AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Vartijat(?)

Vartijat(?)

276 Vastausta 37 790 Lukukertaa
Mitä sinulle kielii tällainen vartijoiden käytös? Oliskokohan pullamössösukupolvea, jolla on hirveän kova pätemisen tarve?? Mikä lie ollut motiivi pyrkiä vartijan töihin?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802257294799_uu.shtml

Kontulan vartijat

Niinhän Kontulassakin vartijat raukkamaisesti potki maassa makaavaa ja mitään seurauksia ei tullut. Ollaanko Putinin Venäjällä?

järjesytksen valvojat

vartian käytös on erittäin epäitsekästä ja lapsellista ,vartian musta pamppu joutuu jhoskus toisen vartian mustaan aukkoon jos ei löydä ikään mitään hakattavaa ...9mm

Hyvä Pate

kunnialla ikäluokkaasi mutta nyt kipin kapin takaisin äidinkielen tunnille.

Pate taitaa

jotakin vähemmistöä, en tarkoita väilttämättä, seksuaalista. Vartia on sukunimi. Vartija ammattinimike. Kirjallinen ilmaisutaito on minultakin huonontunut, mutta pilkun jälkeen yritän muistaa ison kirjaimen.

Kaikkia jotka häiritsee

Kaikki jotka häiritsevät julkisilla paikoilla
pitäisi piestä ja kunnolla.
Vähemmistöt kuriin oli kyse väristä, uskonnosta
tai seksuaalisista vähemmistöistä.

Nyt kyllä pata taitaa

soimata kattilaa. Kannattaisi ehkä ensin korjata virheet omasta viestistä ennen kuin ryhtyy muita korjailemaan. :D

Kuka korjaa

HÄH? Etkö perkele ymmärrä suomea, saatanan hajuherne?,,,,,,,,jotakin vähemmistöä, en tarkoita väilttämättä, seksuaalista. Vartia on sukunimi. Vartija ammattinimike. Kirjallinen ilmaisutaito on minultakin huonontunut, mutta pilkun jälkeen yritän muistaa ison kirjaimen.

AIVAN ARKISTA!!

ITSE OLEN OLLUT VASTAAVASSA TILANTEESSA USEITA KERTOJA!! VARTIJAT LUULEVAT OLEVANSA LAIN YLÄPUOLELLA. EHKÄ 5% VARTIJOISTA MOISIA. MUTTA LEIMAA KOKO AMMATTIKUNTAA!!

Tarkoitako

Vai niin. Hoh hoh hoh hooooo!

PILKUN NUSSIA

Olen seurannut miten paljon näillä keskustelu palstoilla liikkuu ihmisiä, joilla ei ole muuta kirjoitettavaa ja kommentoitavaa, kuin jonkun henkilön oikeinkirjoitus taito eikö maailmassa ole paljon tärkeimpiä asioita, kuin pilkulleen äidinkielellisesti oikein kirjoittaminen. Kysyn vaan, että kannattaako tänne osallistua, jos muuta ei ole, kuin toisen henkilön kirjoitustaidon kommentointi.

Ei tule kaikkia

palstoja kelailtua. Kiitos sinulle!:)

tomba23

Varokaa vartijat,joku kerta voi tulla kuula kalloon ku joku saa tarpeeks teidän ylimielisestä asenteesta!Jos te raukat ootte noin energiaa täynnä ja sitä pitää purkaa lapsiin vartiamerkin voimin niin keksitään jotain mukavaa...Pamput/suihkeet pois ja kehään niin katotaan saatana onko teistä raukoista mihkään?Luulempa ettei oo,jos ei oo seittemää kaverii ja pamppuja!!!SÄÄLITTÄVÄÄ...

ei ne raukat

uskalla mitään jos siellä on oikeita äijiä... on vaan hiljaa ja hiipiipi poies

Niinpä kuten Porvoossa viimekesänä

Vartijat juoksi karkuun kun huumehöyryinen hullu hakkasi asiakkaita mennen tullen, haki veitsen hyllystä, jolla sitten tappio vanhan Hollantilais turistin.

niinpä

Aivan ja mites ne juoppo teinit saisi pois katukuvasta tuhlaamasta verorahojamme? Puhumalla kun heidän kanssa ei kokemukseni mukaan pitkälle päästä...

Samoin teille nuoret!!

Menkääs itse tonne YKSIN soittaan suutanne,älkääkä porukalla! Kyllä saisivat vartijatkin olla rauhassa. :D

sössön

oon muuten menny yksin aukomaan turpaani useemmin vartijoille kun kaveri/-tten kanssa ja on se monesti kanssa auennut tai turvonnut kiinni, mutta ikinä ei oo mitään jälkiseuraamuksia kyseisille henkilöille tullut :s

Pitää sitten olla

Jos ei ensimmäisen kerran jälkeen ymmärrä pitää turpaansa kiinni. Ehkä itessä vika???

Sairasta!!

Kyseiset tyypit vaan käräjille ja vartijan oikeudet pois!! Ei lapsia saa hakata vaikka olis sit tehneet mitä hyvänsä!

hyvää työtä

Eikös tässä pitäs antaa mitali vartioille ja vanhemille jumalaton sakko ja linnaa heitteellejätöstä???
Suoi tarvitsee ESIKUVIA kun vanhemmat on perseestä!

AIVAN!!!

Kanssasi TÄYSIN SAMAA MIELTÄ!!!

väkivalta lopettaa vittuilun!

voe helkatti! olipa taas yli ampuva otsikko. Missä siinä videolla näkyi hakkaamista. On se perkele ettei sais kenenkään koskee mut suuta saa aukoo ja länkyttää mitä vaan... ihan oikein! Tottakait rajat täytyy vartijallakin olla, mut onhan työ tehtävä "huolella" ihan oman turvallisuudenkin kannalta. Eli sillon kun joutuu käymään käsiksi niin sillon pitää myös toimii...
Koiran virkahan toi on niinkuin alkaa olla poliisinkin homma, hyvä esimerkki on toi huumepoliisin homma jossa jätkät on suurimpia syyllisiä kun ovat ehkä tehneet ns. vale ostoja..
Samaa mieltä olen et lisää valtuuksia kyseisiin ammatteihin. Eikä joka nujakasta mitään oikeus juttuja, jonne kulutetaan veroeuroja..
Yleensä noissa menee kyl vähän silleen, et sitä saa mitä tilaa!!

Suunsoittajista

Minä olen ollut asiakaspalvelutöissä ja suunsoittajista pitää vaan viis veisata. Jos ei hermot pikkuräksyttäjiä kestä, on väärässä hommassa. Juu ja olin koko kouluajan ns, kiusattu, mutta kun kukaan ei käynyt fyysisesti käsiksi, vähät välitin räksyttäjistä. Mitä niille turpaan anto olisi auttanut kuitenkaan, ei huonosti kasvatettu opi.

täh

Ja pystyt olettamaan et 12-vuotiaasta olis jotain uhkaa tuollaisille? "väkivalta lopettaa vittuilun" tuo on juuri sellaisen ihmisen puhetta ketä luulee olevansa kovempikin ja paskantärkeä jätkä ja tosipaikan tullen juoksee äidin helman alle.. jotain rajaa äijjä!

Just

pystyy vielä vaikuttamaan mutta kun ne saa muutaman vuoden hillua ilman mitään rajoja niin sitten auttaa vain väkivalta.

Väkivalta LISÄÄ väkivaltaa

Voi..Sinulla on vielä paljon edessäsi koettavana, ennen kuin ymmärrät tämän. Well, some day. Milloinkaan mitään hyvää ei saada aikaa väkivallalla. Kuvottavaa käytöstä näiltä "turvallisuutemme vartijoilta". Täysin vääränlaisia ihmisiä alalle. Heidän tekonsa heittää pitkän varjon koko alan ylle, joutuvat teostaan vielä vastuuseen kuten kaikki jotka sen hiljaa hyväksyvät.

im gona

drill you sucker!!!!im gona smash you motherfucker!!!
yeah!!!! väkivalta!!mä tuun hakkaan sut pelle

Suuri osa

näistä vartijoistahan on poliisikoulun raakkeja,jollain lailla on päästävä pätemään.

Habitus

Eikö habituskin "nahkatukkineen", joka on kovin yleinen vartijoiden keskuudessa, kerro heidän näkemyksestään vartijan töistä ja halustaan "ramboilla"?

KAKAROILLE

KLO 22.00 JÄLKEEN! Kotona niitten pitäisi tohon aikaan olla!

Kyllä

Mun lapset ei saa olla enään tohon aikaan ulkona. Ei todellakaan kuulu liikkua kenenkään lapset ja kyllä se on vähän vanhemmilla peiliinkattomista, jos liikkuu.

Lapset ei välttämättä ymmärrä miten voi tehdä ja miten ei ja tää ylipursuava lastensuojelu opettaa pienetkin lapset pitämään kiinni omasta koskemattomuudestaan, mikä on toisaalta hyvä, toisaalta taas ei, koska lapset luuleevat, että he taas voivat tehdä mitä vaan. Ja ulkona on lapsille yöaikaan vaaroja niin paljon, että kahakkaan joutuminen vartijan kanssa junassa on hyvin pikkujuttu, vaikkakin näyttää olevan jotenkin isokin homma.
Jopa poikia voidaan raiskata, tarjota viina tai kaljahuikkaa kera tyrmäystippojen ja sitten tehdä se, mitä naispuolisiin tehdään yleensä luonnolliseen reikään, niin sitten kakkoseen. Tätä vaan ei moni mieti ja moni ton ikäluokan poika ei äkkiä myöntäiskään tapahtuneen.

Että aijaa?

Ja lapset pitää sulkee pikku kakkosen jälkeen sisälle?
Mitäs vittua se sitten olisi?
Kasvattamista?
Miettikää nyt itsekin. Sitten niistä kasvaa jotain pullamössö porukkaa, joka ei pärjää maailmassa.
Vartijoiden pitäisi sitäpaitsi SUOJELLA niitä teinejä. Ymmärtääkseni SUOJELU ei ole sama kuin MÄISKIÄ KATUUN ja LEIKKIÄ ISOMPAA.

AIKUISET! lakatkaa jo leikkimästä niin perkeleen isoa yli herraa! Tekin olette vaan ihmisiä.

Vai

pitäisi äidin pikkukullanmuruja. Yksiä saat... kakaroita ne on jotka hilluu kaupungilla iltamyöhään. Ei ne tarvii remmiä vaan pesäpallomailaa!!

Vartijat

...oikeita teinejä. Ei tuollaisia räkänokkia jotka haastaa kaikkien kanssa. Vaikka vartioista kuulee paljon "tarinoita", niin en tiedä yhtään tapausta että vartija olisi käynyt kiinni ilman MITÄÄN syytä!

Jotkut vartijat provosoituu helpommin kuin toiset, sellaisten todellakin kannattaisi miettiä vähemmän stressaavaa työtä.

Taas toisaalta nuorisoporukoissa löytyy usein se porukan "pelle" joka mielellään provosoi ja sellaiselle ehkä pieni opetus on paikallaan. Opetuksella en tarkoita väkivaltaa vaan kiinniottoa ja syyte tai sakko herjauksesta.

Vartijoiden taustat ja mielentila tutkittava säännöllisesti

Vartijoiden taustat, mielentila ja sopivuus vartijan ammattiin pitää tutkia vähintään kerran vuodessa.

Nyt vartijaksi pääsee kuka tahansa, jolla ei ole merkintöjä rikosrekisterissä ja luottotiedot ovat kunnossa. Vartijan sopivuutta tehtävään ei vaadita.

Siellä on sellaisia ihmisiä, jotka eivät yrityksistään huolimatta ole päässeet poliisikouluun eikä armeijakaan ole heitä kouluttajiksi päästänyt. Nyt ne sitten purkavat turhautumiaan viattomiin ihmisiin älyttömällä väkivallalla, niin kuin sillä nyt mitään järjestystä saisi ylläpidettyä.

On se "hienoa", kun kaksi bodattua aikuista miestä käy keskenkasvuisen ihmisen kimppuun potkien ja lyöden. Ja täytyyhän heillä on paljon rohkeuttakin, että kaksi kolmekymppistä uskaltaa käydä yhden 12-vuotiaan kimppuun.

Niin

osa vartijoista on tällaisia tyyppejä, jotka nauttivat sairaalloisesti väkivallasta ja sillä hallitsemisesta. Saattaa olla mielenterveysongelmaisia joukossa, joita ei ole koskaan diagnosoitu. Sitten vasta, kun joku kuolee tai vammautuu asia tulee ilmi.
Mikä tahansa asia voidaan selitää uhrin syyksi. Kuka todistaa mitään näitten tunnevammaisten käytöksestä.
Onneksi aina joskus joku osuu paikalle, kun tällaista tapahtuu.
Ansaitsevat rangaistuksen ja erottamisen tehtävistään.

Uskomatonta

Käykääs katsoo:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000573&posting=22000000033128153

Miksette jeesustele poliisien toimintaa? Poliisi pahoinpitelöi Suomessa vuoden aikana enempi ihmisiä kuin vartijat. Poliisit vain tekeevät sen paikoissa joissa ei ole todistajia eikä kameroita.
Ja tuossa asemalla kuvatussa videossa ei näy minkäänlaista potkimista tai lyömistä. Ainoa ylilyönti on kun tämä ulkopuolinen tönäistään suht rajusti tilanteesta pois, mutta sekin on tämän ulkopuolisen oma syy. Mistä tietää että millaiset aikeet tällä oli? Olisi voinut puukon kanssa tulla auttamaan kaveriaan.
ja kuka tietää mitä ennen näitä kuvattuja tapahtumia on käynyt? FPS:n tiedotteessa sanotaan, että tämä 14-vuotias nuori on humalassa, kiroili, huusi ja sylki kanssamatkustajien ja vartijoiden päälle. Kuulostaahan se rajulta kun 14-vuotias pistetään rautoihin, mutta samalla tavoin olisi tehty aikuiselle ihmisellekin. Siitä ei olisi syntynyt tälläista haloota jos tuossa nuoren paikalla olisi 30-vuotias aineissa oleva bodari äijä joka olisi sitten samalla tavalla käyttäytynyt ja sitten raudoitettu. Ennemmin sitä olisi ihmetelty tämän aikuisen miehen käyttäytymistä ja tilanteen uhkaavuutta.
Miettikää asioita muiltakin kannoilta kuin vain siltä omaltanne ennen kuin tulette tänne huutelemaan niitä mielipiteitänne. Kummaa sakkia...

Oikein

kuljen junalla tuolla. Olen huomannut etteivät tietyt kansanryhmän jäsenet kunnioita suomalaisia tapoja ollenkaan. Oikein että vartijat ottavat kovat keinot käyttöön näiden kanssa: Maassa maan tavalla.

puhut asiaa!!

puhut asiaa!!
vetäis ihan kunnolla pataan niin alkas tulemaan kunnioitusta työtä tekeville vartioille, teinit huutava kännissä , potkivat vanhuksia ja hajottaa paikkoja eli ihan oikein että pistetään kova kovaa vastaan!!!
ja enemmän oikeuksia vartioille ja poliiseille!! alkaa palaamaan kunnioitus lakiin ja jarjestykseen!!

poliisi yhteiskunta vai?

Siitä sitten vaan poliiseille ja vartijoille lupa ampua kaikki rikoksen tekijät!
Kyllä TAATUSTI palaa kuri ja järjestys kun ihmiset alkavat laota!

NIMENOMAAN!

Suomessa pitäisi koventaa tuntuvasti rangaistuksia eikä silitellä rikollisten päitä. jenkkityylisesti pikkurikkeestä 10+ vuotta ja pahemmasta elinkautinen tai teloitus, mikä on huomattavsti halvempivaihtoehto vankeudelle.

he he..pellei kaikki

kaikki vartijat on joko tyhmii= kouluttamattomia tai työtä vieroksuvii.. niil on niin kauhee pätemisen tarve et huoh sentää. purkais agressiot sinne salil ja kahen millin testopumppuun! tunnen useita vartijoita salilt ja kyl ne on lähes jokanen hiukan jälkeenjäänei.

Ne oli kyllä suomalaisia...

"maassa maan tavalla"

haha.. kulunut lause mikä ei liittynyt tähän mitenkään

keksi uusia

fuck fps

Luuletko sä et vaan ulkomaalaiset käyttäytyy huonosti?? oot todella pahasti väärässä!! sori

VAPAAN

Nyt ja tulevaisuudessa katsotaan mitä saatiin aikaan:)

juuri näin!!

tässä se tulos on!!! VAPAAKASVATUS!!
tuollasia pentuja kun tossa nauhalla oli niin pitäs vedellä ympärikorvia ja remmillä selkään...!!!!

Kuule

Ehkäpä ne vartijatkin ovat saaneet vapaankasvatuksen ja sitten toimivat tuolla tavoin.
Onko se sitten parempi, mitä?
Että tavallisen kulkijan täytyy alkaa pelätä rikollisten sijaan varitjoita?

Ja sitten on näitä tyhmiä..

niinkuin SINÄ jotka eivät tajua vaikka rautalangasta vääntäää!! Vartijat suojelee kyllä teinejä,vanhuksia ja meitä muita teidän pullamössö teineiltä jotka riehuvat tuola yömyöhään viina ja huumepäissään,kun te vanhemmat ette välitä heistä tipan vertaa!! Rikollista touhuahan on sekin että alaikänen rikkoo paikkoja uhkailee tai käy jonkun kimppuun. Silloin vartija saa ottaa kunnon niskaperse otteen ja heittää katuun mun puolesta ihan vapaasti! Se on sitä muitten ihmisten suojelua sekopää nuorisolta!!

Taidat olla aikamoinen mammanpoika

Joku luikku pikkuinen 12-vuotias onkin toooosi pelottava :D

ei pelottava...

mutta kakaroille pitää näyttää kuka määrää ja missä se kaappi seisoo.

sullakki vellit housuissas..

ku semmonen kymmenkunta 12 vuotiaita tulis sulle aukoon päätä puukot kädes ym..Sittenpä mä voisin sanoa,että 12 vuotiaat pikkuluikutko sua noin pelotti??!! :D :D

Hehe

Joo no ei kyl mä yleensä pystyn pidättää ihan tuota vessaan asti. En tiedä, et miten teillä päin :D

Ja jos pikku-lillyputtikin oppisi lukemaan, niin kyse oli vain siitä yhdestä 12-vuotiaasta... Ainahan sitä voi kuvitelmissaan haaveilla ja vähän liioitella asioita. Skitsofreniaa?

Ja pliis älä vastaa, ja provosoidu enenpää.

MISSÄ

VAIHEESSA SINÄ IHME HIHHULI NÄIT ETTÄ KYSEINEN, PAHOINPIDELTY POIKA OLISI OIKEASTI *TEHNYT* JOTAIN VARTIJOILLE?

Ja kuka sanoo että kaikki nuoret "riehuvat tuola yömyöhään viina ja huumepäissään..."?

Joukossamme on myös fiksuja ihmisiä.

Mutta: jos poika oli OIKEASTI tehnyt jotain, ei vain henkistä mutta myös fyysistä väkivaltaa vartijoille, niin jossain järjen rajoissa vartijoiden käytös saattaisi olla hyväksyttävää.

Asiasta toiseen: jos nyt jotain tuosta videosta ymmärsin, niin jossain vaiheessa poika oli räkäissyt jonkin vartijan päälle (kuuluu kun poika sanoo jotai räkäisemisestä sen yhteydessä kun hän sanoo jotakuta vartijoista kuusikymppiseksi joksikin.)

Hyvä,hyvä...

Ja kyseessä oli varmaan viaton seurakuntanuorten porukka ??

Pääsiäinen lähestyy

Saattavat hyvinkin olla srk. nuoria. Eikös niillä pääsiäisen aikaan ole jotain kulkueita öiseen aikaan. Tai sitten ovat olleet hurmoksissa

vartija=pösilö

ei mitään ihmeellistä noilta v****päiltä. täytyy olla valmiiksi paskiainen hakeutuessaan kyseiseen "ammattiin"

Taidat itse olla

kusipää HÄIRIKÖITÄ kun moitit vartioiden ANSIOKASTA TYÖTÄ!!!!!!

Vartijoita tarvitaan

Siis hyviä vartijoita. Maahan täyttyy rosvoista muuten ja kunnon kansalaiset kärsivät sitten. Jo nyt rosvoilu tuottaa miljardien tappiot vuosittain.

Maahan lisää vartijoita ja poliiseja.

joo hyviä vartijoita tarvitaan

mut tämän tapauksen kaltaisia kusipäitä ei

vartijat on yksi

joka ei tajua mistään mitään.

Jaa-a

Mikä sitten olisi se oikea ratkaisu?

Pystyykö joku poistamaan 12 vuotiaan (on muuten jo vahva) ahtaasta junasta ilman repimistä tai vääntämistä? Miten sitten tulisi toimia? Pitäisikö jättä junaan? Junamatkustajana olen kurkkuani myöten täynnä humalaisia ja huonostikäyttäytyviä teinejä joten kyllä ne poistaa pitää.

Käsittääkseni nuorelle ei tuosta koitunut mitään vammaa joten mitä väärää vartijat tekivät. Jos nuori ei usko kun henkilökunta sanoo niin kyllä pakkokeinojen on oltava sallittuja. Syy äskeisen kaltaiseen videoon löytyy kotoa kun ei nuori usko sanomista.

En usko

Että jos käyttäytyy asiallisesti ei joudu vartijoiden taholta tälläisen teon kohteeksi.

Juttu oli taas aivan liian yksipuolinen.

Kyllä se on mahdollista

Mm. cosplayaajien joukko, joka vain pukeutuu hieman näyttävämmin on joutunut tekemisiin turhan usein vartijoiden kanssa.
Syynä on vain se, että kun ei ole samaa massaa kuin muut, niin pitää olla jotenkin "vaarallinen."

HYVÄHYVÄ

Pikku terroristit kuriin ku ei kotona ole opetettu käyttäytymään.Se on aika nuorison oppia olemaan ihmisiksi julkisilla paikoilla.Sikailkaa omassa kotonanna jos se on tarpeen.Lapsien kasvatus on nykyään heikoissa kantimissa,vanhemmat edellä ja lapset perässä niin kai se menee.

Olen täsyin samaa mieltä

Kyllä olen täysin samaa mieltä kanssanne vaikken asukkaan aivan heti juna-aseman tuntumassa lähimmät juna-asemat ovat täällä Pohjois- Pohjanmaalla Iisalmessa jonne on matkaa 78 ja Kajaaniin 76 ja Ouluun jossa lähin kansainvälinen lentokenttäkin on 122 kilsan päässä Oulussa . Silti täälläkin näin syrjässä täällä pikkukunnassa olen jatkusvasti kuullut solvauksia ihan on niinkin pahasti haukuttu kun naista voi ja se H- lla alkava haukkumissana on rikollista toimintaa olen siitä tehnyt vailituksia mutta ei se ole kummnenut, täällä päin ei jää välttämättä nuorten solvauksiin ne solvaa jopa lapsen vanhemmat! Että joku kuri on saatava.

vittu mikä ääliö olet!!

ei ne vartiat ilman syytä ole päälle tullut!!!
eiköhän nuo vitun kersat ole alottanut koko jutun!!!
olis antanu vaan enemmän selkään ja kunnolla!
taidat ite olla tätä vapaakasvatus sukupolvea eli niin sanottua pullamössöä!

Kortillinen

järjestyksenvalvoja olen, ja aikuinen mies. Kursseilla olen nähnyt niin kovin monenlaista ainesta, että heräsi aiheellinen epäilys: nuo vartijat ovat nyt juuri niitä..

pätemisen tarvetta

taitaa late_25 olla ääliö apina vartia!? kyllä vartioissakin on hyviä ja rauhallisia tyyppejä mutta suurin osa niistä kylläkin on tyyppejä jolla hirvee tarve pätee ja olla kovaa jätkää.
on meinaa oma kohtasta kokemusta kun kolme vartiaa hyökkäsi takaa päin kimppuun ja murjoi niskat ilaman syytä, ainoosta olin moittinnu yhtä vartiaa sen toiminnasta. (vartiahan ei saa käydä kiinni jos toinen ei käyttäydy väkivaltaisesti tai uhkaavasti muita kohtaan)

Kuules poika

ei tarvitse kuunnella sinunlaisesi räkänokan vittuilua yhtään. Ei vartijan eikä tavallisen ihmisen. Olisi kiva nähdä kun yrittäisit vaikka minulle. Saattaisit maata maassa nokka lytyssä ennen kuin ehtisit lausettasi loppuun. Sen verran olen saanut tarpeekseni sinunkaltaisista rääväsuista. Enkä ole vartija, ihan tavallinen bodari vaan.

Entinen

Kerran varoitan suunsoitosta tai muusta häiriköinnistä ja sitten tapahtuu. Olen tavallinen siviili, mutta taitoja on kertynyt matkan varrella itsepuolustukseksi. Ennenkuin huomaatkaan, olet sellaisessa solmussa, että on siinä huoltovelvollisillasi ja sosiologeillasi purkamista. Jotta kannattaa uskoa selvää puhetta.

kaukana pojasta

kyl mä luulen että jos joku tässä räkänokka on niin se olet sinä!!!
vai oikea podari :D ei ne lihakset susta kovaa jätkää tee, nyrkkiä tottelet säkin ;)

Näitä bodareita on nähty

Muuta sinulla ei sitten ilmeisesti olekkaan kuin lihakset ja ne hankit sen takia kun isi hakkasi kun olit pieni. Treenaisit aivoja kanssa välillä.

TIESITKÖ ETTÄ

EI OLE VÄLIÄ KUKA ALOTTI,AIKUISELLA TÄYTYY OLLA JÄRKI MUKANA LASTEN KANSSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiesitkö..

Että lapsikaan ei ole järjestyssääntöjen yläpuolella ja pätkän pikkuherra pulmunen oli sen ikäinen ja kokeinen, että on voinut harrastaa jotain kammpailulajia vuosia tai muuten osaa käyttää väkivaltaa toisia vastaan. Tiesikö äitikkä, että tuo ikäisillä kakaroilla on hyvin paljon mukana teräaseita, joskus vain vartijalle sallittuja tkp patukoita, kaasuja ja jopa sähkötainuttimia. Kaikkea saa, kun osaa etsiä.

Ja AINA, ihan aina hommaan syyllinen, se joka on omalla toiminnallaan saanut vartijat ottamaan itsensä kiinni, väittää olevansa syytön, matkalla pyhäkouluun aamuksi ja istuneen ihan hissukseen kaverin kaa jutellen omalla paikallaan, kunnes tul vanhus paikalle ja antoi sitten oman paikkansa hänelle.

Mitä sitten?

Luuletko, että yksi rikos oikeuttaa toisen? 5-v lapsesi käy sinun päälle puukon kanssa, niin saat antaa samalla mitalla takaisin?

Onko termi "hätävarjelun liioittelu" tuttu? Ei se, että jollakin teinillä joskus on ollut teräase ja taistelutaidot, tarkoita sitä, että kaikkia teinejä pitää kohdella sen mukaan. Ajatteletko sinä sitten, että koska yksi teini on väkivaltainen, niin kaikkia teinejä pitää hakata ihan vaan varmuuden vuoksi?

Ei ole lapsi sääntöjen ja lakien yläpuolella, mutta kaiken perusteella vartijat vaikuttavat olevan. Haluatko sinä tosiaan, että vartijoilla, poliiseilla ym. on rajaton oikeus hakata lapsiamme? Ihan vaan sen vuoksi, että LUULLAAN lapsia rikollisiksi, vaarallisiksi, häiriköiksi tms?

Kyllä tuntuu olevan aika sekaisin monen pää nykyaikana. Pelätään omia lapsiamme jo niin paljon, että halutaan väkivalloin tainnuttaa ne virkavallan avulla. Ehkä olisi kannattanut sittenkin panostaa kasvatukseen vähän enemmän.

Mielipiteesi

oikea. On täällä sentään joillakin ihmisillä vielä moraali ja järki päässä. Hyvä Äiti!

Huomaa ettet tiedä mistä puhut!!

Meneppäs yksin Hesan metroasemalle tuohon aikaan niin huomaan miten nämä "viattomat pikku teinit" käyttäytyy. Perehdy asiaan ennenkuin kirjoittelet tänne. Kukaan heistä ei ollut 5 vuotias. 12 vuotias on jo iso poika,mutta lapsi joka tarvitsee vielä selvät rajat ja kurit! Ei sitä pidä käyttäytyä miten sattuu. Jos minä olisin ollut tuohon aikaan soittamassa suutani joillekkin tai tekemässä jotain muuta pahaa olisi oma äitini tullu ja kantanut niskavilloista kotiin ja sielä olisin pysynyt ainaki viikon neljän seinän sisällä. Mutta enpä likkunut,kun oli kotona selvät säännöt ja niitä kunnioitettiin. Sinäkö annat lastesi juoksennella tuohon aikaan ulkona?? Etkö opeta heille mitään käytöstapoja? Tuskin jos et niitä itsekkään omaa..:D

Minulla nyt sattuu

ikäinen lapsi, kuin nuo tuossa videolla. Tiedän arkena ja lauantaina tasan tarkkaan missä lapseni kulkee ja kenen kanssa.
Kotiintuloajatkin on ja niitä myös noudatetaan. Lapseni (murrosikäinen nuoreni) ei hillu rautie-tai metroasemilla illalla eikä yöllä.
Ei juo kaljaa eikä käytä aineita, niin kauan kuin minussa henki pihisee ja pystyn sitä vahtimaan. Minä
välitän ja huolehdin lapsestani minkä ikinä pystyn.
Mutta jos jostain syystä tuollainen tilanne tulisi, niin se on väärin, että lapsia (tai aikuisiakaan) heitellään tuolla tavalla asfalttiin. Liikaa voimankäyttöä ja oman pätemisen
näyttöä aikuisilta miehiltä. Sekä niiden omien aggressioiden purkua, kohde oli kyllä täysin väärä.
Menköön heittelemään, hakkaamaan ja potkimaan vaikka nyrkkeilysäkkiä, jos alkaisi helpottamaan.

et tiedä pätkän vertaa!

Vaan LUULET tietäväsi missä oma pikkukullannuppu menee..Kertoo sinulle menevänsä kaverin luo katsomaan leffoja kun tosiasiassa ajattelivat juoda kaljaa ja pyytää naapurin tyttöjä/poikia kans mukaan bileisiin..ja sinä hölmö USKOT kaiken mitä sinun pikku "viaton" lapsesi sulle syöttää. Kautta aikojen ovat nuoret lässyttäneet vanhemmillensa toista ja tehneet toista. Älä ole noin sinisilmäinen hölmö! Nuoret ovat todella ovelia ja osaavat vetää hyväuskoisia vanhempiaan höplästä..Myös sinua joka luulet olevasi niin perillä asioista..Tuskin olet,pätkääkään oikeasti.

Näin

Nyt puhut asiaa!!!!!!!!!!!

Vapaakasvattajako olet?

Outoa puhetta äidiltä....onko omasi tuollaisia?

just joo

Oletko tosissasi?????????????????

just joo

nämä ovatkin niitä todellisia kullannuppuja, jotka kaatokännissä yön viimeisissä junissa örveltävät sotkevat sikailevat, puheen ymmärrys on kokonaan kadonnut riehutaan ja häiritäään muita eikä millään ole mitään väliä. Mitä mielestäsi näille pitäisi tehdä, sillä monesti olen kutsunut vartijat koska konduktöörit eivät saa riehujaa aisóihin, ja vartijat monesti kutsuvat poliisit koska eivät saa riehujaa aisoihin, mitä näille pitäisi tehdä antaa olla vai? junista hajotetaan ikkunoita, penkkejä, vedetään hätäjarruista leikitään ovilla poltellaan tupakkaa kustaan nurkkiin, seistään penkeillä räitään kattoihin, penkeille ja kun asiasta huomauttaan niin vaan vittuillaan, muutamankerran jopa lyötykkin, monesti on asiakkaat soittaneet hätäkeskukseen koska joku pentu riehuu, ja kyllä jopa se poliisi joutuu joskus olemaan todella kovakourainen näiden kullannuppujen kanssa, näillä on monesti perhosveitsiä sun muuta nyrkkirautaa ja ruuvimeisseliä.

Joka viikonlopun juttuja nämä, mutta hyvähän se on leimata työtääntekevät ja puolustella näitä ihania pikkukriminaaleja.

EI SE JOKA ALOTTAA

Anteeks vaan, mutta nää vartijat ei ole enää mitään teinejä, joiden kuuluu ottaa mittaa itteään viis kertaa pienemmistä!

Ei voi.....

....kun nauraa, jos toi susta näyttää mitan ottamiselta.

Hyvää päivää taas. Pakko sulkea tää kanava, ei voi olla enään edes totta nää jutut..

Vartijan

pitää järjestystä yllä. Aivan sama, minkä ikäisiä häiriköt ovat.

Vali Vali

Sinut on kasvatettu näköjään sääntöjen mukaan, kielenkäytön perusteella!!

NIMENOMAAN jumaliste!

Kyllähän se niin on, että lainvalvojia on olemassa vain siitä syystä, että on olemassa ihmisiä jotka luulee olevansa muitten yläpuolella ja saavat tehdä mitä vaan. Jos kaikki ihmiset osaisivat käyttäytyä asiallisesti ja olla ihmisiksi, olisi meillä monta poliisia, vartijaa yms muita lainvalvojia toisissa hommissa. niin kauan kuin ihmiset luulee voivansa tehdä mitä vain tarvitaan edellämainittuja ammatteja. He tekevät arvokasta työtä jolla ehkäistään kurittomuutta ja palautetaan kuria.

menkää ihmiset itseenne ja opetelkaa olemaan ihmisiksi.

Järjestys olla pitää

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa kyllä ne nykyajan kakarat osaa ärsyttää olen tehnyt järjestyksenvalvojan hommia yli 25v olen nähnyt mikä on nykyajan lempeän kavatuksen tulos, syljetään vanhempien ihmisten päälle ja haistatellaan ja näytetään kovaa jätkää tai pimua sekä esitetään että ei minua kukaan vanhempi ihminen komentele ei edes koulussa opeteta enää tapoja ninkuin minun nuoruudesani jolloin opetettiin kunnioittamaan vanhempia ihmisiä.

Aika selvä tapaus

Mitä tässä nyt oikein puhutaan mukiloinnista? Rimpuilevaa, vittua huutavaa teiniä käskettiin monta kerta rauhoittumaan, mutta teini jatkaa vitun huutamista ja rimpuilua ja vartijat poistavat hänet junasta. Toinen teini menee kaverinsa "avuksi", ei ne vartijat voi ajatuksia lukea eikä tiedä mitä se kaveri siinä häärää. Junasta heitetään jotain vartijan taakse ja kolmas kaveri hyppää junasta vauhdilla selin seisovaa vartijaa kohden, vaikkakin vain tarkoituksena ehkä poistua junasta, mutta kuitenkin. Miten luulet vartijan työtoverien näkevän tilanteen? Olisiko ollut teinille helpompaa olla hiljaa, rimpuilematta ja totella vartijan käskyjä? Se on sitten kumma juttu kun käsketään tehdä jotain, niin tehdään päinvastoin ja sitten ihmetellään, kun vartijat joutuvat käyttämään voimaa.

Niin, ja en ole vartija enkä poliisi ja minulla ei ole ko. ammatinharjoittajia kavereina, että näin.

Nämä teinit saisi

käyttäytymään, iästään huolimatta!!
Helppoahan se on aina pelkkiä vartijoita syyttää!!!

Asianmukaista

saivat nämä räkänokat....
Mitään ylilyöntiä ei videopätkästä ainakaan ilmi käynyt.

ylilyönti

AI EI!!! minkä takia se yksi vartia visko niitä kahta nuorta pitkin asvalttia??? siinnäkin oisi rauhallisuus ollu valttia ja puhumalla selviää.
eiköstä niin vartia kursillakin opeteta!!!!!!

Puhuminen ei aina riitä

On täysin epärealistista ja jopa vaarallista kuvitella että puhumalla selviää joka tilanteesta. Toivottavasti missään ei opeteta näin. Jos puhumalla selviäisi aina, miksi sitten vartijoille ja poliiseille jaetaan voimankäyttövälineitä?

rauhallisuus valttia

en niin väittännykkään että aina selviää mutta ensiksi pitää yrittää puhua ! näin mun tietääkseni opetetaan poliisi opistossa ja meille vartia kursilaisillekkin.
mutta tässä kyseisessä videossa tää yksi nuijja pää kävi nuorten kimppuun kuin yleinen syyttäjä mikä on ihan väärää toimintamallia, vai pelkääkö tollanen iso mies nuin paljon pieniä poikia?

just

Mä katoin kahdesti.
Ja missä ne hakkaa, yhtä riuhtas joka syöksy sekaan. Ei siinä perhana ruveta lässyytämän kun tilanne on päällä. Joku provosoivasti selittää, että neljä hakkaa yhtä, neljä hakkaa yhtä.

Tämän haastattelun antanut henkilö on varmasti nähnyt koko tilanteen alusta alkaen..? Tuskimpa. Saapas taas nähdä, mitä tulee. Kontulan homma oli ihan selkeä pahoinpitely, mutta tässä ei näytä olevan mitään sen kummoisempaa kun huonosti käyttäytyvä teini. Ei ketään oteta kiinni tai käytetä voimakeinoja poistamiseksi ilman aihetta.

Lähes jokainen, oli vartija tai ei, voi menettää hermonsa ja antaa takaisin, jos joku vahingoittaa häntä ensin. Jos joku huutelee tarpeeksi vartijalle ja vartija voi perustella, että tämä huutelija haittaa työntekemistä, voi pelkän huutelijan ottaa kiinni. Ja luovuttaa poliisille ja sitten käräjille homma ratkaistavaksi. Ja tällöinkin voi voimaa käyttää. Ne jotka ei tiedä, vartijan sallitut voimankäyttövälineet on patukka, tkp, kaasu ja käsiraudat. Niistäkään en tuossa sensaationhakuisesta pätkästä löytänyt.

Ajatelkaas, kanssa ihmiset, kun kaikki kuvais kaikkia kokoajan ja jokin, joka näyttää pahalta (mutta ei ole kuin normaali työtehtävä) päätyisi iltalehtien videopalstalle? Kokki aivasti ruokaan (varmasti on sattunut) Sairaanhoitaja juoksee väärään huoneeseen, vaikka se elvytettävä on siinä viereisessä. Kaupankassa laskuttaa väärin ja ei suostu korjaamaan virhettään, vaan pasittaa jonkun muun tykö. siivooja on siivoovinaan. Opettaja kurittaa oppilasta fyysisesti........ Ja varmasti löytyy ihan kaikesta. Tää on hyvä: taksikuski ajaa ylinopeutta, päin punaisia.. ja tätä tapahtuu joka helvetin yö, eikä sitä kukaan kuvaa, vaikka kyseessä voi olla kuolemanvaaran aiheuttaminen.

Halleluja aamen.

apina vartia

lueppas lakia uudestaan!! siellä selvästi lukee että vartialla ainoostaan oikeutta ottaa kiin sellainen henkilö joka käyttäytyy väkivaltasesti tai ei noudata vartian kehotusta poistua paikalta.(huutelu ei ole sellaista)

Opettele lukemaan

Opetele lukemaan, niin huomaat jotain ihmeellistä. Laki sanoo yhtä sun toista, myös poistamis oikeudesta/ velvollisuudesta. Kiinniotto- oikeus aiheuttaa vielä suuremman yllätyksen.

mielipidekyssäri

ensiksi

milloin vartioiden toimintaan puututaan huomattavasti ankaremalla käjellä? varsinki ku on kyseessä näinki törkeää tapaus vasta sittenku nää vartijat tappaa jonkun? kaikkihan varmaa muistaa tapauksen viime vuojelta jossa vartijat hakkas pahoinpitelystä epäillyn miehen sairaalakuntoon. josta myös on video materiaalia olemassa.

toiseksi

miksei sitten valvontakamerat saaneet taltioitua tätä pahoinpitely tapausta? vai onkohan kyseiset tallenteet sitten vaan poistettu vartioiden suojelemiseksi. koska ainut todiste tapahtuneesta on erään opiskelijan kamerakännykällä suoritettu videokuvaus.

kolmanneks

ja miks ihmeessä noin nuoret yleensä hilluu öisin kaupungilla vai onko heillä niin välinpitämättämät ja vastuuntunnottomat vanhemmat etteivät he välitä missä heidän kasvattinsa on ja mitä he touhuavat

eli parannettavaa ois varmaan kaikissa kolmessa osapuolessa.

feminisi

Huomaa kyllä, että feminismi jyrää suomessa. Huonosti, kuritta kasvatusta vailla olevat alle 18v. lapset rikkovat paikkoja kaupungilla mm. paikallisjunissa ja yleinen asenne on se nähtävästi, että rajoja ei tarvitse olla, että jokainen saa rikkoa paikkoja ja riehua ilman lippua julkisissa liikennevälineissä. Sama ilmiö on kouluissa nykyään, joissa on 99% opettajista on naisia. Kyllä rajat ja kuri pitää olla.

naisille kunnia "kasvatustyöstä"

Feministien "kasvatustyön" hedelmiä..

No missäs ne

isät sitten ovat olleet? Omien harrastustensa parissa tai luikkineet pakoon häntä koipien välissä jo kauan ennen lastensa murrosikää. Onnittelut teille ihanat isät. Oma napa on se paras napa!

Pelle mikä pelle

ja miehille kunnia kasvattamattomuudesta.

Ala sinä saatana kasvattamaan.

Eikö kannattaisi alkaa jo nyt todella miettimään

Kenelle antaa äänensä seuraavissa eduskunta vaaleissa.

Työttömiä poliiseja?

Olivatkohan kyseessä nuoremmat konstaapelit, jotka eivät ole saaneet virkaa poliisiksi valmistuttuaan?

jaha

Joopa joo, ja tuossa vartijoiden "uhrissako" ei ole mitään vikaa? Tuskin ne ihan syyttäsuotta ovat hänet poistaneet junasta, näkyyhän se tuossa videopätkässä (joka on muuten tavattoman epäselvä) että tämä uhri hangoittelee kokoajan vastaan.
Ja mitä tulee tämän "uhrin" huutoon "nämä on hakanneet mua kokoajan (mitä ei kuulu videolla)" jos nämä olisi halunneet hänet hakata tuskin hän enää pystyisi huutamaan ja haraamaan vastaan.

Ja on erittäin tavallista että häirikkö koittaa saada sivullisia mukaan rähinään. Itse en usko sekunttiakaan että vartijoiden kiinniottama rähinöitsijä olisi syytön.
Tuollaiset häiriköt ei kuuntele puhetta, niihin tehoaa vain yksi asia ja se on koivuniemenherra.

Taustalla kuulee hyvin miten muut junan nuoret uhkuvat onnessaan kun ovat mielestään saaneet haltuunsa ainestoa jolla saa kenties jonkun ihmisen työttömäksi. Ja sekös näistä natiaisista on oikein hauskaa.

ps: nämä ovat mielipiteitäni tästä tapahtumasta, en väitä että ne olisivat faktoja.

mikä on

mitäköhän rotua/kansalaisuutta nämä häiriköt ovat? tuskin suomalaisia..uussuomalaisia ym. maahantunkeutujia.

sekopäitä kaikki

ymmärrän kyllä että niitä pelottaa helvetisti joku räkänaama teini voi vetää puukon ihan koska vaan kännissä tai muissa aineissa mutta totta sekin että suurin osa näistä mulkuista on väkivaltaisia idiootteja.tuo video mikä oli iltalehdessä niin siinä en nähny mitään väärää nehän piti sitä sekavaa kakaraa maassa mikä on ihan oikein ja se jenkkifutin taklaus oli toisaalta ymmärrettää kun ei voi tietää oliko ne tulossa sen jannun kaveriksi käymään vartijoiden päälle.
hieman vaikutti hysteeriseltä ekoja kännejä vetävältä typyltä se kuvaaja joka puhu hakkaamisesta vaikka kertaakaan ei mielestäni ketään lyöty.

Juupa

...ja teineillä ei varmaan ollut mitään osuutta asiaan, niinkuin ei koskaan kellään muillakaan rötöstelijöillä.

Jos ihmiset osaisivat elää ihmisiksi niin tarvittaisiinko pamputtavia vartijoita??

Haistakaa kaikki vaan paskat

Haistakaa kaikki vaan paskat ! tuskin teistä kukaan tietää mitä siellä on tarkalleen tapahtunut eikä se ole oikein että iso ukko menee jotain nuorta hakkaamaan tai muuta olisivat korkeintaan putkaan sen vieneet jos niin paljon ongelmia on muka aiheuttanut

Kakarat kotiin

Ei muuta kuin kovat otteet sallivammaksi. Oikein tekivät vartijat. Hienoa että edes tuommoisessa hommassa viitsivät olla. Nuo kakarathan nykyään kaikista räyhääjistä ovat kauheimmat. Aikuisempi nyt sentään uskoo puhetta.

Suosittelen kaikkia menemään joskus tutustumaan junakyytiin viikonlopun iltoina ja öinä. Eiköhän totuus avaudu.

Vartiat samaan ositteeseen

On näet niin että yö-myöhään junissa kuljeksivat ne teinit, jotka eivät voi olla kotonaan juoppojen ja väkivaltaisten vanhempien takia.

Vartijat hakkaamaan aikuisia jotka juovat liikaa ja häiriköivät kotona.

Tuo "aikuisempi uskoo puhetta" on täyttä paskaa !!

Pennut

Kasvamaan, eikä kaduille maleksimaan!

vartijoista

vaikka olisi miten rimpuileva ja päälle käyvä,ei vartijat saa käyttää minkään näköistä väkivaltaa.aseena heillä on pamppu jolla he voivat vaikka iskeä jalkaan ja näin ollen saa tämän väkivaltaisen ihmisen maahan.vaikka kyseessä olisi huume hörhö,heillä on käsineet kädessä ja muutenkin hyvät suoja varusteet.tässä tapauksessa on vielä naurettavampaa se että kyseessä on pienempi poika johon ei taastusti tarvita 4 vartijaa pitämään poikaa kiinni.johan se videollakin nähtiin että siihen riitti 2vartijaa.vartijoilla on tapana(ainakin osalla) leikkiä jotain "poliisia" ja näin ollen käyttää suurempia otteita kuin olisi sallittu.johan se poliisi oli kutsuttu paikallen niin en ymmärrä minkä takia piti sitten käyttää väkivaltaa,mikä ei ole ratkaisu mihinkään.eihän poliisitkaan hakkaa vaan käyttää muunlaisia keinoja taltuttaakseen ihmisen.
pistää vaan miettimään miten nykyään vartijoita koulutetaan työhönsä,kun jo pieniin teinipoikiin kohdistetaan tällaista väkivaltaa.kyllä nyt jokainen näki että hän ei olisi mitenkään pystynyt laittaa vastavirtaa näille 4 isolle miehelle.oli lähtö kohta mikä vain silti vartijat toimi väärin!!

-_-´

eikös se ole näillä vartijoilla yleensä se kaasu ensimmäinen, tämmöinen "voimakeino", mitä ne saa käyttää jos järkevä puhe, käskyt, ja muu tuolainen "lievä" ei tehoa? sillä saa aika nopeasti maahan ainakin rettelöitsijän, sen verran mitä itsekkin olen tilainteita nähnyt ja kuullut avokilta, joka sattuu olemaan vartija itsekin
vai onko se vaan, ettei pääkaupunki seudulla ole varaa ja halua antaa vartijille kaasuja, vaan ennemmin käytetään sitä raakaa voimaa, jotta päästään lehtiin ja julkisuuteen, miten hienosti ne hommat hoidetaan?

Tiedätkös

Vartijat eivät ole käyttäneet näitä sumutteita tai suihkeita (mitä fps nyt käyttääkään) koska vaunu on ollut täynnä ihmisiä! Siinähän olisi kaikki kanssamatkustajat saaneet kaasut silmilleen ja siina samassa ehkä vartijatkin. Ja videon mukaan ulkona ei ole enää tarvinnut koska vartijathan saivat pojan rauhoitettua maahan kun he "piirittivät" tämän ja laittoivat rautoihin.
Oma mieheni on myös vartija ja hän selitti asian minulle :)

Tehokas

Tehokas työväline, ja turvallinen vartijalle itselleenkin, on pitkä villamyssy(sumutteesta saattaa saada vartija itsekin naamalleen, villamyssystä ei). Eikä joka rettelöitsijää tarvitse saada laittaa maahan, niinkuin vartijoille "lännen malliin" opetetaan..

no voi ny

pitääpä siis alkaa pitään jotain pippurisuihketta taskussa sen varalta että jos vaikka vartija sattuu iskeen tollain. on ihan jees jos yks vartija tulee vähän pitään järjestystä mut kun 4 puolet isompaa jannua tulee ja rupee mätkimään niin jotain pahasti vialla.

syyttäkää mielummin nykyteinien sijaan niiden vanhempia! nehän ne on kasvattanut. ei varmaan tuu paha olla kun porukat tulee kotiin töistä naama kun norsun vitulla eikä oo muuta paikkaa purkaa kun oma lapsi..

t: teini-iän elänyt

En nähnyt

videolle. Näitkö sinä, lökäpöksy. Kuinka se vartija iski "tollai". Taidatte siellä Hesassa olla kaikki vähän päästänne sekaisin.

Satuitko

VÄKIVALTAA? Vai oletko huononäköinen?

Lisää vartijoita

Harmillinen ylilyönti ei poista sitä tosiasiaa, että vartijoita tarvitaan varsinkin yöliikenteen matkustamisen turvaamiseksi. Pisteet VR:lle valvonnan lisäämisestä, keep up the good work.

no huhu huh

NO JO ON AMMUTTU YLI...
KYLLÄ MENEE USKOTTAVUUS LAKIIN JA JÄRJESTYKSEEN.
KYLLÄ EI TIUKKAPIPOJA PITÄS PÄÄSTÄ VARTIJOIKS..

aijahas!!!!!

täälä poistetaan ne viestit jotka haukku vartijoita mutta teinejä saa haukkua!

Pehmoisukki

Onko sulla veikkauksia mikä tuon tilanteen on kärjistäny tuollaiseksi?? Tuskin nuo vartiat ovat alkaneet riehumaan.

On se kumma että nuorison pitäs saada käyttäytyä kuinka tahansa ja heti kun siihen puututaan ollaan itkemässä lehdistölle ja viranomaisille.

Jos osaa vittuilla vartioille / riehua niin pitäs kestää seurauksetkin.

Muista että näissä tilanteissa on aina kaksi puolta kuten missä tahansa riidassa ja tyhmä se joka aloittaa selvästi vahvempaansa vastaan.

Tämä on just tätä

voi mulle mitään.

niin se menee

eihän ton videon perusteella pysty sanomaan yhtään mistä koko tilanne on lähtenyt.
hakkaamista tossa en ainakaan huomannut ollenkaan.

Nehän oli ihan pikkulapsia

Toki saa vartijat tehdä työtänsä ja poistaa häiriköt sieltä mistä pitääkin, mutta tuohan oli aivan sairasta. Ei yhden pikkupojan taltuttamiseen tarvitse montaa raavasta miestä, eikä varsinkaan tuollaista pyörittelyä.

Vaikka vartijoilla olisi mitä oikeuksia, lasten kohdalla pätee kuitenkin lastensuojelulaki ja se mitä on säädetty: kiinni on oikeus pitää ja rajoittaa liikkumista, ettei lapsi voi vahingoittaa itseään tai muita, mutta töniminen, heittely ja varsinkin lyöminen on kiellettyjä.

Säälittää ajatella tuota, millaista lapsilla ja nuorilla on siellä pääkaupunkiseudulla, kun tuollaista tapahtuu. Vielä hirveämpää on, että aikuiset hyväksyvät vartijoiden käytöksen ja haukkuvat näitä nuoria. Onhan se totta, että nuoret saattavat olla huonokäytöksisiä ja tehdä kaikenlaista, mutta kenen vika? Aikuisten.

Apinat

Tiedätkö että näillä sinun pikkulapsilla jotka tuolla öisin öykkäröivät, on taskuissaan ilkeitä mattoveitsiä, stilettejä ym. mukavaa harrasteluvälinettä. Järkipuhetta nuo apinat eivät edes ymmärrä.

pilailua

esa86 pilaili vain

VALVONTAKAMERAT

Olen käynyt rautatientorin valvontakesksuksessa vai mikä nyt onkaan. Siellä on monitoreja lukematon määrä joka suuntaan. Ilmeisesti asiaan ei viitsitä puuttua vaan naureskellaan monitorien takana.

Voipi olla

Ehkä niin, että poliisi tutkii itse valvontakameran videot, ennen kuin pistää ne seiskalehteen tai antaa iltalehdelle.

jep!

Tää on sitä uutta sukupolvea jonka käytös on samaa kun kohteenkin! Ei osata käyttäytyä kun ei ole vaadittu ei opetettukaan koska se olis alistamista tai pakottamista. Ei nykyään saa lapselta vaatia tai alistaa kuriin joka oli ennen! (eipä näitäkään ongelmia ollut ennen)lisää vapauksia lapsille ja ne tulee silmille!! Eikös tässä pitäs antaa mitali vartioille ja vanhemille jumalaton sakko ja linnaa heitteellejätöstä???

Jutellaanko asiaa?

No huh, johan on keskustelu.

Minua henkilökohtaisesti suututtaa ihmisten asenne tulla jeesustelemaan kesken jonkun tilanteen - minkä alkua ei olla oltu näkemässä. Onneksi keskustan seutu on täynnä valvontakameroita, jotka mitätöivät nämä kamerakännykillä otetut "surkuttelu"-videot - niiltä oikeilta kameroilta kun näkee miten tilanne on alkunut ja miten se on edennyt.

Sitten tuo, että joku sanoi kuinak vartijat ovat juosseet karkuun jotain piripäätä. Jos ei ole vastaajan hoitajan lupaa kantaa sumutteita, tkp:tä tai edes rautoja mukana, niin ei siinä paljoa muuta voi tehdä. Vartijan työ on kuitenkin vain pääsääntöisesti Valvoa ja olla paikalla ennaltaehkäisemässä rikollisia tilanteita - Poliisit ovat sitten vakavampia kiinniottoja ym. "temppuja" varten.
Vartija kulkee tuolla työssään lähinnä samoilla oikeuksilal kuin Joka-Mies!!!

Vanhempien väkivaltaa

IHMISET PUOLUSTAA VANHEMPIEN KURITUSTA OMAA LASTANSA KOHTAAN! Ei mikään ihme, jossei ihmisen koskemattomuus ole enää minkään arvoinen. Näkee sen täälläkin. Herätkää ihmiset!

Just

Jos sen oman ihanan mussukkansa kasvattaa yhteiskuntakelpoiseksi, ei tällaista pääse tapahtumaan. Nämä tulevaisuutemme toivot eivät ainakaan pidä ihmisten tahi toisen omaisuuden koskemattomuutta minkään arvoisena. Tässä lopputulos.

Aivan niin,

ei tunnu olevan enää minkään arvoinen. Näin opetamme nuorisolle, kuinka toisia ihmisiä pitää kohdella. Tuossa olisi voinut lapsi vaikka kuolla, kun lensi asfalttiin todella lujaa. Pelkkä kiinnipitäminen olisi riittänyt.
Mutta eihän se mitään haittaa. Lyödään vaan kaikki, seurauksista viis. Paiskotaan seinille ja nauretaan päälle. Näytetään hyvää esimerkkiä. Vaikkei tarvitsisikaan, varmuuden vuoksi. Ollaan niin hyviä jätkiä. Turpiin vaan, pienimmillekin.
Suomi on hieno väkivaltainen yhteiskunta. Ottakaa kaikki oppia. (HYVÄ VARTIJAT! kunnia teille.)

Tervetuloa vaan

näihin yöjuniin ja katselemaan minkätakia sinne niitä vartijoita kutsutaan, ja ketkä sitä toisten koskemattomuutta eivät juurikaan arvosta, sillä silloin kun vartija puuttuu peliin jotain on jo pahempaa sattunut, ei tarvinnut vartijoita junissa vielä kymmenen vuotta sitten, ennen riiti konnari enään ei riitä edes vartijakaan. Ilkivalta näiltä kullannupuilta on aika hurjaa nykyään, kasataan asemalla kiskoille kaikki mitä saadaan irti ja kun juna tulee niin hypätään kyytiin eikä uskota edes poliisia kun sanoo ettei niin saa tehdä vaan auotaan päätään "mä oon alle 15 sä mulle mitään maha". Junia kivitetään jatkuvasti, juuri muutama viikko sitten oli laitettu iso roskalaatikko täynnä sepeliä espoon kilossa kiskoille, paikassa missä on jotain viikottain, onneksi siihen tuli lähijuna joka pysähtyi kilossa, jos olisi ollut intercity tai pendo niin uutisista olisi saatu taas katsella onnettomuustutkija Kari Lehtolaa.

Miksi puolustat tällaisia ihmisiä joilla ei ole mitään tunteita saati sitten ymmärrystä muita kohtaan ja jotka aiheuttavat jatkuvasti harmia muille ihan tavallisille työssä/koulussa käyville ihmisille, jotka osaavat käyttäytyä ja kantaa tekojensa vastuu. Näillä riehujilla ei ole pienintäkään sympatiaa sinua kohtaan silloin kun juuri sinä satut eteen, vaikka ovatkin alta 15vuotiaita, niin kummallista kyllä tälläinen jengi näitä kullannuppuja onnistuu hakkaamaan isommankin miehen ja ihan ilman seuraamuksia.

Asiaa

Juuri näin pitää toimia.
Ei minkään sortin huligaaneja tai rääväsuita suomeen.
Naurettavaa, että joku vielä ruikuttaa
kun kriminaaleja kuritetaan.
Jos sama 12v. poika puukottaa huumehöyryissään
jonkun sivullisen niin heti on yhteiskunta syyllien.
Turpaan vaan.

nakki

pilailin vain eihän nuin saa kirjoittaa ,mutta onhan tuo vakava asia anteeksi paljon paten puolesta

pate112

anteeksi

Valot päälle

On turha itkeä tuomoisesta. Kuin ei ole hajuuakaan mitä noi muksut oli tehnyt. Nykyisin on niin hemmoteltuja kakaroita. Että on hyvä vaan että on olemassa sellaisija jotka tekevät vartijan työtä. Se ammatti ei ole hyvin palkattua eikä todellakaan arvostettua, verratuna sihen miten tärkeä osuus tällä ammatilla on meidän valtiosamme

Kuten todettu jo tuossa ylempänä

Vartijoiden käytös rettuuttamisen kohteen tasolla. Ei tuollaisia vartijoiksi. Tietysti joskus voidaan kuvitella, että vartijat joutuvat käyttämään koviakin otteita, jos joku rikollinen porukka käyttäytyy muita haittaavasti. Tässä oli kyseessä pienokainen/sia, joidenka mahdolliseen käyttäytymishäiriöön olisi pitänyt riittää kevyemmät otteet taikka soitto poliisille.

Harvinaista, mutta

harvinaisen väärässä! Tuossa tilanteessa kaikki vartijoiden toimet ovat oikeutettuja. En viitsi enempää.... Olen tehnyt vartijan työtä yli 20v joten tiedän mistä puhun, sinä et. Kontulan potkimistapaus oli selkeä väärinkäytös, josta seurasi vartijalle lopputili. Oikein sekin meni. Sadisteja emme tarvitse, mutta otteet on oltava topakat, ei ne muuten "tokene"

Oli Kuttula aikoinaan

Jonkalaisia olisi hyvä olla useitakin nykyään. Sellaisille tapoja oppimattomille heittiönuorille sellainen kasvatuskoti olisi paikallaan.

Kovempiakin paikkoja löytyy

Kyllä löytyy kuri vielä koti Suomessakin näille tihuille. En ala luetella, mutta Kuttula on lepokoti

Lisää vartiointia

Lapset ja nuoret täytyy pitää kurissa! On väärin ja törkeää jättää lapset heitteille ulos, kun heidän pitäisi olla nukkumassa kotonaan. Helsingin alueella valvontaa tulisi huomattavasti tehostaa varsinkin näissä liikenteen solmukohdissa, missä nuoria uhkaavat väkivalta, huumeet ja seksuaaliset hyväksikäyttäjät. Ulkonaliikkumiskieltokin saattaisi tulla kyseeseen. Lapset ja nuoret tietysti parkuisivat näitä ehdotuksia vastaan kovaäänisesti kaikkialla internetissä, mutta sitä ei tulisi kuunnella. Heidän edustaan on loppujen lopuksi kysymys, tajusivat he tai eivät.

Dorka?

Ootko ihan viisas? Et ne nuoret pitää laittaa sit tollalailla hakkaamalla kuriin? Sua pitäis vähän hakata et tajuisit jostain jotain. FPS sikaniska vartijat tekee tota jatkuvasti, 99% niiden tekemistä pahoinpitelyistä ei päädy uutisiin. Kaiken huippu on se, että valtio on FPS:n suurin asiakas. fuck fps.

Juuri näin

Onko jäänyt teiniangsti päälle vai vituttaako vaan kun ei voi rauhassa töhriä siwan ikkunaa?

"Tää on niin pahoinpitely, oikeesti"

Ei kyllä hirveästi heru sympatiaa näille ihanille "mamman mussukoille". Hakkaamista en nähnyt missään vaiheessa videota. Poika haistatteli vartijoille koko ajan ja ITSE heittäytyi maahan, etteivät vartijat saisi häntä ulos. Hyssytelläkkö olisi pitänyt? Ja mistä tosiaan tietää mitä oli tapahtunut ennen videota? Toivottavasti kukaan vartija ei ilman syytä noin käyttäydy...

Jepjepjustjoo.

Eihän se nyt jumalauta saa hakata lasta vaikka se kuinka rääpis turpaansa?! Sen verran pitää noilla äidin luona asuvilla horkkapossuilla olla järkeä päässä että lasta ei lyödä vaikka se kuinka "haukkuis". Ja noi lyö ilman syytä, se on varma. Ja mitäs se sikaniska teki mikä sieltä kauempaa juoksi siihen laiturille?

TURPIIN

ONNEA! Teikäläisiä olisi pieksettävä aamuin illoin.

Kai nämä

hakkaa sitten omatkin murrosikäiset lapsensa jos se lapsi niin sanotusti rääpii turpaansa.
Kyllä täällä kirjoittelee ihmiset, joilla ei ole omia lapsia, varsinkaan murrosikäisiä, eikä mitään kokemusta nuorista. Itse ovat vielä keskenkasvuisia, vaikka ikää olisi 20. Jopa.

Sokeako?

Videossa ei lyöty ketään, kertaakaan. Mistä ihmeen fantasiamaailmassasi tapahtuneesta hakkaamisesta mussutat?

Oletko itse

ASFALTTIIN HEITTÄMINEN ON VÄKIVALTAA. Hanki uudet linssit ja sen lisäksi asenteet elämääsi.

No tarvitsiko

asfalttiin heitetyn väkisin änkeä sinne, vai oliko hänellä kenties asiaa sinne paikalle, vai miksi hän sinne yritti ängetä, ken tietää?

Mutta aivan varmasti vartijat näkevät työssään kaikenlaista mikä pakottaa ottamaan varmanpäälle, turvallisesti.

Sinä olet varmaankin teini jonka mielestä kaikilla on oikeus mennä minne vaan ja miten lähelle toisia aina ja joka paikassa, mitä olisit luullut poliisin tekevän kun joku yrittää lähestyä työkaveria(joka yrittää pitää rikollista aisoissa) seläntakaa. Mielestäsi ei varmaan mitenkään vaan antaa kaverin mennä ja tehdä niinkuin haluaa.

Jos on tyhmä ja änkeää itseään paikkaan mihin ei ole mitään asiaa ja ei sitä tajua, niin syyttäköön vaan itseään jos löytää itsensä asfaltista, mistä sinä tiedät ettei kyseisellä kaverilla ollut pahoja aikeita mielessä, vartijakaan ei sitä tiennyt ja siksi poisti kyseisen uhan.

Kukin joka ei osaa käyttäytyä julkisissa tiloissa asiallisesti ja yhteisesti hyväksytyin säännöin, syyttäköön itseään seurauksista. Ja jos ei tapakasvatus onnistu hyvällä niin sitten vaikka pahalla ja vieläpä pakolla.

Sairasta touhua

Paiskotaan nuoria poikia miten vaan ja käsitellään liian raa`asti. Vartijoilla tuntuu olevan moni asia pielessä heidän koulutuksessaan tai luonteessaan. Otetaanko jotain väkivaltaan taipuvaisia jo valmiiksi aggressiivisen mielenlaadun omaavia vartijan hommiin. Itse menin viikonloppuna väliin, kun portsari juoksi kadulle asti ravintolasta hakkaamaan asiakastaan.
Kiitän onneani etten itse saanut portsarilta turpaan. Olen nainen ja molemmat osapuolet miehiä.
Toivottavasti poliisi tutkii tämän jutun perusteellisesti, missä poikia pahoinpidellään. Sillä tämä on pahoinpitely ja ne jotka sen suorittivat ansaitsevat syytteen. Törkeää toimintaa.

Täysin samaa mieltä!

Ihan samaa mieltä, ihan uskomatonta! Yleensäkin mitä vartijoihin tulee niin useimmat kävelee nokka pystyssä, hah hah. Mitäköhän luulee olevansa. Säälittävää! Ja toinen juttu portsarit, nekin luulee että olisivat jotain tosi suurta ja ihmeellistä, onkohan itsetunto pilvissä vai mitä. Tavallisia maantallaajia nekin!!!

Toinenki video

http://yep.it/vartijat

ei taas...

Voi helvetti, miksi noita hormonikortistobodareita päästetään noihin töihin...

Oikeessa olet.

Jep, minkä helvetin takia...

Mutta

ole koskaan oikeassa. Olet aina väärässä, liimanenä. Niskat poikki sinunkaltaisilta huumehörhöiltä.

Sokeako??

Kuka videossa on mielestäsi bodari? Taas haisteltu liikaa liimaa kun näkö noin harittaa?

Jos näin tapahtuisi

että isä heittelisi lapsiaan samaan malliin tai äiti, tai aviomies vaimoaan tai mies naista ylipäätään ja päinvastoin, tulisi aivan varmasti syyte pahoinpitelystä, jos juttu menisi oikeuteen asti.
Nytkö Suomessa saa pahoinpidellä lapsia missä tahansa kodin ulkopuolella toisten aikuisten ihmisten toimesta, olkoon sitten vartijoita tai mitä
vaan.
Vartijoilla tuntuu olevan enemmän oikeuksia kuin Suomen poliisilla. Asiakkaita ja kakaroita turpaan vaan milloin ja miten ja missä vaan.
Tämä on syytteen alainen asia. Ihan varmasti.

FASISTISIKOJA!

Vaikka olisi mitä tehty, ei ole oikeutta LYÖDÄ ja kaataa ihmisiä sillä lailla. Ei ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun vartija käyttää väärin valtaansa!! Tätä ei pystytä vartioimaan!

nonii!

olisipa kiva olla kuulemassa sinun sanovan noin, kun joku tyyppi tulee ja hakkaa sinustakin paskan pihalle ja paikalle saapuu vartija joka pistää nippuun sinun hakkaajasi... tuskin sitten olet siinä jeesustelemassa, että ei saa painaa maahan, eikä saa käyttää voimaa... ??? vai olisitko ???

jos olisit sitä mieltä, niin mielestäni olisit ansainnutkin saada turpaasi.

Hyvä vartijat!!!

Kun omat vanhemmat eivät osaa pitää kuria niin jonkunhan se on tehtävä! Ensin isotellaan ja sitten itketään kun tulee selkään. Nykyajan nuoret on liian pumpulissa kasvatettu tai pikemminkin "kasvatettu" Mitä ihmettä 12-vuotias teki tuohon aikaan ulkona? Katsoin sen videopätkän ja kyllä pojalla vittu sana lensi ja muutenkin turpa oli auki koko ajan. Tiedä mitä puukkoja ym vehkeitä kantavat mukanaan. Minua ja miestänikin tulivat n. 10 hengen nuorisojoukko uhittelemaan. Kaikkihan sen tietää että jos joku niistä olisi ollut YKSIN nii ei olisi uskaltanut sanoa sanaakaan! Vanhemmille vastuu tapauksesta. Mitä päästävät poikansa tuohon aikaan ulos ja missä ovat rajat ja kuri?? Nuori oppii että kaikkea saa tehä ja kaikesta pääsee kuin koira veräjästä! Väärin. Nyt kun sai sen mitä kerjäsi eli selkäsaunan niin nyt sitten ollaanki taas se pieni viaton vauveliini! JA VITUT sanon minä. Vastuu tekemisistään jo tuossakin iässä!!

Outoa

Miten jotkut voivat kehua vartijoiden käytöstä? Kyllä 12-vuotiaalla täytyy olla mahdollisuus liikkua turvallisesti, vaikka kello olisi kuinka paljon. Vaikka poika käytti sanaa "vittu" paljon, ei se oikeuta ketään hakkaamaan toista. Tietysti on ärsyttävää, jos joku ei usko puhetta, mutta kyllä vartijan täytyy hillitä itsensä vaikka kuinka vituttaisi.

Tiedoksi

Ensinnäkin, poika oli 14-vuotias jo, ei 12.
Toisekseen, fps:n tiedotteen mukaan, poika oli ollut humassa, kiroillut, huutanut, uhkaillut ja sylkenyt kanssamatkustajien ja vartijoiden päälle.
Että kyllä minun mielestäni tuossa tilanteessa voi jo raudoittaa ja viedä poliisilaitokselle tämän nuoren rauhoittumaan.
vai antaisitko sinä aikuisen ihmisen jäädä rähjäämään samalla tavalla vaunuun joka on täynnä ihmisiä? Tuskin, ja samalla tavalla tämä nuori voi saada vahinkoa aikaan kuin joku keski-ikäinen narkkari.

Hakkaaminen ei ole ratkaisu!

Eiköhän otsikko puhu puolestaan mutta asiaan ei vartijoillakaan ole helppoa mutta ei se oikeuta myöskään että hakataan muksuja työn ohella jollei muuten saada kuriin.

Tiedän kun itse olen ollut vartija koulutuksessa ja työssäkin okei opetus (teoria) vastaan käytäntö se on vaikeata soveltaa mutta se joka hakeutuu vartijaksi sen täyttyy myös kestää paineita.

Ja mitä tulee vapaakasvatukseen kenen syy se loppujen lopuksi on kuka salli vapaakasvatuksen tietenkin hallitus sekä lastensuojeluvirasto! tässä ne syylliset on mutta on se myös perheissäkin vikaa.

No nyt mennään jo sosiaalipuolelle hällä väliä :)
se minkä takia lapsista tulee niin suuri ongelma ja on jo ongelma meillä suomessa on juuri se että lapset pistetään todella nuoressa iässä päiväkötiin ja vanhemmat menevät töihin kumpikin täähän on aika yleinen käytäntö suomessa eikö?

Sitten jotkut vanhemmat pistävät omat lapsensa vielä viikonloppuisin menemään omiin harrastuksiin niin että lapselle ei jää paljon aikaa viettää omien vanhempiensa kanssa! , sitten tulee se aika että lapsi menee jo kouluun saa kavereita ja niin yms.

Sen jälkeen lapsi viettää aikaa enemmän kavereitensa kanssa ja lapsella on jo semmoinen olo että vanhemmat ei hänestä välitä eikä se auta että lapselle ostetaan tai annetaan viikkorahaa onko se välittämistä? EI TODELLAKAAN OLE!!!

tästä alkaa nuorten ongelmat jo näin varhaisessa vaiheessa ja jos korostan jos vanhemmat haluaa saada omaan lapseensa yhteyden takaisin se vaatii paljon työtä että lapsi todellakin näkee sen että vanhemmat välittävät hänestä ja yleensä se alkais pyytämällä lapselta anteeksi että olemme tehneet sinulle näin! vanhemmat luulevat niin paljon että se mitä he tekevät omille lapsillensa semmoista jota heillä ei ole ollut tai on ollut.

Ei se mitä lapsi eniten tarvitsee on se että jompi kumpi vanhemmista on kotona ja toinen käy työssä vanhempien pitää muistaa että ei lapsi ole kauan lapsi ja lapsen tarve on juuri se että vanhemmat,

viettävät lapsensa kanssa aikaa ja tekevät yhdessä asioita tämä on lapsen tarve ne suorastaan huutavat päiväkodeissa,kaduilla he kaipaavat että joku kuuntelisi heitä välittäisi heistä aidosti ja oikeesti!!!

Olen ollut päiväkodissa työvoimatoimiston kautta harjoitelussa eskari ryhmässä 3kuukautta kun lapset huomasivat että olen erinlainen kuin nämä muut aikuiset en ollut semmoinen tosikko (eli olin oma itseni) vaan leikin lapsien kanssa ja kun he halusivat että luen heille eläintieto juttuja koko ryhmä halusi päästä lähelle kuuntelemaan.

Ja miksi koska he huomasivat että välitän heistä ja he saavat sitä perusturvallisuutta jota heidän kuuluisi saada omilta vanhemmiltaan tai päiväkodin henkilökunnalta! Lapset kaipaavat RAKKAUTTA!!!

Valtion pitää tehdä lakiin paljon muutoksia lapsi perheet pitää saada enemmän rahallista tukea jotta toinen vanhemmista voi jäädä kotiin hoitamaan lapsia!.

Ne ketkä ovat sitä mieltä että lapsia tulisi hakata totuus on että heitä on hakattu myös lapsina!

Vanhempien täyttyy oppia kasvattamaan lapsiaan niin ettei tarvitse käyttää väkivaltaa ollenkaan jos ei osata sitten täyttyy mennä hakemaan tietoa miten lasta voi kasvattaa ilman ruumiillista kurinpitoa semmoisiakin kirjoja löytyy paljon kirjastoista kyse lähtee siitä omasta asenteestaan ja tahdostaan.

Väkivalta synnyttää väkivaltaa kun taito loppuu turvaudutaan väkivaltaan ei näin ei todellakaan näin hyi koko Suomen kanssa hyi!!!

Joten eiköhän jokainen jo nyt tiedä kenen puolella
tässä oikeen olen lasten,vahusten,köyhien ja kodittomien puolella.

Toivotan kaikkille oikein hyvää päivän jatkoa
Kiitos kun jaksoitte lukea tämän pienen kirjoituksen =)

ihan oikein

nuoria pitääki vähä pyöräyttää ettei niistä kasva kusipää natseja niinku vartijoista. tai joensuulaisista.

OIKEIN !!

Ja mitähän 12 vuotias teki keskellä yötä junassa? Luultavasti oli vetämässä kaljaa ja maalailemasssa graffitteja junan sisustukseen. Ei ne vartijat syytä suotta kenenkään kimppuun käy. Hyvä että edes vartijat on kuria pitämässä kun vanhemmista ei siihen ole.

rikoksesta kiinni otto

kuin pahoinpitely.

tiedän aivan tarkoin millaisin lakipykälin vartijat ja järjestyksen valvojat toimivat, olen itse koulutuksen käynyt.

tämä video on pahoinpitelyä eikä kiinni otto mistään seinään piirtämisestä. paha YLILYÖNTI.
näiltä miehiltä vartija- ja järjestyksenvalvojakortit pois pysyvästi.

Mitä???

Mikä ylilönti tuo muka oli?!?!

Syyllinen otettiin kiinni ja pidäteltiin maassa...luultavasti siihenasti kun poliisi saapuu paikalle.

joopa joo

anteeksi nyt vaan mutta mä en nähnyt missään välissä sitä "hakkaamista" tuossa. vartija käski monta kertaa pikku räkänokkaa rauhoittumaan mutta eipä tepsinyt. sitten tämä toinen herranterttu, tyttö joka kokoajan tilannetta selosti, hän kyllä kuullosti olevan enemmän mielissään tapahtumien kulusta,kuin järkyttynyt. helppo arvostella vartijoita kun ei itse joudu kaikenmaailman sekopäiden kanssa tekemisiin. mielestäni tuossa ei ollut mitään väärää. teini sai mitä kerjäsi. Voi olla että aikaisemmin on jotain tapahtunut mutta tuon videon perusteella en kyllä mitään syytettä lähtisi nostamaan tai potkuja antamaan.

Ei kukaan oletakkaan...

...että Oululainen jotain tajuaa.

hohhoijaa

olipas herra P3||3:ltä melko ala-arvoinen kommentti. jospa ei mentäis henkilökohtaisuuksiin.

Pullamössö

Tuo teidän "pullamössö"-sanan viljely on kyllä tosi alentavaa. Jos me nuoret ollaan nyt niin kauheita ihmisiä, niin kannattaa miettiä miten meistä tuli tämmösiä hirviöitä?

Teijänki porukat sanois teitä varmasti pullamössö-sukupoveks mut ovat sentää vähä aikuisempia :) Esim. jaksatte aina muistuttaa meitä siitä, et ollaan läskejä eikä tehä mitään...mutta katsokaapa peiliin! Kenenköhän läskit ne siellä hyllyy? :P Me eletään samassa maailmassa missä te...meidän ongelmat on vaan ihan erilaisia kuin teidän nuoruudessa!

Yrittäkää jaksaa...vaikka on tää on vaan ihan tavallisen laskiaispulla-sukupolven höpinöitä :D

ootte kauheita::....::::::::::::..

Tosi kiva että kaikki syyttää nuoria! Siis tottakai niitten lapsien on pitäny jotain sielä tehdä et ne vartijat on ne pois halunnu heittää...mutta ammattitaitoinen vartija ei ole noin väkivaltainen siinä!

Jos kyseessä ois ollu joku keski-ikäinen mies huppelissa ois noussu kauhee kohu ku menevät hakkaamaan kännissä olevaa tiedotonta miestä!!!

Ootte kyllä naurettavia!

Roskaviestimet

Nämä ovat kaikki roskaviestimiä: Iltalehti, Iltasanomat, Iltatähti, MTV3 jne...

se vaan on

Noitten teinien ymmärtää mitä se kuri ja hyvä käytös on ku ei ole sellast koskaan kokenu.

luuvitosta

Oikein. Turpaan vaan hampuusien aluille.

päteminen!!!

nimenomaan päteminen on syy siihen miten vartijat sekä myös nuoretpoliisit käyttäytyy.
muutenkin nykyään poliisit/muut viranomaiset on rosvon roolissa voiko poliisiin luottaa kun on tapahtunut kaikkea mikä kansalaisille tulee julki nyt ja tapahtumasta on aikaa 5-10 vuotta!!!

turhaa jeesustelua!

tässäkin tapauksessa näemme vain sen mitä sivustakatsoja on nähnyt... tuskimpa vartijat on huvikseen alkaneet hakkaamaan nuorukaista. Kyllä se niin on, että metsä vastaa tasantarkkaan niin kuin sinne huutaa.

Koska missään ei kerrota mitä on tapahtunut ennen tapahtumaa, niin turhaa on jeesustella asian suhteen. Vartijat tekevät yleisestiottaen hyvää työtä.

Ehkä hyväkin juttu

Sitä saa mitä tilaa,eikö vain? Jos ei muuten usko niin saa vähän antaa kurinpalautusta,se tekee vaan hyvää!

Ja turvallisempi olohan tuosta tulee kun tietää että vartijoilla on vähän "kovempi" maine.Riehujatkin ajattelevat ehkä toisen kerran,kannattaako alkaa.

lalds

Missähän kohti videota käytetään liikaa väkivaltaa, rimpuilevaa ja potkivaa poikaa rauhoitettaan pitämällä häntä maassa, tarpeeksi monta kiinnipitäjää, ettei poika pääse vahingoittamaan itseään tai muita, täytyy muistaa työturvallisuus! , Toisaalta se reppupojan heittäminen ei ollut asiallista, mutta videosta ei näy, oliko hän esim aseistettu, puukko tai huumeneula?

no nii

Kun ei kotona osata kasvattaa käytöstapoja,niin jossain vaiheessa teini joutuu katumaan siitä. Ja turha sanoo,että ei pidä paikkaansa koska se PITÄÄ paikkaansa.

Ei ole vartian ammttia

Vartijoilla kun ei aseteta mitään vaatimuksia ammattiin pääsemiseksi.
Koulutus on myös aivan olematon ajallisesti sekä sisällöllisesti. Jokainen joka haluaa alalle niin pääsee. Koulutuksesta läpäisyyn ei tarvita ala-asteenkaan perustietoja.

KOlmenkymmenen tunnin (30 h) pampunkäyttö kurssin, sitten pääsee jo, tai vartiat niin kuvittelevat että voivat suorittaa autoritääristä ja agressiivista mielivaltaa.
Eli ovat jo melkopisia väkivallan virkamiehiä!

Ammatti on läpimeno ammatti, fiksuimmat ei mene alalle ollenkaa, osa on hetken. ja sitten pieni osa kituu alalla toimeentulon rajoilla.

"poliisin haalarit" ja mellakkapamppu reidellä tukee usein heikon itsetunnon omaavaa persoonaa.

Kuitenkin vartioita tarvitaan, turvallisuus palvelut tosin myy meillä aivan tarpeettoman hyvin.

Vartioiden ammatillinen valinta koulutus ja kouluttajat olisi vaihdettava ehdottomasti.

Ammattitutkinnon kuulutuksen sisältö olisi saatava muutettua 30 tunnin pamppukursista vähintään 3 kk kursiksi,

Opetussuunitelman laadinnassa pitää olla ehdottomasti enemmän muita kuin turvallisuusihmisä. Eli psykologeja, lainoppineita, sairaanhoitajia, poliiseja
samoin kuin opettajinakin.

Malttia ja tietoa ei voimaa eikä väkivaltaa.

Tieto ei luo sulle tuskaa

Vartijaksi ei todellakaan pääse kuka tahansa.

Jos sinut on tuomittu useasti, niin aika turhaan hakea korttia...

En tiedä vartIAN koulutuksesta

Kirjoittajakin vois ja siirtyä Akrikolan ajasta tämänpäivän kirjoitusmuotoon siis VARTIJA ei VARTIA

Vai niin

Oletko kenties itse yrittänyt alalle vai miksi noin itsevarmasti puhut että vartijan koulutus on helppoa?
Vartijaksi saattaa päästä sillä 30 h koulutuksella, MUTTA vartijakortin saanti on ihan eriasia. Yleensä jos ei ole käynyt vartijakorttia hakemassa (VATissa) ei pääse kunnon hommiinkaan.
Ja tuo, että itsetuntoa kohotetaan kun on pamput ja muut pippurisumutteet, on vain suoraan sanoen pa*kapuhetta. Vartijat hankkivat sen omaksi ja muiden turvaksi jotta tämä riehuja saadaan maahan. En kiellä etteikö vartijoissa ole näitä jotka ottaavat pampun ehkä liian usein käyttöön jne, mutta niinhän näitä "pamputtajia" on joka ikisessä ammatissa!
Tuossa videossa ei näy yhtään potkimista tai muuta yletöntä väkivaltaa näitä nuoria kohtaan. Ja ulkopuolisilla ei pitäisi mennä väliin tuollatavoin, koska vartijat ottaavat sen uhkaavana eleenä. Eihän sitä ikinä tiedä mitä näillä vartijoiden asiakkailla on mukanaan, veistä tai piikkia jne. Kuka sitäpaitsi tietää mitä on tapahtunut ennen kuvaamisen alkua? Itse olen lukenut fps:n sivuilta, että nuori oli ympäripäissään ja oli uhkaava muita matkustajia ja vartijoita kohtaan. Joten omaa lääkettään sai maistaa.
Kumma ettei vartijoiden ammattia kunnioiteta, sillä kuka teitä suojelee isoissa ostoskeskuksissa jos joku alkaa riehumaan eikä poliisit pääse paikalle?? Kyllä siellä vartijat selättäävät tälläiset alle 3 minuutin ja vievät koppiin jotta muut ostoskeskuksen asiakkaat ovat turvassa.
Miettikääpä ennen kuin alatte tuomitsemaan tätä aliarvostettua ammattikuntaa.

no tuota..

ei varmaan se 12v ollut niin vaarallinen että tilanne todella vaati tollasta käytöstä..? tämä alkaa olla ihan yhtä älytöntä kuin jossain amerikassa. siinä olen kyllä samaa mieltä kun moni muukin että minua hiukan risoo nykyajan rehvastelevat juppivanhempien nousukaskakarat. ne on luonnostaan jo niin röyhkeitä että ne ei kunnioita mitään. mutta tuo vartijoiden toiminta ei edustanut sitä suomalaista vanhanajan kuria vaan sadistista natsipullistelua. tuo vapaakasvatus on oikeestaan ollu voimassa jo 60-luvun alussa syntyneille joten ihan sitä samaa sukupolvea noi vartijatkin on. 50-luvulla syntyneet oli viimeistä "pelossa" kasvatettua polvea joista siis tulin kunnollisia kansalaisia.

VASTARINTAAN!!

Kauanko tämän annetaan jatkua?! Ei vartijoihin voi näköjään enään luottaa missään tilanteessa(onko niihin muka joskus voinut), ties vaikka ite sais turpaan. Sama pätee poliiseissakin, turpaan tulee jos silmä välttää. Nyt on alettava toimimaan!

ei tule

ei tule turpaan jos osaa olla ihmisiksi ;)

mene poika takas tunnille..!

Kun te pikku kovikset rupeatte uskomaan ja kuuntelemaan viisaampia niin sitten se loppuu. Ei se vika ole aikuisissa vaan teissä. Soitetaan sitä suukkua minkä kerkee,kun ollaan muka niin kovia..Kasva säkin vielä muutama vuosi niin tiedät mitä tarkoitan. Anteeksi vuosikymmen siis :D Meneppäs isottelemaan yksin jollekkin aikuiselle nii katsomaan onko pokkaa..Niin ei. Perustetaan kunnon vastarinta liike (tullu kattottua vähän liikaa amerikkalaisia sarjoja? :D) niin sit on helpompi ja uskaltaa jopa avata suunsa..Hohhoijaa..

MANNET KURIIN !

Saisivat vartijat pistää kuriin mannet,jotka liikuvat junissa riehumassa ja häiritsemässä kunnon kanslaisia!

turvaton!!!

mustalaiset ovat ihan tavallisia ihmisiä niin kuin myös suomalaiset. kyllä on paljon mustalaisia jotka osaavat käyttäytyä jopa paremmin ku ME suomalaiset et eipä meissä suomalaisissakaa paljoa kehumista ole...

Hahhah!

Vai mustalaiset tavallisia??? No johan vitsin murjaisit!

Aulaenkeli ei ole töissä vaikka onkin

Minkä lie siivousfirman "aulaenkelit", ovat eräässäkin paikassa sellaisia että touhuavat näyttöpääteen ääressä sitä sun tätä. Tuskin ollenkaan mitä piotäisi. Tilassa on useita eri yrityksisä, "aulaenkelin" voi ohittaa kuka vaan onko töissä talossa tai ei. Ellei itse ilmoittaudu infoon saa vapaasti kulkea ohi.

Asiakaspalvelun kannalta pitäisi "enkelin" tervehtiä, ottaa katsekontakti kun henkilö tulee on oman talon väkeä tai ei.

Mistä "enkelille" maksetaan ei ainakaan asiallisesta palvelusta siinä talossa.

Hohhoijaa

Voi herran jumala mitä paskahousuja nykyajan ihmiset on!? Eihän tuossa videossa ollut yhtään mitään "ylilyöntiä" niinkuin kovasti ollaan hehkutettu. Ko.toimittaja on taas tosi fiksuna kirjottanut Vartijoista vaikka kyse on Järjestyksenvalvojista...
Toimittajalla PAKKO saada tästä juttu vaikka ei jutun juurta ole.Turpaan vaan noille äidin pikku KULLANMURUILLE jotka räkivät, soittavat suutaan ja rikkovat paikkoja alituiseen lähijunissa..

Voi sua ota selvään mitä tarkoittaa järjestyksenvalvoja ja vartija eli nykypäivänä ihan samaa asiaa. Kannattaisko lukea vähän ja sitten vasta kommentoida, koska et nyt hirveän fiksulta kuulosta. Sun "ylilyöntis" niin kyllä tossa videossa (iltalehti) oli paljonkin ylilöyntiä ja yksi ihminenkin ketä on tolla alalla ollut niin voi vakuuttaa että tossa pahasti ylilyöntiä!

Teinit on häiriköitä

Satutko tietämään että teini on juuri semmoinen kusipää jota vartijan pitääkin hakata !

Luuletko vartijan menevän syyttä suotta ojentamaan?

sama asia kun ajat juovuksissa autolla ja sitten huudat ja amesoat kun poliisi antaa sakon ja vie korttisi niin se poliisi on sinun mielestä toiminut väärin kun otti kortin ja sakotti voi vitun idiootti !

teinille lisää pamppua että oppii olemaan ja elämään yhteiskunnassa oikein.

TODELLA

PROVO

En mäkään nähnyt

Mitä videolla oikeesti tapahtuu?? Kertokaa kaikki ne jotka arvostelevat vartijoiden toimia! Mikä oli lähtökohta kahakkaan jne..
Nykyajan nuorilla ei ole kuin oikeuksia, velvollisuudet on kadonnut jonnekkin!!

Aivan oikein!

Mitä 12-vuotias tekee yöllä asemalla?! Ilkivaltaa tehnyt junassa tai muuten ollut töhrimässä paikkoja...! Jos ei vanhemmat saa ojennukseen niin hyvä, että joku muu antaa isän kädestä. Turhaa dramatisointia.

Isoveli

Joo kyllähän tällainen käytös vartijoilta on todella naurettavaa.Isot miehet kehtaavat joukolla retuuttaa pieniä teinejä ympäri katua.Ottaisivat edes kokoisensa "uhrin",niin ei näyttäisi niin säälittävältä touhulta.

meno jatkuu...

Samaa saatanan paskaa tulee aina vaan lisää. Tollaset vartijat vois ampuu päänsä!

Yöllä pikkulapset ovat kotona

Mitä tekevät alle 12 vuotiaat lapset yöllä junissa ? Oikea paikka on koti vanhempien silmälläpidon alaisena ja opetettavana. Yhdessä voisi tarkistaa esim. onko aapiskukko muninut ahkeralle lukijalle. Tosiasia on että nämä junissa tähän aikaan toikkaroivat "lapset" ovat jo pitkälle ehtineitä hampparinalkuja, joihin ei tehoa mikään järkipuhe. Lapsen turvaava lakisuoja on tarkasti tiedossa, mutta oma käyttäytyminen on jo ja syystäkin varsin pelottavaa. Koivuniemen herraa pitäisi käyttää ahkerasti näitten ojentamiseen suojatuissa kotioloissa.

no voi voi voi

että minun mielestäni videolla ei ollut mitään pahaa.
vapaa kasvatus, siinä on se ongelma.
videolla näkyvä kakara on loistava esimerkki siitä, kun vanhemmat eivät ole rakastaneet eivätkä asettaneet rajoja missään.

LOISTAVAA

Hienoa että vartijat opettavat noille kurittomille kakaroille ettei niillä ole oikeutta riehua junissa ilman jälkiseurauksia!!
(Todennäköisesti tässäkin tapauksessa kyseisen räkänokan isukki ja äityli jo päivittelevät kuinka heidän omaa pikku kullannuppuansa on kohdeltu kaltoin vartijoiden taholta)...

Eihän noissa lähijunissa kohta uskalla normaalit ihmiset matkustaa edes päivällä, kun nämä **tanan kakarat touhuavat niissä jokaikinen päivä. Saisi jokaisessa lähiliikenteen junassa olla vartija jos toinenkin, sen verta paljon on tuota häiriökäyttäytymistä nykyaikana. Konduktöörit kun eivät näitä pikkupaskiaisia pysty siellä kaitsemaan, koska heidän täytyy oikeasti yrittää tehdä töitänsä siellä ja jollei ole kyseessä ns. kaapinkokoinen konduktööri joka voi todellakin ottaa ns. niskaperse otteen ja heittää näitä häirköiviä räkänokkia asemille (mieluiten kyllä asemien välille ne vois heittää)niin silloinhan on kutsuttava paikalle vartijat tai poliisit, jotka laittavat nämä kakarat kuriin!!!

Eli loistavasti toimittu vartijat!! Kaikille muillekin koppaville pikkukriminaaleille ihan sama kohtelu, niin saadaan me kunnon maksavat junamatkustajat vihdoinkin matkustaa rauhassa.

Kiitos.

Järkyttävää

On järkyttävää, mitä kaikkea saa tehdä, kun on vartijan puku päällä! Ja tämä keskustelu! Yhtäkkiä siirrytään suomen kielen kielioppivirheisiin, kun kyse on törkeästä nuoreen tai lapseen kohdistuvasta väkivallasta! Henkilö, joka on valmis pieksämään kaikki häiriköivästi käyttäytyvät on varmasti hoidon tarpeessa.

niinpä niin

no jo oli taas hyvä kuvan laatu! Vähän tuntuu että tätäkin juttua oli hieman tramatisoitu! kiinnostaisi tietää mitä kloppi oli tehnyt enne kiinni ottoaan. On vähän mahdoton kuvitella, että joutuisi ilman hyvää syytä vartioiden kanssa kahakkaan - ainakaan itse en ole joutunut moisiin tilanteisiin. Ehkä sekin onnistuu jos rikkoo paikkoja tai häiriköi muuten vartioiden valvovan silmän alla!

Ihan oikein

Turpaan vaan tollasille räkänokille,vartiolle peukku ylös..hyvä ihan oikein tollasille teini paskoille.

Opintomatkalle

Koko "sivistynyt" maailma oli varpaillaan, kun takavuosina annettin parille huligaanille kolmeko niitä oli raipaniskua. Eivät ole muuten Singaporen kulmilla pyörineet spreijailemassa senjälkeen, niin se on kuritus siellä tehokasta. Täälläkin voisi heittää hössöttävät ämmät ulos eduskunnasta ja tehdä asialliset lait tällaisia häiriköitä varten. Ei mitään väkivaltaa, vaan muutama nasakka vetäisy rottingilla persauksille, kyllä lähtee öykkäröintihalut.

Turhaa pulinaa

Miksi siellä sitten kuitenkin lähes päivittäin joku jotain töhrii? Ei se raipparangaistus estä yhtään mitään.

Ei ne kaikki jää kiinni, eikä sielläkään töhrimisestä raippoja aina anneta.

Mitä vittua??

Iltalehden uutisen mukaan tapahtumat liittyivät toiseen välikohtaukseen, jossa kolme poikaa nahisteli keskenään.

Vartijat menivät rauhoittamaan tilannetta, jolloin yhden pojan kanssa syntyi ongelmia.

EIHÄN NOI KAKARAT EDES TEHNYT MITÄÄN ILKIVALTAA

Outoa keskustelua

Tää keskustelu on aivan nurinkurista. Te valitatte vapaankasvatuksen tuloksista nuoria, tehän siihen ootte syyllisiä, te sen ootte tehny!!! Sitä paitsi mitens se nuorten riehuminen nyt onkaan, tuskimpa vaan tää meidän sukupolvi niin erillainen on. Mitä tohon remmin antamiseen tulee, niin minä en ole selkääni saanut ja kunnioitan isääni erittäin paljon. Ei se kasvatus remmin varassa ole vaan aidossa ja taitavassa kasvatuksessa. Ei se nuoren syy ole jos se on kasvatettu väärin eikä se vartijan tehtävä ole kasvatusta korjata.

Ahaa.

vartioita ei sitten olisikaan tarvittu vai, entä jos ei olisi mennyt pentujen väliin ja lopettanut tappelua, joku olisi saanut puukosta niin sitten syytettäisiin vartioiden puutetta ja halua mennä väliin..?

Aivan oikein että pitävät jannun maassa jollei osaa käyttäytyä. Videossa toinen jannu hyökkää vartioiden päälle jotka pitävät molemmin käsin kiinni hulttiosta, kokeileppa itse mitä tapahtuu kun yllätät poliisin samalla tavalla, ei ihmekään että toinen vartia ilmestyy paikalle..!

Muutama vuosi sitten joku hullu iski kirveellä tuntematonta metrossa päähän, jos vaan vähänkin epäilyttävältä vaikutta niin raakasti maahan vaan..!!

HALLOO vartiat

Olen nähtyt kuinka kovakouraisesti vartiat käsittele esim."tavallisia spurguja" se on uskomatonta,nuoret vartiat luule olevansa jotain,hyi helvetti.Pitempi koulutus heille,kiitos.

Parempi olisi

Älä itsekään töllistele kulmilla. Voisit katsella ajankuluksesi vaikka suomen kielen alkeisoppikirjaa siis ei VARTIA vaan VARTIJA

Olin paikalla!!!

Olin siellä ja näin kaiken! Koska olin yksi näistä teinihuligaaneista jotka saivat pamppua poliisilta.. traumat jäi, mutta peräpukama parantui siinä juostessa.. koirakin puri... ja tyttöystävä jätti... ja verokarhu painaa päälle.. lainaisiko joku rahaa? tarvitsisin vain pari tonnia... ja auton....ja koiran... ja tilaisin kiinasta uuden tyttöystävän.. kiitos kaikille jotka kuunteli.. nyyh...

Ihan oikein

Mielestäni vartijat käyttäytyivät ihan oikein pojan kohdalla jonka raahasivat junasta ulos. Ei suostunu poistumaan junasta pyynnöistä huolimatta ja joutuivat taluttamaan tai raahaamaan ulos, vastustelu jatkui siltikkin. Poikien kohdalla jotka laitettiin maahan sen takia, koska meinasivat käydä vartijoitten kimppuun oli ehkä hiukan ylimitoitettua voimankäyttöä, mutta vahinkoja ei ole todettu syntyneen niinpä ei ole mitään rankaistavaa!

Älkää yleistäkö

Tää keskustelu on aivan nurinkurista. Te valitatte vapaankasvatuksen tuloksista nuoria, tehän siihen ootte syyllisiä, te sen ootte tehny!!! Sitä paitsi mitens se nuorten riehuminen nyt onkaan, tuskimpa vaan tää meidän sukupolvi niin erillainen on. Mitä tohon remmin antamiseen tulee, niin minä en ole selkääni saanut ja kunnioitan isääni erittäin paljon. Ei se kasvatus remmin varassa ole vaan aidossa ja taitavassa kasvatuksessa. Ei se nuoren syy ole jos se on kasvatettu väärin eikä se vartijan tehtävä ole kasvatusta korjata. Mutta tottahan on, että osa nuorista on löysiä. Tämän huomasin viime vuonna ollessani armeijassa. Parhaimmillaan kannoin kahta rinkkaa omani lisäksi. On vaan typerää, että te "fiksut" vanhemmat ihmiset yleistätte meidät kaikki saamattomiksi paskahousuiksi. Muistakaa ketkä maksavat teidän ottamanne suuren valtionvelan ja jättimäiset eläkkeet...

Taas!!

nähdään vähäpäisten vartijoiden toimintaa livenä kännykameran kaut, on se mukavaa ku toi paljon puhuttu "jäävuoren huippu" tulee vain ja ainoastaa ilmi -median kautta sekin..

Kiitos vartijoille

Onneksi on vielä edes joitain tahoja, jotka laittavat häiriköivät kakarat kuriin, kun laki kieltää vanhempia kurittamasta riehuvia murrosikäisiä.

Saisi käyttää vieläkin kovempia otteitta räkänokkien kanssa.

Tehkää rikosilmoitus/tutkintapyyntö FPS:stä

Tehkää rikosilmoitus/tutkintapyyntö siitä FPS:n lapsentönijästä laiturilla.

Tässä tapauksessa kuka tahansa voi sen tehdä, ei tarvitse olla asianosainen. Mitä enemmän niitä tulee, sitä vakavammin asiaan suhtaudutaan.

On tullut keskusteluissa myös esiin saman FPS firman muita vastaavia tapauksia, joissa järjestyksenvalvojat ovat aiheuttaneen koko tilanteen ja jossa uhri ei ole tehnyt mitään ilkivaltaa yms.

Ihan oikein noille!

Hyvä vartijat! Vartijat teki ihan oikein kun vähän kurittivat noita asemilla heiluvia juoppoteinejä. Vartijoille palkankorotus ja teinit linnaan.

Tehkää rikosilmoitus FPS:stä

Tehkää rikosilmoitus/tutkintapyyntö siitä FPS:n lapsentönijästä laiturilla.

Tässä tapauksessa kuka tahansa voi sen tehdä, ei tarvitse olla asianosainen. Mitä enemmän niitä tulee, sitä vakavammin asiaan suhtaudutaan.

On tullut keskusteluissa myös esiin saman FPS firman muita vastaavia tapauksia, joissa järjestyksenvalvojat ovat aiheuttaneen koko tilanteen ja jossa uhri ei ole tehnyt mitään ilkivaltaa yms.

Vartijoita tarvitaan

Ensiksi kommentti tapahtuneeseen. Kyseinen tapahtuma oli ilmiselvästi järkyttävää ja rankkaa toimivallan ylittämistä ja lisäksi vielä täysin tarpeetonta. Tuollaiset tilanteet tulee pystyä selvittämään ilman kuvatunlaista silmintöntä väkivaltaa.

Sensijaan esimerkiksi sellainen kamppanja aina silloin tällöin mikä pari vuotta sitten järjestettiin Helsingin joukkoliikenteessä, jolloin otettiin "nollatoleranssi" kulkuvälineissä reuhaamiseen, ilkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen, voisi olla hyvä idea. Se rauhoittaa ja palauttaa järjestystä.

Vartijoita kuitenkin tarvitaan. Mutta, tietysti vartijoiden tulee käyttäytyä asiallisesti ja tavallaan olla itse esimerkkinä, eikä provosoida väkivaltatilanteita käyttäytymällä kuin macho-kukonpojat. Verbaalit keinot käyttöön ennen nyrkkejä. Se toimii loppupeleissä tehokkaammin ja aikaansaa positiivisen kuvan vartijoista. Ei vartijan pidä olla uhka matkustajille.

Kaikki nuoret eivät valitettavasti pääse nauttimaan kotikasvatuksesta, tai turvallisista kotioloista, mutta yhteiskunnan on paras ajoissa ohjeistaa näitäkin nuoria. Ei nuori ikä saa mikään synti sinällään olla.

Tuollaset

pitäis pahoinpidellä oikein kunnolla. Toivottavasti joku sen noille tekee.

Kenen vika

Jokin syy täyttyy olla vartioiden käyttäytymiseen, ja se syy löytyy varmuudella
"teineistä". Jos ei häiriköi, ei saa myöskään turpiinsa. Ehdotan vartiolle palkan tuntuvaa korotusta, ja seuraavia tapauksia varten koivuhalon käyttöönottoa.

Mitähän ihmettä

Tuskin ne lapset teki MITÄÄN sellaista, että niitä ois pitäny alkaa pahoinpitelemään. Vartijat tiukkaan syyniin ja jokaiselle epäammattimaiselle stevarille potkut ja isot merkinnät, ei tollasia sais päästää yhteiskuntaan.

Vetäisin kerran

Nämä Helsingin rautatieasemalla partioivat "vartijat", jotka terrorisoivat aluetta mielivaltaisesti saikin yllätyksen jokin aika takaperin.

Olin tullut kapakasta, rahaa ei ollut riittävästi taksiin, päätin istahtaa rautatieasemalle odottelemaan ekaa dösää.

Kas, majakka ja perävaunu tupsahti paikalle ja rupesi repimään mitään sanomatta vaatteista. Nappasin ensin 185-195cm mittaista mömmöbodaria pari nopeata iskua keskivartaloon. Samalla nappasin käsivarresta ja taitoin miehen maahan.

Kääpiö, n.160-170cm yritti käydä käsiksi. Väännettyäni isomman kanveesiin nappasin pyyhkäisyllä kääpiön lepäämään maan pintaan, samalla ottaen lukko-otteen kädestä.

Toinen partio tuli paikalle ja kutsui poliisit. En vastustellut vartioita enempää, mutta sanoin kahdelle muulle heidän lepäävän hyvin äkkiä unten maille, mikäli uivat liiveihin. Odottelin vapaaehtoisesti poliisia. Sakkoja napsahti reilu 400euroa.

Uskon näiden pula-ajan sotilaiden/poliiseiden ottaneen opikseen. Ehkä..

menikö näin

Toiset oli töissä ja sä olit kännissä siellä norkoilemassa?? Oisitko puhumalla lähteny pois? Mitäpä ite olisit tehny, jos sun homma olis pitää asiattomat hörhöt pois alueelta?
Pakkohan sitä jonkun on lukutaidottomia/luetun ymmärtämystä vailla olevia valvoa?

Ehei!

Hei, harrastan liikuntaa 6 krt/vkossa. Käyn harvoin ravintolassa nauttimassa ystävieni seurasta. Ravintolassa juon korkeintaan 4 drinkkiä. Kännisen häiriköinnistä ei siis ollut mitään tekemistä ko. tapahtuman kanssa. Istuin avoinna olevan rautatieaseman (steissin) odotushallissa. Näillä vesseleillä näytti olevan joku vinksahtuma päässään (huonoja stereodeja?) ja he tekivät sen virheen, etteivät millään muulla eleellä ilmaisseet haluavansa minut ylös penkiltä (istuma-asennosta)kuin nappaamalla hihoistani yllättäen, mitään sanomatta kiinni.

En tiedä, ketä he jahtasivat/ sekoittivatko he minut johonkin toiseen henkilöön, joka tapauksessa en provosoinut näitä pellejä millään tavoin.

Tervetuloa tutustumaan näiden armeijasta ja poliisivoimista epäyksen saaneiden torvien toilailuihin täällä pääkaupunkiseudulla.

Sama FPS taas asialla:

Sama FPS taas asialla:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Kontulan+ostoskeskuksen+entinen+vartija+sai+tuomionpahoinpitelystä/HS20070621SI1KA02t9e

http://fi.wikipedia.org/wiki/FPS_Security

Vartijoille kenkää

linnaa päälle.

Video kertoo selvästi vartijoiden olleen liian väkivaltaisia. En ymmärrä mikä pakko nuoria oli noin rankalla kädellä rankaista, mutta pakonomaista alistamista tuntuu olevan. Jos vartijat saavat jatkaa toimissaan, niin HUHHUH!

TOTUUS KOKO HOMMASTA

Lähde: Fps:n netti sivut

25.02.2008
KORJAUKSIA ILTALEHDEN 25.2.2008 JULKAISEMAAN UUTISEEN

Iltalehti on julkaissut 25.2.2008 uutisen, joka käsittelee poistotapahtumaa M-junassa 24.2.2008. Artikkeli sisältää useita virheellisiä väittämiä. Artikkelissa on käytetty lähteenä vain yhtä henkilöä, jonka esittämiä väitteitä ei ole mitenkään vahvistettu.

Jutussa väitetään, että järjestyksenvalvojat olisivat ”mätkineet” ja ”vääntäneet” lattialla ollutta nuorta poikaa. Tämä ei pidä paikkansa. Jutussa silminnäkijä väittää, että järjestyksenvalvojat olisivat alkaneet rauhoittelemaan nuorukaista vasta kun kännykkäkuvaus alkoi. Tämä ei pidä paikkansa. Järjestyksenvalvojat yrittivät rauhoittaa nuorukaista koko tilanteen ajan ja antoivat hänelle monta mahdollisuutta lopettaa aggressiivinen käyttäytyminen ja jatkaa matkaansa rauhassa. Päihtynyt nuorukainen ei kuitenkaan lopettanut riehumista, vaan jatkoi järjestyksenvalvojien potkimista ja sylkemistä ja hänet jouduttiin lopulta poistamaan junasta ja luovuttamaan poliisille, joka joutui käyttämään myös voimakeinoja nuorukaisen taltuttamiseksi.

Jutussa väitetään myös että Pasilassa olisi ”heitetty” rappusia alas laiturille. Tämä ei pidä paikkansa. Henkilö saatettiin kädestä kiinni pitäen ulos junasta.

Tilanteessa apuun tulleet järjestyksenvalvojat tulivat paikalle sellaisen tiedon varassa, että järjestyksenvalvojien fyysinen koskemattomuus on uhattuna. Välittömästi havaittuaan, että tilanne on rauhoittunut lopettivat he toimenpiteet kuten kännykkätallenteesta voidaan myös todeta.

Paikalla olleiden konduktöörien muilta matkustajilta saaman palautteen mukaan järjestyksenvalvojat toimivat täysin asiallisesti. Tässäkin tapauksessa järjestyksenvalvojat toimivat lain ja asetusten mukaisesti vähimmän haitan periaatetta noudattaen.

Työskentelemme julkisen liikenteen parissa erittäin haastavissa olosuhteissa. Vuosittain teemme 78 000 toimenpidettä, joista suurin osa on häiriökäytökseen puuttumista / järjestyksen ylläpitoa. Pelkästään poistettuja henkilöitä oli vuonna 2007 yli 23 000, joista suurin osa johtui alkoholijohdannaisesta häiriökäytöksestä.

Juuri näin...

ja siitä SUURI kiitos teille vartijat, että te turvaatte meidän ns. normaalien matkustajien junamatkaa poistamalla häiriökäyttäytyjät lähiliikenteen muutenkin niin rauhattomista junista!!

KIITOS!

Liiallista voimankäyttöä

Nämä "vartijat", eli hissukat, joita ei huolittu armeijaan eikä poliisiin, purkavat turhautumistaan sekä epäpuhtaiden hormonivalmisteiden käytön seurauksena menttaalin pettämisestä johtuen valitsevat liiallisen voimankäytön kohteiksi juuri pikku poikia, humaltuneita vanhuksia kuin räkäkännissä oleviin miehiä ja naisia. Tämä vallankäytön himo ajaa ylilyönteihin, joka on nähtävissä erittäin hyvin videolta.

Vuosittain nämä "sankarit" pahoinpitelevät kymmeniä ihmisiä hengiltä juoppoputkissa.

Mielestäni teidän "kanssamatkustajien" olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä, onko maailmankatsomuksessanne joku vinksallaan näiden "vartioiden" lailla??!

Toivon totisesti sinullekin käyvän samoin joku kaunis kerta, kun ajelet junalla esim. pikkujoulun pikkutunneilla. Nämä apinat saattavat nimittäin lyödä sinutkin lattiaan panikoidessaan..

Minäpä en..

..ajele junilla pikkutunneilla, edes pikkujouluaikaan. Minä matkustaisin taksilla tai omalla autolla jos siihen aikaan kyytiä johonkin päin tarvitsisin! En siksi, että minun tarvitsisi vartijoita pelätä, vaan siksi, että naisena en yksin, tai edes naisporukassa noihin rauhattomiin pikkukriminaalien häiriköimiin lähiliikenteen juniin jalallanikaan nykyään enää astuisi.

Toivottavasti

Toivon, ettei sinulla ole lapsia. Toivon, ettet koskaan niitä saisikaan.

Toivottavasti sinunlaiset itsekeskeiset mätisäkit törmäävät joskus, jossain laumaan maahanmuuttajia, jotka pitävät sinun kaltaisia elukoita hyvänä.. Pitkään ja ryhmässä!

hävetkää syöttöporsaat saatanan emakot

ja voi kun joku älyäisi sitoa sinut tuoliin (jos niin isoa löytyy) ja juottaa väkisin sinulle ruokaöljyä litrakaupalla ja työntää väkisin lihapiirakoita kurkkuusi kepillä

3241

sinulle pitäisi väkisin ahtaa(lue AHTAA)pullia ja lihiksiä suuhusi niin että kusi lentäisi niin saisit pikuisen taas kiloja pikku pystyyn nostettu emakko

kiitos kyllä

sehän olisi vain hauskaa ja mahdollisen monta kiitos

MITÄ TEKISIT...

...Sinut päätettäisiin rullata tai ihan vaan testata takakäden suoran toimivuutta?
saattaisi sinullekkin apu olla tervetullutta vaikka näiltä ko,sioilta?..
punnitkaa ihmiset hyviä ja huonoja puolia.

Ei pari mätää omenaa tarkoita että koko puu tarvitsee kaataa!

Sitä paitsi kyllä nuorisonkin täytyy oppia kunnioittamaan auktoriteetteja,lakeja ja oppia edes jonkinlaisia käytöstapoja,muuten täällä vallitsisi anarkia ja sitä ei varmasti kukaan "normaali" ihminen halua?...vai???.

Niinpä niin...

Näinhän se homma menee että asiayhteydestä irrottamalla saadaan helposti vääristeltyä tapahtumien kulkua. Itsekin pari vuotta turvallisuusalalla työskennelleenä tiedän kuinka useasti käy juurikin näin että sivulliset kauhistelevat tilannetta joka meneillään ollen iloisen tietämättömiä seikoista jotka ovat tilanteen aiheuttaneet. Mietin vain mitä olisi vartijoista sanottu jos olisivat vain nätisti puhumalla koittaneet poistaa häirikköjä. Todennäköisesti olisi haukuttu nössöiksi ja pelkureiksi jotka eivät muutamaa teiniä saa poistettua ja lopettamaan häiriköintiä. Epäkiitollista työtä tuo vartijan homma on, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Vartijoille propsit

Hyvä että junissa edes ylipäätään on vartijoita. Hyvä on jälkikäteen huudella kotisohvalta miten vartijoiden olisi pitänyt toimia. Kovat otteet pelleileviä ja häiriköiviä nuoria kohtaan ovat mielestäni täysin oiketettuja.

Olen itsekkin lentänyt junasta pihalle viinojen kanssa läträämisen takia enkä ole siitä yhtään vittuuntunut. Häiriökäyttäytyjät nyt vaan on jollakin tapaa sieltä junasta poistettava eikä siihen välttämättä auta päälle taputtelu ja hyssyttely.

Media provosoi myös

Liian usein iltapäivälehdet antavat virheellisen kuvan tapahtuneesta ja edistävät sillä omaa myyntiään. Raflaava otsikko lööppiin ja kauppa käy.

Jokainen tämäntyylinen tapaus pitää ensin perinpohjin tutkia eikä antaa lehdistölle tuomarin tehtävää. Se on sille ihan liian vaativa homma.

Vartijan tehtävä ei ole helppo. Kysyy rauhallisuutta ja luonnetta tulla hyväksi vartijaksi. Kaikista ei luonnollisesti siihen ole. Ylilyönnit on kitkettävä tietysti pois ja tätä mieltä ovat varmasti vartijat itsekin.

Mistä sitten saadaan hommiin niitä hyviä ja alalle soveltuvia henkilöitä? Tarve kasvaa nopeammin kuin mitä kunnollista ja koulutettua työvoimaa on tarjolla. Se on iso ongelma. Työ ei kaikkia houkuta, palkkaus ja arvostus eivät ole kummoisia, työajat ikävimmästä päästä jne.

Teillä on

kanssa. Ette vain osaa hommaanne. Perusteletteko väkivaltaa sillä, ettei auktoriteettinne ole tarpeeksi vahva nuorten ohjaamisessa.

Näkeehän

Että ketään ei heitetty alas. Nykyään kun ei saatan saa tehdä mitään, edes hommiaan hoitaa. JOskus on käytettävä kovia konsteja. En ole vartija enkä polissi, vaikka vartijan kurssit olenkiin aikoinani kännyt. Kerron vähän omasta nuoruudestani. Näin nopeasti kirjoitettuna ei sujuvaa kieltä mutta saa siitä vähän käsisytsä nykytilanteesat. Toki hätävarjelun liijoittelua väliillä sattuu itse kullekin, ei välttämättä tässä tilanteessa, ainakaan videolla ei ny mitään mätkimistä.

Tässä tulee, tätä on hätävarjelun liioittelu.

On tapahtunut aina, nykyään vain asiasta nostetaan meteli.
Olen nyt 38 vuota Kuusankoskelta kotoisin ja omassa nuoruudessani sain turpaan poliiseilta ja vartioilta jne. useammin kuin kerran. Minulta on murrettu viranomaisten käsien kautta, etusormi, keskisormi ja peukalo, selän takaisella lukko otteella, nenä ähes murrettiin kyynärpää iskulla.

Kerran olin lähellä tukehtua, kolme poliisia Kouvolan poliisiasemalla yöllä iskivät pampuilla selkään jalkoihin ja käsiin kunnes saivat mut maahan selälleen. Kaksi piti käsistä kiinni, yksi kuristi ja hakkasi päätä lattiaan kun muuten eivät saaneet kuriin, Olin tuolloin n. 20 ikäinen. Tämän jälkeen heittivät putkaan 12 tunniksi ilman kenkiä, sukkia ja paitaa, jokainen joka tuli jälkeeni putkiin pääsi aiemmin pois. Kopissa oli lämmintä ehkä viitisen astetta.

Kaikki alkoi siitä kun poke ravintolassa sanoi minun olevan liian humalassa, eikä siis päästä sisään, olin viettämässä veljeni ja siskoni kanssa tyttöystäväni syntymäpäiviä, ehtinyt juoda n. 2 olutta. Seurassani muut pääsivät sisään jopa paljon jurrimmassa. Sanoin pokelle hänen olevansa enemmän humalassa kuin minä, sillä toisinaan äijä oli kännissä duunissa. Sanoin ukolle soita kytätä katsotaan kumpi lähtee putkaan.

Kyttien tuloon kesti n. 15 min jonka aikana tuijotin hievahtamatta vain pokea silmiin, jono piteni ravintolan ulkopuolella n. 30m mittaiseksi. Pokelta petti n. 5 min tuijottamisen jälkeen pokka, alkoi raukka pelätä ja katsella lattiaan ja seinille jne. No poliisit tulivat ja minut viettiin asemalle, puhalluttamatta kumpaakaan. Asemalla kun yrittivät viedä rakkaan kaulakoruni, olin hieman vastahakoinen, enkä sitä tahtonut antaa säilöön joten seurauksena yllämainittu, kakis poliisia eivät saaneet minua maahan joten pöydän takaa tuli kolmas.

Eräänä kertana ravintolan kaksi portsaria iskivät päätäni kaiteeseen ja potkivat ollessani maassa,

Toisessa ravintolassa poke repi jo yllämainitun rakkaan kaulakoruni iri, joka putosi ritilän väliin kun yritin sen kaivaa pois sieltä äijä iski niskaan ja selkään kyynärpäällä, ja töni kuin mielipuoli huutaen että nyt lähdet vittuun siitä tukkimasta tietä, hermostuin, kävin raiveliin kiinni, no tämä mestari tyhjensi n. 10-15cm päästä pullollisen kyynelkaasua silmiini, sitten kuulin jonkun huutavan "poliisit tulee", putkaan en tahtonut, joten lähin juoksemaan sokeana Kouvolan öisille kaduille. kaaduin kylmänä syksy yönä, vesilätäkössä jätkä jäässä vaateet märkinä, ilman päällystakkia keskellä katua pesin silmiäni.

Että aika pientä tuo on vielä nykyinen piirileikki on.

Eikä tuossa ole lähellekään kaikki, myös konserttipaikkojen järjestysmiehet voivat olla todella sadistisia. Itsekin nuorempana pändissä soittanut ja kiertänyt keikoilla suomea ja nähnyt kaiken laista.

Husulan keikkapaikalla olin ystävien kanssa popedan keikkaa kuuntelemassa. Menin vessaan jossa oli pientä rähinää n. 5 kundia, sanoivat sisään astuessani painu vittuun siitä meillä on keskustelu kesken, vastasin että tuline kuselle ja aion myös kusta, no kävivät päälle, tappeluhan siitä tuli, yksi iski puukolla selkään, rähinä jatkuu ja periksi en anna. Äkkiä ovelle tuli tuntematon tyyppi joka repi mut ulos sieltä, luultavasti pelasti henkeni.

Seuraavan aamuna selkä oli saatanan kipeä, alaselästä oli pala pois, menin lääkäriin. Haava Oli pahasti tulehtunut, anoin hoitajalle että horjahdin risaan vessanpönttöön. Eivät uskoneet, kuulin hoitajan sanovan lääkärille tuolla on poika jota on puukotettu selkään. Lekuri tuli paikalle, katsoi tilanteen ja sanoi sulla oli onnea, puoli senttiä syvemmälle ja olisit vainaa. Puudutus aine ei tehonnut tulehduksen takia joten kaikista kipein vaihe koko hommassa oli ompeleminen, joutuivat tekemään vielä veitsellä viiltoa isommaksi reunoilta (tuoretta ja elastista lihaa) jotta ompele pitäisi. Ei se isku illalla kuin hieman kirpaissut, olin niin hyvässä jurrissa että ihmettelin vain kun selässä illan mittaan pakottaa koko ajan enemmän. Vertakaan kovasti siitä kohtaa tullut. En edes tiennyt että sain siitä yhden kundin puukosta. Mutta on maailmassa raukkaa jengiä, viisi yhtä vastaan eikä suinkaan ole ainoa kerta. Nuoruudessa tappelin lähes joka viikonloppu, aina oli kokeilijoita hurjan maineeni takia.

Jokainen tietää kukan on väärässä poliisin silmissä, asiakas vai toinen virkaa tekevä. Kuteen kovakouraiset poliisit aamulla putkasta minua päästessään sanoivat, ravintola on portsarin olohuone joten, heille ei kannata käydä.

Totuushan on että kaikki virkamiehet ja naiset pitävät toistensa puolta, kunnes paljastumisen riski koittaa, silloin aletaan tilannetta selvittämään.

Meitä on hakattu kautta aikojen, nyt siitä on vasta nostettu meteli ja homma on sentään kymmeniä kertoja kesympää kuin ennen. Paperia nykyinen porukat saatana.

Gip

Minkätakia videossa tönäistään yksi poika nurin?

Lähetään nyt siitä, että kun kaveri on saatu junasta, ja on laitettu rautoihin. Videolta selvästi näkyy kun tulee sen kyseisen pojan kavereita ihmettelemään tilannetta asema laiturilla niin yksi Järjestyksen valvoja tönäisee pojan pois tilanteesta, siinä olis voinut käydä pahemminkin. Ensin käskytys kun tulee uteliaat paikalle ja sitten ohjaus pois siitä tilanteesta Ei saa töniä henkilöä jos se ei yritä tulla päälle. Ja eiköhän se rautoihinkin laitettu poika olis pysyt ilman rautojakin aloillaan kun kaks JV:tä pitää häntä paikallaan. Olen sitä mieltä, että sivullisia uteliata ei saa mukiloida, kyllä heidät saa pidettyä helpomminkin aisoissa jos he ovat vain uteliata ja eivät haasta riitaa.

turhaa riuhtomista

eikö apuun tulleilla vartioilla ollu silmiä ja aivoja päässä kun tulivat paikalle????
aivan turhaan tönivät ja retuuttivat näitä kahta muuta nuorta.

HEI PaPeRiKaNsA***

On tapahtunut kautta aikojen, nykyään vain asiasta nostetaan meteli.

Olen nyt 38 vuota Kuusankoskelta kotoisin, nykyisin Helsingissä asuva mies ja omassa nuoruudessani sain turpaan poliiseilta, vartioilta jne. useammin kuin kerran, vaikka vain kerran olen putkasa eläissäni ollut. Minulta on murrettu viranomaisten käsien kautta, keskisormi ja peukalo selän takaisella lukko väännössä, nenä ähes murrettiin kyynärpää iskulla.

Kerran olin lähellä tukehtua, kolme poliisia Kouvolan poliisiasemalla yöllä iskivät pampuilla selkään jalkoihin ja käsiin kunnes saivat mut maahan selälleen. Kaksi piti käsistä kiinni, yksi kuristi ja hakkasi päätä lattiaan kun muuten eivät saaneet kuriin, Olin tuolloin n. 20 ikäinen. Tämän jälkeen heittivät putkaan 12 tunniksi ilman kenkiä, sukkia ja paitaa, jokainen joka tuli jälkeeni putkiin pääsi aiemmin pois. Kopissa oli lämmintä ehkä viitisen astetta.

Kaikki alkoi siitä kun poke ravintolassa sanoi minun olevan liian humalassa, eikä siis päästä sisään, olin viettämässä veljeni ja siskoni kanssa tyttöystäväni syntymäpäiviä, ehtinyt juoda n. 2 olutta. Seurassani muut pääsivät sisään jopa paljon jurrimmassa. Sanoin pokelle hänen olevansa enemmän humalassa kuin minä, sillä toisinaan äijä oli kännissä duunissa. Sanoin ukolle soita kytätä katsotaan kumpi lähtee putkaan.

Kyttien tuloon kesti n. 15 min jonka aikana tuijotin hievahtamatta vain pokea silmiin, jono piteni ravintolan ulkopuolella n. 30m mittaiseksi. Pokelta petti n. 5 min tuijottamisen jälkeen pokka, alkoi raukka pelätä ja katsella lattiaan ja seinille jne. No poliisit tulivat ja minut viettiin asemalle, puhalluttamatta kumpaakaan. Asemalla kun yrittivät viedä rakkaan kaulakoruni, olin hieman vastahakoinen, enkä sitä tahtonut antaa säilöön joten seurauksena yllämainittu, kakis poliisia eivät saaneet minua maahan joten pöydän takaa tuli kolmas.

Eräänä kertana ravintolan kaksi portsaria iskivät päätäni kaiteeseen ja potkivat ollessani maassa,

Toisessa ravintolassa poke repi jo yllämainitun rakkaan kaulakoruni iri, joka putosi ritilän väliin kun yritin sen kaivaa pois sieltä äijä iski niskaan ja selkään kyynärpäällä, ja töni kuin mielipuoli huutaen että nyt lähdet vittuun siitä tukkimasta tietä, hermostuin, kävin raiveliin kiinni, no tämä mestari tyhjensi n. 10-15cm päästä pullollisen kyynelkaasua silmiini, sitten kuulin jonkun huutavan "poliisit tulee", putkaan en tahtonut, joten lähin juoksemaan sokeana Kouvolan öisille kaduille. kaaduin kylmänä syksy yönä, vesilätäkössä jätkä jäässä vaateet märkinä, ilman päällystakkia keskellä katua pesin silmiäni.

Että aika pientä tuo on vielä nykyinen piirileikki on.

Eikä tuossa ole lähellekään kaikki, myös konserttipaikkojen järjestysmiehet voivat olla todella sadistisia. Itsekin nuorempana pändissä soittanut ja kiertänyt keikoilla suomea ja nähnyt kaiken laista.

Husulan keikkapaikalla olin ystävien kanssa popedan keikkaa kuuntelemassa. Menin vessaan jossa oli pientä rähinää n. 5 kundia, sanoivat sisään astuessani painu vittuun siitä meillä on keskustelu kesken, vastasin että tuline kuselle ja aion myös kusta, no kävivät päälle, tappeluhan siitä tuli, yksi iski puukolla selkään, rähinä jatkuu ja periksi en anna. Äkkiä ovelle tuli tuntematon tyyppi joka repi mut ulos sieltä, luultavasti pelasti henkeni.

Seuraavan aamuna selkä oli saatanan kipeä, alaselästä oli pala pois, menin lääkäriin. Haava Oli pahasti tulehtunut, anoin hoitajalle että horjahdin risaan vessanpönttöön. Eivät uskoneet, kuulin hoitajan sanovan lääkärille tuolla on poika jota on puukotettu selkään. Lekuri tuli paikalle, katsoi tilanteen ja sanoi sulla oli onnea, puoli senttiä syvemmälle ja olisit vainaa. Puudutus aine ei tehonnut tulehduksen takia joten kaikista kipein vaihe koko hommassa oli ompeleminen, joutuivat tekemään vielä veitsellä viiltoa isommaksi reunoilta (tuoretta ja elastista lihaa) jotta ompele pitäisi. Ei se isku illalla kuin hieman kirpaissut, olin niin hyvässä jurrissa että ihmettelin vain kun selässä illan mittaan pakottaa koko ajan enemmän. Vertakaan kovasti siitä kohtaa tullut. En edes tiennyt että sain siitä yhden kundin puukosta. Mutta on maailmassa raukkaa jengiä, viisi yhtä vastaan eikä suinkaan ole ainoa kerta. Nuoruudessa tappelin lähes joka viikonloppu, aina oli kokeilijoita hurjan maineeni takia.

Jokainen tietää kukan on väärässä poliisin silmissä, asiakas vai toinen virkaa tekevä. Kuteen kovakouraiset poliisit aamulla putkasta minua päästessään sanoivat, ravintola on portsarin olohuone joten, heille ei kannata käydä.

Totuushan on että kaikki virkamiehet ja naiset pitävät toistensa puolta, kunnes paljastumisen riski koittaa, silloin aletaan tilannetta selvittämään.

Meitä on hakattu kautta aikojen, nyt siitä on vasta nostettu meteli ja homma on sentään kymmeniä kertoja kesympää kuin ennen. Paperia nykyinen porukat saatana.

Gip

Lisyäs FAKTAAN

Nykyään ei saa edes duunia tehdä kun kitistään väkivallalla.
Ei siis ole mun duunia mutta, videolla ei todellakaan ole pätkääkään hätävarjelun liijoittelua. saatana tätä jengiä tänäpäivänä, ennen hakattin, tapeltiin, ja ssaatiin turpaa virkavallata sate kertaa kovemmin ja useammin kuin nykyään eikä siitä kukaan sanoan sanaakaan. Nyt ei tarvitse kuin hipista nuorta kapinallista, tai dioottia joka aukoo päätä ja riehuu rauhoittumatta. kun jo lehdet kirjoittavat kauhutarinoita ja kansa huutaa kilvan, kauheaa voi kauheaa, minih tätä maailma on mennyt!!!! nehän tappaa, vitun apinat!!!! vankilaan.

Hyppikää voltteja pumpulitynnyrikasvatit.

Vikaa myös "uhrissa"

Kulkekaa ihmiset paikallisjunilla varsinkin vloppuisin niin näette mitä enkeleitä junat täynnä! Juopuneita maailmanomistajia jotka viis veisaavat laista ja järjestyksestä. Vanhemmat menkää ihmeessä katsomaan mitä jälkikasvunne touhuvat iltaisin, niin silmänne avautuvat. Kaikkien pitäisi osata käyttäytymisäännöt. Jos tuokin "uhri" olisi kunnioittanut järjestystä niin tuskin vaksien jahtaamaksi olisi joutunut!!!

niinpä

olen vähän samaa mieltä kulen aika useasti junilla ja tulee vuodessa kuletua n. 70000 km ja ei yhtään reisua ole ollut missä ei näitä juoppoja piisais ja oikeesti vanhemat avatkaa jo helvetti simänne ite oon vasta 17 mutta olen saanut niin hyvän kotikasvatuksen etei ole koskaan tarvinnut mennä riehumaan yleisille paikoille luultavasti näilläkin teineillä oli tarkotuksena vai saada vähän jännitystä iltaan leikimällä "hippaa" ja kun hippa saikin kiinni niin turpiin tuli

mutta en kyllä ole tässä näiten ns vartioiten (lehessä luki huoltomies) puolella sillä onhan sanomatakin selvää että liikaa voiman käytöä tässä on harrastettu eiköhän ois riitäny kun oisivat vieneet nuoret vartia kopiinsa ja soitaneet poliisit hakemaan

mielestäni vartioiden kuuluisi joutua vastuuseen teostaan vahingon korvauksilla, potkuilla ja merkinällä rikosrekisteriin ja nää riehuneet nuoret vois sitten vaikka pistää kotiarestiin ja vähän tarkempaan vanhempien valvontaan

Vikaa oli vain vartijoissa!

Vartijat eivät ole tehtäviensä tasalla eivätkä ammattitaitoisia, jos kaksi aikuista miestä käy yhden lapsen kimppuun. Potkimista ja lyömistä ei voi perustella järjestyksenpidolla.

Se, että turvautuu väkivaltaan, tarkoittaa sitä että on väärässä ammatissa ja arvostelukyky on nollassa.

Vartijoilla on puhelimet sitä varten, että he voivat tarvittaessa hälyttää paikalle poliisin. Oman käden oikeus mömmöpilvessä ei ole oikea menettelytapa järjestyksen pidossa.

Ne pitäisi varmaan vartijoiden työasut muuttaa ihan erilaisiksi kuin poliiseilla on. Nyt kun ne ovat samaa väriä kun poliisin haalaritkin on, nämä pellet luulevat että niistä tulee poliiseja kun on samanvärinen haalari päällä.

Kannan asetta nykyisin

Olen syyttä pahoinpidelty ja oikeudessa vartija tuomittu mitättömiin korvauksiin. Enää en ota turpaan. Ennen lähden vaikka istumaan.

varo

varo tolasia puheita noi voi tulkita uhkauksena josta seuraa välitön esitutkinta

HANNARI

HUI KAAMEETA KYLLÄPÄ NYT VARTIJOITA PELOTTAA!
VARMASTI SEURAA OIKEIN JOUKKOIRTISANOUTUMISIA...
(kaikkia urpoja sitä...)

tarkenusta

en tiedä onko asiasta vielä huomautettu mutta tuolla nettisivuilla puhutaan vartioista mutta lehessä lukee HUOLTOMIEHET (näissä on aika selvä ero)

Opettele kirjoittamaan!

Sinun kannattaisi harjoitella kirjoittamista, eikä lukutaidon kohentamisestakaan olisi haittaa.

Älä sinä

siinä yhtään mitään!!
Säälittävintä mitä ihmisillä voi olla on se että kun keskustelussa ei enää lyödy kontrattavaa niin aletaan nussimaan jotain "kirjoitsvkaa"....
Jos itse tajuat tekstiä mitä luet 120%,
niin vittuuks sillä on väliä onko kirjoittaja itse sitten kirjoittanut oikeeksi edes sen 75%?!
Joten opettele apina itse käyttäytymään tai ota pikajuna Meksikoon!!!