Miksi Venäjä räjäytti omat kaasuputkensa: silovikit ohuella jäällä

Anonyymi-ap

Todennäköisesti kaasuputket Itämeren pohjassa räjäytti Venäjä itse. Miksi se olisi tehnyt niin, kysyvät monet. Monestakin syystä.

Hallituksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa nostettiin esiin parikin epäilyä:
- kansainvälisen huomion kiinnittämiseksi pois Donbassin alueen liittämisestä Venäjään
- lännen pelottelemiseksi niin, että tuki Ukrainalle hiipuisi

Putkien räjähdykset muistuttavat kuitenkin erästä toista tapahtumaa muutama vuosi sitten. Nimittäin malesialaisen matkustajakoneen alasampumista Itä-Ukrainan yllä. Miksi Venäjä teki sen? Yksinkertaisesti syyttääkseen siitä vastustajaansa. Koneen alasampuminen oli ehkä enemmän suunnattu ulkomaille mustamaalaamaan ukrainalaisten maine. Tietenkin se toimi myös Venäjän sisällä ja sai monet ajattelemaan, että onpa ne ukrainalaiset roistoja, varmasti tekevät Donbassissakin vaikka mitä julmuuksia ja onpa hyvä, kun venäläiset auttavat donbassilaisia.

Kaasuputkien räjäytys saattaa kuitenkin olla suunnattu jopa enemmän kotimaiselle yleisölle. Toki venäjän asialla olevat trollit ovat jo pitkään kertoneet meille, kuinka USA hyötyy Ukrainan sodasta ja vetelee kaikenlaisista langoista saadakseen sodan jatkumaan vaikka Eurooppa kärsii siitä. Tarinan tarkoitus on rikkoa transatlanttinen yhteisymmärrys. Nyt samat trollit tietenkin kertovat, että eihän Venäjä itse hyödy mitään putkien räjäyttämisestä, mutta USA taas voi pakottaa Euroopan ostamaan omaa kaasuaan ja samalla varmistaa, että Saksan ei enää tarvitse pyrkiä rauhaan Ukrainassa palauttaakseen kaasuvirran Venäjältä, kun sitä ei voi enää palauttaa.

Putin voi pysyä vallassa vain, jos voittaa Ukrainassa. Putin voi voittaa vain jos lännen rintama hajoaa erimielisyyksiin. Siihen saakka Putinin on pysyttävä vallassa.

Voittaa Putin voi, jos kaasupula Euroopassa herättää riittävästi tyytymättömyyttä. Se onnistuu paremmin, jos syyllisenä pulaan pidetään USA:ta, ei Venäjää. Se on tärkeää myös muun maailman silmissä. Siksi Venäjä vakuutteli myös Ukrainan viljatoimistusten osalta niin monisanaisesti, ettei se ole viljatoimitusten esteenä, vaan Ukraina itse.

Tärkeämpi syy putkien räjäyttämiseen voi kuitenkin olla se, että Putinin on pysyttävä vallassa kunnes kaasupula hajottaa lännen rintaman. Siksi hänen on myytävä omille oligarkeilleen tarina siitä, että hän ei ole syypää maata köyhdyttävään kaasunmyynnin loppumiseen, vaan se on USA. Putkien räjäyttäminen ja Bidenin aiemmat puheet ovat todiste, jonka hän tarjoilee kotimaahan. Sen avulla hän muuttuu köyhyyden aiheuttajasta yhdeksi uhriksi muiden venäläisten joukossa ja tarina ulkoisesta uhasta saa ihmiset taas kerääntymään hänen kohollapitämänsä lipun ympärille.

Syntyy vaikutelma, että Putin ja silovikit eivät enää ole vahvoilla maansa muiden vaikutusvaltaisten piirien silmissä. He pelkäävät ihmisten vihan heitä kohtaan kasvavan pian niin suureksi, ettei edes jättimäinen turvallisuuskoneisto pysty enää heitä suojaamaan. Heidän on jotenkin yritettävä ohjata kohdistaa tyytymättömyyden nostattama viha jonnekin muualle, ulkoiseen viholliseen. Samalla putkien rikkoutuminen tekee tyhjiksi niiden pyrkimykset, jotka ovat vaatineet rauhan palauttamista ja kaasukaupan avaamista uudelleen.

Vaikuttaa siis sille, että Venäjä on sisältä paljon räjähdysalttiimpi kuinse ulospäin näyttää.

58

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olemme lukeneet uutisisista lukuisista "onnettomuuksista" ja "itsemurhista", joita Venäjällä on tapahtunut hyökkäyksen aloittamisen jälkeen. On aika selvää, että ne ovat taphtuneet henkilöille, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä sotaan, vaan luultavasti pyrkineet toimimaan sen lopettamiseksi ja Putinin kiihkonationalistien syrjäyttämiseksi.

      Putin ja silovikit kuitenkin tietävät, että he eivät voi tappaa kaikkia oligarkkeja. He tietävät, että he eivät voi sulkea puoltakaan kansasta vankiloihin. Jotain on siis keksittävä tyytymättömyyden suuntaamikseksi ulkoiseen viholliseen, kun yhä harvempi enää uskoo skitsofreeniselle tasolle vietyyn propagandaankaan. Tarvitaan jotain kerrostaloräjäytysten kaltaista massojen ja ennen kaikkea oligarkkien psyykeen hallitsemiseksi.

      Putin haistaa oman verensä. Hän tietää, että hänen alaisistaan jotkut kasaavat vaivihkaa yksityisiä armeijoita. He valmistautuvat valtataisteluun, koska he näkevät, kuinka heikoksi heidän isäntänsä asema on muuttumassa. Putin voi tehdä vain sen, mihin hänet on koulutettu aikoinaan KGB;ssä: luoda tarinoita, joilla hallita joukkojen mieliä.

      Kuten muutamat ovat jo ehtineet varoittaakin, on syytä alkaa varautua myös siihen, että Venäjä romahtaa kokonaan ja seurauksena on kaoottinen sisällissota kuten 1917. Silloin meidän on tietenkin varauduttava pakolaistulviin, tautiaaltoihin (esim resistenssiä tuberkuloosia on rajan takana), suuriin humanitaarisiin kriiseihin, joihin voi liittyä väkivaltaa ja rikollisjengien tai oligarkkien klaanien aseellista valtataistelua. siis kaikkea sitä, mitä olemme tottuneet näkemään muilla mantereilla kehitysmaissa.

      Strategisesti joudumme ottamaan kantaa siihen, mitä ryhmiä tulemme tukemaan, miten edistämme omaa turvallisuuttamme ja etuamme, kuinka estämme väestön ja varsinkin nuorison traumatisoitumista kaoottisessa ja väkivaltaisessa tilanteessa niin, ettei taas synny sukupolvea, joka on jo valmiiksi rikollinen ja häiriintynyt ja siten vaarallinen kasvettuaan aikuiseksi. Kuinka estämme laajat tuhot, kuinka eliminoimme ydinaseet ja estämme muitakin aseita päätymästä suurin määrin ensin venäläisten ja sitä kautta myös muiden maiden rikollisten käsiin, kuinka estämme suurten invalidimäärien syntymisen, kuinka suojaamme infrastruktuuria.

      Kyse iei ole siitä, mitä kukakin ansaistsee, vaan mitkä ovat seuraukset, varsinkin pitkällä aikavälillä, myös meille itsellemme, lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Pelkästään laajojen tautiepidemioiden puhkeamiset Venäjän alueella voivat tuottaa vaikeasti hoidettavia invalideja omaan pienenevään ja huoltosuhteeltaan muutenkin voimakkaasti heikkenevään väestöömme.

      Noihin ja moneen muuhun asiaan meidän tulisi alkaa varautua, sillä ne saattavat olla edessämme.

      Nato suojaa meitä sotilaallisesti. Mutta uhkia on erittäin paljon muitakin ja suuri määrä sellaisia, joita ei ratkaista asein, mutta jotka ovat sellaisia, että jos me emme löydä niihin ratkaisuja, tulevat sukupolvet joutuvat taas tilanteisiin, joissa niitä ratkotaan myös asein.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ainut maa kellä intressit räjäyttää kaasuputket on tuo maailman syöpä eli jenkit! Ja niin he olivat uhkailleet ja uhkaus kävi nyt toteen .haluaa itse kaupitella sairaaseen hintaan eurooopalaisille kaasua.ei tarvitse olla einstein niin tietää varmasti että asia on juuri näin.ja totuutta ei tuoda julki yllätys yllätys.onneksi hurrikaani iskee floridaan eli karma is bitch ✌️😎

      • Venäjää johtavalla rikollisklaanilla oli paljon suuremmat intressit kuin USA:lla noiden putkien räjäyttämiseen.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjää johtavalla rikollisklaanilla oli paljon suuremmat intressit kuin USA:lla noiden putkien räjäyttämiseen.

        Jenkit kuitenki hyötyvät eniten. Nyt saavat myytyäkallista kaasua Eurooppaan, jota ne ovat koko ajan tavoitelleet.
        Miksi Venäjä tappaisi kultamunia muniva kanan. Laittavat miljardeja kiinni kaasuputki hankkeeseen, ja sitten tuhoisivat sen?
        Jenkit sen teki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jenkit kuitenki hyötyvät eniten. Nyt saavat myytyäkallista kaasua Eurooppaan, jota ne ovat koko ajan tavoitelleet.
        Miksi Venäjä tappaisi kultamunia muniva kanan. Laittavat miljardeja kiinni kaasuputki hankkeeseen, ja sitten tuhoisivat sen?
        Jenkit sen teki.

        "Jenkit kuitenki hyötyvät eniten. Nyt saavat myytyäkallista kaasua Eurooppaan, jota ne ovat koko ajan tavoitelleet."

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        "Miksi Venäjä tappaisi kultamunia muniva kanan. Laittavat miljardeja kiinni kaasuputki hankkeeseen, ja sitten tuhoisivat sen?"

        Siksi, että Venäjä haluaa levittää Euroopaan kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia. Venäjä kun on täysien roistojen johtama mafiavaltio.

        "Jenkit sen teki."

        Eivät tehneet. Asiantuntijat ovat lähes yksimielisiä syyllisestä: Venäjä.


      • Kieltämättä tuossa on tietty logiikka, mutta se logiikka ei kuitenkaan täsmää tosiasioiden kanssa. Maailmassa on kaksi supervaltaa, joille taloudellinen terrorismi ei sovi koska se olisi niiden kannalta hyvin lyhytnäköistä. Ne kaksi ovat USA ja Kiina, joiden vahvuus perustuu talouteen - myös globaaliin talouteen. Eivät ne halua ryhtyä venettään keikuttamaan. Terrori-iskut johtaisivat USA:n ja Kiinan kannalta erittäin tuhoisaan kierteeseen. Venäjä haluaa myös olla supervalta, mutta taloudellisia voimavaroja sillä ei siihen ole. Putin perustaa supervaltahaaveensa asemahdillaan uhkailuun ja kun Venäjän asevoimatkin ovat osoittautuneet paperitiikeriksi niin yhä enenevässä määrin terroriin. Putin näkee, että Venäjällä on varaa olla välittämättä taloudesta. Vaikka Venäjän kansakin kärsii niin se voidaan pitää kurissa propagandalla ja sortokoneistolla. Putin uskoo, että Venäjä voi eristäytyä Pohjois-Korean tavoin.

        USAlla voi siis olla teoreettinen motiivi, mutta Venäjälle terrori on sitä, mitä Venäjä käytännössä tekee. Putinin Venäjää voikin pitää jonkinlaisena Pohjois-Korean ja Isis-kalifaatin sekasikönä.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Jenkit kuitenki hyötyvät eniten. Nyt saavat myytyäkallista kaasua Eurooppaan, jota ne ovat koko ajan tavoitelleet."

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        "Miksi Venäjä tappaisi kultamunia muniva kanan. Laittavat miljardeja kiinni kaasuputki hankkeeseen, ja sitten tuhoisivat sen?"

        Siksi, että Venäjä haluaa levittää Euroopaan kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia. Venäjä kun on täysien roistojen johtama mafiavaltio.

        "Jenkit sen teki."

        Eivät tehneet. Asiantuntijat ovat lähes yksimielisiä syyllisestä: Venäjä.

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        Mitäs se oli mikä pulppusi pinnalle meren pohjasta?


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Jenkit kuitenki hyötyvät eniten. Nyt saavat myytyäkallista kaasua Eurooppaan, jota ne ovat koko ajan tavoitelleet."

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        "Miksi Venäjä tappaisi kultamunia muniva kanan. Laittavat miljardeja kiinni kaasuputki hankkeeseen, ja sitten tuhoisivat sen?"

        Siksi, että Venäjä haluaa levittää Euroopaan kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia. Venäjä kun on täysien roistojen johtama mafiavaltio.

        "Jenkit sen teki."

        Eivät tehneet. Asiantuntijat ovat lähes yksimielisiä syyllisestä: Venäjä.

        Siksi, että Venäjä haluaa levittää Euroopaan kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia. Venäjä kun on täysien roistojen johtama mafiavaltio.

        Venäjä on yksinapaista uutta maailmanjärjestystä vastaan.
        80% maailman väestöstä on sitä vastaan.
        Länsi on jo hävinnyt, ja tontti pitää siivota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        Mitäs se oli mikä pulppusi pinnalle meren pohjasta?

        Kaasua, jolla pidettiin putken painetta yllä. Se ei siis liikkunut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siksi, että Venäjä haluaa levittää Euroopaan kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia. Venäjä kun on täysien roistojen johtama mafiavaltio.

        Venäjä on yksinapaista uutta maailmanjärjestystä vastaan.
        80% maailman väestöstä on sitä vastaan.
        Länsi on jo hävinnyt, ja tontti pitää siivota.

        "Venäjä on yksinapaista uutta maailmanjärjestystä vastaan."

        Venäjä haluaisi maailmaan uuden oman maailmanjärjestyksensä, jossa kleptokraattiset diktatuurit hallitsisivat kansoja rautaisella kädellä.

        "80% maailman väestöstä on sitä vastaan."

        Lähes 100% maailman väestöstä haluaisi demokratian, jos heiltä sitä kysyttäisiin.

        "Länsi on jo hävinnyt, ja tontti pitää siivota."

        Seuraahan uutisia: Venäjä on jo hävinnyt sotansa Ukrainassa ja länsi on yhtenäisempi kuin kymmeniin vuosiin.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjää johtavalla rikollisklaanilla oli paljon suuremmat intressit kuin USA:lla noiden putkien räjäyttämiseen.

        Venäjällä on merenalaisten operaatioiden toimisto. Sen alusten on huomattu viihtyvän epäilyttävästi alueilla, joilla kulkee kaasuputkia ja tietoliikennekaapeleita. Huippuvuorilla tietoliikennekaapeli katkesi mystisesti samaan aikaan. Tosin vain yksi kaapeli, varajärjestelmä säästettiin. Ilmiö on tuttu eri maiden sotilastiedustelulle. Näissä ympyröissä pidetään Kaasuputkien räjäytystä pidetään näin ollen erittäin todennäköisesti (90%) Venäjän tekona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putkien räjäyttämisellä ei tuohon ollut merkitystä, koska niissä ei enää liikkunut kaasua.

        Mitäs se oli mikä pulppusi pinnalle meren pohjasta?

        Putken sulkemisen jälkeen sinne jää aina jonkin verran kaasua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjällä on merenalaisten operaatioiden toimisto. Sen alusten on huomattu viihtyvän epäilyttävästi alueilla, joilla kulkee kaasuputkia ja tietoliikennekaapeleita. Huippuvuorilla tietoliikennekaapeli katkesi mystisesti samaan aikaan. Tosin vain yksi kaapeli, varajärjestelmä säästettiin. Ilmiö on tuttu eri maiden sotilastiedustelulle. Näissä ympyröissä pidetään Kaasuputkien räjäytystä pidetään näin ollen erittäin todennäköisesti (90%) Venäjän tekona.

        Juuri näin.


    • Anonyymi

      Yhdysvallat oli asialla. Miksi Puolan entinen ulkoministeri nykyinen meppi Radoslaw Sikorsky olisi onnitetellut Yhdysvaltoja onnistuneesta iskusta, nyt on käynyt ilmi että tämä Sikorsky työskennellyt Yhdysvalloissa eri ajatushautomoissa vuosien ajan joten hänellä on tietoa.

      • Anonyymi

        Trolli Venäjältä on hyvä todiste, että putket räjäytti Venäjä. Kukaan muu kuin venäläinen trolli ei syyttäisi USA:ta.

        Kun nyt tiedetään, että Venäjä oli sabotaasin takana, on syytä kysyä: miksi?

        Venäjä hyötyy siitä, että sabotaasista syytettäsiin USA:ta. Kotijoukoille voitaisiin esittää, että USA hyökkää Venäjää vastaan ja on osallinen Ukrainan sotaa. Putin kuvittelee, että venäläiset kääntyvät näin USA:ta vastaan. Idea on sama, mikä toteutui tsetseenejä vastaan, kun Putin määräsi Moskovassa kerrostaloja räjäytettävksi ja syytti siitä tsetseenejä.

        Sabotaasin yleisö on siis Venäjän sisällä ja venäläisten vakuuttelu USA:n osallisuudesta sotaan Ukrainassa. Muutoin ei ole mitään aihetta huoleen.


      • Anonyymi

        Hassuja puhut. Ajatushautomo on valtion ulkopuolinen organisaatio, jolla ei ole mitään tietoa valtioiden sisäisistä suunnitelmista tai toimista. Niillä ei ole pääsyä luottamuksellisiin saati sitten salaisiin tietoihin.


    • Anonyymi

      Jos normaali rikostutkinta olisi käynissä niin Biden videpuheineen ja Sikorsky onnitteluineen olisi aiheuttanut heidän kiinniottonsa.

    • Anonyymi

      #Hallituksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa nostettiin esiin parikin epäilyä:
      - kansainvälisen huomion kiinnittämiseksi pois Donbassin alueen liittämisestä Venäjään
      - lännen pelottelemiseksi niin, että tuki Ukrainalle hiipuisi#

      Onpa taas sekoilua kerraksi. Miksi pitäisi kääntää huomio pois Donbassin alueelta, jossa toteutettiin kansan tahtoa?
      Mitenkä omien kaasuputkien räjäyttäminen palvelisi Venäjän etuja suhteessa Ukrainaan?
      Kuten näemme, kaikki johdonmukaisuus, logiikka puuttuu.

      • "Onpa taas sekoilua kerraksi. Miksi pitäisi kääntää huomio pois Donbassin alueelta, jossa toteutettiin kansan tahtoa?"

        Haha. Kadyrovin pyssymiehet tulivat Donbasissa valvomaan, että varmasti äänestät oikein, etkä ilmaise oikeaa tahtoasi:

        https://twitter.com/ricorotterdam/status/1573367060624986113

        Se on tiltun mielesitä "demokratiaa".

        "Mitenkä omien kaasuputkien räjäyttäminen palvelisi Venäjän etuja suhteessa Ukrainaan?
        Kuten näemme, kaikki johdonmukaisuus, logiikka puuttuu."

        Asia on ilmiselvä: Venäjän fasistinen ja rikollinen hallinto haluaa levittää kaaosta ja epävarmuutta sekä taloudellisia ongelmia Euroopaan, jotta länsi ei enää tukisi aseellisesti Ukrainaa puolustamaan itseään, jotta Venäjä ei häviäisi imperialistista sotaansa ja pääsisi tekemään Ukrainassa kansanmurhan.


    • Anonyymi

      Heh...nyt on kunnon foliohattu liikenteessä.🙊 Eihän selvempää tapausta voi ollakaan että kusipää jenkit asialla! Uhkaus toteutettiin ja himoitaan maailman sotaa

      • Putin Kalsarimyrkyttäjähän se himoitsee maailmansotaa. Etkö ole kuullut hänen ja alaistensa uhkailuistaan?


    • Anonyymi

      Miksi Yhdysvallat on hiljaa koko putkien räjäytyksestä, ei kuulu mitään muuta kuin lupauksesta kaasua Saksalle.

    • Anonyymi

      Etkö kuule USA:n ääniä päässäsi enää?

      Kyllä se on siellä uutisissa.

      • Anonyymi

        Uutisissa on 24/7 jos osaa englantia.:)


    • Anonyymi

      Venäjä tuo teoillaan paljon pahaa maailman nähtäväksi. Tekojen julkituomisilla autetaan maailmaa näkemään todellinen pahuus, joka avaa silmiä myös heillä, jotka ovat olleet aiemmin enemmän Venäjän ymmärtäjiä. Paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin.

      Suomen kokemalle sodalle 80- vuoden taakse, aletaan myös paremmin ymmärtämään meidän sotaveteraaneja, jotka taistelivat paljon suurempaa vastustajaansa kärsien raskaasti kokemastaan, silloin ymmärrys hyökkääjää kohtaan oli vähäisempää. Jouduimme maksamaan sodasta kovan hinnan, johon sisältyi vielä mittavat sotakorvaukset.

      Venäjä toiminnallaan sahaa vain omaa oksaansa. Kuka voi luottaa ja olla lojaali tällaiselle maalle, joka voi toimia näin raukkamaisesti, säälimättömästi toista maata kohtaan. Arvaamaton ja toisen suvereniteetti kunnioittamatta. Valheisiin vetoamalla hakee oikeutuksia teoilleen. Ei voi kuin ihmetellä tällaisten tekojen olevan mahdollista nykyisin.

    • Anonyymi

      Oli tekijä kuka tahansa, putki menee nyt pilalle. Merivesi tunkee rei'istä sisään ja kalvaa korroosiona putken sisäpinnat. Yksi tai kaksi reikää olisi korjattavissa, mutta nyt niitä on 4!

      • Anonyymi

        Muistelen eilen nähneeni otsikon, että Tanskalaiset olisivat laittaneet merkille räjäytys kohdilla olleen Venäläisiä aluksia aiemmin (kevät/kesä?) Mikä oli heillä herättänyt ihmetystä, että mitä mahtavat touhuavan siinä miksi ovat siinä, syyt eivät silloin selvinneet?

        Jos tämä pitää paikkansa, heillä on jo jonkinlaista aineistoa, millä todentaa mahdollinen syyllinen teoille? Samoin miettinyt satelliitti paikannuksia, joita hyödyntävät Ukrainassa, onko niitä mahdollisuus hyödyntää tämän asian selvittämiseen? Syyllinen saadaan toivottavasti vastuuseen.


      • Anonyymi

        Putken täyttyminen vedellä on hyvä juttu niin eipä ainakaan aiheuta vaaraa meriliikenteelle pulputtamalla kaasua pintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistelen eilen nähneeni otsikon, että Tanskalaiset olisivat laittaneet merkille räjäytys kohdilla olleen Venäläisiä aluksia aiemmin (kevät/kesä?) Mikä oli heillä herättänyt ihmetystä, että mitä mahtavat touhuavan siinä miksi ovat siinä, syyt eivät silloin selvinneet?

        Jos tämä pitää paikkansa, heillä on jo jonkinlaista aineistoa, millä todentaa mahdollinen syyllinen teoille? Samoin miettinyt satelliitti paikannuksia, joita hyödyntävät Ukrainassa, onko niitä mahdollisuus hyödyntää tämän asian selvittämiseen? Syyllinen saadaan toivottavasti vastuuseen.

        Se taisi olla että venäläisiä aluksia oli näkynyt useampia alueella vähän ennen räjähdyksiä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän putki, Venäjä saa räjäyttää oman putkensa.
      Näin se menee Venäjän mielestä.

      Eikä se meitä haittaa jos eivät enää päästä kaasua sinne. Eikä sitä tarvi korjata.
      Venäjä voi ilmoittaa kotimaassa että putki on tyhjä eikä meillä ole enää käyttöä sille.

      Ja Hups viikon päästä Igorit on varastaneet kaiken ja myyneet sen Gazpromille.

      • Anonyymi

        Putinia ymmärtää parhaiten kun katkaiset kaukolämpöputken joka tuo lämpöä taloosi.


    • Anonyymi

      Nyt aukene loputkin reitit USAn lng- kaasulle. Hinta 15- kertainen venäläiseen kaasuun verrattuna. Eli USAlla valtaisa taloudellinen intressi posauttaa putket poikki. Kauppa käy!

    • Anonyymi

      No nyt on hyvä.

      Eihän Eurooppa edes halunnut Venäläistä kaasua. :D

    • Anonyymi

      Nyt sitten ryssien pitäisi siivota putki pois pohjasta.
      Ennen talvea eikä sadan vuoden päästä.

      Jos tuntuu vaikealta niin saatte Lipposen Paavon apuun.

    • Anonyymi

      Mihin on unohtunut tämä uutinen kaasuputki 2:n vierestä löytyneestä ja räjähdysaineilla lastatusta kauko-ohjatusta sukelluslaitteesta marraskuulta vuodelta 2015? Sitä ei oltu tarvittu räjäyttää, koska ohjauskaapeli oli katkaistu.
      https://www.pipeline-journal.net/news/explosive-laden-drone-found-near-nord-stream-pipeline
      Mitä tapahtuikaan vuonna 2014, joka on nytkin yhteydessä kaasuputkeen?
      Oliko jossain maassa värivallankomous, joka onnistui, eikä Venäläisiä tarvinnutkaan syyttää mistään.
      Herätkää jo te lampaat!

      • Anonyymi

        Niin, Putinilla oli suunnitelma räjäyttää putket jo 2015. Jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan jo 2015, olisi putkien räjäytys ollut syyn Mainilan laukauksiin. Putin päätti silloin olla hyökkäämättä, mutta suunnitelma toimeenpantiin nyt, kun aika oli taas otollinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, Putinilla oli suunnitelma räjäyttää putket jo 2015. Jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan jo 2015, olisi putkien räjäytys ollut syyn Mainilan laukauksiin. Putin päätti silloin olla hyökkäämättä, mutta suunnitelma toimeenpantiin nyt, kun aika oli taas otollinen.

        Ei Putinin tarvii niitä tuhota, kun voi laittaa vain hanat kiinni.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei Putinin tarvii niitä tuhota, kun voi laittaa vain hanat kiinni.

        Hanat olivat jo kiinni, eikä siten saanut Eurooppaan levitettyä kaaosta. epävarmuutta ja taloudellista tuhoa. Räjäyttämällä putket Venäjän rikollinen hallinto sai niitä aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Putinin tarvii niitä tuhota, kun voi laittaa vain hanat kiinni.

        Räjäyttämällä voi syyttää muita. Jos vain sulkee hanat, niin Euroopan putinistit suuttuvat Putinille.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Hanat olivat jo kiinni, eikä siten saanut Eurooppaan levitettyä kaaosta. epävarmuutta ja taloudellista tuhoa. Räjäyttämällä putket Venäjän rikollinen hallinto sai niitä aikaan.

        94% Saksassa on television kallupin mukaan sitä mieltä, että USA tuhosi putket.


      • Anonyymi kirjoitti:

        94% Saksassa on television kallupin mukaan sitä mieltä, että USA tuhosi putket.

        Haha. Varmaankin RT-kanavan gallupin mukaan.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Haha. Varmaankin RT-kanavan gallupin mukaan.

        Suomalaiset ovat sen verran hölmöjä, että uskovat kaiken.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset ovat sen verran hölmöjä, että uskovat kaiken.

        No eivät usko noita RT-kanavan valheita.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        No eivät usko noita RT-kanavan valheita.

        Kuka vihaa venäläisiä putkia?
        - USA!

        - Kuka yritti estää niiden rakentamisen?
        - USA!

        - Kuka sanoi tuhoavansa ne?
        - USA!

        - Kuka hyötyy niiden tuhoamisesta?
        - YHDYSVALLAT!

        - Kuka heidät tuhosi?
        - Meillä ei ole aavistustakaan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka vihaa venäläisiä putkia?
        - USA!

        - Kuka yritti estää niiden rakentamisen?
        - USA!

        - Kuka sanoi tuhoavansa ne?
        - USA!

        - Kuka hyötyy niiden tuhoamisesta?
        - YHDYSVALLAT!

        - Kuka heidät tuhosi?
        - Meillä ei ole aavistustakaan!

        Me tiedämme suurella varmuudella, että putket tuhosi Venäjä itse halutessaan levittää kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia Eurooppaan. Venäjän johto on täysin rikollinen fasistijohto.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Me tiedämme suurella varmuudella, että putket tuhosi Venäjä itse halutessaan levittää kaaosta, epävarmuutta ja taloudellisia ongelmia Eurooppaan. Venäjän johto on täysin rikollinen fasistijohto.

        Höpö höpö uskotko ihan itekki mitä sanot?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö uskotko ihan itekki mitä sanot?

        Käytännössä jokainen asiantuntija on kanssani samaa mieltä: putkien räjäyttäjä on fasistinen rikollisvaltio Venäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka vihaa venäläisiä putkia?
        - USA!

        - Kuka yritti estää niiden rakentamisen?
        - USA!

        - Kuka sanoi tuhoavansa ne?
        - USA!

        - Kuka hyötyy niiden tuhoamisesta?
        - YHDYSVALLAT!

        - Kuka heidät tuhosi?
        - Meillä ei ole aavistustakaan!

        ai mie luulin että se oli norja.


    • Anonyymi

      No nehän kahelit tekee ihan mitä vaan,kun saavat kiusata muita maita jostain syystä kateudessaan. Muualla menee varmaan heidän mielestä liian hyvin.

    • Anonyymi

      Putin on pannut All-In ja ainoa toivonkipinä on siinä että Euroopan yhtenäisyys murenee. Muuten on Putinin ura ja elämä lopussa. Jotenkin tuo putken räjäytys kertoo että Putinin keinovalikoimaan ei kuulu taktiset ydinaseet, vaan nyt tehdään kaikki muut jutut. Itse odotan sabotaaseja Euroopan energia verkkoihin ensi talvena jos Putin on vielä vallassa, saas nähdä?

      • Anonyymi

        Kaikki pahuudet tullaan näkemään mitä voi tehdä ennen kuin Venäjä on uponnut kokonaan.


    • Anonyymi

      Putte oli syöny kaalikeittoa ja sitten pimeässä huussissa paskalla ollessa pieraissut ja larov oli sitten raapaasu tiku nähdäkseen kuka se piereskelee...

    • Anonyymi

      Putin tekee paljon harkitsemattomia asioita ja suurin harkitsematon asia oli pakkomielle hyökätä Ukrainaan siitä tuli venäjän tuho joten Putin pääsee varmasti historiankirjoihin yhtenä epäonnistuneimpana ja vihatuimpana venäjän valtion päämiehenä.

      Tuskin patsaita käivärälle rakennellaan venäjän maalla.

      • Anonyymi

        oisko jossain vaiheessa tehtävä wanhan kansan vaihto?


    • Ja saksa maksaa,Vaika saksa on hyvä usa ystävä,,Se on totta usalla ei ystävä

      • USA:lla on paljonkin hyviä ystävämaita, esim. Suomi.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe