Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, kuinka Venäjän vaikutus toimii

Anonyymi-ap

Nyt siis ihmetellään Macronin päätöstä hajottaa parlamentti.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tarvas/saippuaoopperan-mestarinayttelija-macron-saattaa-sekoittaa-koko-ranskan-ja-koko-euroopan-sellaista-tuottaa-itsevaltainen-irrationalismi/

Eikö kukaan todellakaan näe, mitä on tapahtumassa? Macron on ajanut koko kautensa Orpo-tyylistä köyhdytyspolitiikkaa, joka on repinyt hajalle Ranskan yhtenäisyyttä ja sai keltaliivit kaduille. Ja nyt on tullut hetki korjata huolella kypsytetty sato nostamalla valtaan tyytymättömyydestä kannatustaan niittävät populistit.

Miksi? Koska nyt on Ukrainassa ratkaisevat hetket. Venäjä haluaisi rauhan ennen kuin Ukraina vahvistuu niin, että voisi yrittää taas vallata alueitaan takaisin. Momentum on nyt, kun Orban nousee framille Unkarin puheenjohtajakaudella. Paine vähentää tukea ja painostaa Ukraina rauhaan viedään nyt tappiinsa.

On kummallista, että poliitikkojen lisäksi monet tavalliset blogistitkin edelleen puhuvat Macronista kuin hän olisi vain tavallinen poliitikko. Ei hän ole, kuten ei ole Orpokaan. Kummankin menneisyys kertoo, mikseivät he ole vain tavallisia poliitikkoja.

Macronin politiikka omassa maassaan on ollut vähintäänkin ihmeellistä ja vielä kummallisempaa on ollut hänen toimintansa Ukrainan suhteen. Hän ajoi ennen sotaa suomettamisratkaisua ja sodan alettua hänen toimensa vaikuttavat hidastaneen avun toimittamista, vaikka Ranska onkin toimittanut pieniä, mutta huolella mainostettuja määriä jo varhaisista hetkistä lähtien. Macronin ehdotus ranskalaisten joukkojen lähettämisestä oli sekin kuin pyrkimystä vakiinnuttaa nykyinen rintama, mutta varmistaen, ettei Ukrainaan tule usalaisia joukkoja, vaikka USA:n seuraava presidentti olisikin Trump. Venäjälle käy nykyinen jako, ja niin kävisi myös Ranskalle.

Venäläiset eivät ole niin tyhmiä, että vaikuttaisivat vain yhden puolueen kautta. Sen pitäisi olla selvää jokaisella, joka on lukenut edes yhden niistä lukuisista kirjoita, joita suomettumisesta on julkaistu. Kotiryssiä oli kaikilla kunnianhimoisilla poliitikoilla kaikissa puolueissa. Suomi oli laboratorio, jossa he testasivat laaja-alaista vaikuttamista ja hyvällä menestyksellä.

Nyt he tekevät sen paljon taitavammin ja huomaamattomammin. Kontaktejakaan ei tarvita, ja heillä on tarkat psykologiset profiilit ihmisistä, joiden kanssa ovat joskus olleet tekemisissä. Kuten aiemmin äärivasemmistoon kuulunut Macron. Macron tietää sen ja tietää omankin valta-asemansa olevan Venäjän tuen ansiota. Ja tietää, että ellei hän maksa kiitollisuuden velkaansa, hän saa maksaa siitä, tavalla tai toisella: jotain epämiellyttävää tapahtuu.

Kotiryssät osasivat peluuttaa poliittisia nappuloita toisiaan vastaan jo 1980-luvun Suomessakin, nyt he osaavat tuon pelin paljon mestarillisemmin. Ja usein ilman näkyviä siteitä.

Talousoikeistolaiset uskomattomassa typeryydessään tekevät kaikkensa auttaakseen Venäjää, vaikka suurin osa heistä ei sitä tajuakaan lainkaan. Kun maailmassa, jossa on enemmän ihmisiä kuin koskaan ja tekniikka tehokkaampaa kuin koskaan aiemmin, jatketaan työuria ja pidennetään työaikoja, ei seurauksena ole kuin kasvava ja krooninen työttömyys, joka aika pian tuhoaa osalta ihmisiä mahdollisuudet enää koskaan tehdä mitään järkevää, samalla kun globalismia suosiva voitonsaalistus on siirtänyt tuotannon Kauko-itään. Venäjä tuskin olisi edes keksinyt noin tehokasta tapaa heikentää läntistä liittoumaa, mutta eipä varmasti jätä käyttämättä sitä hyväkseen ja edistä siksi talousoikeiston tietä valtaan, samalla kun tukee innolla sen nostamia protestiliikkeitä.

Moni ei tunnu käsittävän vieläkään, että kylmä sota on ohi, vaan luulee taistelevansa pyhää sotaansa kommunismia vastaan. Venäjää ei aja ideologia eikä sen tavoite ole vallankumous. Venäjä toimii vain puhtaan imperialismin pohjalta eikä sillä enää ole mitään rajoitteita siinä, kenen kanssa se työskentelee. Kaikki käyvät ja venäläinen öljyraha avaa tiet nimenomaan oikealle. Senkin he oppivat Suomessa, punaisilta vuorineuvoksilta.

Sotilaallisesti Ukrainalla on mahdollisuutensa, jos tuki toteutuu luvatulla tavalla, mutta voitto ei ole helppo eikä pikainen. Kansan sietokyky joutuu lujille. Poliittisesti taas Venäjä ajaa omiaan asemiin, kuten nyt Ranskassa, ja se ei lupaa hyvää Ukrainalle.

Maissa, joiden läpi eteläinen kaasuputki kulkee, on enemmän tai vähemmän Venäjälle ystävällinen hallinto: Bulgaria, Unkari, Slovakia. Venäjä on tehnyt huolellista työtä. FSB ja GRU osaavat hommansa, paljon paremmin kuin James Bond yhdessäkään elokuvassa koskaan.

Miten edes Pekka Toveri ei tunnu näkevän noita asetelmia? Ehkä hän on liikaa kenttäsotilas, mutta ainakin Aaltolan pitäisi tutkijana heti tunnistaa asetelma.

Rauha ja jälleenrakennus Ukrainassa on se palkinto, jonka Venäjä haluaisi antaa valtaannostamilleen pikkuapulaisilleen. Putin lupasi puheissaan rauhaa vuodella 2025 ja siihen hän tähtää. Hänen on vain saatava Ukraina suostumaan alueidensa menettämiseen ja siksi poliittisen vaikutuspelin ohella veriset hyökkäykset jatkuvat.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        117
        2625
      2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        255
        1148
      3. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        86
        1094
      4. Taas kuoli kuortaneella

        Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
        Kuortane
        8
        1054
      5. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1011
      6. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        12
        930
      7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        63
        923
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        896
      9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        41
        832
      10. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        37
        799
      Aihe