaisuudessa, että konfliktin riski Ukrainan rajalla on todellinen ja Venäjän aggressiivinen käytös horjuttaa Euroopan turvallisuustilannetta.

      • Anonyymi

        Jönssi alkaa osata valehdella yhtä hyvin kuin rapakon takainen dementoitunut vaippapappa


    • Anonyymi

      Nato on pian 32 maan liitto kun Suomi ja Ruotsi liittyy puolustusliittoon

    • Anonyymi

      Aloitus painavaa tekstiä.
      Ja niin totta, kuin olla voi.

    • Anonyymi

      Usa ajautuu sisällissotaan, siihen loppuu natoilu.

    • Anonyymi

      Vuodesta 2009 EUiin liittyminen on edellyttänyt myös NATOon liittymistä että se siitä vapaasta puolustusratkaisusta uusille EUmaille

    • Anonyymi

      Natoon!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Nato-jäsenyys ei juurikaan muuttaisi mitään rauhanaikana.
      Antaisi kyllä vahvan selkänojan ja olisi suuri peloite viholliselle.
      Toivottavasti tiltut tutustuvat iltapäivälehden juttuun, jossa asiantuntijat pohtivat, miten Suomi Nato-jäsenenä muuttuisi. Ei heidänkään tarvitsisi sen jälkeen tulla tänne valehtelemaan perättömiä.

    • Anonyymi

      Natoooooooon

    • Anonyymi

      Nato aloittaa kolmannen maailmansodan

    • Anonyymi

      Kaikkien Nato jäsenyyttä kannattavien Nato-jäsenyys ajatukset ei muuta mitään rauhanaikana.

      Toivottavasti Nato Tiltut miettivät miten Suomi Naton jäsenenä muuttuisi. Ei heidänkään tarvitsisi sen jälkeen jäädä tänne sodan jalkoihin pelkäämään ja valehtelemaan perättömiä.

    • Anonyymi

      Se on muuten Nato kun aloittaa kolmannen maailmansodan

      • Anonyymi

        Venäjä/Neuvostoliitto niitä maailmansotia on ennenkin sotinut ja innokkaasti maailmanvallankumouksia puuhastellut. Sama typeryys on nytkin taas vallalla.


    • Anonyymi

      Tuohan on lähes 7 vuotta vanha juttu. Eipä silti olen Maran kanssa ihan samaa mieltä. Eikä tilanne ole Venäjän eikä Natonkaan suhteen siitä oleellisesti miksikään muuttunut.

      Ihmettelen vaan sitä, että miksi Ahtisaari ei puhunut ja ollut aktiivisempi asian suhteen silloin, kun oli itse Presidenttinä? Tai Lipponenkaan. Ja miksei Mara halunnut jatkaa enää toiselle kaudelle?

      Silloin juurihan oli se "suojasää" ja otollisin aika meidän liittyä. Sitten tuli valtaan Halonen ja alkoi Suomen "Bresneviläinen" pysähtyneisyyden aika. Niinistön aikana palattiin taas tajuihimme onneksi.

      • Anonyymi

        Ahtisaari olisi jatkanut, mutta tuli operaatio Halonen. Presidenttiehdokkaat järjestellään epäselvissä olosuhteissa puolueissa .Natomyönteinen ahtisaari operoitiin ulos.Saman koki kepun Rehn viime vaaleissa. Vanhanen neuvostoystävä ajautui yllättäen presidenttiehdokkaaksi, kuten aiemmin Karjalasta puhuneen jäätteenmäenkin tilalle pääministeriksi masinoidulla operaatiolla. Halosta seurasi niinistö joka ennen presidenttiyttään toi esiin että hänelle kelpaisi eurooppalaisempi Nato. Tätä näkemystä arvostettiin varmasti suuresti usassa ja Australiassa jotka ovat nuo Niinistölle ylimääräiset Euroopan ulkopuoliset Natolaiset. Ja trumpin aikakaudella niinistö saikin näkyvyyttä ,vaikka jäikin obaman aikakaudella vähemmälle, Obama kun oli liittolaisuuden kannattaja. Niinistön havittelema eurooppalaisempi Nato oli lähellä toteutua,ja olisi varmaan toteutunut jos Trump olisi jatkanut. Niinistö sukkuloi Putinin ja trumpin diilin tekoon Helsinkiin ,alkaen aluksi pienemmistä ehdotuksista kuten traspondereista. Lopulta herrat juttelivat ihan kahdestaan, tämän Helsingin hengessä tapahtuneen diilikeskustelun toteutuminen halutaan usassa nykyisin unohtaa kokonaan. Niinistö on mm kutsunut puoluejohtajat kurinpitoon kun Natokeskustelu oli viriämässä. Niinistön kerrotaan olleen taustavaikuttaja fortumin mukaan tuloon Fennovoiman. Näin tasapainoisesta ja ennustettavasta toiminnastaan tunnettu Venäjän ydinenergiaministeriö pääsi eteenpäin projektissaan toimittaa Ukrainan donnbassissa valmistettava reaktori suomeen. Onko niinistö sitten lähentänyt natoon, hän on laittanut ehdoksi kansanäänestyksen, puhunut että liitoutumat syntyvät sitten kun tilanne eskaloituu, mutta on kuitenkin puhunut myös että kriisin aikana ei voi liittyä. Nato optio on politiikan luikeroiden keksintö. Puhumalla Nato optiosta Nato vastustaja voi elää, olla ja edetä natomyönteisessä puolueessa. Nato optio on hämärretty syy lykätä asia tulevaisuuteen, eli estää liittyminen. Niinistö politiikka on ollut taitavaa etäännyttämistä Natosta, vahvempaa kytkeytymistä Venäjän energiaan. Khl ja sen laajentuminen Suomeen tuskin sentään oli niinistön tai lähipiirinsä juttu vaikka kiekkomiehiä onkin.Niinstön politiikalle hurraavat nimet Vanhanen Halonen Tuomioja Heinäluoma. Stubb länsimielisenä joutui myllyyn joka masinoitiin sellaisille kierroksille että poliittinen toipuminen kestäisi yli seuraavien vaalien


    • Putinkin tunnustaa, että Nato-maa ei kuulu Venäjän valtapiiriin. Jos Venäjän naapurimaa ei kuulu Natoon niin se voi kuulua Venäjän valtapiiriin. Siksi Putinille on niin valtavan tärkeää se, että Nato ei laajene. Kun Suomi ei kuulu Natoon niin Putinin mielestä Suomi kuuluu Venäjän valtapiiriin kuten Valko-Venäjä ja Ukraina. Nato on Putinille yhtä kuin Yhdysvaltain valtapiiri. Putinille maailma on vain imperiumien valtapiirejä. Putin halveksii demokratiaa ja demokratiaan perustuvaa legitiimiä valtaa. Putin kunnoittaa vain voimaa. Putinin mielestä vain voima legitimoi vallan. Putinin ajatusmaailma ja itsenäisten demokraattisten kansallisvaltioiden maailma ovat kaksi täysin erilaista maailmaa, ne ovat jyrkässä ristiriidassa keskenään. Nato torppaa erittäin tehokkaasti Venäjän valtapiirin laajentamisen länteen. Siksi Putinille Nato on päävihollinen, paljon pahempi kuin EU, joka ei Putinia huolestuta. Putin tietää, että EU:sta ei voi tulla vahvaa imperiumia koska EU on kansallisesti liian hajanainen. EU:n integraatiopolitiikka antaa Putinille mahdollisuuksia operoida ja käyttää hyväksi integraatiopolitiikan synnyttämiä ristiriitoja. Nato on kuitenkin paha este koska se yhdistää vahvoja kansallisvaltioita siksi Putinin viha keskittyy Natoon.

      • Anonyymi

        Erinomainen kirjoitus Oikonomilta. Olen pohjimmiltaan samaa mieltä. Tosin kun syvällisesti ajatellen vertaan Suomea Ukrainaan (tai muihinkin entisen Neuvostoliiton maihin), niin ei Suomi kuulu samalla tavalla Venäjän valtapiiriin kuin Ukraina ja Valko-Venäjä, koska me olemme EU:ssa.

        Mielestäni Naton laajentuminen Itään tarkoittaa Putinille vain ensisijaisesti Ukrainaa, ja sitten muita entisiä Neukkuvaltioita. Suomi ei kuulu niihin. Toki suhteemme ensin kokisivat kolauksen, mutta voisimme myös itse vaikuttaa siihen, että valitsisimmeko Viron tyyppisen "Katkeroituneen asenteen" vai Sovittelevamman. Veikkaan jälkimmäistä.

        "Itään laajeneminen" on myös filosofinen kysymys. Mistä laskettuna itään? Missä se itä alkaa? Jos pelkkä Ruotsi nyt liittyisi, niin ei Putin sitä sinänsä noteeraisi. Muuta kuin niin, että miettisi että kohta se Suomikin heti perässä.

        Kyllä Venäjä Ukrainalle vielä sen EU-jäsenyyden mielestäni soisi. Se katsoisi sitä "läpi sormien", mutta Nato-jäsenyyttä ei. Olen myös käsittänyt ettei Natossakaan nyt ole suoranaisesti mitään intoa ottaa Ukrainaa jäseneksi vielä pitkään aikaan. Ainoastaan periaatteellisella tasolla se toki sallitaan.

        EU taas tuskin on innokas ottamaan Ukrainaa jäsenekseen, koska Ukraina oli jo Neuvostoliiton "vilja-aitta", peltoja riittää. EU joutuisi (ja Suomikin) maksamaan sinne järjettömän suuria Maataloustukia sen jälkeen, tai ne ainakin alkaisivat niitä hinkua.


    • Anonyymi

      Ahtisaarella jo silloin ollut alkava alzheimerin tauti kun hän puhunut natosta.

      • Anonyymi

        Natossa ovat sellaiset vakaat ja erittäin arvostetut demokratiat ja hyvinvointivaltiot kuin Tanska, Islanti ja Norja.

        Kyllä Suomen on hyvä kuulua samaan Pohjoismaiden Nato-ryhmään turvaamaan Pohjolan vakautta ja demokraattisten arvojen säilymistä.

        Venäjä ei sitä tee.


    • Anonyymi

      Venäjä on ainoa maa koko maailmassa , joka on vielä nyt 2000-luvullakin hyökännyt naapurimaihinsa sotamurhaamaan kristittyjä perheitä, näpistelemään heidän maitaan ja tuhoamaan heidän kotejaan.

      USA ei ole tehnyt niin.
      NATO ei ole tehnyt niin.
      SUOMI ei ole tehnyt niin.

      VAIN VENÄJÄ JOUKKOMURHAA EUROOPPALAISIA KRISTITTYJÄ.

      • Anonyymi

        kylmän sodan jälkeen Venäjä on kaapannut neljältä naapuriltaan seitsemän aluetta: Transnistria, Tšetšenia, Abhasia, Etelä-Ossetia, Krim, Donetsk, Luhansk. Muutama niistä kuluu jo Venäjä valtioalueeseen.!!!!


    • Anonyymi

      Ahtisaari kertoi jossain haastattelussa jotain siihen suuntaan, että olisi pitänyt silloin mennä. Vaikutti siltä että asia jäi jotenkin jurppimaan häntä. Lipposesta sai sen vaikutelman, että oltiin niin kiinni siinä, että päästäisiin EUhun. Se energiamme ja intohimomme meni siihen.

      V.-97-99 oltiin jo EUssa. Silloin olisi voitu liittyä. Oli aika rauhallinen aika maailmassa. Jäätiin jahkailemaan. Kun tuli 2000-luku niin valtaan tuli Putin ja meillä Halonen. Meillä myös Presidentin valtaa aikanaan vähennettiin, joten sekin vielä hidastaa päätöksiä.

      Tuijotettiin ehkä myös Ruotsin liikkeitä asiassa. En nyt muista millainen hallitus siellä oli 90-luvun lopulla. Eikä sillä ole väliäkään, kun nekin tuijottivat meitä. Kumpi tekee aloitteen eli on tekemättä. :)

    • Anonyymi

      Natossa on nyt 30 jäsenmaata ja pian ainakin 32 kun Suomi ja Ruotsi liittyy

    • Anonyymi

      Hvä aloitus👍

    • Anonyymi

      Ehdottomasti puolustusliitto Natoon muiden Länsimaiden kanssa

    • Anonyymi

      Ruotsilla ei ole kiirettä Natoon eikä oikeastaan tarvettakaan. Ruotsilla on länsipuolella ja eteläpuolella Nato ja itäpuolella Suomi,joka ei päästä ketään Ruotsin kimppuun.
      Suomewn pitää yksin hakeutua Natoon. Putin tulee olemaan pitkään vallassa ja tilanne muuttuu koko ajan pahemmaksi.

    • Anonyymi

      Paras on tod. näk. se SUOMETTUNEIN!

    • Anonyymi

      Mahtava kirjoitus joka lyö kanveesiin jokaisen venäjäkiimaisen natovastustajan .

    • Anonyymi

      Aloittajalta loistava perustelu natoon menemiseksi

      • Anonyymi

        👍👍👍👍


      • Anonyymi

        Kyllä!


    • Anonyymi

      Pian Natossa on 32 jäsentä kun Suomi ja Ruotsi liittyy

      • Anonyymi

        Upeaa!!


      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      NATOSSA ovat jo TANSKA; ISLANTI ja NORJA.

      On luontevaa, että myös SUOMI on NATOSSA pohjoismaisten veljiensä tavoin.

    • Anonyymi

      Suomi ja Ruotsi liittyyy Natoon

    • Anonyymi

      Hyvä.

    • Anonyymi

      Suomessa natoon kuuluminen maksaisi 185 euroa vuosittain henkeä kohti, olisippa kallista.

      • Anonyymi

        Enpä usko summiisi, mutta pikkuraha turvallisuusvakuutuksesta. Natoon!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Aloituksessa mainittiin tämäkin


    • Anonyymi

      Ruotsi ja Suomi on ilmoittaneet että eivät ole aikeissa liittyä NATOon.

    • Anonyymi

      Suomi on aina rauhan puolella ja sotaa vastaan. Suomeen on tullut myös Nobelin rauhanpalkinto tunnustuksena tästä politiikasta. Sen sai Martti Ahtisaari rauhan eteen tekemästään työstä.

      Ahtisaarikin kannattaa Natoon liittymistä.

    • Anonyymi

      Ilman muuta suomen pitäisi kuulua samaan joukkoon muiden demokratioiden kanssa.
      Saulin täytyisi nyt ottaa johtajuutta, puhumalla jäsenyyden eduista ja liittymisen tärkeydestä.

    • Anonyymi

      NATO TIETOA. Suomen eduskunta 138 ei natolle, 53 kyllä tosin varauksin.

    • Anonyymi

      Venäjällä on erittäin vaarallinen johtaja, Stalinin veroinen. Nyt Venäjä keskittyy Ukrainaan, mutta seuraava järjestyksessä on Suomi,jonka kimppuun Venäjä hyökkää.
      Nyt meidän kannalta on suhteellisen rauhallista, joten presidentti ja eduskunta, haluamme Natoon, jotta saamme olla turvassa.

    • Anonyymi

      Nyt on oikea aika liittyä Natoon. Venäjä hässää Ukrainan kimpussa, joten tänne hyökkääminen ei ole ihan heti todennäköistä.

      • Anonyymi

        Se on kyllä just näin, venäjän armeja sidottu muualle, oikea aika nato hakemukselle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on kyllä just näin, venäjän armeja sidottu muualle, oikea aika nato hakemukselle

        Aivan niin, Venäjällä on nyt voimat sidottuna Ukrainaan riittävän kauan.


    • Anonyymi

      Natoon!

    • Ehkä pitäisi sanoa, että Natomaista Euroopan ulkopuolisia on kaksi ja puoli - tai jotain 2,75. Turkki on enemmän aasialainen kuin eurooppalainen. Vakaita demokratioita on valtaosa, loput ainakin pyrkivät kohti demokratiaa. Turkki on tässä pokkeus, siellä on edetty diktatuurin suuntaan. Demokraattiset valtiot etsivät turvaa Natosta uhkaavaa militaristista diktatuuria vastaan, samalla ne kuitenkin yhdessä solidaarisesti puolustavat demokratiaa ja kansallisvaltioiden itsenäisyyttä laajentumishaluista imperiumia vastaan. Kaksi vakaata eurooppalaista demokratiaa kuitenkin on kieltäytynyt liittymästä Natoon pelkästään itsekkäistä syistä. Nämä kaksi valtiota kieltäytyvät jääräpäisesti demokraattisten vaktioiden keskinäisestä solidaarisuudesta. Ruotsi harjoittaa itsekästä puolueettomuutta koska sillä on niin hyviä kokemuksia toisen maailmansodan ajalta. Kun muut Euroopan maat kärsivät sodasta niin Ruotsi voi paksusti. Suomi harjoittaa itsekästä liittoutumattomuuspolitiikkaa koska sillä on kohtuullisen hyviä kokemuksia kylmän sodan ajalta verrattuna muihin itäisen Euroopan maihin. Totalitaarista diktatuuria liehittelemällä Suomi onnistui tasapainoilemaan idän ja lännen välissä. Se oli kansallisesti itsekästä, mutta demokraattisen solidaarisuuden kannalta moraalitonta.

    • Anonyymi

      Ahtisaari potee Alzheimerin tautia, mikä aiheuttaa dementoitumista.
      Ahtisaari kertoi muuttavansa Namibiaan, jos Suomi ei liity Natoon.
      Luonnollisesti Ahtisaari on jo unohtanut puheensa.

    • Anonyymi

      Nato on kylmääsotaa lämmöllä muistelevien dementikkojen suuressa suosiossa.

      Martti Ahtisaari sanoo että - "Nato on paras rauhanturvajärjestö":

      MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      • Anonyymi

        Venäjä se tässä hakee kylmänsodan aikaisia etupiirejään eikä kukasn muu


    • Anonyymi

      Anonyymi 06.01.2022 22:22

      Mistähän lähtien nato on ollut rauhan perusta?

      nato sotii jatkuvasti maansa ulkopuolella.
      Se ei koskaan ylitä sotiensa rajaa.
      kaikki amerikkalaiset ovat maahanmuuttajia.
      Onko täällä joku joka väittää kysymystäni vastaan?

    • Anonyymi

      Kun Suomi ja Ruotsi liittyy Natoon on siinä 32 jäsenmaata ja silti r......ä uhoaa jotain on pahasti r......ä vikana

    • Anonyymi

      r….t ei mahda mitään sille että Suomi ja Ruotsi menee Natoon

      • Anonyymi

        Sitä ei edes niiltä kysytä


    • Anonyymi

      Kyllä Nato haluaa Suomen jäsenekseen. Suomi olisi mitä mainioin temmellystanner ryssiä vastaan aseita testatessa ja varastoiden tyhjennykseen. Vanhat romut kun on käytetty niin on hyvä aika vetäytyä. Mahtuu uudet tussarit taas varastoihin myytäviksi. Natoa ei kiinnosta pätkääkään Suomen tila.

      • Anonyymi

        Alle puolet vastustaa natojäsennyyttä


    • Anonyymi

      Kaliningrad on Nato-maiden Puolan ja Liettuan ympäröimä.

    • Anonyymi

      Putler pelkää !

      • Anonyymi

        Turvatakuut jäivät kääpiöltä haaveeksi


    • Anonyymi

      Ruotsi ja Suomi nopeasti puolustusliitto Natoon.

      Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa ja estää sotilaalisen painostuksen mahdollisuuden

    • Anonyymi

      Nato = Rauha.

    • Anonyymi

      Tuo on 7 vuotta vanha haastattelu. Eipä silti ongelmat olivat jo silloin päällä Venäjän ja Lännen välillä. Ahtisaaressa ärsyttää se, että juuri hänen kaudellaan olisi ollut se paras hetki liittyä. Miksi Mara oli silloin hiljaa eikä antanut vastaavaa haastattelua? Tai jatkanut seuraavalle kaudelle, kuten yleensä presidenttimme.

      Käsittämätöntä, että hyvät suhteet Jenkkeihin omaavat Ahtisaari ja Lipponen eivät saaneet mitään aikaan tämän asian suhteen. Nyt sitten jälkiviisastellaan.

      "Ei meitä Venäjä uhkaa. Siitä Nato-jäsenyys ei ole kummunnut minun ajattelussani, Ahtisaari kertoi Ykkösaamussa."

      Tuo lausunto vähän ihmetyttää. Aika jeesustelua. Periaatteen vuoksiko sitä pitäisi kuulua aina kaikkeen johon enemmistö kuuluu? Kaikki tietävät minkä maan takia Natoon kuulutaan nykyään. No ehkä syynä voi olla jonkun mielestä Kiinakin.

    • Anonyymi

      Nato= Sota

    • Anonyymi

      "Käsittämätöntä, että hyvät suhteet Jenkkeihin omaavat Ahtisaari ja Lipponen eivät saaneet mitään aikaan tämän asian suhteen."

      Olisi Paavolta huono veto alkaa jyrsiä auttavaa kättä. Paavon suhteet kun ovat enemmänkin idässä.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005611574.html

    • Anonyymi

      Ukraina tarvitsee nyt kaikkien Natoa kannattavien rahallisen avun. ;)

      Varojen keräys menossa Ukrainan 44. valiodivisioonan villapaitojen ja villasukkien hankintaa varten.

      Raattentiellä tuli TAAS kylymä?

    • Anonyymi

      Suomi ei liity Natoon, eikä anna rahallista apua Ukrainalle!

    • Anonyymi

      Pitääkö Suomi viedä taas sotaan, joka nyt voisi olla myös ydinsota?

    • Anonyymi

      Kun sitä Natotietoa kaivataan niin tässä on sitä vähän lisää.
      Nato on hävinnyt kaikki viimeiset käymänsä sodat, Georgiassa, Syyriassa, Afganistanissa, ja hävinnyt masinoimansa vallankaappausyritykset, Venezuelassa, Pohjois-Koreassa, Valko-Venäjällä ja Kazahtanissa. Joten natotrolleilla on aika huonot lähtökohdat naton "turvatakuille".

    • Anonyymi

      Pahinta mitä voi Suomen kohdalla olla, ettei Suomi kuulu Natoon, eikä ole ydinasetta ja ohjuksia, kuten on Pohjois-Korealla.

      • Anonyymi

        Ajattelin itsekin noin joskus, että olisi hienoa jos meilläkin olisi Naton lisäksi oma "Ydinpelote". Enkä muuttaisi täältä pois vaikka olisikin, mutta nyt olen lieventänyt kantaani siihen, että pelkkä Nato-jäsenyys riittäisi kyllä.

        Meillä ei ole mitään akuuttia uhkaa Venäjän suhteen, joten emme tarvitse tänne mitään Naton joukkoja saati sitten ohjuksia, koska se olisi vain lähinnä provokaatio Venäjän suuntaan. Norjan Nato-malli olisi mielestäni toimivin Suomellekin.

        Ei Nato ole hävinnyt mitään sotia, kun ei se ole niitä ikinä aloittanutkaan.


    • Anonyymi

      Mikä meitä estää muka liittymästä , mitkä ovat ne järjelliset syyt ?
      Onko naton jäsenet meille vääränlaista seuraa , onko meillä jotakin yhteistä nykyisten jäsenmaiden kanssa ?
      Miksi ei juuri nyt , aikaisemmin puuttui uhka , no nyt sekin on .

      • Anonyymi

        Niin. mikä teitä Nato Tiltuja estää liittymästä Natoon?


    • Anonyymi

      Natokannatus nyt 53%

      • Anonyymi

        68%


    • Anonyymi

      NBaton kannatus ny vain 23 % ?

    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5807
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      235
      3254
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      268
      2867
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      128
      2564
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2200
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      112
      1903
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      208
      1835
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      187
      1622
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      57
      1345
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1272
    Aihe