Alfa-Art...

Taidemaalari

...taideoppilaitos boikottiin, opetuksen surkean tason vuoksi ja siksi että koulu on päässyt valtion opintotukien piiriin valheellisella vertaamisella kahteen viralliseen kouluun, vaikka opetus ei vastaa kummankaan virallisen koulun opetusta, eikä virallista opetus-suunnitelmaa.

2000-luvun alkupuolella tämä koulu on mainostanut olevansa oppilaitos joka valmistaa kuvataiteilijan ja kuvataitajan ammattiin. Kuvataiteilijan ammattinimikkeen saa vain ammattikorkeasta jota yksityinen Alfa-Art koulu ei ole ja kuvataitajan ammattinimikettä ei ikinä ole ollut edes olemassa, joten koulu on mainostanut itseään itse keksimällään ammattinimikkeellä.

Joten suomen surkein taidekoulu boikottiin, koulu on pelkkää rahastusta ja on päässyt opintotukien piiriin virheellisesti poliittisten suhteiden ansiosta.

6

4487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomiorovasti O.O.U.

      ajatellut, mitä todellakin tarkoittaa virallinen taidekoulu. ? Virallinen taidekoulu on koulu siinä kuin mikä thansa muukin eikä tuota sen parempia taiteilijoita. Virallisten taidekoulujen sisäpiiri on laitonta. Tiedät sen itsekin. Sana virallinen kajahtaa melko säännönmukaiselle sisäpiiriporukan sutikoinnille. Taidekoulut valitsevat oppilaitaan paljon sen mukaan, keitä ovat hakijan vanhemmat. Vanhemmista jompikumpi on käynyt tuon virallisen taidekoulun, niin sisälle pääsy on taattu ja piiri pieni jatkaa pyörimistään.

      Lähinnä boikottiin kannattaisi laittaa Suomessa sellaisia taidekouluja, jotka käyttävät taideakatemia- nimeä, vaikka akateemisuudesta ei ole tietoakaan. Eräs piirustuskoulu on muuttanut nimensä taideakatemiaksi ja samaan hengenvetoon sieltä valmistuvat kuvataiteilijat pitävät itseään suuressa arvossa. Mutta näyttelyt kertovat jotakin muuta. Yleisö kyllä huomaa eron todellisen taideakatemian eli Helsingin taidekorkeakoulun käyneiden ja muiden niin sanottujen taideakatemian käyneiden kesken. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Ja myöskin myyntitulokset kertovat kultaisella kielellään, miten paljon enemmän Helsingin oikeasta ja aidosta taidekorkeakoulusta valmistuneet myyvät taidettaan kuin muiden koulujen käyneet. En menisi mollaamaan Alfaa, vaikka minulla ei ole mitään tekemistä tuon koulun kanssa. Eiköhän taiteessa kuin muussakin tulos riipu aivan taiteilijasta. Tiedän muuten sellaisiakin kuvataiteilijoita/taiteilijoita, jotka eivät ole käyneet taideakatemioita eikä piirustuskouluja, mutta todellakin elättävät itsensä ja eräälläkin on nelihenkinen perhe, jonka suurimmaksi osaksi taiteilija elättää.

      Mitä parempi taideteos on sitä helpommin sen saa myytyä. Paremmuus ei tarkoita aina lainkaan sitä, minkä koulun taiteilija on käynyt tai tahallaan jättänyt käymättä.

      Nykyajan maailmassa on monisatakertaisesti enemmän kuvataiteilijoita kuin muitakin taiteilijoita, jos vertaamme sata vuotta sitten olevaa aikaa, jolloin ei ollut kielenpäällä kuin muutama suuri nimi. Nyt itseään kuvataiteijoina pitävät pikku esineita kuten palloilla ja muovitilbehöörillä (Tiimarista) päällystelevät askartelijataiteilijat, joita näkyy olevan mm. taiteilijaseuroissakin. Onko taide mennyt alaspäin? Miksi olet niin katkera , sillä erittäin hyvä asia on, jos muitakin taidekouluja on olemassa ja saisi olla enemmänkin, jotta muillakin kuin taiteilijoiden lapsilla olisi mahdollisuus päästä taiteen pariin. Lahjakkaita on kannustettava ja suosittelen ostamaan lahjakkaiden kuvantekijöiden, veistotaiteen sekä muun taiteen valmistajien/tekijöiden töitä ihan sillä perusteella, että he todellakin tekevät työtä ja saavat aikaan sellaista, missä on se jokin ja kauneus myöskin. Nykyaikana kauneus on se mitä moni arvostaa enemmän kuin ei- esteettistä teosta. Sisäpiirille ja niinsanotuille akatemioille riittää vain se, kun kuulut piiriin. Työsi laadulla ei ole niin suurta merkitystä, onko se seinälle keöpuutettu yleisön mielestä vaiko ei.

      Mitä enemmän kuulut sisäpiiriin sitä helpommin myöskin olet turvannut oman toimeentulosi taideapurahoilla. Joten,...kuvataiteilija elättäköön itsensä. Jos Alfasta esimerkiksi valmistuu itsensä elättäviä kuvataiteilijoita/taiteilijoita, niin se on monin verroin parempi koulu kuin moni muu. Harva taiteilija itsensä elättää taiteellaan tänä päivänä. Tekijöitä on todellakin paljon. Ja enää ei taideakatemia- keinonimityksellä ole mitään merkitystä muille kuin niille, jotka ovat sen käyneet. Kannatan Alfaa ja muitakin yksityisiä taidekouluja, jolloin myöskin jo koulutusvaiheessaan taiteilija tietää, että itse maksetaan se, mistä opintoja saadaan ja myöskin valmistuttua elätetään itse itsensä.

    • quitte-kuvataiteilij

      surkein koulu. Hop hop, oletko krapulassa?

    • SUOSIN ALFA-TAIDEKOU

      itseään taidemaalarina pitävä määrittelet toimitusjohtajan? Toimitusjohtajia on maassamme monin verroin enemmän kuin kauppakorkean tai ammattikorkean ( kauppaopiston ) käyneitä. On menestyneitä firmojen johtajia, jotka mustaa valkoisella virallisissa papereissa ovat toimitusjohtajia, vaikka takana ei ole päivääkään taloudellista koulutusta. Heidän menestyksensä on tuon ammattinimikkeen heille suonut. Entäs pankinjohtaja.????Kuka voi käyttää pankinjohtajan titteliä virallisissa papereissa? Vaiko talousopinnot suorittanut? Ei mene taidemaalari tuo sinun akatemia- asiasi läpi.

      NYKYAIKANA KUVATAITEILIJAN, TAIDEMAALARIN, GRAAFIKON, KUVANVEISTÄJÄN AMMATTINIMIKETTÄ SAA KÄYTTÄÄ, JOS ASIAT OSAA JA TUOLLA AMMATILLA ITSENSÄ ELÄTTÄÄ. EIKÖHÄN MYYNNIN MÄÄRÄ KERRO SEN, MIKÄ ON AMMATTINIMIKE, EIKÄ SE KUINKA PALJON OLET SAANUT APURAHOJA ELI SIIS KUNNILTA ITSELLESI, JOTTA PYSTYT TOIMIMAAN EDELLÄ MAINITTUJEN AMMATTINIMIKKEIDEN ALLA.

      KAIKKI TAIDEMAALAUSTA, GRAFIIKKAA JA KUVANVEISTOA OPETTAVAT KOULUT OVAT TAIDEKOULUJA. TAIDEKOULUISTA VALMISTUU KUVATAITEILIJOITA RIIPPUEN SIITÄ, MINKÄ TAIDEKOULUN, MINKÄLAISET TAIDEOPINNOT KUVATAITEILIJALLA, TAIDEGRAAFIKOLLA TAI KUVANVEISTÄJÄLLÄ ON KÄYTY.

      TULOS RIIPPUU AIVAN KUVATAITEILIJASTA JA HÄNEN HENKILÖKOHTAISESTA LAHJAKKUUDESTAAN.

      KYSYN ALOITTAJALTA. MITEN ELÄT TAITEELLASI? SAATKO APURAHAA? ONKO SINULLA OMISTUSASUNTO? ONKO SINULLA HYVÄT TYÖTILAT? VOITKO MATKUSTELLA NIINKUIN MUUTKIN IHMISET ULKOMAILLA? PYSTYTKÖ ILMAN APURAHOJA PITÄMÄÄN GALLERIANÄYTTELYITÄ? GALLERISTIT ODOTTAVAT SITÄ HETKEÄ, KUN APURAHAT ON JAETTU ENNENKUIN LAITTAVAT KIINTEÄT LISTAT NÄYTTELYILLE. ON NIITÄ, JOTKA JOUTUVAT KIRISTÄMÄÄN VYÖTÄÄN JA ODOTTAMAAN APURAHATIETOA ENNENKUIN VOIVAT ILMOITTAA ITSENSÄ GALLERIALLE. JOTEN KUNNIA NIILLE KUVATAITEILIJOILLE, JOTAKA SAAVAT OMILLA TULOILLAAN MAKSETTUA KAIKEN SEN, MITÄ VALTION TAIDEKOULUJEN APURAHATAITEILIJAT APURAHOILLAAN.

      VALTION TAIDEKOULUT TULEE LAKKAUTTAA.

    • nausea3

      Alfa-art on taiteen vihollinen. Mitäs se Otso Kantokorpikin sanoi blogissaan kyseisestä paska-laitoksesta. Onneksi pääsin Kuvataideakatemiaan.

    • Ö-Art

      Olen täysin samaa mieltä kirjoittaneen kanssa. Kävin vuoden verran kyseistä "koulua". Mitään eivät opettaneet sinä aikana. Itsenäistä työskentelyä vain ja ainut kommentti silloin tällöin oli että juuri noin. Myöhemmin olen saanut kattavan opetuksen youtuben välityksellä vuorokaudessa, seuraamalla Bob Ross ja Bill Alexander opetusvideoita.

      • lolissssss

        UP. Opiskelijat ovat pelkkiä rahanlähteitä. Keisarilla ei ole vaatteita, mutta se lienee aika ilmiselvää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      539
      3949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3070
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2362
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2220
    6. 227
      1678
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1319
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      96
      1309
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe