Raknennusyhtiö NCC boikottiin

tosi törkeää

Katsoitteko maanantaina MOT-ohjelman. Jos ette lukekaa Ylen sivulta mitä tapahtui.
Ruotsalainen rakennusliike NCC hääti julmasti iäkkään ja sairaan perheen omasta asunnostaan gryndatakseen paikalle kerrostalon. Tosi törkeää. Vaatikaamme firma maksamamaan pariskunnalle kunnon korvaus tuhotusta tontista ja talosta.
NCC:n edustajalla ei ollut otsaa tulla edes haastateltavaksi

39

8393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kari Rantanen

      Kyllä on ahneudella huippu. En tästä lähtien huomioi ko. yritystä ja se on kirosana mielessäni. Jos tarvitsisin ko. yrityksen palveluksia ottaisin kilpailutilanteessa eettisistä syistä kalliimman. Ei raha saa aina ratkaista

    • hop

      Vihaksihan se pisti. Tarttis tehä jotain.

    • HÄPEÄ

      TÖRKEÄÄ!

      Yhteiskunnan tehtävänä on suojella vanhuksia, lapsia ja kaikkia kansalaisia muutenkin. Kuinka on mahdollista, että vanhukset raahataan kotoaan väkisin, ja vielä virkavallan voimin! Kuinka oikeus voi olla noin väärässä vahvemman puolella!

      ESPOO HÄPEÄ!olisitte voineet pelastaa vanhukset!

    • -Neppari-

      Loistavaa että löysin toisenkin joka on järkyttynyt eilisestä ohjelmasta!

      Yritin mielessäni miettiä mitä ihmettä tällaiselle törkeälle teolle voi enää tehdä muuta kuin mahdollisesti tilanteen tullessa muistuttaa asunnonostajia tapahtuneesta! Pitäisi laittaa adressi kiertämään (-kö)?!

    • laita eteenpäin
      • tosi törkeää

        Kiitos, että asia on pantu vireille. Korpesi se niin paljon. Levitettään tietoa.


    • viihdetta koyhakansalle

      MOT on ennekin tehnyt ala-arvoisia juttuja, joissa asioiden todellinen laita on sivuseikka ja paamaarana kohauttaa kansaa.

      Laitetaan MOT boikottiin ensin ja selvitellaampa aloittajan ja asian faktat ensin.

      Lahes sama patee STTn ja YLEn uutisiin.

      • Moraalinvartija_

        Sinä siis hyväksyt sen, että ruåtsalainen suuryhtiö varastaa sairaan suomalaisenn vanhuksen omaisuuden?

        Mitä minä saan varastaa sinulta? Omaisuuden, talon, auton, vaimon, tyttären, terveyden ja hengen - vai?


      • haitaksi....
        Moraalinvartija_ kirjoitti:

        Sinä siis hyväksyt sen, että ruåtsalainen suuryhtiö varastaa sairaan suomalaisenn vanhuksen omaisuuden?

        Mitä minä saan varastaa sinulta? Omaisuuden, talon, auton, vaimon, tyttären, terveyden ja hengen - vai?

        voi vittu mista teita oikein sikiaa ? ? ?


    • micco
      • TILAUKSEN TEHNYT

        OLI TOSI SURULLINEN JUTTU VANHUKSILLE, VOI VAIN KUVITELLA MILTÄ TUNTUU KUN KOTI VIEDÄÄN, MISSÄ ON ASUNUT KOKO IKÄNSÄ.
        TÄMÄ EI OLLUT TEATTERIA JA NÄIN VOISI KÄYDÄ KELLE VAIN. TÄMÄKÖ ON KOTI- JA ISÄNMAA??????

        KÄVIN TILAAMASSA NCC:N KAIKKI MAHDOLLISET ESITTEET.
        LÖYTYI SIVULTA
        http://www.ncc.fi/Infoa/materiaalitilaus/

        TILATKAA OIKEIN URAKALLA.


    • sielläkin kähmi

      Sama NCC on syyllistynyt Ruotissa kartelliin.
      Neljä tunnustettua kartellia.

    • P. V.

      Tuntuu kuin olisi ostanut sellaisen asunnon, jossa asukkaat olisi murhattu. Murhaaja itse
      esiintyy asunnon omistajana, ja myy sitä kädet pestynä ja vaatteet vaihdettuna. Peruutin ostoaikeeni ja ostan jonkin muun asunnon missä ostaminen ei tunnu niin eettiseltä kysymykseltä.

      No, itsellä on ainakin parempi olo kun en tue tälläistä yritystä. Toivottavasti muut rakennusliikkeet eivät ole uudiskohteita tällä tavoin hankkineet.

      • toimittu

        mikäli pitää paikkansa. Ihailtavaa.


      • NytNiitäCapettaa

        Hyvä toivottavasti esitit perustelusi kaupan purkamiselle!

        Lain edessä ovat toimineet oikein, mutta pahin rangaistus heille onkin huono maine ja taloudellinen menetys.


    • kantaan

      Just katoin ohjelman ja aivan naurettavaa tekstiä. Onneks pitää puolensa, eikä nosta fyrkkoja tililtä

    • ja fillari pyörimään!!

      Tulostetaan paperille jotain nasevaa tekstiä ja käydään NCC:n työmaiden kyltteihin liimamassa tulosteita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Vituttaa katsoa

        "Yhteiskuntavastuu

        Tulevaisuuden elinympäristön rakentamiseen liittyy suuri vastuu. NCC:n pyrkimyksenä on ottaa entistä laajempi vastuu toimistamme yhteiskunnassa. Meille tämä tarkoittaa, että kehitämme pitkäjänteisesti toimintaamme, tuotteitamme ja palvelujamme. Tavoitteenamme on vaikuttaa yhteiskunnan kehittymiseen kestävän kehityksen periaattein.

        Vastuullinen yritystoiminta tuo lisäarvoa asiakkaalle ja mahdollistaa omistajiemme taloudellisten odotusten täyttämisen. Me NCC:ssä emme voi toteuttaa tavoitteitamme ilman jatkuvaa keskustelua eri sidosryhmien kanssa. Näitä ovat erityisesti asiakkaat, henkilöstö, omistajat, alihankkijat, tuotteidemme ja palvelujemme käyttäjät sekä viranomaiset. Haluamme rakentaa kaikkiin sidosryhmiimme pitkäaikaiset ja hyvät suhteet, joiden tulee perustua molemminpuoliseen kunnioittamiseen ja tarpeiden ymmärtämiseen."

        Niinpä niin - voi vittu, mitä paskaa!


      • kyllä

        Ja levitetään viestiä, esimerkiksi sähköpostitse tuota adressia. Kyllähän tähän jotenkin täytyy reagoida niin että hekin sen tietävät. PRKL.


    • tukeen

      Joku heitti hyvän idean. Tuonne adressi osastolla voi käydä allekirjoittamassa nimensä adressiin häädetyn vanhanparin tueksi. osoite on: http://www.adressit.com/

    • Toimintaa!

      Yhden vuorokauden aikana on nimiä kertynyt adressiin jo 675 kappaletta. Todella paljon mutta lisänimet eivät pahaa tekisi. Viestiä eteenpäin hyvät kanssaihmiset. Viestiä eteenpäin.

    • Ihmettelijä...

      Eikös tämä Förstien naapurit myyneet myös tonttinsa NCC:lle painostuksen alla. Käsittääkseni jonmpikumpi Försteistä sanoi, että yksi naapuri menetti lopulta terveytensä ja henkensä kinatessaan kaavoittajan sekä rakennusyhtiön kanssa. Espoolla on kaavoitettua ja tyhjää tonttimaata ympärikaupunkia, miksi pitää ryövätä yksityiseltä? Tosiassa tämän pientaloalueen tonttimaan arvo liikkuu useissa miljoonissa, nyt Förstit saisivat 150 000 euroa, mikä on selvästi alle todellisen maan arvon.

      Försti sanoi lisäksi, että luopuu tontista ja talostaan, mikäli hyötyjä on yhteiskunta kollektiivisesti eli jos tarvitaan infrastruktuuriin tonttimaata (tiet, metro?, junarata, lentokenttä tms.). Nyt pääasiallisena hyötyjänä on yksityinen rakennusfirma.

      Tosiasiassahan kaupunki on huijannut nämä ihmiset kaavamuutokseen, jonka nojalla pakkolunastus on helpottunut. Käsittääkseni yksityisen rakennusyhtiön liiketoiminta ei voi olla painava peruste pakkolunastaa. Eri asia on, jos kaupunki itse rakennuttaa, hallinnoi ja pystyy osoittamaan todellisen yhteiskunnallisen tarpeen lunastustoiminnalle. Kysymyshän on siitä, että päätöksentekijät ovat nähneet vanhojen pientalojen haaskaavan arvokasta tonttimaata, tuotto on paljon parempi kuin läjätään kerrostalo ja myydään kalliita kaksioita, siis yksityisen omistamalle maalle.

      Pitääkö kaikkien ihmisten asua betonipunkkereissa, eikö ole hyvä että Espoossa on omakotitalojakin arvokkaillakin paikoilla? Idyllisen näköinen pikku mökkihän tuo oli ja varmasti pirunmoinen tunnearvo, kun ovat itse rakentaneet. Ränsistynyt sellainen, mutta sata kertaa sympaattisempi kuin elementtikerrostalo kompleksit.

      Espoossa on kaavoitettua asuntomaata vaikka kuinka paljon, minkä ihmeen takia pitää pakkovallata jo rakennettuja tontteja. Karmeita paikkoja nämä Espoonkin taajamat esimerkkinä vaikkapa Kivenlahti, uskomattoman rumaa valkobetoniviidakkoa. Kysymyshän on lopulta kaupunkisuunnittelusta, jossa ykstyisen ihmisen tontin omistusoikeudella ei ole mitään painoarvoa asuntoratkaisuja tehtäessä.

    • Jozef W.Krazow

      Saisivat räjäyttää työkoneet paskaksi.

      • Kysyjä.

        Saa nähdä vieläkö pääkapunkiseudulla riittää anarkisteja kirkonpolttojen jälkeen. Toivottavasti aivan näin ekstreemeihin mielenosoituskeinoihin ei mennä!


    • Toinen näkökulma?

      17.10.2006
      Eilinen MOT

      Olemme saaneet paljon palautetta eilisen ohjelman perusteella. Olemme pahoillamme, että asia monen vuoden neuvotteluyritysten jälkeen kärjistyi näin. Olemme todella yrittäneet löytää ratkaisua, joka olisi tyydyttänyt Matti Förstiä, siinä kuitenkaan onnistumatta.

      Asiassa on toki myös toinen puoli. Förstien omistama tontti oli osa kerrostalorakentamiseen kaavoitettua korttelia. Matti Försti olisi voinut vastustaa kaavan hyväksymistä 80-luvulla, mutta hän päinvastoin haki korkeampaa rakennusoikeutta kuin mitä Espoon kaupunki kaavoituksessa suostui. Esillä oli myös vaihtoehto, että hänen omistamansa tontti olisi jätetty omakotitalotontiksi, mutta sitäkään Matti Försti ei hyväksynyt. Toimittajan ammatissa toimivana Matti Förstin olisi luullut ymmärtävän, mitä kerrostalokaava tarkoitti käytännössä.

      Vuonna 2000 suurin osa korttelista tuli NCC:n omistukseen, jolloin käynnistettiin uudelleen neuvottelut korttelin loppuosan ostamisesta. Förstit eivät hyväksyneet minkäänlaisia esityksiä; ei uutta 77 neliön rivitalokolmiota lähialueelta, ei liioin tontin hintaa, joka ylitti sittemmin lunastustoimikunnan ja maaoikeuden määrittelemän tason. Förstien vaatima hinta oli yli 20-kertainen.

      Voimme vain todeta, että olemme pahoillamme siitä, että asia kärjistyi tontin lunastukseksi. Olemme valmiita jatkamaan Förstien kanssa keskusteluja löytääksemme inhimillisen ratkaisun ja aiomme olla heihin yhteydessä.

      http://www.ncc.fi/Infoa/2006/fi_FI/tapaus_MOT/

      • Vapaus, veljeys ja tasa-arvo,

        mutta missä on teon sanat?


      • Ihmisyyden puolesta

        Tunnen surua, tunnen vihaa. Luulimme ettei tällaista enää tapahdu Suomessa. Luulimme että suomalainen yritysmaailma on moraalisesti korkeatasoista, mutta valitettavasti erehdyimme. Ensin NCC vie väkisin vanhuksilta kodin, sitten selittelee asiaa ja kaataa asiasta vastuun ainoastaan vanhuksille. Itsestään yritys ja sen tiedottaja tekee enkelin tyyliin "me yritimme kaikkemme, tarjosimme kaikkea mitä kohtuudella voi vaatia".
        NCC unohtaa jatkuvasti, mitä ihmiselle tarkoittaa koti. Se ei ole pelkästään fyysinen tila, missä olla vaan sillä on ennen kaikkea henkinen merkitys. Försteille oma talo oli paikka, minkä Matti Försti oli omin käsin rakentanut, sen eteen raatanut ja siihen vuosikymmenien aikana juurtunut. NCC teki vanhuksista kodittoman, mutta ei onneksi asunnotonta. Tässä tapauksessa asunto on vain katto, seinät ja lattia, ei koti missä mieli viihtyy ja missä tuntee olevansa kotona. Enää ei ole omenapuita, mitä hoitaa. Enää ei ole nurmikkoa, mitä ajaa. Ei ole pihasaunaa, mitä lämmittää eikä puupinoa, joista tehdä klapeja. Mitä nämä ihmiset tekevät heille osoitetussa kerrostaloasunnossa missä ei ole omaa maata jalkojen alla tai rivitalossa, minkä pienellä pihalla ei voi harrastaa heidän elämäntapaansa kuuluvia harrasteita, jotka pitivät vanhukset virkeinä. Tällaisia asioita NCC tuskin edes mietti, silmissään kiiluivat ainoastaan ahneuden sokaisemat miljoonat eurot. Toisten elämäntapaa ja -sisältöjä he eivät vaivautuneet edes miettimään. Jos koti on ihmisen sydämessä, ei sille ole olemassa rahallista arvoa. Siksi on yhdentekevää, pyysivätkö Förstit tontistaan ja talostaan euron tai kolme miljoonaa euroa. Loppuelämänsä he ovat henkisesti kodittomia ja mitä todennäköisimmin joutuvat elämään viimeiset vuotensa katkerien muistojen kera. Oletteko NCC:ssä onnellisia, kun saitte tämän aikaan?
        Ritva Norrgrann, Juha Korkiamäki, Kari Siitonen, Harri Savolainen, Markus Pitkänen ja Elsi Lahdenmaa (kaikki NCC-johtajia, nimet NCC:N nettisivuilta). Esitän teille henkilökohtaisen kysymyksen. Mitä itse tekisitte, jos teille tultaisiin sanomaan että rakennusliikkeemme tarvitsee talosi ja teidän on muutettava pois osoittamaamme paikkaan ja mikäli ette siihen suostu, järjestämme niin että teidät viedään väkisin. Pihallenne heitettäisiin muutama pahvilaatikko ja käskettäisiin nopeasti pakkaamaan ennen kuin puskutraktori hajottaa talonne. Neliöitä annettaisiin 50 vähemmän ja omasta pihasta ja omasta maapohjasta ei suostuttaisi edes keskustelemaan. Toivon rehellistä vastausta kysymykseen suostuisitteko?. Katsotaan sitten, miten vahvasti seisotte yrityksenne tekemän päätöksen takana.
        Henkilökohtaisesti en tule koskaan asioimaan firmanne kanssa. Toivon myös, että mahdollisimman moni muu toimii samoin. Sen lisäksi että on olemassa lakiin kirjattu oikeus, on olemassa yleinen oikeustaju ja käsitys kohtuudesta sekä oikeudenmukaisuudesta. Kansa näyttää esim. internetissä mielipiteensä kertoneen ja onneksi voimme vielä todeta ihmisten ymmärtävän missä kulkee väärän ja oikean raja ja mitä tarkoittaa toisen ihmisen huomioiminen, kunnioittaminen ja inhimillisyys. Se lämmittää mieltäni.


      • ihmettelijä.....
        Ihmisyyden puolesta kirjoitti:

        Tunnen surua, tunnen vihaa. Luulimme ettei tällaista enää tapahdu Suomessa. Luulimme että suomalainen yritysmaailma on moraalisesti korkeatasoista, mutta valitettavasti erehdyimme. Ensin NCC vie väkisin vanhuksilta kodin, sitten selittelee asiaa ja kaataa asiasta vastuun ainoastaan vanhuksille. Itsestään yritys ja sen tiedottaja tekee enkelin tyyliin "me yritimme kaikkemme, tarjosimme kaikkea mitä kohtuudella voi vaatia".
        NCC unohtaa jatkuvasti, mitä ihmiselle tarkoittaa koti. Se ei ole pelkästään fyysinen tila, missä olla vaan sillä on ennen kaikkea henkinen merkitys. Försteille oma talo oli paikka, minkä Matti Försti oli omin käsin rakentanut, sen eteen raatanut ja siihen vuosikymmenien aikana juurtunut. NCC teki vanhuksista kodittoman, mutta ei onneksi asunnotonta. Tässä tapauksessa asunto on vain katto, seinät ja lattia, ei koti missä mieli viihtyy ja missä tuntee olevansa kotona. Enää ei ole omenapuita, mitä hoitaa. Enää ei ole nurmikkoa, mitä ajaa. Ei ole pihasaunaa, mitä lämmittää eikä puupinoa, joista tehdä klapeja. Mitä nämä ihmiset tekevät heille osoitetussa kerrostaloasunnossa missä ei ole omaa maata jalkojen alla tai rivitalossa, minkä pienellä pihalla ei voi harrastaa heidän elämäntapaansa kuuluvia harrasteita, jotka pitivät vanhukset virkeinä. Tällaisia asioita NCC tuskin edes mietti, silmissään kiiluivat ainoastaan ahneuden sokaisemat miljoonat eurot. Toisten elämäntapaa ja -sisältöjä he eivät vaivautuneet edes miettimään. Jos koti on ihmisen sydämessä, ei sille ole olemassa rahallista arvoa. Siksi on yhdentekevää, pyysivätkö Förstit tontistaan ja talostaan euron tai kolme miljoonaa euroa. Loppuelämänsä he ovat henkisesti kodittomia ja mitä todennäköisimmin joutuvat elämään viimeiset vuotensa katkerien muistojen kera. Oletteko NCC:ssä onnellisia, kun saitte tämän aikaan?
        Ritva Norrgrann, Juha Korkiamäki, Kari Siitonen, Harri Savolainen, Markus Pitkänen ja Elsi Lahdenmaa (kaikki NCC-johtajia, nimet NCC:N nettisivuilta). Esitän teille henkilökohtaisen kysymyksen. Mitä itse tekisitte, jos teille tultaisiin sanomaan että rakennusliikkeemme tarvitsee talosi ja teidän on muutettava pois osoittamaamme paikkaan ja mikäli ette siihen suostu, järjestämme niin että teidät viedään väkisin. Pihallenne heitettäisiin muutama pahvilaatikko ja käskettäisiin nopeasti pakkaamaan ennen kuin puskutraktori hajottaa talonne. Neliöitä annettaisiin 50 vähemmän ja omasta pihasta ja omasta maapohjasta ei suostuttaisi edes keskustelemaan. Toivon rehellistä vastausta kysymykseen suostuisitteko?. Katsotaan sitten, miten vahvasti seisotte yrityksenne tekemän päätöksen takana.
        Henkilökohtaisesti en tule koskaan asioimaan firmanne kanssa. Toivon myös, että mahdollisimman moni muu toimii samoin. Sen lisäksi että on olemassa lakiin kirjattu oikeus, on olemassa yleinen oikeustaju ja käsitys kohtuudesta sekä oikeudenmukaisuudesta. Kansa näyttää esim. internetissä mielipiteensä kertoneen ja onneksi voimme vielä todeta ihmisten ymmärtävän missä kulkee väärän ja oikean raja ja mitä tarkoittaa toisen ihmisen huomioiminen, kunnioittaminen ja inhimillisyys. Se lämmittää mieltäni.

        NCC tiesdotusvastaa sanoo, että tontti olisi voitu jättää omakotitalotontiksi. Voi pyhä lehmä!! johan tuo yksinkertaisinkin toope näki että Forsteilla oli jo omin käsin rakennettu kotitalo jota asuivat.


      • oikein mossottaa???

        Aika korni ja neuvostoliittolais-tyyppine lause tuo kirjoittamanne "olisi jätetty omakotitalotontiksi, mutta sitäkään Matti Försti ei hyväksynyt". Katsoin ohjelman ja minusta kyllä näytti siltä, että vanhukset olisivat hyvin mielellään hyväksyneet tonttinsa jättämisen silleen eli omakotitontiksi. Mitä paskaa oikein NCC yrittää selittää. Ei kai me ohjelman katsoneet nyt aivan umpitolloja sentään olla vaikkei ollakaan ruotsalaisia.

        NCC oli se, joka ei hyväksynyt muuta kuin muuttamisen kerrostalotontiksi.


      • helinää tuo tuollainen

        Löytää inhimillisen ratkaisun!!!!!. Kun toiset on jo ajettu kodistaan ja koti tuhottu kaivinkoneella kaikkine muistoineen.

        Älkää viitsikö tuollaista sontaa julkisuuteen syöttää. Tällaisella NCC vain pahentaa omaa tilannettaan. Reiluinta olisi tunnustaa ja katua ja rakentaa heille samalle paikalle uusi talo ellei kaikki jo ole liian myöhäistä.


      • kiitos firmalle

        Ostimme muutama vuosi sitten Helsingistä asunnon rakentajalta. Työ ei ollut sellaista kuin
        laatuvaatimukset edellyttävät. Kirjoitin ison firman pääjohtajalle. (vuorineuvostasoa) Aluksi firma vähätteli, mutta lopulta teki työt kunnolla. Vaivan palkkana firma muisti meitä mukavasti. Sellaisesta firmasta jäi hyvä käsitys. Firmalle hyvityssumma ei merkinnyt mitään, mutta meille merkitsi.


      • MeKaksi ja NCC
        kiitos firmalle kirjoitti:

        Ostimme muutama vuosi sitten Helsingistä asunnon rakentajalta. Työ ei ollut sellaista kuin
        laatuvaatimukset edellyttävät. Kirjoitin ison firman pääjohtajalle. (vuorineuvostasoa) Aluksi firma vähätteli, mutta lopulta teki työt kunnolla. Vaivan palkkana firma muisti meitä mukavasti. Sellaisesta firmasta jäi hyvä käsitys. Firmalle hyvityssumma ei merkinnyt mitään, mutta meille merkitsi.

        Itse asiassa ostimme NCC:ltä yhdellä kertaa kaksi asuntoa: ensimmäisen ja viimeisen!

        Rakennuttajan toiminta on ollut välinpitämätöntä ja pitkäpiimäistä. "Pikku" narinalistaan on kertynyt toistasataa virhettä, joiden korjaus ei ota päättyäkseen. Lisäksi asukkaan huomaamien virheiden vähättely, sovinistinen käytös taloyhtiön naispuolisia osakkaita kohtaan on suorastaan törkeää. Asenne on että naiset eivät tiedä mitään eikä naisten kannata mistään valittaa.

        Osa rakennusmiehistä on kyllä aivan ammattitaitoisia, mutta aikataulut ja kiire ovat laadukkaan tekemisen pahin vihollinen. Työmaan keskijohto on ikävässä välikädessä ja levittelevät käsiään että eivät voi päättää kaikista asioista ja joutuvat sitten selittelemään pomojensa viestejä.

        Osassa virheistä on tarkastustehtäviin käytetty ulkopuolista riippumatonta tarkastajaa ja kyseiset virheet eivät ole täyttäneet RYL:n edellyttämää laatutasoa. Näilläkään lausunnoilla ei tunnu olevan merkitystä vaan asioita selitellään ympäripyöreästi.

        Enpä taida olla ensimmäinen (enkä viimeinen) jolla on ongelmia rakennutttajan kanssa: http://users.evtek.fi/~mikkoim/ncc/index.html

        Seuraava vaihe onkin sitten blogin perustaminen ja alemmat oikeusasteet...


      • ei saa

        tekemättömäksi. Eli Förstien talo on maantasalla, oma koti, jossa pihapiirissä oli aina jotain näperreltävää. Voin kyllä kuvitella, miltä tuntuu muutto toisaalle omasta kodistaan. Eipä ole ruohikkoa jota leikata, saunaa jota lämmittää jne.. kyllä ihminen tälläisessa tilanteessa varmaan tylsistyy lopullisesti.


      • hermot menee..
        ei saa kirjoitti:

        tekemättömäksi. Eli Förstien talo on maantasalla, oma koti, jossa pihapiirissä oli aina jotain näperreltävää. Voin kyllä kuvitella, miltä tuntuu muutto toisaalle omasta kodistaan. Eipä ole ruohikkoa jota leikata, saunaa jota lämmittää jne.. kyllä ihminen tälläisessa tilanteessa varmaan tylsistyy lopullisesti.

        .. jos itselle ajattelee vastaavaa. OMASTA KODISTA olisi lähdettävä väkipakolla tällaisena aikan kun ei ole sota, maanjäristys tms. syy, vaan suoranainen vaino ja ahneus yksityistä kansalaista kohtaan, joka on puolustanut sodassa kotia, uskontoa ja isänmaata.

        VOIKO TÄMÄ OLLA SIVISTYSVALTIO ????
        Jos Fröstit olisivat LIITO-ORAVIA olisi heidän koti säilynyt koskemattomana ja pyhänä. HÄVETTÄÄ


        NCC:n sietää hävetä, kaikki ne korulauset mitä heidän arvonsa ovat, on TÄYTTÄ P****A:

        ****LAINAUS sivuilta *******

        " NCC - KUN HALUAT ENEMMÄN

        Asiakas voi odottaa NCC:ltä hiukan enemmän asumis-, työ- ja muun rakennetun ympäristön kehittämisessä. NCC on nuorekas ja mielenkiintoinen yritys, jolle tunnusomaista on asiakkaiden tunteminen, oleelliseen keskittyminen ja vastuunotto.

        Arvot ohjaavat toimintaamme. Tavoitteemme on tehdä huomenna paremmin se, minkä osaamme tänään tehdä hyvin.

        NCC:N TOIMINNALLISET ARVOT

        Tunne asiakkaasi
        Keskity oleelliseen
        Ota vastuu

        JA PERUSARVOT

        Rehellisyys
        Kunnioitus
        Luottamus"
        ******************
        http://www.ncc.fi/nain_toimimme/fi_FI/1070007367556/


    • Paha pakana

      Nyt voisi joku tuoda kyseiselle NCC:n tontille jonkinlaisen woodoo-papin kiroamaan rakennettavan uudisrakennuksen. Ei sen puoleen, että sillä mitään tehoa olisi, mutta tuntien ihmisten hurahtaneisuuden, he tuskin uskaltaisivat ostaa asuntoa "kirotulta" paikalta.

    • Timbe.
    • Nccc

      Onko tämä nykyinen Bonava

    • Mäåqaz

      Ehkä se on jo homeessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe