Ydinsodan uhka

Anonyymi

YK:n Guterresilta puistattava varoitus:
”Ihmiskunta on yhden virhearvioinnin päässä ydinsodasta”
Miten olemme tulleet tähän?

18

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nato Suomella ei olisi mitään mahdollisuutta jäädä ydinsodan ulkopuolelle.
      https://www.paavovayrynen.fi/2022/07/25/onko-suomi-sodassa/
      ”Sota alkoi vuonna 2014 Ukrainan sisällissotana, jonka sytytti Kiovassa länsimaiden tuella toteutettu vallankaappaus.
      Uudet Kiovan vallanpitäjät kielsivät venäjän kielen käytön ja ilmoittivat Ukrainan liittyvän Natoon.”
      Kielsivät venäjän kielen käytön, vaikka 30% ukrainalaisista puhui venäjää. Oliko tämä mielestäsi demokratiaa?
      Venäjän hyökkäyksen jälkeen Yhdysvaltain ja sen liittolaisten sotilaallinen tuki Ukrainalle on ollut avointa ja voimakasta. Samalla on käynyt yhä selvemmäksi, että Ukraina käy Yhdysvaltain puolesta proxy-sotaa Venäjää vastaan.
      Kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Yhdysvallat oli aseistanut ja kouluttanut Ukrainan armeijaa. Venäjä puolestaan oli tukenut itäisen Ukrainan joukkoja.
      Voidaan sanoa, että jo tässä vaiheessa Ukrainassa oli käyty sijaissotaa (proxy war) Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.
      Suomen toiminta herättää kysymyksen, olemmeko nyt sotaa käyvä maa. Olemmeko osapuoli siinä ”proxy-sodassa”, jota Ukraina Venäjää vastaan käy?
      Suomen valtiollisen johdon piiristä olemme kuulleet lausuntoja, että Ukraina taistelee meidänkin puolestamme ja että Ukrainan on voitettava tämä sota. On luvattu tukea taistelua loppuun saakka.
      Vaikka Suomi ei ole Nato-maa, meidänkin hallituksemme on ryhtynyt kaikin tavoin tukemaan Yhdysvaltain johtaman ”demokraattisten maiden” rintaman toimintaa.
      Suomi on toimittanut Ukrainaan myös aseita.
      Sodanomaiset olot ovat olleet vallalla myös siinä mielessä, että meillä on toiminut tehokas sotapropaganda. Tiedotusvälineissä ovat olleet esillä lähes yksinomaan Ukrainan viranomaisten ja läntisten tiedusteluorganisaatioiden tuottamat sotauutiset.

      • Anonyymi

        "Sodanomaiset olot ovat olleet vallalla myös siinä mielessä, että meillä on toiminut tehokas sotapropaganda. Tiedotusvälineissä ovat olleet esillä lähes yksinomaan Ukrainan viranomaisten ja läntisten tiedusteluorganisaatioiden tuottamat sotauutiset."
        Juuri näin on miten Paavo Väyrynen kirjoittaa.
        Suomen rauhaa rakastavat kansalaiset kuulevat lännen totuutta. Jopa sana natsi Ukrainan yhteydessä oli minullekin yllätys kunnes luin asiasta eri lähteistä ja katsoin videoita.
        Ukrainassa on tosiaan ihmisiä jotka kulkevat iskulauseineen "Heil Ukraina" ym. ja ovat olleet Ukrainan sisällis-sodan ukrainaa puhuvalla osapuollella.


      • Anonyymi

        Ihmiskunta on todellakin yhden virhearvioinnin päässä ydinsodasta, kuten Iltalehdessä tänään otsikoitiin. Maapallolla eläminen tulisi vaikeaksi tai mahdottomaksi ydinsaastepilvien levitessä sen ympärille.
        Tulisi pian saada rauha Ukrainaan sekä ukrainalaisten että kaikkien maapallon kansalaisten takia.


      • Anonyymi

        Entinen CIA johtaja, USA ja EU haluavat antaa lisää aseistusta Ukrainalle. Arvostettu politiikan tutkija, professori John Mearsheimer on todennut: "Länsi lisää toiminnallaan uhkia. Ydinaseiden käytön uhka on tullut todelliseksi uhaksi".


    • Ydinsodan uhka on taas täällä. Tällä kertaa sen aiheuttaa valtaansa kasvattavien imperiumien ja demokraattisten kansallisvaltioiden välinen vastakkainasettelu. Näiden kahden voiman välissä on joukko diktatuureja ja epävakaita yhteiskuntia.

      Joidenkin mielestä Suomen kaltaisten demokraattisten valtioiden pitää vain antaa periksi ja alistua jottei ydinsotaa syttyisi. Tätä agressiivinen ja militaristinen Putinin imperiumi nimenomaan käyttää hyväkseen.

      Länsimaat pyrkivät vastaamaan Putinin terroristiseen hyökkäyssotaan taloussodalla. Putin pyrkii luomaan länsimaiden vastaista liittokuntaa selvitäkseen taloussodasta.

      Vakaat demokraattiset kansallisvaltiot eivät voi alistua ja antaa periksi koska vain ne ovat maailmanrauhan tae. Jos imperiumit satelliitteineen voittavat niin ydinsodan uhka on vain entistä todennäköisempi koska ennen pitkää imperiumit ajautuvat sotaan toisiaan vastaan.

      Imperiumien, siis nyt Venäjän ja Kiinan välinen liitto ei perustu keskinäiseen solidaarisuuteen, se on vain taktinen liitto, joka haioaa helposti.

      Länsimaat auttoivat Kiinaa kasvamaan mahtavaksi globalisaation avulla. Kiina on totalitaarinen imperiumi kuten Venäjäkin, mutta silti erilainen. Kiina on nyt maailman työpaja.

      Työpaja on riippuvainen asiakkaistaan. Kiinan parhaita asiakkaita ovat länsimaat. Muutkin Kiinan asiakkaat ovat riippuvaisia maailmantalouden jatkuvuudesta, joka taas on riippuvainen maailmanrauhasta. Jos Kiinan kommunistihohdolla on järki päässä niin se ei halua jäädä kahdestaan Putinin läpimädän rappiovaltion kanssa koska silloin se menettäisi kaiken saavuttamansa.

      Länsimaiden pitäisi nyt estää Venäjän ja Kiinan liitto. Se olisi realipolitiikkaa. Kiina kasvoi mahtavaksi ahneitten länsimaisten kapitalistien avulla. Sitä mikä on tapahtunut ei voi enää muuttaa. Nyt pitäisi vain tunnustaa tosiasiat ja vähän ummistaa silmiä Kiinan totalitarismilta. Realipolitiikka toimi Hitleriä vastaan. Se toimi kylmän sodan aikana. Se toimisi myös Putinia vastaan.

      • Anonyymi

        Jos tietäisit millaiset mielet tämän ovat jo aikoja sitten asetelleet sellaiseksi kuin se nyt on realisoitumassa, ymmärtäisit, että pihalla "aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa tulla kesä".

        Tässä paukkuu. Eikä siinä sen kummempia. Ainoa kysymys on se, onko Suomessakin aivan välttämättä muka paukuttava kans. Vai, voisimmeko sittenkin nimenomaan suomenvenäläisässällämme pelastaa maan ydinasetäystuholta.

        Todennäköisesti emme. Koska sellainen vaatisi jo sen laatuluokan prosessinhallintaa, mitä minä ainakaan en ole koskaan Suomessa politiikassa tavannut. Saati ulkopolitiikassa; etenkään venäjän kontekstissa.


    • Anonyymi

      Sisäistäkää nyt ensin tämä tosiasia: Washington DC ei ole osa Yhdysvaltoja, vaan itsenäinen kaupunkivaltio. https://t.me/AmericanExceptionalism/32745
      Pankkiirit omistavat DC:n ja heidän tarkoituksensa on aina ollut synnyttää isoja sotia, kun pankkien raha-asiat ovat pielessä ja tarvitaan systeemin nollaus ja uudelleen käynnistys. Silloin ryövätään sodassa hävinneiden maiden omaisuus pankeille ja laitetaan kaikki ihmiset maksamaan veroilla vielä lisää. Tätä yritetään taas, mutta huomatkaa miten 1 dollarin setelin ulkonäkö muuttui vuonna 2020. Valta on kulisseissa vaihtunut ja rapparit on joko teloitettu tai makaavat vankiloissa tai arestissa odottamassa tuomiota. Ei tule oikeaa sotaa. Tulee vain sodan näköinen iso herätys, jossa kyllä oikeita ihmistappiota tulee tapahtumaan sotaa pienemmässä suuruusluokassa.

      • Anonyymi

        Sisäistin, mutta kyllä ne ydinaseet tulee siltikin paukkumaan.

        Onko sinulla asiaan paikallistasolle ratkaisu ja kerrotko vain mitä tapahtuu.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      338
      1764
    2. Milloin on kaivattusi nimi päivä?

      Otsikossa kysymys. Osumien kautta illaksi viä treffeille 💁💁💁
      Ikävä
      80
      1528
    3. Vanhan Mestarin porttikieltolaiset?

      VM lopettaa ja uutta tulee tilalle. Onnea uudelle yrittäjälle! Tuli vaan tuossa mieleen, että säilyvätkö vanhat porttiki
      Suomussalmi
      37
      1322
    4. Mitä pidät

      Siitä että suhde alkaa pettämisen kautta
      Ikävä
      168
      1200
    5. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      176
      1187
    6. Sofia Virta sanoi totuuden suoraan....

      ....Suomessa ei tarvita Persuja maamme taloutta hoitanaan. Hyvin sanottu.
      Maailman menoa
      355
      1164
    7. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      77
      1151
    8. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      290
      1072
    9. Venäjän ydinaseet??

      Tuntuvat olevan muutamille jonkinlainen lähes seksuaalinen fantasia ja kierouma. Uskonnollinen (?) fetissi. Niillä sit
      Maailman menoa
      246
      1032
    10. Millon näit kaivattusi viimeksi? Missä??

      saitko vihdoin kerrottua häälle mitä tunnet? Oliko hetki lämmin vai kylmä.
      Ikävä
      31
      944
    Aihe