Fazerin rasiat & suklaan määrä pienenivät hinta ei

Ahneustalous

Fazerin suklaakonvehtirasiat pienenivät, mutta hinta ei – näin Fazer selittää
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005876658.html

Ahneus se on mikä tässäkin vaikuttaa kokoon ja hintaan. Jos koko muutetaan pienemmäksi luulisi hinnankin vähenevän, mutta ei niin ei. "Pidetään hinta samana vaikka tuotetta on vähemmän", on vallalla ollut trendi jo usean kymmenen vuotta jokaisessa tuotteessa.

Nyt tuli mitta täyteen ja Fazerin kaikki tuotteet menevät boikottiin. Maraboussa on sentään aina ollut vastinetta rahalle. Siis annetaan rahat mieluummin ruotsalaiselle tuottajalle kuin suomalaiselle.

Leipomotuotteissakin on todella laadukkaita pikkuyrityksiä ympäri maata ja tekevät huomattavasti paremman makuisia tuotteita kuin Fazer. Kun Fazerin tuotteet jäävät hyllyihin, niin kauppiaatkaan eivät niitä enää tilaa.

Sama trendi se on ruokienkin kanssa.
Osassa pakkaus koko pysyy samana, mutta hinta nousee.
Toisaalla pakkaus koko pienenee ja hinta pysyy samana tai pakkaus koko pienenee ja hinta nousee.
Esimerkiksi Rajamäen etikkapullo kutistui ensin 5 desilitrasta 4,3 desiin ja nyt se on enää 4 desilitraa. Pirkka litran pullo rypsiöljyä on enää 9 desin pullo. Odotan mielenkiinnolla, milloin kilon sokeripussin sisältö on enää 920 grammaa tai puolen kilon voipaketin koko kutistuu 465 grammaan...

Fazerit meni boikottiin.

60

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ei_poliittista_suklaata

        Muuttuiko Fazer ruiskukan siniseksi kun laittoi oman vihapuhebottinsa metsästämään kriittiisiä kansalaisia?

        "Suomi24 Keskusteluissa näette ajankohtaisen teeman mainoskampanjassa, jonka Fazerin Sininen on lanseerannut sosiaalisessa mediassa. Kampanjassa Fazerin Sinisen botti kommentoi vihamielistä tai aggressiivista keskustelua. Suomi24 Keskusteluissa botti esiintyy nimimerkillä LovebotBlue. Kaikki LovebotBluen kirjoittamat viestit löytyvät palvelusta täältä: https://www.suomi24.fi/profiili/LovebotBlue

        Osan LovebotBluen bongaamista viesteistä moderointimme on poistanut sääntöjen vastaisena, osa menee kiivaan keskustelun piikkiin. Lisätietoa kampanjasta löydät täältä: https://www.fazer.fi/kampanjat/fazerin-sininen-on-pieni-pala-rakkautta/."

        Fazer on boikotissa jo tämän takia ja tietenkin pakettiuudistuksen takia, jonka varjolla vähennettiin konvehtien määrää/painoa.


      • asgasfg

        Koskahan maan amisnatsiväki alkaa jakaa toisilleen Suuren Isänmaallisen suklaasodan osallistujamitaleita?


      • Porvariruokavalio
        asgasfg kirjoitti:

        Koskahan maan amisnatsiväki alkaa jakaa toisilleen Suuren Isänmaallisen suklaasodan osallistujamitaleita?

        Varmasti sitten kun olemme siirtyneet Suomessa pääosin ruiskukan sinisen poliittisen suklaan ja ötökkäleivän syöjiksi.

        Fazer pistää kansan syömään hyönteisiä
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15082676/fazer-pistaa-kansan-syomaan-hyonteisia

        Fazer leipäpaketti: "saattaa sisältää hyönteisiä"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15082832/fazer-leipapaketti-quotsaattaa-sisaltaa-hyonteisiaquot
        Ennen saattoi sisältää pahkinöitä nyt Fazerin tuotantolinjoilla leivät myös sirkkoja ym. hyönteisiä.


      • asdfgasdfg
        asgasfg kirjoitti:

        Koskahan maan amisnatsiväki alkaa jakaa toisilleen Suuren Isänmaallisen suklaasodan osallistujamitaleita?

        Saiskohan niitä jaettua niiden Ilja presidentiksi-urhoollisuusmitalien kanssa :)


    • leiväthyviä

      Fazerin leivät on parhaita, sairaan hyviä!
      Lombardianleipä ja Talonpoikaisleipä ovat suosikkejani tuoreita leipiä.
      Noiden jälkeen ei meinaa kelvata pussitetut sämpylät.

      • yhtyhttyhythyth

        jauhoissa on kai siis eroa :)


    • Iouuuu

      Ylimakeita glugoosisiirappisia karkkeja. Nykyään vaikea löytää pelkällä sokerilla makeutettua suklaata tai jäätelöä, kaikki on pilattu tuolla hirvittävällä siirappimyrkyllä. Jää Fatserin tuotteet varmuudella hyllyyn.

      • yäk

        Aivan, glugoosisiirappi on myrkkyjen myrkky. Lisää ruokahalua, eikä tee kylläiseksi, kuten normaalimpi aines. Ällöttävää liisteriä kaikki sillä makeutetut jäätelöt, karkit, limut jne. Tavallisiin eineksiinkin sitä tungetaan. Ei ihme, että porukka lihoo ja pinta nousee. Melassillahan siatkin lihotettiin ennen vanhaan.


    • Ttreee

      Kaikki Fatserin tuotteet poikotissa, koska lisäävät äklömakeeta ja myrkyllistä glugoosisiirappia lähes kaikkiin tuotteisiin, ei kiitos.

      • yäk

        Monta kertaa halvempaa tököttiä kuin oikea luonnollinen sokeri.


    • koko.pienentynyt

      Sama koskee kebab annoksia.

    • OikeinHyväUudistus

      Paketti muuttui nätimmäksi. Nyt ilkeää antaa lahjaksikin. Nätti paketti on toki kalliimpi kuin jonkun kyläsepän puusta veistämä. Hyvä uudistus, ja lisää kansalaisten terveyttä, koska epäterveellistä suklaata on vähemmän.

    • ufruyf

      En osta enää ko. tuotteita koska sisältöä vähennetty. Huijausta.

    • Semmosta_se

      Eletään markkinataloudessa. Niin sitä selitetään. Ei sille voi mitään.

      • difw

        Voi sille sikäli että ei enää osta ko. tuotteita.


    • kilohinnalla

      Nytkö se mitta tuli vasta täyteen? Huomasin tämän Fazerin laatutason laskun jo vuosia sitten, mutta ehkä se johtuukin siitä, että en ole näitä punnitse-ja-osta -ihmisiä, joille tärkeintä on vain se, montako kiloa niitä konvehteja saa tiettyyn summaan. Heille suosittelen Lidlin tarjontaa :D

      Fazerin Wiener-Nougatin maun muutoksen huomasi heti, kun osa kaakaomassasta oli korvattu kasvirasvoilla. Syykin on helppo löytää, koska kaakaon maailmanhinta oli noussut. Näille markettien halvimpia namusia ostaville tuo ei merkanne mitään.

      Sama koskee konvehtien tarjontaa. Mitä ihmeen järkeä on työntää sitä samaa arki-geishaa, mokkakahveeta ja perustoffeeta niihin joulukonvehteihin, joiden on tarkoitus edustaa "vähän parempaa"? Fazerin vähänkään kalliimmat konvehdit on kaikki siirretty 20 euroa ja risat maksaviin rasioihin. Tässäkin näkee laatutason laskun.

      Nyt sitten markettien halvimpia namusia ostava on havahtunut myös muutokseen, ei tosin laadulliseen vaan määrälliseen. Samalla hinnalla ei saakaan enää samaa määrää konvehteja.

      Itse suosittelen belgialaista Neuhousenia, jota saa samalla hinnalla kuin Fazerin laadukkaampia konvehteja. On aitoa kaakaota alusta loppuun saakka. On kallista, mutta jouluhan on vain kerran vuodessa. Ja näitä ei saa (onneksi) hintatietoisten perusmarketista :D

      • itht

        Neuhousenin suklaa on laadukasta.


      • yäk

        Toi Wiener Nougatin pilaaminen oli kyllä viimeinen pisara. Ja sitten tää vihabottin käyttöön otto. Hyi ! En tiedä, mitä ajatella. Onko vitsi vai onko todella tosissaan tehty. Suoranaista suomalaisten pilkkaamista, jotka halutaan ilmiantavan vihapuheita vanhemmistaan, puolisostaan yms. Aivan kuten neukkulassa ennen tai Stasi-itäsaksassa. Kamalaa! Fazer ja sen markkinoimat tuotteet jäävät hyllyyn. Onneksi ovat pilanneet jo parhaat tuotteensa, joten ei ole vaikeaa. Toivottavasti ihmiset herää.


    • Oioll

      Suomalaiset suklaat ja muut karkit ihan kamalanmakuista möskaa eli laatu aivan ala-arvoista. Jos haluu aitoo suklaata, sokeria ja muita raaka-aineita on turvauduttava belgialaisiin tai sveitsiläisiä merkkeihin. Fatserin suklaa on pahaa.

      • nam

        Jep. Sain juuri matkatuliaisina belgialaista suklaata. Täytyy sanoa, että todellinen makuelämys. Oli kyllä erikoissuklaata, mutta kaunis pakkaus sekä aidoista raaka-aineista tehty suklaa on ihan jotain muuta, kun fazerin halpisversiot. Ja mikä parasta: vain pieni määrä riittää tekemään loistavan makunautinnon hyvän kahvin seurana.


      • cfru
        nam kirjoitti:

        Jep. Sain juuri matkatuliaisina belgialaista suklaata. Täytyy sanoa, että todellinen makuelämys. Oli kyllä erikoissuklaata, mutta kaunis pakkaus sekä aidoista raaka-aineista tehty suklaa on ihan jotain muuta, kun fazerin halpisversiot. Ja mikä parasta: vain pieni määrä riittää tekemään loistavan makunautinnon hyvän kahvin seurana.

        Belgialainen suklaa on laadukasta.


    • ei.maistu.meille

      Fazer ollut boikotissa jo vuosia.

      • eikä.meille

        Samaten.


    • vihaanfatseria

      "Fazerin leivät on parhaita, sairaan hyviä!"
      Siirappisia hiilihydraattipommeja joista seuraus on insuliiniaineenvaihdunnan jatkuva rasitus ja lopulta se sairaan hyvyys johtaakin sairauteen.
      Fazer edusti joskus laatua ja suomalaisuutta, nyt se on ahneutta ja kotimaisuusvihamielisyyttä edustava saalistaja joka käyttelee kierosti entistä Fazerin mainetta hyväkseen.
      Nykyisin kaikinpuolin vastenmielielinen tuotemerkki, jää varmasti hyllyyn!

    • nytriitti

      Boikottiin meni Fazer, kun tuli tämä vihapuhepoliisin homma heidän brändiinsä, se oli viimeinen niitti kaiken muun heikennyksen lisäksi, jää kaupanhyllyyn ko firman tuotteen tästä lähtien.

      • eurotPuhumaan

        Hei, meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa ostosvalinnoilla. Se on iso voima. Annetaan eurojen puhua!


    • fhgfhdfg

      Aloin boikotoida Fazeria jo pari vuotta sitten, mutta en enää muista, miksi. Jotain kai tekemistä niiden ennen niin ihanien neekerinpusujen kanssa: niitähän ei enää saa.

      Kohta kai fatseri myy todella upeita pahvilaatikoita monine sisälokeroineen, joiden suojissa köllöttelee yksi konvehti. Entiseen hintaan tietysti. Sitä laatikkoa voi sitten säilyttää muistona 'luksustuotteesta'.

      • xjfhu

        Asiaa.


      • asdfgasfgas

        Neekeripusuilla ja Fazerilla ei ole mitään tekemistä keskenään. On Brunbergin tuote. Miksi siis boikotoit väärä firmaa jo kaksi vuotta sitten? Etkö osaa tyypilliseen natsitapaan lukea?


    • raikkaampaa

      Lidlistä saa pikkurasioita belgialaista, mikä riittää jouluksi vallan mainiosti. Minua ihmetyttävät yli makeat leivonnaiset. Miksi joka pulla pitää kuorruttaa tolkuttomalla määrällä sokerihyytelöä. Pari pisaraa riittäisi hyvin berliininmunkkeihin ja wienereihin. Leipureilla ei ole tippaakaan mielikuvitusta.

    • Fazerin_tuotteet

      ovat pohjimmiltaan äklöttävä kokoelma glukoosisiirapilla, palmuöljyllä ja esansseilla marnoitua töhkää.

      Jo terveyssyistä nuo kannattaa laittaa boikottiin. Fazerin ulkoparlamentaariset manipulaatiopyrkimykset sitten erikseen.

      Oikeasti hyvää luonnollista suklaata saa aivan muualta. Siinäkin kannattaa harjoittaa kohtuutta.

    • Hffcx

      Jos on kiinnostunut pahvilaatikoista, niitä voi ostaa ihan erikseen. Jos haluu hyvää suklaatia, kannattaa ostaa belgialaista tai sveitsiläistä. Kotimainen ei aina ole todellakaan parasta ja onko tuo Fatseri edes enää suomalainen, alunperin kait sveitsiläinen mutta nykylaatu kaukana aidosta sveitsiläisestä suklaasta.

      • sikuri.tauti

        Fazer edustaa kotimaista makua - paljon sokeria! Vanhempi polvihan eli vielä pula-aikaa, ja sokeri oli kortilla. Se oli juhlaa se, että sai kerran vuodessa suun makiaksi!

        Ja tätä makeannälkää Fazer haluaa tyydyttää (kustannustehokkaasti). Kaakaolla ja sen pitoisuudella ei niin väliä. Sama kuin pakkaisi pahvilaatikot täyteen sokeripaloja.

        Kansalainen irvistää Suomessa oikealle suklaalle, jossa kaakaopitoisuus on korkea. Pitää olla sokeria ja makeutta! Pula-aika!!!!


      • yäk
        sikuri.tauti kirjoitti:

        Fazer edustaa kotimaista makua - paljon sokeria! Vanhempi polvihan eli vielä pula-aikaa, ja sokeri oli kortilla. Se oli juhlaa se, että sai kerran vuodessa suun makiaksi!

        Ja tätä makeannälkää Fazer haluaa tyydyttää (kustannustehokkaasti). Kaakaolla ja sen pitoisuudella ei niin väliä. Sama kuin pakkaisi pahvilaatikot täyteen sokeripaloja.

        Kansalainen irvistää Suomessa oikealle suklaalle, jossa kaakaopitoisuus on korkea. Pitää olla sokeria ja makeutta! Pula-aika!!!!

        Voi, kun se olis edes sokeria, mutta se makea öklötys on useimmiten glugoosisiirappia. Halpaa maissista valmistettua mönjää, jota tungetaan nykyään joka paikkaan.


      • dfptoi

        Asiaa kirjoitat.


    • Boikottiin-meni

      Yhtäkään Faerin karkkia ei meillä jouluna näy. On ihan muun merkkistä ja parempaa.

    • otjf

      Fusku ei kannata koska se näkyy myynnissä loppupeleissä.

    • jfhf

      nosto

    • ainaskii

      valion jäätelöt on nykyjään niin pieniä että saavat pitää tunkkinsa

    • cjhfu

      Pöljä firma Fazer.

    • xdkdj

      En osta enää Fazerin suklaita koska tunkevat glukoosisiirappia joka on halpaa kaikkiin tuotteisiinsa.

      • yäk

        Joskus käytetään myös nimitystä fruktoosi-glugoosisiirappi. Harhauttaa luulemaan, että jotain hedelmäistä ja terveellistä. Mutta sama maissipohjainen mönjä se on. Katsokaapa vaikka tuoteselosteita: todella vaikea löytää tuosta myrkystä vapaata tuotetta?!

        Mutta suuret globaalit yhtiöt estävät järkevien tutkimusten julkaisemisen tästä kansaa sairastuttavasta ja lihottavasta maissimakeuttajasta. Sen rinnalla sokeri on luonnonmukainen terveystuote - kuten onkin, mutta kohtuudella käytettynä.


    • jdjfyu

      PTHYI!

    • Valtavapatukka

      Ihansama, vaikka kuiskaisi teksasiin...

    • Miettikää mikä homma on kerätä ne kaakaopavut ja jalostaa suklaaksi. Koittakaa joskus ite tehä jokkii asia ite alusta loppuun ja sit miettikää millä hinnalla sitä möisitte! Suklaan pitäs olla pieni herkku ylellisyystuote eikä mikään kilotolkulla mässäiltävä massa. Sama homma kahvin kanssa, mutta ei täällä siinä suurin piirtein läträtään uida ja USA:ssa käytetään jopa suolihuuhteluun.

    • yäk

      Ajatelkaa, mitä ostatte ja mihin rahanne laitatte. Sillä voi jokainen vaikuttaa.

    • ututy

      Ostakaa laatua vaikka se kerran vuodessa olisi kalliimpaa kuin bulkkikama.

    • idfig

      En osta Fazerin tuotteita.

    • ujqy

      Ennen söin suklaata paljon mutta kaksi vuotta sitten lopetin suklaansyönnin kokonaan. Näin vanhemmiten (olen 62v) tykkään enemmän suolaisesta välipalasta kahvin kanssa. En tiedä miten se nyt näin meni mutta näin se nyt vaan ona omalla kohdallani.

    • kielikovana

      Me Vastarintaliikkeesä naudimme toistemme suklaasta.

      • jrjt

        Trollonlollon.


    • cifuf

      Netin kautta voi tilata laadukkaita ulkomaisia suklaita, sen te varmaan tiedättekin laatusuklaan ystävät.

    • hxhc

      Fazer taisi kompastua ahneuteensa.

    • leipä.miehen.kerjuulla

      "Fazerin leivät on parhaita, sairaan hyviä!
      Lombardianleipä ja Talonpoikaisleipä ovat suosikkejani tuoreita leipiä.
      Noiden jälkeen ei meinaa kelvata pussitetut sämpylät."

      Ei ihme, eiks ne tehä jossai baltian maassa, Latvia? Ei vissii ihmispaskalla maustettua.

    • GeishaMyösHÄPÄISTY

      Fazer pilasi myös Geishan jo kauan sitten.
      Miksi ihmeessä mentiin pilaamaan??? ja miten?

      Googlasin muidenkin kommentteja....
      -Söin pitkästä aikaa Geishaa: aivan kaamean makuista!
      -Pilattu vanha hyvä perinteinen maku kokonaan. Oli jauhoista ja pahaa.
      -Se on pahiten pilattu Fazerin tuote, entinen suosikkini. Olen jopa nähnyt unta, että saisin vielä hyvää Geishaa jostain.

    • xuyd

      nosto

    • dfufr

      Törkeää Fazerilta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      63
      1708
    2. Olisikin se meidän tapaaminen jo liian jännää

      Näin pitkän ajan jälkeen.
      Ikävä
      73
      1166
    3. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      85
      1054
    4. Mitä tapahtunut?

      Ken tietää mitä viitostiellä betonin kohilla käynyt punaisen auton kanssa?
      Suomussalmi
      14
      940
    5. Ikävöin kyllä

      En voi ottaa nyt yhteyttä, joten puran tänne järjetöntä ikävääni. Tunteeni sinua kohtaan ovat valtaisat.
      Ikävä
      33
      856
    6. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      261
      802
    7. Tiedätkö sinä

      Miten lähellä tänään oli että olisin pyytänyt sua treffaamaan. Olin täysin valmistunut siihen, mutta en löytänyt sinua t
      Ikävä
      19
      769
    8. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      60
      738
    9. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      66
      726
    10. Hesari tunnustaa että Ukraina on häviämässä sodan - Suomen poliittinen eliitti housut kintuissa

      Oliko aivan pakko sitoutua politiikkaan jossa pumpattiin älyttömät summat rahaa Kankkulan Kaivoon eli Kiovan natseille?
      Maailman menoa
      209
      721
    Aihe