Parin päivän saldo

Bushmanni

Palstahan on virkistynyt suunnattomasti ja olemme saaneet lukea suorastaan henkeä salpaavia kertomuksia jokaiselta inhimillisyyden osa-alueelta, mitä nyt pieni ihminen kuvitella saattaa.

Otetaan pieni yhteenveto.

Yhdessä viestissä adventistiparka kertoi, että miksi heitä arvostellaan, sillä he ovat vain vajavaisia uskovia kuten muutkin uskovat.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9061946

Tähän oli puhdas adventistinen mielipide mahtavalla werwerwerillä, joka edustaa puhdasta amerikan kulttiuskoa:

http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9060148/44022407

Siinäpä puhdasta 2000-luvun adventismia. Hänen mielestään muut ovat pellejä, eivätkä ilmeisesti adventtikirkon jäsenet ole suinkaan vajavaisia, vaan heillä on suuri tietämys ja puhtain oppi, jos kerran muut ovat pellejä.

Sitten hiukan keskustelua eräästä edesmenneestä epileptikkopotilaasta, josta ei koskaan saa riittävästi kirjallista materiaalia, sillä niin mielenkiintoinen täti hän on. Kävi ilmi, että Ellen Whiteen ei tarvitse suinkaan uskoa ollakseen hyvä adventisti. Tästä mielipiteestä vastasi adventtikirkon sisältä Kai_A:

http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663

>> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >>

Tähän toisaalla eräällä entisellä insinöörillä oli terävä vastaus, joka ei jätä jossittelulle sijaa alkuunkaan. Tyypillinen insinöörin mielipide siis. Rele on joko päällä tai pois päältä, mutta siltä väliltä ei asetusta löydy:

http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9062943/44030103

>> Kuten ehkä muistatte, totesin jo kauan sitten, että Adventtikirkon 28 opinkohtaa määrittelevät, mitä on olla adventistikristitty ja näiden opinkohtien kieltäminen ja niitä vastaan tappeleminen on adventistisen kristillisyyden hylkäämistä, jossa yhteydessä käytin sanaa nimiadventisti. Siis henkilöstä, joka sanoo olevansa seitsemännen päivän adventisti, mutta ei kuitenkaan hyväksy mitä kirkko edustaa. >>>

Tähän mielipiteiden eroavaisuuteen on tietenkin syynä se, että adventtikirkko on joviaali laitos, jossa erilaiset mielipiteet ovat sallittuja ja mitä kauempana ne ovat toisistaan, sitä enemmän ne tuovat kaivattua suvaitsevaisuutta erilaisia mielipiteitä kohtaan tämän järjestön sisällä. Aivan loistavaa ja kohta tähän suvaitsevaisuuden kehtoon voi liittyä lukuisa määrä suomalaisia, kunhan pakanuudeltaan ehtivät.

Ilmankos adventtikirkko Ellenin näkyjen pohjalta esittää, että jäsenistö ei tarvitse televisiota, ei radiota, eikä muutakaan viihdykettä, sillä nämä keskustelut täällä voittavat lukuisia puisevia viihdeohjelmia ja ajatelkaas, että tämän huvin me saamme aivan ilmaiseksi, maksamatta kymmenyksiä ollenkaan.....

22

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juttujenlukija

      >>>>Tähän mielipiteiden eroavaisuuteen on tietenkin syynä se, että adventtikirkko on joviaali laitos, jossa erilaiset mielipiteet ovat sallittuja ja mitä kauempana ne ovat toisistaan, sitä enemmän ne tuovat kaivattua suvaitsevaisuutta erilaisia mielipiteitä kohtaan tämän järjestön sisällä. Aivan loistavaa ja kohta tähän suvaitsevaisuuden kehtoon voi liittyä lukuisa määrä suomalaisia, kunhan pakanuudeltaan ehtivät.

      Ilmankos adventtikirkko Ellenin näkyjen pohjalta esittää, että jäsenistö ei tarvitse televisiota, ei radiota, eikä muutakaan viihdykettä, sillä nämä keskustelut täällä voittavat lukuisia puisevia viihdeohjelmia ja ajatelkaas, että tämän huvin me saamme aivan ilmaiseksi, maksamatta kymmenyksiä ollenkaan..... >>>>

      Johan oli välkky loppuvedos! Tällaista ei saa kukaan muu aikaiseksi kuin itse Bushmanni. Mukavaa lukea tekstejäsi.

    • Bushmanni

      Nyt meni hiukan pieleen tuo suvaitsevaisuus tässä lahkossa, sillä lahkon sisällä suvaitsevaisuutta opetetaan hiukan toisesta näkökulmasta, josta näytteen antaa taas werwerwer, tuo (pyhän) hengen jättiläinen:

      http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9064407/44036302

      >>> suvaitsevaisuus on pakkopakanuutta, jossa oikea usko halutaan tuhota. >>>

      Minun täytynee keksiä uusi selitys tälle amerikkalaisen järjestön sisäiselle jännitteelle, sillä minusta tuntuu tuon werwerwerin kommentin jälkeen, että suvaitsevaisuuden lisääntyminen ei ole syy sille, että kaksi kuukausipalkkaa saavaa järjestön jäsentä on noinkin kaukana toisistaan mielipiteidensä kanssa.

      • sitten tuottaa "pettymys", koska minä ja Kai emme ole niin kaukana kuin sinä ilmeisesti luulet. Kai on aivan oikeassa siinä, että Ellen White ei ole kaste- eikä jäsenyysehto. Tämä on kirkon kanta (ja EGWn oma kanta) ja olen niin myös opettanut. Samaan aikaan on kuitenkin totta myös se mitä kirjoitin, eli että 28 opinkohtaa määrittelee mitä on olla seitsemännen päivän adventistikristitty. Minulle tässä ei ole ongelmaa eikä ristiriitaa.

        Timo


      • Bushmanni
        TimoFlink kirjoitti:

        sitten tuottaa "pettymys", koska minä ja Kai emme ole niin kaukana kuin sinä ilmeisesti luulet. Kai on aivan oikeassa siinä, että Ellen White ei ole kaste- eikä jäsenyysehto. Tämä on kirkon kanta (ja EGWn oma kanta) ja olen niin myös opettanut. Samaan aikaan on kuitenkin totta myös se mitä kirjoitin, eli että 28 opinkohtaa määrittelee mitä on olla seitsemännen päivän adventistikristitty. Minulle tässä ei ole ongelmaa eikä ristiriitaa.

        Timo

        Minä rakastan selityksiä, sillä ne ovat loistavaa lääkettä heille, jotka vielä empivät mahdollista järjestösi jäsenyyttä. Jeesus muutti veden viiniksi ja sinä koetat muuttaa selittämällä mustan valkoiseksi. No lukijat saavat päättää, että kumman "ihmeen" he haluavat.

        Tein pienen sanoituksen sinun ja Kain mielipiteistä, jotta ihmiset saavat nyt itse miettiä, että kuinka kaukana tai lähellä ne ovat toisistaan. Tässä on muutama säkeistä ja pari kertosäettä.

        Säkeistöt ovat sinun, Timo Flinkin, käsialaa ja >>> kertosäe >>> on Kain.

        Adventist-blues, lauletaan Kari Tapion äänellä, melodia vapaavalintainen, joskin surumielinen:

        1. Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

        OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla (Kari Tapion) äänellä.

        2. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        3. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        4. Sitä paitsi, olen tarjoutunut keskustelemaan tiettyjen henkilöiden kanssa. Eivät ole halunneet. Olen kunnioittanut heidän päätöstään, enkä ole keskustellut. Eikä kyse ole toiminnasta, vaan siitä hyväksyykö vaiko eikö hyväksy perusluontaisia opinkohtia. Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        5. Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        No lukijat...onko teidän mielestänne Timo, perusinsinööri Mikkelistä ja Kai, pitkän linjan sekä useamman sukupolven adventisti, lähellä vai kaukana toisistaan omissa mielipiteissään?

        Timo väittää että ei ole, mutta joku voi olla toistakin mieltä.

        Timon osuudet lauluun tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3589941/thread

        Kertosäe tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663

        Jeesus muutti veden viiniksi ja sellaista ihmiset haluavat. Oikea ihme, josta syntyy hyvät bileet.

        Adventtikirkon virkailijat säheltävät veden virtsaksi ja se ei maistu kellekään ja sitten yritetään selittää, että kyllä tämä keltainen liemi viiniä on. Sitten kerrotaan kahdelle kuulijalle, että todellisuudessa Raamatun aikana viini ei ole viiniä, vaan sanan etymologia on (tähän epämääräistä jaaritusta 30 minuuttia, jona aikana kumpikin kuulija otti ritolat paikalta) ....


      • Bushmanni kirjoitti:

        Minä rakastan selityksiä, sillä ne ovat loistavaa lääkettä heille, jotka vielä empivät mahdollista järjestösi jäsenyyttä. Jeesus muutti veden viiniksi ja sinä koetat muuttaa selittämällä mustan valkoiseksi. No lukijat saavat päättää, että kumman "ihmeen" he haluavat.

        Tein pienen sanoituksen sinun ja Kain mielipiteistä, jotta ihmiset saavat nyt itse miettiä, että kuinka kaukana tai lähellä ne ovat toisistaan. Tässä on muutama säkeistä ja pari kertosäettä.

        Säkeistöt ovat sinun, Timo Flinkin, käsialaa ja >>> kertosäe >>> on Kain.

        Adventist-blues, lauletaan Kari Tapion äänellä, melodia vapaavalintainen, joskin surumielinen:

        1. Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

        OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla (Kari Tapion) äänellä.

        2. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        3. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        4. Sitä paitsi, olen tarjoutunut keskustelemaan tiettyjen henkilöiden kanssa. Eivät ole halunneet. Olen kunnioittanut heidän päätöstään, enkä ole keskustellut. Eikä kyse ole toiminnasta, vaan siitä hyväksyykö vaiko eikö hyväksy perusluontaisia opinkohtia. Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        5. Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        No lukijat...onko teidän mielestänne Timo, perusinsinööri Mikkelistä ja Kai, pitkän linjan sekä useamman sukupolven adventisti, lähellä vai kaukana toisistaan omissa mielipiteissään?

        Timo väittää että ei ole, mutta joku voi olla toistakin mieltä.

        Timon osuudet lauluun tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3589941/thread

        Kertosäe tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663

        Jeesus muutti veden viiniksi ja sellaista ihmiset haluavat. Oikea ihme, josta syntyy hyvät bileet.

        Adventtikirkon virkailijat säheltävät veden virtsaksi ja se ei maistu kellekään ja sitten yritetään selittää, että kyllä tämä keltainen liemi viiniä on. Sitten kerrotaan kahdelle kuulijalle, että todellisuudessa Raamatun aikana viini ei ole viiniä, vaan sanan etymologia on (tähän epämääräistä jaaritusta 30 minuuttia, jona aikana kumpikin kuulija otti ritolat paikalta) ....

        Apua maha on kipee jo nauramisesta. Kiäk!


      • Fniss!
        uskova_1 kirjoitti:

        Apua maha on kipee jo nauramisesta. Kiäk!

        Mites sinulla, Riitta, muuten se Bushmannin uskoon käännyttäminen etenee? Vai katsoitko mahdottoman mahdottomaksi?


      • Bushmanni
        Fniss! kirjoitti:

        Mites sinulla, Riitta, muuten se Bushmannin uskoon käännyttäminen etenee? Vai katsoitko mahdottoman mahdottomaksi?

        Epäilisin tilanteen olevan "Status Quo", mutta olisiko sinulla, arvoisa Fniss, jotain kommenttia tälle pienelle mielipide-erolle, joka ilmenee erään amerikkalaisen järjestön värväämän ex-insinöörin, nykyisen teologian tohtorin ja erään amerikkalaisen järjestön pitkäaikaisen jäsenen, myös teologian tohtori, välillä, jolla on vielä pitkät suvun perinteet harteillaan kantaessaan adventismin lippua ylväänä eteenpäin?

        Yrititkö tarkoituksella viedä keskustelua sivuraiteelle, jotta mahdollinen kiusallinen pieni asia ei pääsisi kalvamaan onnellanne arkipäivää?

        Joten voisitko kommentoida ihan asiaa, eikä aina asian viertä?


      • Fniss!
        Bushmanni kirjoitti:

        Epäilisin tilanteen olevan "Status Quo", mutta olisiko sinulla, arvoisa Fniss, jotain kommenttia tälle pienelle mielipide-erolle, joka ilmenee erään amerikkalaisen järjestön värväämän ex-insinöörin, nykyisen teologian tohtorin ja erään amerikkalaisen järjestön pitkäaikaisen jäsenen, myös teologian tohtori, välillä, jolla on vielä pitkät suvun perinteet harteillaan kantaessaan adventismin lippua ylväänä eteenpäin?

        Yrititkö tarkoituksella viedä keskustelua sivuraiteelle, jotta mahdollinen kiusallinen pieni asia ei pääsisi kalvamaan onnellanne arkipäivää?

        Joten voisitko kommentoida ihan asiaa, eikä aina asian viertä?

        Nytkö vasta olet huomannut, että adventisteilla todellakin saa olla mielipide-eroja keskenään? Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Loppuisikohan nyt se laulu siitä, miten pääkonferenssi määrää meidän ajattelumme?


      • Bushmanni
        Fniss! kirjoitti:

        Nytkö vasta olet huomannut, että adventisteilla todellakin saa olla mielipide-eroja keskenään? Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Loppuisikohan nyt se laulu siitä, miten pääkonferenssi määrää meidän ajattelumme?

        Kysymys kuuluukin, että saako vai "saako".

        Tälläisella palstalla näköjään niitä syntyy, kun toisaalta pitää puolustaa oppiaan ja toisaalta täytyy yrittää hiukan tasoitella niitä pahimpia älyttömyyksiä.

        Kerrataan:

        Timo ja Kai laulavat kaulakkain Kari Tapion äänellä ja halailevat lempeästi toisiaan, silmiinkin katsoen ja valkoiset kyyhkyt lentävät ympärillä, kuin Eurovision laulukilpailun finaalissa ikään:

        1. Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

        OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla (Kari Tapion) äänellä.

        2. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        3. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        4. Sitä paitsi, olen tarjoutunut keskustelemaan tiettyjen henkilöiden kanssa. Eivät ole halunneet. Olen kunnioittanut heidän päätöstään, enkä ole keskustellut. Eikä kyse ole toiminnasta, vaan siitä hyväksyykö vaiko eikö hyväksy perusluontaisia opinkohtia. Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        5. Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        Sinun mielestä nuo mielipiteiden erot eivät sisällä mitään kitkaa, vaan mitäpä tuosta: kyllä mielipide-eroja maailmaan sopii...ilmankos on aika rappiolla koko pulju.

        Asioista ei uskalleta puhua niiden oikeilla nimillä, vaan esitetään ja pidetään teatteria heille, jotka lipun haluavat ostaa. Niitä ei tosin ole enää montaa....


      • N:777=*
        uskova_1 kirjoitti:

        Apua maha on kipee jo nauramisesta. Kiäk!

        Kauniilla tavallaan sitä satutarinaansa, jossa hän pahana noitana tuo noita myrkytettyjä omenoita. Mihinkähän tämä palsta joutuisikaan ilman Ykkös Huumoria. Riitta pitäisi saada teatteriin esiintymään, että koko kansa voisi saada hänen komiikko esiintymisestään hieman hymyä huuleen. Antin kanssa he varmasti voittaisivat Suomen parhaat Komiikko palkinnot. Joo paannaan ihan isoksi nauruksi näiden suuremmoisten narrien esitykset . KIÄK! Haha haa!


      • jäsenyys
        TimoFlink kirjoitti:

        sitten tuottaa "pettymys", koska minä ja Kai emme ole niin kaukana kuin sinä ilmeisesti luulet. Kai on aivan oikeassa siinä, että Ellen White ei ole kaste- eikä jäsenyysehto. Tämä on kirkon kanta (ja EGWn oma kanta) ja olen niin myös opettanut. Samaan aikaan on kuitenkin totta myös se mitä kirjoitin, eli että 28 opinkohtaa määrittelee mitä on olla seitsemännen päivän adventistikristitty. Minulle tässä ei ole ongelmaa eikä ristiriitaa.

        Timo

        jos on tupakkaongelma?
        Jos tuoksahtaa vanhalle kaljalle, tai vanhalle...?
        Jos käyttää runsaasti kahvia ja teetä?
        Jos on homo tai lesbo?


      • TimoFlink kirjoitti:

        sitten tuottaa "pettymys", koska minä ja Kai emme ole niin kaukana kuin sinä ilmeisesti luulet. Kai on aivan oikeassa siinä, että Ellen White ei ole kaste- eikä jäsenyysehto. Tämä on kirkon kanta (ja EGWn oma kanta) ja olen niin myös opettanut. Samaan aikaan on kuitenkin totta myös se mitä kirjoitin, eli että 28 opinkohtaa määrittelee mitä on olla seitsemännen päivän adventistikristitty. Minulle tässä ei ole ongelmaa eikä ristiriitaa.

        Timo

        " Minulle tässä ei ole ongelmaa eikä ristiriitaa. "

        Tietenkään sinulla joka saat määrätä, ei ole ongelmaa tai ristiriitaa siinä,
        että samanaikaisesti kun ei voi olla jäsen jos ei hyväksy oppia niin "toisaalta"
        voi olla jäsen vaikka ei hyväksy oppia. Kas, siinä pulma JÄSENILLÄ - ollako vai eikö olla.

        Asiasta ihan muuhun. Kristitty voi olla vaikka ei hyväksyisi minkäänlaisia oppeja.
        Uskovaisuus on uskomista Kristukseen täydellisen sovitustyön tekijänä, ei oppi-isänä.


      • Bushmanni kirjoitti:

        Minä rakastan selityksiä, sillä ne ovat loistavaa lääkettä heille, jotka vielä empivät mahdollista järjestösi jäsenyyttä. Jeesus muutti veden viiniksi ja sinä koetat muuttaa selittämällä mustan valkoiseksi. No lukijat saavat päättää, että kumman "ihmeen" he haluavat.

        Tein pienen sanoituksen sinun ja Kain mielipiteistä, jotta ihmiset saavat nyt itse miettiä, että kuinka kaukana tai lähellä ne ovat toisistaan. Tässä on muutama säkeistä ja pari kertosäettä.

        Säkeistöt ovat sinun, Timo Flinkin, käsialaa ja >>> kertosäe >>> on Kain.

        Adventist-blues, lauletaan Kari Tapion äänellä, melodia vapaavalintainen, joskin surumielinen:

        1. Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

        OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla (Kari Tapion) äänellä.

        2. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        3. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        4. Sitä paitsi, olen tarjoutunut keskustelemaan tiettyjen henkilöiden kanssa. Eivät ole halunneet. Olen kunnioittanut heidän päätöstään, enkä ole keskustellut. Eikä kyse ole toiminnasta, vaan siitä hyväksyykö vaiko eikö hyväksy perusluontaisia opinkohtia. Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        5. Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        No lukijat...onko teidän mielestänne Timo, perusinsinööri Mikkelistä ja Kai, pitkän linjan sekä useamman sukupolven adventisti, lähellä vai kaukana toisistaan omissa mielipiteissään?

        Timo väittää että ei ole, mutta joku voi olla toistakin mieltä.

        Timon osuudet lauluun tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3589941/thread

        Kertosäe tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663

        Jeesus muutti veden viiniksi ja sellaista ihmiset haluavat. Oikea ihme, josta syntyy hyvät bileet.

        Adventtikirkon virkailijat säheltävät veden virtsaksi ja se ei maistu kellekään ja sitten yritetään selittää, että kyllä tämä keltainen liemi viiniä on. Sitten kerrotaan kahdelle kuulijalle, että todellisuudessa Raamatun aikana viini ei ole viiniä, vaan sanan etymologia on (tähän epämääräistä jaaritusta 30 minuuttia, jona aikana kumpikin kuulija otti ritolat paikalta) ....

        Niinpä niin:
        [][][] Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?
        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä. [][][]

        Suuri taistelu kulissien takana näyttää olevan adventtikirkossa. Maistavat omaa
        lääkettään (endtime.net).

        Nyt ymmärrän miksi alex ja Sirkka-Iita eivät ole adventtijäseniä. Siksi että he
        ovat TODELLISIA adventisteja. Alex viime syksynä mainosti olevansa "todellinen
        luterilainen", kun erosi Svenskakyrkanista, Ruotsin luterilaisesta.
        Kun kysyin mikset sitten liity adventtikirkkoon, en saanut vastausta. Nyt tiedän.
        Todelliset ovat aina ulkopolella, koska väärät ovat vallanneet kirkot.
        Ja niinhän se onkin että Kristuksen seurakunta koostuu yksilöistä eikä kirkoista.

        Miksi olla adventisti jos ei hyväksy opinkohtaketjun kaikkia kahleita?
        Toisaalta: miksi uskoa yhtäkään, kun adventismin mukaan adventismi on
        ihan kristillisyyttä siinä missä muukin kristillisyys. Ero on vain fyysinen:

        http://turku.adventtikirkko.fi/kasvisravintola/

        Mutta:
        1. Kor. 10:25
        Syökää kaikkea, mitä lihakaupassa myydään,
        kyselemättä mitään omantunnon tähden,

        Vain soijaRouhe ja Liha erottaa - eiköhän tästä selvitä.
        Yhtälailla lihallisia olemme vaikka välttäísimme raamatullista
        lihansyöntiä. Parempi olla lihaa syövän adventistin kuulumatta adventtikirkkoon,
        ettei loukkaisi adventtikirkkoa. Tai olla lihaa syömättä TOISEN omantunnon tähden.

        Room. 14:21
        Hyvä on olla lihaa syömättä ja viiniä juomatta ja karttaa sitä, mistä veljesi loukkaantuu tai joutuu lankeemukseen tai heikoksi tulee.

        1. Kor. 8:13
        Sentähden, jos ruoka on viettelykseksi veljelleni, en minä ikinä enää syö lihaa, etten olisi viettelykseksi veljelleni.

        Mutta on se kauhea jos kirkko pitää valita ruokakulttuurin mukaan eikä
        hengellisen sisällön.


      • lykkyä tykö
        jäsenyys kirjoitti:

        jos on tupakkaongelma?
        Jos tuoksahtaa vanhalle kaljalle, tai vanhalle...?
        Jos käyttää runsaasti kahvia ja teetä?
        Jos on homo tai lesbo?

        että kastetaan jos on noin pahasti päiteiden käyttäjä, mutta koeta luterian, tai noihin muihiin kirkkoihin jäseneksi, jotka kastaa jo lapsena ja sinähän kai oltkin jo kastettu lapsena, he eivät piittaa miten heidän jäsenensä elää.


      • jatka vaan
        Bushmanni kirjoitti:

        Minä rakastan selityksiä, sillä ne ovat loistavaa lääkettä heille, jotka vielä empivät mahdollista järjestösi jäsenyyttä. Jeesus muutti veden viiniksi ja sinä koetat muuttaa selittämällä mustan valkoiseksi. No lukijat saavat päättää, että kumman "ihmeen" he haluavat.

        Tein pienen sanoituksen sinun ja Kain mielipiteistä, jotta ihmiset saavat nyt itse miettiä, että kuinka kaukana tai lähellä ne ovat toisistaan. Tässä on muutama säkeistä ja pari kertosäettä.

        Säkeistöt ovat sinun, Timo Flinkin, käsialaa ja >>> kertosäe >>> on Kain.

        Adventist-blues, lauletaan Kari Tapion äänellä, melodia vapaavalintainen, joskin surumielinen:

        1. Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

        OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla (Kari Tapion) äänellä.

        2. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        3. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        4. Sitä paitsi, olen tarjoutunut keskustelemaan tiettyjen henkilöiden kanssa. Eivät ole halunneet. Olen kunnioittanut heidän päätöstään, enkä ole keskustellut. Eikä kyse ole toiminnasta, vaan siitä hyväksyykö vaiko eikö hyväksy perusluontaisia opinkohtia. Jos ei hyväksy, miksi väittää olevansa adventisti?

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        5. Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa.

        >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> Laulaa Kai vienolla äänellä.

        No lukijat...onko teidän mielestänne Timo, perusinsinööri Mikkelistä ja Kai, pitkän linjan sekä useamman sukupolven adventisti, lähellä vai kaukana toisistaan omissa mielipiteissään?

        Timo väittää että ei ole, mutta joku voi olla toistakin mieltä.

        Timon osuudet lauluun tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3589941/thread

        Kertosäe tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663

        Jeesus muutti veden viiniksi ja sellaista ihmiset haluavat. Oikea ihme, josta syntyy hyvät bileet.

        Adventtikirkon virkailijat säheltävät veden virtsaksi ja se ei maistu kellekään ja sitten yritetään selittää, että kyllä tämä keltainen liemi viiniä on. Sitten kerrotaan kahdelle kuulijalle, että todellisuudessa Raamatun aikana viini ei ole viiniä, vaan sanan etymologia on (tähän epämääräistä jaaritusta 30 minuuttia, jona aikana kumpikin kuulija otti ritolat paikalta) ....

        sinä busman aika veikkonen. viestejäsi on ilo lukea vaikka joskus säälittää nuita muita.vaikka väität toista niin monen adventistin silmät on viesteistä avautunet.


    • [][][] Kävi ilmi, että Ellen Whiteen ei tarvitse suinkaan uskoa ollakseen hyvä adventisti.
      Tästä mielipiteestä vastasi adventtikirkon sisältä Kai_A:
      http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9058524/44027663
      >> Saa siis olla adventisti uskomatta perusopinkohtaan 17. >> [][][]
      (veli Bushmanni)

      Outoa. Ihan samaa niinkuin saisi sanoa itseään oikeudenmukaiseksi
      Suomen kansalaiseksi, vaikka tekisi kaiken perustuslain vastaisesti.

      [][][] Tähän toisaalla eräällä entisellä insinöörillä oli terävä vastaus,
      joka ei jätä jossittelulle sijaa alkuunkaan. http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9062943/44030103
      >> Kuten ehkä muistatte, totesin jo kauan sitten, että Adventtikirkon
      28 opinkohtaa määrittelevät, mitä on olla adventistikristitty ja näiden
      opinkohtien kieltäminen ja niitä vastaan tappeleminen on
      adventistisen kristillisyyden hylkäämistä,
      [][][]
      (veli Bushmanni)

      Tiedä sitten totteleeko Adventtikirkko insinööriä vaiko evankelioinnin johtajaa.
      Taitaa olla kahden jättiläisen keskinäistä taistelua enemmän kuin muualla, sillä Timo veti mikkelinseudun adventistit pois seudun evankelioimistyöstä hetimiten,
      kun vallankahvaan pääsi.

      Hakutulokset
      1.
      Mikkelin Adventtiseurakunta
      - 6 vierailua - 11. tammikuu
      Mikkelin Adventtiseurakunta. Mikkelin Adventtiseurakunta on vetäytynyt toistaiseksi syrjään E4-aluetyöryhmän toiminnasta.
      www.ecredo.fi/e4mikkeli/.../mikkelin_adventtiseurakunta/

      http://www.ecredo.fi/e4mikkeli/yhteysverkostossa/mikkelin_adventtiseurakunta/

      Timo sanoi ettei hän koskaan ole ollut yhdyshenkilö seudun evankelioimistyöryhmässä.
      Mutta vielä syksyllä 2009 hänen nimensä loisti kyseisellä vastuupaikalla. No, eihän
      Timokaan kaikkea tiedä mitä hänen selkänsä takana puuhataan ja mitä hänen syykseen sysätään.

      Siunausta, Bushmanni, kaikelle vaivannäöllesi palstalla! Olet aikamoinen uurastaja totuuden hyväksi.

      • Bushmanni

        Olihan tämä vähän julmaa, myönnettäköön, mutta minkäs teet. Tällaista se on, kun olet amerikkalaisen kultin jäsen, jonka opit ovat älyttömiä ja on vaikea uskoa, että mikään jumala olisi niiden oppien ja viritelmien takana.

        Mutta Timo Flink tulee vielä katkerasti huomaamaan, että adventtikirkko tulee, olosuhteiden pakosta, tekemään opinkohtiinsa suuria myönnytyksiä mitä tulee vaikkapa luonnontieteellisiin totuuksiin, joita tämä insinööri pitää saatanan metkuina nyt.

        Siihen voi mennä 10 vuotta tai 20 vuotta, mutta Timon oman pastorin uran aikana näin tulee käymään. Sen ennustamiseen ei tarvitse olla profeetta. Niistä muutoksista tulee pitämään huolen bisneselämän lait, joita edes Jumala ei voi muuttaa.

        Nyt minä ymmärsin, luettuani joitain Timon viestejä sen, että hän todellakin on perusinsinööri, joka lukee Raamattua teknisenä kuvauksena ja hän ei perusinsinöörinä kykene näkemään, että siellä on paljon tavaraa, jota ei voi lukea teknisenä kuvauksena. Samoin kuin hänen järjestönsä opit, jotka ovat niin älyttömiä, että on melkein pakko ajatella kuin insinööri, että pärjäisi.

        Erilaisissa fundamentalistissa kulteissa on paljon tällaisia henkilöitä ja tästä on tehty tieteellisiä tutkimuksiakin. Jostain syystä juuri insinöörit mieltyvät tällaisiin kultteihin, vaikka luulisi, että koulutus pitäisi ihmisen kaukana tällaisesta epärationaalisestaa kusetuksesta.

        Mutta Timo todellakin luulee, että hän on oikein opin kehdossa, jonka opit ovat sementoidut kiveen ja hän kokee siellä olonsa turvalliseksi, koska näillä näkymillä mikään ei muutu. Hän jopa uskaltaa esittää niin äärimmäisiä näkemyksiä, että hänen mielestään jokainen pitäisi potkia pihalle, joka ei usko jokaiseen opinkohtaan kuten hän itse. Jopa Kai_A luultavasti saisi kenkää, jos se olisi Timosta kiinni.

        No tämä johtuu siitä, että Timo ei vielä ole aivan sisäistänyt tällaisen järjestön toimintasääntöjä, joista osaa ei ole kirjoitettu mihinkään, eli sitä ei pieni insinööri saa selville kuin kantapään kautta.

        Näissä järjestöissä on paljon kirjoittamattomia sääntöjä ja useita "esiintymislavoja". Yksi lava on omalle yleisölle, heille jotka kustantavat koko lystin ja sitten on lava siihen suuntaan, jossa on vielä liittymättömiä ihmisiä. Molemmille esitetään eri ohjelmaa. Kai_A on bisnesmies ja ymmärtää pitkän linjan kokemuksella pelin säännöt. Timo on vielä noviisi ja häntä täytyy kouluttaa.

        Mutta mitä tulee tähän oppiin ja sen pysyvyyteen, niin adventtikirkko ei ole sen kummallisempi bisnesyritys kuin mikään muukaan. Nokia, matkapuhelinjätti, koki kovia kun sen insinöörit luulivat insinöörin logiikalla, että koska tuote kelpaa heille ja he uskovat siihen, niin tuote kelpaa myös ostavalle yleisölle ja ovat tyhmiä jos ei kelpaa.

        Eipä kelvannut, vaan Nokian insinöörit joutuivat ottamaan nöyrän asenteen ja heidän pitikin suunnitella sellaisia puhelimia, joista kansa pitää, eikä sellaisia, joista heidän omat insinöörinsä pitivät.

        Kunhan jäsenkato rahakkaissa länsimaissa on saavuttanut kriittisen pisteen, niin adventtikirkon opit, osa niistä, heitetään ikkunasta pihalle ja korvataan sellaisille opeilla, että niitä taas joku ostaisi. Bisnes on sellaista. Sielläkin asiat opitaan joko kantapään kautta tai sitten joutaa kuolla pois.

        Toivottavasti siinä vaiheessa tämän insinöörin silmät avautuvat ja hän huomaa olevansa sellaisessa paikassa, jossa hän oikeasti on, eikä sellaisessa paikassa, jossa hän luulee olevansa.

        Siksi Kai_A sanoo, että ei tarvitse uskoa opinkohtiin ollakseen adventisti, koska hän omaa bisnesvainun ja tietää, mitä tulevaisuudessa on pakko tehdä. Hän on elävä "profeetta" ja Timo on insinööri.


      • Bushmanni kirjoitti:

        Olihan tämä vähän julmaa, myönnettäköön, mutta minkäs teet. Tällaista se on, kun olet amerikkalaisen kultin jäsen, jonka opit ovat älyttömiä ja on vaikea uskoa, että mikään jumala olisi niiden oppien ja viritelmien takana.

        Mutta Timo Flink tulee vielä katkerasti huomaamaan, että adventtikirkko tulee, olosuhteiden pakosta, tekemään opinkohtiinsa suuria myönnytyksiä mitä tulee vaikkapa luonnontieteellisiin totuuksiin, joita tämä insinööri pitää saatanan metkuina nyt.

        Siihen voi mennä 10 vuotta tai 20 vuotta, mutta Timon oman pastorin uran aikana näin tulee käymään. Sen ennustamiseen ei tarvitse olla profeetta. Niistä muutoksista tulee pitämään huolen bisneselämän lait, joita edes Jumala ei voi muuttaa.

        Nyt minä ymmärsin, luettuani joitain Timon viestejä sen, että hän todellakin on perusinsinööri, joka lukee Raamattua teknisenä kuvauksena ja hän ei perusinsinöörinä kykene näkemään, että siellä on paljon tavaraa, jota ei voi lukea teknisenä kuvauksena. Samoin kuin hänen järjestönsä opit, jotka ovat niin älyttömiä, että on melkein pakko ajatella kuin insinööri, että pärjäisi.

        Erilaisissa fundamentalistissa kulteissa on paljon tällaisia henkilöitä ja tästä on tehty tieteellisiä tutkimuksiakin. Jostain syystä juuri insinöörit mieltyvät tällaisiin kultteihin, vaikka luulisi, että koulutus pitäisi ihmisen kaukana tällaisesta epärationaalisestaa kusetuksesta.

        Mutta Timo todellakin luulee, että hän on oikein opin kehdossa, jonka opit ovat sementoidut kiveen ja hän kokee siellä olonsa turvalliseksi, koska näillä näkymillä mikään ei muutu. Hän jopa uskaltaa esittää niin äärimmäisiä näkemyksiä, että hänen mielestään jokainen pitäisi potkia pihalle, joka ei usko jokaiseen opinkohtaan kuten hän itse. Jopa Kai_A luultavasti saisi kenkää, jos se olisi Timosta kiinni.

        No tämä johtuu siitä, että Timo ei vielä ole aivan sisäistänyt tällaisen järjestön toimintasääntöjä, joista osaa ei ole kirjoitettu mihinkään, eli sitä ei pieni insinööri saa selville kuin kantapään kautta.

        Näissä järjestöissä on paljon kirjoittamattomia sääntöjä ja useita "esiintymislavoja". Yksi lava on omalle yleisölle, heille jotka kustantavat koko lystin ja sitten on lava siihen suuntaan, jossa on vielä liittymättömiä ihmisiä. Molemmille esitetään eri ohjelmaa. Kai_A on bisnesmies ja ymmärtää pitkän linjan kokemuksella pelin säännöt. Timo on vielä noviisi ja häntä täytyy kouluttaa.

        Mutta mitä tulee tähän oppiin ja sen pysyvyyteen, niin adventtikirkko ei ole sen kummallisempi bisnesyritys kuin mikään muukaan. Nokia, matkapuhelinjätti, koki kovia kun sen insinöörit luulivat insinöörin logiikalla, että koska tuote kelpaa heille ja he uskovat siihen, niin tuote kelpaa myös ostavalle yleisölle ja ovat tyhmiä jos ei kelpaa.

        Eipä kelvannut, vaan Nokian insinöörit joutuivat ottamaan nöyrän asenteen ja heidän pitikin suunnitella sellaisia puhelimia, joista kansa pitää, eikä sellaisia, joista heidän omat insinöörinsä pitivät.

        Kunhan jäsenkato rahakkaissa länsimaissa on saavuttanut kriittisen pisteen, niin adventtikirkon opit, osa niistä, heitetään ikkunasta pihalle ja korvataan sellaisille opeilla, että niitä taas joku ostaisi. Bisnes on sellaista. Sielläkin asiat opitaan joko kantapään kautta tai sitten joutaa kuolla pois.

        Toivottavasti siinä vaiheessa tämän insinöörin silmät avautuvat ja hän huomaa olevansa sellaisessa paikassa, jossa hän oikeasti on, eikä sellaisessa paikassa, jossa hän luulee olevansa.

        Siksi Kai_A sanoo, että ei tarvitse uskoa opinkohtiin ollakseen adventisti, koska hän omaa bisnesvainun ja tietää, mitä tulevaisuudessa on pakko tehdä. Hän on elävä "profeetta" ja Timo on insinööri.

        insinöörien koulutuksessa, mutta jotakin sellaista siellä täytyy - ainakin suomalaisessa opistoinsinöörikoulutuksessa - olla, mikä saa osan aivokorteksia jatkuvaan lamaannustilaan, joka alkaa hellittää vasta dementian tullessa sotkemaan asioita.

        Kansakoulunopettajien koulutus on yhtä tuhoisa, jostakin syystä kuitenkaan ei ihan jokaiselle koulutettavalle. Kansakoulunopettajien joukosta kun tiettävästi ja todistettavasti löytynyt ihan kunnioitustakin ansaitsevia kultturipersoonia.

        Jostakin kumman syystä diplomi-insinöörin koulutus ei ole ollenkaan niin traumatisoiva kuin perusinsinöörin koulutus. Johtuneeko se siitä, että korkakoulussa opettajilla on keskimäärin ollut enemmän huumorintajua kuin insinöörikoulun opettajilla?


      • Bushmanni
        Tuomas-kuoma kirjoitti:

        insinöörien koulutuksessa, mutta jotakin sellaista siellä täytyy - ainakin suomalaisessa opistoinsinöörikoulutuksessa - olla, mikä saa osan aivokorteksia jatkuvaan lamaannustilaan, joka alkaa hellittää vasta dementian tullessa sotkemaan asioita.

        Kansakoulunopettajien koulutus on yhtä tuhoisa, jostakin syystä kuitenkaan ei ihan jokaiselle koulutettavalle. Kansakoulunopettajien joukosta kun tiettävästi ja todistettavasti löytynyt ihan kunnioitustakin ansaitsevia kultturipersoonia.

        Jostakin kumman syystä diplomi-insinöörin koulutus ei ole ollenkaan niin traumatisoiva kuin perusinsinöörin koulutus. Johtuneeko se siitä, että korkakoulussa opettajilla on keskimäärin ollut enemmän huumorintajua kuin insinöörikoulun opettajilla?

        >>> en tiedä, mikä mättää insinöörien koulutuksessa, mutta jotakin sellaista siellä täytyy - ainakin suomalaisessa opistoinsinöörikoulutuksessa - olla, mikä saa osan aivokorteksia jatkuvaan lamaannustilaan, joka alkaa hellittää vasta dementian tullessa sotkemaan asioita. >>>

        Siinä mättää se, joka yleisesti tiedetään, eli että tavisinsinööri keskittyy lähinnä ulkoaoppimiseen ja juuri sellaiseen, että kaikki hahmotetaan vain teknisenä piirroksena tai esitelmänä, ja sitten toimitaan tiukasti ohjeen mukaan ja sivuraiteelle ei saa joutua.

        Siellä ei ole käytäntöä, vaan teoriaa. Harjoitustunneilla käydään ja harjoitustyöt tehdään, jos oppilasta sattuu se kiinnostamaan, mutta ilman käytännön tekemistä läpäiset koulutuksen vaivattomasti.

        Diplomi-insinööriksi hakeutuvat he, jotka eivät pidä ulkoaoppimisesta, vaan ovat enemmän sellaisia, joita kiinnostaa käytännön elämän ongelmat ja niihin ratkaisun keksiminen. Diplomi-insinöörit eivät halua valmiita ratkaisuja, vaan he haluavat keksiä ratkaisun itse, jolla ongelma siirtyy syrjään.

        Nämä fundamentalistiset uskonlahkot toimivat samoin. Ne eivät ole sellaista varten, joka tykkää ratkaista itse ongelmia, vaan niitä varten, jotka tykkäävät enemmän ulkoaopiskelusta ja pänttäämisestä ja siitä, että ongelmat ratkaistaan sinun puolestasi.

        Fundamentalistinen usko tarjoaa maailman monimutkaisten ongelmien sijaan yksinkertaisia ja selkeitä vastauksia, joita ei hämmennetä reaalimaailman tiedoilla. Siellä on jumala joka ratkaisee kaikki ongelmat ja jos ei ratkaise ongelmaa, se johtuu vihollisesta, joka aiheuttaa kurjuuden. Tavallisten arkiongelmien sijaan on selkeä vihollinen, jota voi syyttää kaikesta, eli saatana. Kultit lupaavat epävarmuuden sijaan varmuutta, hengettömän arjen sijaan hengellistä seikkailua, yksinäisyyden sijaan veljeyttä, päämäärättömyyden sijaan päämäärän eli lupauksen uudesta maailmasta jossa ei ole inhimillisiä ongelmia.

        Kultit kokoavat yhteen päämäärättömiä ihmisiä, joilla on mennyt hiukan kurjasti ja nyt he odottavat valmiita ratkaisuja, joihin kuuluu etenkin se, että Herra tulee hyvin pian ja kostaa kaikille sellaisille hurjalla voimalla, jotka ovat olleet pienen ihmisen vastoinkäymisten takana.

        Diplomi-insinööri taas ei pärjää, jos hän sysää ongelmien ratkaisun Jumalan huoleksi, vaan hän haluaa löytää ratkaisun itse. Insinöörin koulutuksessa ei panosteta itselliseen ongemien ratkaisuun, vaan isketään käteen tekninen kirja, jonka lukemalla saa tuotteen koottua ja ongelma on ratkaistu.


      • Veli¤
        Tuomas-kuoma kirjoitti:

        insinöörien koulutuksessa, mutta jotakin sellaista siellä täytyy - ainakin suomalaisessa opistoinsinöörikoulutuksessa - olla, mikä saa osan aivokorteksia jatkuvaan lamaannustilaan, joka alkaa hellittää vasta dementian tullessa sotkemaan asioita.

        Kansakoulunopettajien koulutus on yhtä tuhoisa, jostakin syystä kuitenkaan ei ihan jokaiselle koulutettavalle. Kansakoulunopettajien joukosta kun tiettävästi ja todistettavasti löytynyt ihan kunnioitustakin ansaitsevia kultturipersoonia.

        Jostakin kumman syystä diplomi-insinöörin koulutus ei ole ollenkaan niin traumatisoiva kuin perusinsinöörin koulutus. Johtuneeko se siitä, että korkakoulussa opettajilla on keskimäärin ollut enemmän huumorintajua kuin insinöörikoulun opettajilla?

        Rauhaa veli! sainkos joskus sinulta kirjan Watchman Nee oli joku vihkonen
        Tapasimme Hopeaniemen pihassa vai oliko joku toinen henkilö.
        Siunausta sinulle kyllä Jeesus on hyvä!


      • Bushmanni kirjoitti:

        Olihan tämä vähän julmaa, myönnettäköön, mutta minkäs teet. Tällaista se on, kun olet amerikkalaisen kultin jäsen, jonka opit ovat älyttömiä ja on vaikea uskoa, että mikään jumala olisi niiden oppien ja viritelmien takana.

        Mutta Timo Flink tulee vielä katkerasti huomaamaan, että adventtikirkko tulee, olosuhteiden pakosta, tekemään opinkohtiinsa suuria myönnytyksiä mitä tulee vaikkapa luonnontieteellisiin totuuksiin, joita tämä insinööri pitää saatanan metkuina nyt.

        Siihen voi mennä 10 vuotta tai 20 vuotta, mutta Timon oman pastorin uran aikana näin tulee käymään. Sen ennustamiseen ei tarvitse olla profeetta. Niistä muutoksista tulee pitämään huolen bisneselämän lait, joita edes Jumala ei voi muuttaa.

        Nyt minä ymmärsin, luettuani joitain Timon viestejä sen, että hän todellakin on perusinsinööri, joka lukee Raamattua teknisenä kuvauksena ja hän ei perusinsinöörinä kykene näkemään, että siellä on paljon tavaraa, jota ei voi lukea teknisenä kuvauksena. Samoin kuin hänen järjestönsä opit, jotka ovat niin älyttömiä, että on melkein pakko ajatella kuin insinööri, että pärjäisi.

        Erilaisissa fundamentalistissa kulteissa on paljon tällaisia henkilöitä ja tästä on tehty tieteellisiä tutkimuksiakin. Jostain syystä juuri insinöörit mieltyvät tällaisiin kultteihin, vaikka luulisi, että koulutus pitäisi ihmisen kaukana tällaisesta epärationaalisestaa kusetuksesta.

        Mutta Timo todellakin luulee, että hän on oikein opin kehdossa, jonka opit ovat sementoidut kiveen ja hän kokee siellä olonsa turvalliseksi, koska näillä näkymillä mikään ei muutu. Hän jopa uskaltaa esittää niin äärimmäisiä näkemyksiä, että hänen mielestään jokainen pitäisi potkia pihalle, joka ei usko jokaiseen opinkohtaan kuten hän itse. Jopa Kai_A luultavasti saisi kenkää, jos se olisi Timosta kiinni.

        No tämä johtuu siitä, että Timo ei vielä ole aivan sisäistänyt tällaisen järjestön toimintasääntöjä, joista osaa ei ole kirjoitettu mihinkään, eli sitä ei pieni insinööri saa selville kuin kantapään kautta.

        Näissä järjestöissä on paljon kirjoittamattomia sääntöjä ja useita "esiintymislavoja". Yksi lava on omalle yleisölle, heille jotka kustantavat koko lystin ja sitten on lava siihen suuntaan, jossa on vielä liittymättömiä ihmisiä. Molemmille esitetään eri ohjelmaa. Kai_A on bisnesmies ja ymmärtää pitkän linjan kokemuksella pelin säännöt. Timo on vielä noviisi ja häntä täytyy kouluttaa.

        Mutta mitä tulee tähän oppiin ja sen pysyvyyteen, niin adventtikirkko ei ole sen kummallisempi bisnesyritys kuin mikään muukaan. Nokia, matkapuhelinjätti, koki kovia kun sen insinöörit luulivat insinöörin logiikalla, että koska tuote kelpaa heille ja he uskovat siihen, niin tuote kelpaa myös ostavalle yleisölle ja ovat tyhmiä jos ei kelpaa.

        Eipä kelvannut, vaan Nokian insinöörit joutuivat ottamaan nöyrän asenteen ja heidän pitikin suunnitella sellaisia puhelimia, joista kansa pitää, eikä sellaisia, joista heidän omat insinöörinsä pitivät.

        Kunhan jäsenkato rahakkaissa länsimaissa on saavuttanut kriittisen pisteen, niin adventtikirkon opit, osa niistä, heitetään ikkunasta pihalle ja korvataan sellaisille opeilla, että niitä taas joku ostaisi. Bisnes on sellaista. Sielläkin asiat opitaan joko kantapään kautta tai sitten joutaa kuolla pois.

        Toivottavasti siinä vaiheessa tämän insinöörin silmät avautuvat ja hän huomaa olevansa sellaisessa paikassa, jossa hän oikeasti on, eikä sellaisessa paikassa, jossa hän luulee olevansa.

        Siksi Kai_A sanoo, että ei tarvitse uskoa opinkohtiin ollakseen adventisti, koska hän omaa bisnesvainun ja tietää, mitä tulevaisuudessa on pakko tehdä. Hän on elävä "profeetta" ja Timo on insinööri.

        [][][] Mutta Timo Flink tulee vielä katkerasti huomaamaan, että adventtikirkko tulee, olosuhteiden pakosta, tekemään opinkohtiinsa suuria myönnytyksiä mitä tulee vaikkapa luonnontieteellisiin totuuksiin, joita tämä insinööri pitää saatanan metkuina nyt. [][][]

        Niinhän se on. Kaikissa seurakunnissa ja seurakuntien herätysliikkeissä on
        myös ei-uskovaisia, eikä kukaan toisen sisimmästä varmuudella voi tietääkään.
        Kun suun tunnustuksen lisäksi tarvitaan vielä enemmän se sydämen usko.
        Ihan sama on armahtavaisuuden kanssa. Että helppo on vaatia anteeksi pyytämään,
        mutta kukaan ei voi varmuudella toteennäyttää, ANTAAKO joku anteeksi vai ei.
        Ja jotkuthan luulevatkin että sekin on vain huulten höpinää.
        "Kyllä minä anteeksi annan - mutta en tätä koskaan unohda".

        Miika 7:19
        Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme.
        Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen.

        Rakkaus "ei muistele kärsimäänsä pahaa". 1.Kor.13:5
        Ei muistele pahalla.
        Tietysti oppii kärsimästään. Ja varoittaa muita kärsimyksen loukusta.

        Kun vaaditaan tiukkaa uskomista tietyllä tavalla, niin teeskentelijöiden
        määrä kasvaa. Luullakseni adventtikirkossa ei välitetä niinkään siitä, onko
        kukaan edes tosissaan - pääasia että ruodussa pysytään eli ollaan uskovinaan
        kaikki opinkohdat. Show mash go. Pelin pitää jatkuman.

        HIRMULISKOT

        Ilmestyskirja mainitsee 9 kertaa lohikäärmeen vertauksenomaisesti ja kaukoidässä on aina niitä
        maalailtu. Arvatenkin idea saatu fossiileista, ja luurangoistakin ehkä.
        Ei hirmuliskojen aikakautta ja luonnontiedettä tarvitse riitaannuttaa Raamatun kanssa.
        Mutta väittämällä että maailmankaikkeuden ikä olisi vaivaiset 6000 vuotta,
        annetaan se vaikutelma, että tässä ollaan niin kovin raamattu-uskollista väkeä.
        Mutta melkoinen uskomus tarvitaan siihen muun muassa, että kalliot olisivat syntyneet niin lyhyessä ajassa kuin 6000 v. - pienemmässä ajassa kuin luuranko muuttuu osaksi kallioperää.


      • Veli¤ kirjoitti:

        Rauhaa veli! sainkos joskus sinulta kirjan Watchman Nee oli joku vihkonen
        Tapasimme Hopeaniemen pihassa vai oliko joku toinen henkilö.
        Siunausta sinulle kyllä Jeesus on hyvä!

        "Siellä ei ole käytäntöä, vaan teoriaa." - Bushmanni

        "Kirjain kuolettaa mutta Henki tekee eläväksi", toteaa Raamattukin.
        Te tutkitte kirjoituksia, luulen sieltä löytävänne elämän, mutta ne juuri
        todistavat minusta, elävästä Sanasta, toteaa Jeesus parannussaarnassaan.

        Olen minäkin lukenut Watchman Neen kirjoja.
        (omaksui itselleen lisänimen Watchman, koska piti itseään vartijana,
        joka oli nostettu pitämään esillä varoitushuutoa pimenevässä ajassa.)

        "Elämän rikkaus Kristuksessa", "Sielun piilevä voima" ainakin. (15 on suomennettu)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Watchman_Nee

        Käytännön ja teorian eroista vielä, että on uskonnollisen ihmisen helppo
        sanoa sopivassa ilmapiirissä "Jeesus on Herra" tai kirjoittaa se jonnekin.
        Mutta kokonaan eri asia on sanoa se töin ja toimin - elävässä opissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe