Venäjä yhdisti EU:n!

Anonyymi

NYT se näkyy jopa asioissa, joista aiemmin on riidelty: yhteinen vihollinen on yhdistänyt Euroopan unionin jäsenmaat.

EU-maat ovat viikon sisällä sopineet ennennäkemättömistä pakotteista Venäjää kohtaan ja aseavun antamisesta EU:n ulkopuoliselle maalle. EU:n ilmatila on suljettu venäläiskoneilta, ja Ukrainasta tulevat pakolaiset saavat EU:ssa erityiskohtelun.

Mikään jäsenmaa ei ole nikotellut pahemmin vastaan, koska päällimmäisenä ajatuksena on pysäyttää Venäjän hyökkäys. Uhattuna on Ukrainan lisäksi Euroopan turvallisuusjärjestys.

Päätöksillä EU reagoi päälle vyöryneeseen tilanteeseen, mutta samalla unioni muuttuu pysyvästi. EU on hakenut isompaa geopoliittista roolia Yhdysvaltain ja Kiinan puristuksessa ja halunnut vahvistaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa. Nyt viikossa on tapahtunut enemmän kuin vuosikymmeniin.

70

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SUOMELLA ei ole mitään sitä vastaan, että EU:n toimintakyky paranee ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikka nousee EU:ssa keskiöön. Kaupan päälle voi kuitenkin tulla myös Suomelle vaikeita asioita.

      ”Suomi on aina ajanut perinteistä sääntöpohjaista linjaa ja suhtautunut varauksellisesti poliittisempaan integraatioon. Se muuttui jo brexitin myötä, koska Iso-Britannia oli aina poliittisen ja taloudellisen integraation vastustaja ja sen lähdön myötä voimasuhteet muuttuivat”, sanoo poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta.

      Sääntöpohjaisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Suomessa on arvostettu vakaus- ja kasvusopimuksen sääntöjä, joilla on yritetty hillitä jäsenmaiden velkaantumista.

      Nykyiset, kriisiaikana luovasti tulkitut säännöt sanovat myös, että EU:n budjettia ei saa rahoittaa velalla eikä käyttää sotilasoperaatioihin.

      Ronkaisen mukaan nykyinen myllerrys osoittaa, että unioni kulkee sääntöpohjaisesta liitosta yhä poliittisemmaksi unioniksi.

      MUUN muassa Italiassa ollaan jo sitä mieltä, että koronaviruksen takia syrjään työnnettyjä velkasääntöjä ei pitäisi palauttaa voimaan vielä pitkään aikaan ja pakotteista kärsiviä maita pitäisi auttaa yhteisvoimin perustamalla tähän oma rahastonsa.

      Suomelle oli vaikea olla sopimassa yhteisestä elvytyksestä, mutta EU:n yhteisiä hankkeita voi tulla Ukrainan sodan takia paljon lisää. Esiin voi nousta se, pitäisikö samalla tavalla EU:n ottamalla velalla rahoittaa puolustukseen liittyviä investointeja ja Ukrainan pakolaisuuden kustannuksia.

      Ronkainen ennustaa, että EU:n asialistalle nousee Ukrainan myötä energia­omavaraisuuden parantaminen.

      Tavallaan se on jo käynnissä, sillä ilmastotoimissaan EU purkaa riippuvuuttaan fossiilisista öljystä ja maakaasusta. Vauhtia halutaan varmasti kiihdyttää, ja sekin saattaa vaatia EU:n yhteistä panosta – investointitarpeet uusiutuvaan energiaan ovat valtavia.

      Suomessa on elvytyksen ja ilmastotoimien suhteen valiteltu joutumista ainaisen maksumiehen rooliin. Nyt tilanne voi kääntyä, sillä yhteinen puolustus ja pakotevaikutusten mahdollinen kompensointi saattavat tällä kertaa hyödyttää Suomea.

      • Anonyymi

        Suomi nöyränä maana on lopullisesti persnettomaksaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi nöyränä maana on lopullisesti persnettomaksaja.

        Suomi maksaa oman taloustilanteensa mukaisesti,kuten kaikki EU-jäsenmaat.

        Esimerkiksi Ruotsi ja Tanska ovat huomattavasti suurempia nettomaksajia.


    • Anonyymi

      Mutta silti EU:n perusolemus on aina loinen ja loisena pysyy.

      • Anonyymi

        Juttusi on sairaan mielen tuotetta. EU on Suomelle välttämättömyys.


      • Anonyymi

        Molokin kitana, pohjattomana sellaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juttusi on sairaan mielen tuotetta. EU on Suomelle välttämättömyys.

        Suomi avustaa Italian mafiaa välillisesti miljardeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi avustaa Italian mafiaa välillisesti miljardeilla.

        Kun juuri mikään taho ei valvo rahojen käyttöä eurostoliitossa, Euroopan rikollisjärjestöt tulevat sukeltamaan rahamereen näiden pakettien myötä.


    • Anonyymi

      EU:n perusolemus on demokraattisten maiden vapaaehtoinen valtioliitto.
      Ukrainan avustaminen on saanut kaikki siihen mukaan,jopa Unkarin. Puola on aivan eturivissä.

      Samoin Brexit-Britannia EU-vihaajien harmiksi.

      Tässä kriisissä EU on löytänyt yksimielisyyden ja yhteisen sävelen Naton kanssa,

      EU-vihaajille tämä on katkera paikka.
      Valeet vain yltyvät,mutta minkäs tuuli kivelle mahtaa.

      • Anonyymi

        Putin laski ainakin kolme asiaa väärin:

        Ukrainan puolustustahdon.
        EU:n ja lännen yhtenäisyyden yhteisen uhkan edessä.
        Suomen ja Ruotsin kansalaisten NATO mielipiteen radikaalin muutoksen.

        Voiko enää paljoa pahemmin asiaansa ryssiä? Putin on taitanut elää omassa irrelevantissa kuplassaan päätöksiä tehdessään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putin laski ainakin kolme asiaa väärin:

        Ukrainan puolustustahdon.
        EU:n ja lännen yhtenäisyyden yhteisen uhkan edessä.
        Suomen ja Ruotsin kansalaisten NATO mielipiteen radikaalin muutoksen.

        Voiko enää paljoa pahemmin asiaansa ryssiä? Putin on taitanut elää omassa irrelevantissa kuplassaan päätöksiä tehdessään.

        Kun koville ottaa,niin koiraskin poikii.

        Tiukassa paikassa jopa ylidemokraattinen EU pystyy yksimielisiin päätöksiin -ja nopeasti.

        Kyllä EU-vihaajia taas harmittaa.


    • Anonyymi

      Venäläiset! Nyt on tilaisuus tulla pysyvästi kuuluisaksi

      -historiankirjoitusten sivistyneiden maiden ja Venäjän sankariksi, joka muistetaan kuin Aristoteles, Einstein, Napoleon, jne!
      -On se tosi. Ajattele jos Hitlerin, Stalinin, Idi Aminin, Pol Potin tms. Pedon hirmuhallitsijan, jotka tappoivat miljoonia viattomia, olisi pidättänyt tai pysäyttänyt joku. Varmasti hänet muistettaisiin ja hänelle sataisi kunniaa, mainetta ja menestystä koko maailmassa. Ikuisesti kunniaa ja jo elämässä kaikki ovet, passit ja sivistyneen maailman mahdollisuudet olisivat mitaleineen tarjottimella. Se koskee myös oligarkkeja. Oligarkeissakin on hyviä ihmisiä?!

      Tilanne on päinvastainen verrattaessa esimerkiksi paholaisen Jeesukselle asettamiin houkutuksiin: ”Kumarra minua, niin saat omaksesi koko maailman kunnian ja loiston. Paholaine pyysi tekemään pahaa.

      Tuossa ensin mainitussa tapauksessa kunnia ja maine tulee paitsi Ukrainan, myös Euroopan, USA:n, demokratian ja oikeuden puolustamisesta ja ihmishenkien ja elämien pelastamisesta.

      Venäjä on pitänyt Venäjää panttivankinaan ja sylkenyt venäläisten kasvoille ja pilannut venäläisten maineen ja kunnian ainakin sadaksi vuodeksi. Vnäjää pidetään nyt rikollisena roskavaltiona, jossa on vain rikollisia ja barbaareja murhaajia, jotka eivät piittaa ihmisoikeuksista ja pettävät paitsi veljeskansan, myös itsensä ja kaikki muut maat. Oligarkit ovat olleet patriootteja ja keränneet omaisuutensa kansalaisten verellä ja hiellä. Mutta he ovat rakentaneet myös infrastrukstuuria kuin ennenvanhaan lännessäkin patruunat tekivät. Putin on tuhonnut ja tuhoamassa myös heidän varansa ja länsimaiset kontaktinsa sekä liiketoimintaedellytykset.

      Putin on pettänyt ja valehdellut sotilaille ja lähettänyt heidät Ukrainaan tappamaan ja tuhoamaan. Ruoka loppuu, polttoaineet loppuvat, huolto ei pelaa. Jos armeija ei pian käänny takaisin, heidät saarretaan ja motitetaan Ukrainan sisälle ja kaikki kuolevat. 190 000 kuollutta venäläistä sotilasta, jotka Putin huijasi Ukrainaan veljiä tapamaan, on paljon vähemmän kuolleita kuin viime maailmansodassa, jossa Saksa menetti 600 000 sotilasta yhdessä taistelussa. Nyt kannattaa valita paremmin ja kääntyä Ukrainan puolelle. Sotilaat tuntevat sydämessään, että hyökkäus Ukrainaan on väärin. Paras kun kieltäytyvät enempää tuhoamasta. Tsetseenipedot Ukrainassa kuolevat kaikki. Toivottavasti Vaölko-Venäjältä tulleet sotlaat kääntyvät puolustamaan Ukrainaa.

      Ukraina on voittamassa sodan. Sen jälkeen Haagin sotarikostuomioistuimessa tuomitaan diktaattori Putin ja hänen koplansa sekä kaikki häntä totelleet. Viime maailmansodan lopussa Nürnbergin oikeudenkäynnin päätteeksi Hitleriä tukeneet hirtettiin. Yksi onni asiassa on. Sota on leimattu yhden miehen, Putin sodaksi. Sen vuoksi oligarkeilla ja sotilailla on vielä mahdollisuus löytää rauhan tie ja pidättää Putin. Niin pelastuu paljon ihmishenkiä ja maailmansodalta vältytään. Jos järki, totuus ja rauha eivät voita NYT!, kukaan Venäjän oligarkeista ei vältä sotarikossyytteitä, koko venäjä painuu kivikauteen ja 50 suurinta venäläistä kaupunkia ei atomipommien käytön jälkeen enää ole. Ei myöskään Pietaria ja Moskovaa. Putin on menettänyt järkensä vallanhimon vuoksi. Ja tuhoaa paitsi rauhaa rakastavan Ukrainan, myös Venäjän.

      Rauhan tie on vielä valittavissa. Pysäyttäkää Putin. Siten voitte vielä korjata tilanne ja suhteet ja Venäjän mahdollisuus kehittyä ja kukoistaa myös tulevaisuudessa. Kahden viikon -kuukauden kuluttua on jo ehkä liian myöhäistä. Nyt tarvitaan sankareita! Tiedän, että Venäjällä niitä on. He voivat pysäyttää Putinin. Sankareita ovat myös kaikki ne sotilaat, jotka kieltäytyvät taistelemasta Ukrainaa vastaan ja kääntyvät Ukrainan puolelle!

      NATO:ssa viha kasvaa koko ajan. Jos NATO päättää kayttää sotavoimaansa Venäjää vastaan, silloin tulee Venäjällä turhan ylpeyden tuottaman itku ja tuskat, joita emme kukan halua, emmekä tarvitse. Tarvitsemme ystävyyttä, rauhaa ja rakkautta! Venäläiset, liittykää puolustamaan Ukrainaa. Se pelastaa myös Venäjän.

    • Vaikka pidänkin nyt paussia EU-kritiikistäni koska meneillään on akuutimpi kriisi niin en malta olla toteamatta, että jos EU integroituu imperiumiksi niin se ei voi olla kovin paljon erilaisempi kuin Putinin imperiumi. Putin aivan ilmeisestikään ei hyväksy Ukrainalle itsenäisen ja suvereenin valtion asemaa. Putinin mielestä Ukraina voi olla vain muodollisesti itsenäinen nukkevaltio, jolla on nukkehallitus ja nukkepresidentti, jotka ottavat vastaan määräyksiä Kremlistä. Kun Ukraina haluaa olla aidosti itsenäinen niin Putin panee maan kuriin kovin ottein. Hyökkäystä Ukrainaan Putin haluaa kutsuttavan "erityisoperaatioksi" eikä sodaksi koska sen tarkoitus on panna alamaisvaltio kuriin ja ojennukseen. Putin myös pitää operaatiota Venäjän imperiumin sisäisenä asiana, johon muut eivät saa sekaantua. EU-imperiumi ei ole vielä todellisuutta niinkuin Putinin imperiumi, mutta imperiumi EU:sta tulee ellei integraatiota pysäytetä. Idealistisille federalisteille tuleva imperiumi voi vaikuttaa hyväntahtoiselta ja humaanilta, mutta ei imperiumi voi sellainen olla kuin tiettyyn rajaan asti. Jos raja ylitetään niin seuraa "erityisoperaatioita".

      • Anonyymi

        Oikonomilla ei tapansa mukaan ole pienintäkään käsitystä siitä todellisuudesta,josta kirjoittaa.
        Venäjän sotaisan diktatuurin ja EU:n kaiken kattavan demokratian rinnastus on järjetöntä jopa hänen tasoiseltaan.

        Vaikka EU integroituisikin joskus liittovaltioksi,se pysyy demokraattisena kaikista EU-vihaajien valeista riippumatta. Eihän teilläole nyt,eikä myöhemminkään mitään valtaa EU:ssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikonomilla ei tapansa mukaan ole pienintäkään käsitystä siitä todellisuudesta,josta kirjoittaa.
        Venäjän sotaisan diktatuurin ja EU:n kaiken kattavan demokratian rinnastus on järjetöntä jopa hänen tasoiseltaan.

        Vaikka EU integroituisikin joskus liittovaltioksi,se pysyy demokraattisena kaikista EU-vihaajien valeista riippumatta. Eihän teilläole nyt,eikä myöhemminkään mitään valtaa EU:ssa.

        Jos EU:sta tulee liittovalto=imperiumi niin demokratia loppuu siihen. Moderni demokratia on mahdollinen vain kansallisvaltioille. Demokraattista imperiumia ei ole, ei ole ikinä ollut eikä ikinä tule olemaan.

        En oikeastaan usko, että EU:sta voi ikinä tulla "liittovaltiota" eli monikansallista imperiumia, jollainen oli Neuvostoliitto. Yrittää kyllä voi ja sekin jo on huono juttu. Vaikka integraatiopolitiikka ei ikinä maaliin pääsisikään niin silti se voi saada paljon pahaa aikaan. EU:n yhtenäisyys nyt uhan edessä osoittaa, että mitään "integraatiota" ei tarvita, damokraattisten kansallisvaltioiden keskinäinen solidaarisuus riittää.

        Mitä sitten järkeeni ja "tasooni" tulee niin olen joutunut toteamaan, että vaikka en ole mikään selvänäkijä ja näkemykseni perustuvat pelkkään järkeilyyn, joka voi mennä pieleen niin aika monessa asiassa olen ollut oikeassa, niin monessa, että se ei voi olla sattumaa. Tuntuma on, että monesta asiasta olen niin sanotusti "jyvällä". Tämän totean kylmän viileästi. En saarnaa enkä julista mitään oppia, kerron vain ajatuksistani.


      • Anonyymi
        Oikonomi kirjoitti:

        Jos EU:sta tulee liittovalto=imperiumi niin demokratia loppuu siihen. Moderni demokratia on mahdollinen vain kansallisvaltioille. Demokraattista imperiumia ei ole, ei ole ikinä ollut eikä ikinä tule olemaan.

        En oikeastaan usko, että EU:sta voi ikinä tulla "liittovaltiota" eli monikansallista imperiumia, jollainen oli Neuvostoliitto. Yrittää kyllä voi ja sekin jo on huono juttu. Vaikka integraatiopolitiikka ei ikinä maaliin pääsisikään niin silti se voi saada paljon pahaa aikaan. EU:n yhtenäisyys nyt uhan edessä osoittaa, että mitään "integraatiota" ei tarvita, damokraattisten kansallisvaltioiden keskinäinen solidaarisuus riittää.

        Mitä sitten järkeeni ja "tasooni" tulee niin olen joutunut toteamaan, että vaikka en ole mikään selvänäkijä ja näkemykseni perustuvat pelkkään järkeilyyn, joka voi mennä pieleen niin aika monessa asiassa olen ollut oikeassa, niin monessa, että se ei voi olla sattumaa. Tuntuma on, että monesta asiasta olen niin sanotusti "jyvällä". Tämän totean kylmän viileästi. En saarnaa enkä julista mitään oppia, kerron vain ajatuksistani.

        EU on demokraattinen valtioliitto.
        Luonnollinen kehitys käy kohti tehokkampaa liittovaltio-muotoa.

        Koska jäsenmaat ovat demokratioita,pysyy myös EU-liittovaltio demokraattisena,kuten mm.USA, Saksa ja vaikka Espanja.
        EU:n vertaaminen kadonneeseen Neuvostoliittoon,todista vain Oikonomin täydellisen asiantuntemattomuuden. Tietenkin hän voi ihan vapaasti itse uskoa satuihinsa.
        Sen mahdollistaa kyvyttömyys ymmärtää edes peruskäsitteitä tai tuntea historian ja valtio-opin ilmiselviä totuuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EU on demokraattinen valtioliitto.
        Luonnollinen kehitys käy kohti tehokkampaa liittovaltio-muotoa.

        Koska jäsenmaat ovat demokratioita,pysyy myös EU-liittovaltio demokraattisena,kuten mm.USA, Saksa ja vaikka Espanja.
        EU:n vertaaminen kadonneeseen Neuvostoliittoon,todista vain Oikonomin täydellisen asiantuntemattomuuden. Tietenkin hän voi ihan vapaasti itse uskoa satuihinsa.
        Sen mahdollistaa kyvyttömyys ymmärtää edes peruskäsitteitä tai tuntea historian ja valtio-opin ilmiselviä totuuksia.

        Olet itse täysin pihalla "peruskäsitteinesi". Et ymmärrä, mitä käsitteiden takana on. Et edes yritä ymmärtää todellisuutta kun sinulle rittävät ne peruskäsitteet. Tuskin mikään todellisuuteen perustuva analyysi pedanttisiin aivoihisi uppoaa. Kuulut niihin, joihin kyllä uppoaa propaganda. Kykenet torjumaan yhden propagandan vain jos aivosi on jo vallannut toinen propaganda. Olen pahoillani vähän kovista sanoistani, mutta juuri näinä aikoina kaltaisesti ärsyttävät minua aika pahasti. Teihin on aivan liian helppo vaikuttaa propagandalla koska ette halua ottaa selvää ja ymmärtää, mitä todellisuudessa tapahtuu.

        USA ja nyky-Saksa ovat kansallisvaltioita, joiden hallintomuoto on liittovaltio. EU:ssa on monia kansallisuuksia ja monia pitkälle kehittyyneitä ja toimivia demokraattisia kansallisvaltioita. Jos EU:ssa valtaa keskitetään niin demokraattisten kansallisvaltioiden, mahdollisuus päättää itse omista asioistaan vähenee. EU:ta ei voi integroida aina vain lisää. Siitä syntyy väistämättä ratkaisematon ristiriita keskusvallan ja jäsenvaltioiden välillä. Juuri se ristiriita on nyt Ukrainan sodan takana. Putin haluaa, että Venäjä on imperiumi, johon Ukraina kuuluu. Ukrainalaiset haluaisivat maansa olevan itsenäinen demokraattinen kansallisvaltio, mikä ei käy Putinille. Putin haluaa alistaa Ukrainan Venäjän imperiumin alamaisvaltioksi.

        EU ei voi olla USA:n kaltainen liittovaltio koska EU ei ole eikä voi olla kansallisvaltio. EU voi olla vain itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyöjärjestö tai sitten imperiumi, Edellinen on aivan erinomainen asia ja myös osoittautunut käytännössä toimivaksi. Jälkimmäinen taas on parhaimmillaankin nykymaailmassa huono ratkaisu ja pahimmillaan aivan kammottava asia. Imperiumien pitäisi kuulua muinaisuuteen. EU:n integraatio pitäisi siis mielestäni pysäyttää ja sille pitäisi asettaa tiukat rajat. Pitäisi määritellä mitkä asiat kuuluvat jäsenvaltioille ja mitä tehtäviä voisi unioni hoitaa jäsenvaltioiden toimeksiannosta. Niitä tehtäviä EU:lle riittäisi. Rajoja ei nyt ole asetettu vaan EU:lla on avoin väylä kohti imperiumia. Se väylä tulee johtamaan katastrofiin.


    • Anonyymi

      Tiukassa paikassa unohtuvat EU-ltakin pikkukiistat ja keskinäinen nokittelu.

      Jopa Unkari on tiukasti muiden kanssa rivissä.

      Puola kantaa valtavan vastuun pakolaisten vastaanotossa ja materiaalin välityksessä Ukrainalle.

      Suomi ja Ruotsi sulkevat yhdessä valtavan aukon lännen rintamassa.

      • Anonyymi

        Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan Yhdysvallat, Suomi ja Ruotsi ovat aloittaneet prosessin kohti uutta puolustus- ja turvallisuussopimusta, joka lisää maiden yhteistyötä Pohjolan alueella.

        ”Tahtotila on nyt olemassa. Suomi aloitteellinen. Päättäväinen askel koostuu prosessista, jossa maat määrittävät omia tavoitteitaan erityisesti huoltovarmuustakeiden suhteen”, hän kommentoi Twitterissä.

        Aaltolan mukaan nyt otettu askel ei enää ole kahden- tai kolmenvälinen, vaan ehkä loppujen lopuksi kuudenvälinen, sillä mukana ovat ehkä myös Norja, Britannia ja Saksa. Hän huomauttaa, että kyseessä on hallitun riskin ottaminen.

        ”Se ei välittömästi muuta Suomen statusta sotilaallisesti liittoutumattomasta maasta liittoutuneeksi. Vaarana tällä polulla on Venäjän liipasinsormi ja mahdollinen sodan laajentuminen. Nyt otetaan siis hallittuja riskejä, muutenkin laajenevan konfliktin keskellä. Se, mihin astumme on paremmin tuettu/linnoitettu Pohjola. Täytyy olla vakaata maata jalkojen alla sodan varalta. Suuremmat läntiset maat voivat paremmin ennakoida suunnittelussaan Suomen ja Ruotsin roolituksen sodan levitessä. Helpottaa laajempaa puolustussuunnittelua.”

        Aaltola arvioi, että syntymässä on ”minilateraalinen puolustus- ja taakanjakoratkaisu”.

        ”Se lujittaa pohjolaa. Se voi olla eräänlainen puolustussopimus, jolla on ulkoiset tukijansa, takaajansa. Sillä on tiivis sidos Natoon ja myös EU:hun. Mutta keskiössä on pohjolan puolustuksen sementoiminen, pitäminen irti konflikti eskalaatiosta.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan Yhdysvallat, Suomi ja Ruotsi ovat aloittaneet prosessin kohti uutta puolustus- ja turvallisuussopimusta, joka lisää maiden yhteistyötä Pohjolan alueella.

        ”Tahtotila on nyt olemassa. Suomi aloitteellinen. Päättäväinen askel koostuu prosessista, jossa maat määrittävät omia tavoitteitaan erityisesti huoltovarmuustakeiden suhteen”, hän kommentoi Twitterissä.

        Aaltolan mukaan nyt otettu askel ei enää ole kahden- tai kolmenvälinen, vaan ehkä loppujen lopuksi kuudenvälinen, sillä mukana ovat ehkä myös Norja, Britannia ja Saksa. Hän huomauttaa, että kyseessä on hallitun riskin ottaminen.

        ”Se ei välittömästi muuta Suomen statusta sotilaallisesti liittoutumattomasta maasta liittoutuneeksi. Vaarana tällä polulla on Venäjän liipasinsormi ja mahdollinen sodan laajentuminen. Nyt otetaan siis hallittuja riskejä, muutenkin laajenevan konfliktin keskellä. Se, mihin astumme on paremmin tuettu/linnoitettu Pohjola. Täytyy olla vakaata maata jalkojen alla sodan varalta. Suuremmat läntiset maat voivat paremmin ennakoida suunnittelussaan Suomen ja Ruotsin roolituksen sodan levitessä. Helpottaa laajempaa puolustussuunnittelua.”

        Aaltola arvioi, että syntymässä on ”minilateraalinen puolustus- ja taakanjakoratkaisu”.

        ”Se lujittaa pohjolaa. Se voi olla eräänlainen puolustussopimus, jolla on ulkoiset tukijansa, takaajansa. Sillä on tiivis sidos Natoon ja myös EU:hun. Mutta keskiössä on pohjolan puolustuksen sementoiminen, pitäminen irti konflikti eskalaatiosta.”

        Suomen ja Pohjolan turvallisuus parani ratkaisevasti.

        Moskovan kannattajia moinen harmittaa rutosti.


    • Anonyymi

      "Tiivisti tyhmyyden"!!!

    • Anonyymi

      EU on todella harvinaisen yhtenäinen Venäjän politiikassaan.
      Ukrainaan lähetetään valtavasti ase- ja muuta apua.

      Myös Ukrainan pakolaisille annetaan kaikki tuki.

      Vastaan ovat vain Moskovan hirmuvaltaa palvovat EU-vihaajat.

    • Anonyymi

      Aloittaja hourii. Ei se mitään yhdistänyt, Unkari eroaa jo pakotteista

      • Anonyymi

        Unkari nimenomaan kannattaa pakotteita yhdessä muiden kanssa.


    • Anonyymi

      Nyt sitten EU lopettaa öljyn ja kaasun tuonnin Venäjältä yhdessä USA:n kanssa.
      Se merkitsee, että ne eivät enää rahoita Putinin lännenvastaisia toimia,kuten hyökkäystä Ukrainaan.
      EU-vihaajien suru on suuri.

    • Anonyymi

      Tänään 10.3. 2022 on taas EU-neuvosto koolla sopimassa toimista Venäjän hyökkäystä vastaan ja Ukrainan hyväksi.

    • Anonyymi

      EU:n keskusjohto alkoi heti järjestellä uutta "elvytyspakettia", kun Venäjä hyökkäsi. EU on häikäilemätön kleptokratia.

      • Anonyymi

        "EU on häikäilemätön kleptokratia."

        Ja Venäjä on orjuutetun Ukrainan kansan vapauttaja?

        EU-vihaaja uskoo mihin tahansa,kunhan se on valetta.


    • Anonyymi

      Velanottopakko ja itsenäisen pärjäämisen häviäminen yhdisti EU:n.

      • Anonyymi

        EU:n yhdisti Venäjän raukkamainen hyökkäys Ukrainan tuhoamiseksi.

        Kannatusta löytyy vain EU-vihaajilta eli putleristeilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU:n yhdisti Venäjän raukkamainen hyökkäys Ukrainan tuhoamiseksi.

        Kannatusta löytyy vain EU-vihaajilta eli putleristeilta.

        Siis sinun EU si rakastaa putinia? ja annat pebaa putinille ok


    • Anonyymi

      Suurin ansio EU:n yksimielisyydestä kuuluu Putinille:

      Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola totesi torstai-iltana Ylen A-talkissa, että nyt ollaan tekemisissä ilmiön kanssa, jota ei olla vähään aikaan kohdattu. Hän korosti, että tilanteen edessä ei kannata panikoida, vaikka tulevaisuus on suhteellisen ennustamaton.

      Aaltola nosti lähetyksessä esiin kysymyksen siitä, miten Putin laski toimiensa seuraukset näin väärin.

      – Putin tehnyt tyhjäksi kaiken sen työn, mitä hän teki demokratioiden heikentämiseksi. Eurooppa on yhtenäisempi ja päättäväisempi kuin koskaan. Miten Putin laski näin väärin?

      Aaltolan mukaan Putin on törmännyt myös siihen, miten kontrolloimatonta sota on. Tässä merkittävässä roolissa on ollut ukrainalaisten vahva maanpuolustustahto.

      – Venäjä on kohdannut Ukrainan kansan tahdon puolustautua. Putin ei pidä tästä tilanteesta johon on joutunut, Aaltola sanoi.

      • Anonyymi

        EU:n apu ja tuki on osaltaan mahdollistanut Ukrainan puolustustaistelun.
        Venäjän yritys nopeaan miehitykseen on jo pahasti epäonnistunut ja jokainen sotapäivä merkitsee sille uusia tappioita.
        Putlerille ei juuri ole tukijoita löytynyt, jollei nyt palstan EU-vihaajia niihin lueta.


    • Anonyymi

      Kuten Niinistö sanoi, olemme osa EU:n liittovaltiota.

      • Anonyymi

        Niinistö ei ole tuollaista sanonut,koska mitään EU-liittovaltiota ei ole.
        EU-vihaajien valeiden lapsellisuus sen sijaan on tosiasia.


      • Anonyymi

        EU-vihaajien valeiden lapsellisuus sen sijaan on tosiasia.


    • Anonyymi

      Britanniakin on liittynyt EU-rintamaan Venäjää vastaan.
      Siitä on todisteena brittien johtaman JEF-kriisinhallintaorganisaation kokous, jossa Suomen Niinistökin on mukana.

      Kokousta johtaa Brexit-Johnson,joka viimeiset vuosikymmenet on keskittynyt EU:n ja samalla koko Euroopan yhteistyön torpedointiin.
      Niin muuttuu maailma, Eskoseni.

      Pihalla ovat enää typerät EU-vihaajat.
      Niin pitääkin.

      • Anonyymi

        Nyt myös Saksa on ottanut selkeän kannan Venäjän toimiin ja ryhtyy valtavaan varusteluun.

        Sadan miljardin lisäraha puolustukselle merkitsee siis noin 25 kertaa Suomen vuosittaisen puolustusbudjetin verran.

        Se nostaa Saksan paikalleen myös EU:n suurimmaksi asemahdiksi.

        Oli jo aikakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt myös Saksa on ottanut selkeän kannan Venäjän toimiin ja ryhtyy valtavaan varusteluun.

        Sadan miljardin lisäraha puolustukselle merkitsee siis noin 25 kertaa Suomen vuosittaisen puolustusbudjetin verran.

        Se nostaa Saksan paikalleen myös EU:n suurimmaksi asemahdiksi.

        Oli jo aikakin.

        Se ei Suomea auta yhtään vaikka Saksa olisi maailman suurin sotilasmahti.


      • Anonyymi

        Se eu ei auta Suomea millään tavalla kun Venäjä tänä vuonna hyökkää maahamme.


      • Anonyymi

        Punikit ovat niin kateellista väkeä etteivät halua omalle kansalle mitään hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikit ovat niin kateellista väkeä etteivät halua omalle kansalle mitään hyvää.

        Eivät kehtaa itse hankkia vaurautta ja sitten kadehtivat toisia.


    • Anonyymi

      Vihaan tuota uuskommunismia eurostoliittoa samaan tapaan kuin ennen sotaa. Ei se eu-perkele näissä järjettömissä ilmastohuulluuksissa ole muuksi muuttunut.

      • Anonyymi

        Kun on Venäjä perkele, niin on eu myös. Mikään muu ei ole hyväksi Suomelle kuin itsenäisyys ja nato. Tyyliin Norja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on Venäjä perkele, niin on eu myös. Mikään muu ei ole hyväksi Suomelle kuin itsenäisyys ja nato. Tyyliin Norja.

        Miten ajattelit hankkia Suomelle Norjan öljy- ja kaasuvarat?

        Entä valaanpyynnin?

        Ja oikeuden maksaa EU:n sisämarkkinoille pääsystä moninkertaisesti jäsenmaihin verrattuna?

        Entä EU-lainsäädännön hyväksymisen ilman puheoikeutta?

        Muuten: Suomi on itsenäinen ja harkitsee Naton jäsenyyttä.
        Et tainnut tietää siitäkään?


    • Anonyymi

      Putler jää historiaan EU:n yhdistäjänä.
      Loputtomista neuvotteluista on siirrytty nopeasti demokratian puolesta taistelevan Ukrainan tukemiseen kaikin tavoin, paitsi sotatoimin.

      Venäjä on jo hävinnyt sotaretkensä,minkä Putinin raivoaminen parhaiten todistaa.
      Tiujassa paikassa hännystelijät katovat diktaattorin ympäriltä.

    • Anonyymi

      Vain raha tekee tämän porukan onnelliseksi,hinnalla millä hyvänsä. Taas on elvytetty eli varastettu kansalta biljoonat ja pörssikeinottelijat tehty onnellisiksi. Suurin onnihan rosvota köyhiltä.

    • Anonyymi

      EU tukee selkeästi Ukrainan taistelua antamalla ase- ja muuta apua sekä ottamalla vastaan miljoonittain pakolaisia.

      Venäjää vastaan käydään taloussotaa,joka aiheuttaa sille valtavat tappiot.

      Venäjä on eristetty useimmista kansainvälisistä toiminnoista,kuten kilpaurheilusta..

      Venäjää kannattavat vain EU-vihaajat, joilla on vaikeaa.

      • Anonyymi

        Harvoin on aihetta kiittää Venäjää mistään.

        Ukrainan kaupunkien tuhoamisessa sekä naisten ja lasten tappamisessa on vaikea nähdä mitään ylevää.

        EU-vihaajat ovat tietysti Venäjälle kiitollisia,koska EU:lle aiheutuu suuret taloudelliset tappiot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvoin on aihetta kiittää Venäjää mistään.

        Ukrainan kaupunkien tuhoamisessa sekä naisten ja lasten tappamisessa on vaikea nähdä mitään ylevää.

        EU-vihaajat ovat tietysti Venäjälle kiitollisia,koska EU:lle aiheutuu suuret taloudelliset tappiot.

        EU toipuu talouden takaiskuista,koska se on demokraattinen valtioliitto.

        Venäjä on diktatuuri,joka vajoaa pysyvään köyhyteen öljy- ja kaasutulojen vähetessä.

        Tosin aina voi syyttää länttä.


    • Anonyymi

      Yhteisvelan otto merkitsee vain jatkoa typerälle elvytykselle josta ovat hyötyneet vain vallan liepeissä roikkuneet koijarit. EU ei pysty ikinä ratkaisemaan ongelmia koska sillä ei ole aivoja eikä lihaksia tekemään työtä jolla asiat pistetään kuntoon.Sama tolkuton meno jatkuu surkeaan loppuun asti. Kukaan ei suostu tekemään työtä jolla voitaisiin tuottaa edes välttämätön ruoka kansalle. Vihreä vallankumous maataloudessa vei kohti tuhoa ja pahiten Euroopassa. Säälittää tällainen valtio jossa on vain laiskottelijoita päättämässä kaikesta.

      • Anonyymi

        EU-vihaaja toistelee lapsellisia valeitaan.

        Uskooko joku?


    • Anonyymi

      EU maksaa velkaansa auttamalla Ukrainaa kaikin tavoin mm. ottamalla mutinoitta miljoonittain pakolaisia vastaan.
      Lisäksi talouspakotteet haittaaavat Venäjää enemmän kuin Moskova haluaa myöntää.
      Vastoin Moskovan oletusta öljy-ja kaasuhanojen sulkeminen ei vie EU:a vaikeuksiin.
      Molempia saa nopeasti mm. strategisista reserveistä, joita esimerkiksi USA on jo ryhtynyt vapauttamaan.
      Sen sijaan päivittäisen läntisen rahavirran ehtyminen vaikeuttaa Moskovan jo muutenkin hankalaa tilannetta hyvin nopeasti.

      On huomattavaa,että Venäjän kansantalous on Espanjan tai Hollannin luokkaa eli kilpailukyvytön EU:n kanssa.
      Putin töytäilee ongelmissaan kuin päivän valossa sokaistunut lepakko..

      • Anonyymi

        Venäjä yltää aina uusiin "urotekoihin".

        Siviilien surmt Butsassa ovat taas siitä osoitus.

        Venäjän armeijassa ei mikään muutu. Tappio kostetaan siviileille.


    • Anonyymi

      Ehkä EU:n yhteisrintamasta kuitenkin lipsuu Unkari-niminen puolidiktatuuri.

      • Anonyymi

        Unkarin veret seisauttava vaalitulos onkin paras uutinen pitkiin aikoihin. Unkarilaiset ovat näyttäneet eu-mafialle, että ei edes jatkuva propaganda ja aivopesu saa heitä muuttamaan mielipiteitään sellaisiksi, mitä eivät pohjimmiltaan hyväksy. Onneksi olkoon Unkari ja Orban! Lievästi vahingoniloisena olen seurannut, kuinka politisoitunut media on uutisoinut vaalituloksesta todella niukasti. Kuvittelevat varmaan, että vaikenemalla tulos muuttuu heidän mieleisekseen. Todellisuudessa voikin käydä niin, että Orbanin suuri suosio heijastuu myös muutamien muidenkin eu-maiden lähiajan vaalien tuloksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unkarin veret seisauttava vaalitulos onkin paras uutinen pitkiin aikoihin. Unkarilaiset ovat näyttäneet eu-mafialle, että ei edes jatkuva propaganda ja aivopesu saa heitä muuttamaan mielipiteitään sellaisiksi, mitä eivät pohjimmiltaan hyväksy. Onneksi olkoon Unkari ja Orban! Lievästi vahingoniloisena olen seurannut, kuinka politisoitunut media on uutisoinut vaalituloksesta todella niukasti. Kuvittelevat varmaan, että vaikenemalla tulos muuttuu heidän mieleisekseen. Todellisuudessa voikin käydä niin, että Orbanin suuri suosio heijastuu myös muutamien muidenkin eu-maiden lähiajan vaalien tuloksiin.

        Hyviä uutisia myös Serbiasta. Sielläkin kansallismieliset voittivat selvästi. Jostakin syystä ainakin Suomen media on kokonaan ohittanut tämän tuloksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unkarin veret seisauttava vaalitulos onkin paras uutinen pitkiin aikoihin. Unkarilaiset ovat näyttäneet eu-mafialle, että ei edes jatkuva propaganda ja aivopesu saa heitä muuttamaan mielipiteitään sellaisiksi, mitä eivät pohjimmiltaan hyväksy. Onneksi olkoon Unkari ja Orban! Lievästi vahingoniloisena olen seurannut, kuinka politisoitunut media on uutisoinut vaalituloksesta todella niukasti. Kuvittelevat varmaan, että vaikenemalla tulos muuttuu heidän mieleisekseen. Todellisuudessa voikin käydä niin, että Orbanin suuri suosio heijastuu myös muutamien muidenkin eu-maiden lähiajan vaalien tuloksiin.

        Unkari on rikkonut räikeästi hyväksymäänsä EU:n perussopimusta.
        Orban on kääntänyt sen voitoksi ja saanut vahvan kannatuksen esiintymällä isänmaallisena ja ohjaamalla EU-tuet kannattajilleen.
        Sananvapautta on rajusti kavennettu.

        Vaalituloksesta on kerrottu EU:ssa aivan normaalisti,mutta ymmärrettävän huolestuneina.

        Unkari on luisumassa yksinvaltaan EU-vihaajien riemuksi.

        Ei ihme,että Moskovasta tuli onnittelut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyviä uutisia myös Serbiasta. Sielläkin kansallismieliset voittivat selvästi. Jostakin syystä ainakin Suomen media on kokonaan ohittanut tämän tuloksen.

        Ei ole.

        EU-vihaajat vain eivät laiminlyö ainoatakaan tilaisuutta valehdella.


    • Anonyymi

      Viekö eu taas putelta viikon viikkorahat peräti , eu on heikko ,karmeeta katella selityksiä kun putte pitää pilkkanaan ja vähät välittää , mitä vielä katsotaan läpi sormien kun siviilejä teloitetaan jo ?

      • Anonyymi

        Nato ja EU toimivat yhdessä Ukrainan pelastamiseski Venäjän diktatuurin valtausyritykseltä.
        Toistaiseksi Ukraina on kyennyt torjumaan hyökkäykset aiheuttaen Venäjälle suuret tappiot.

        Putinin suunntelmat ovat kaikki sortuneet. Edessä on vain sodan laajentaminen ja entistä suuremmat tuhot.
        Venäjän kansa on toistaiseksi uskonut - tai ollut uskovinaan - Putlerin valeita.
        Mutta kunka kauan?


    • Anonyymi

      Ainoastaan Venäjämieliset kuten Farage (fixit porukan sankari) seisoo Putinin tukena.

    • Anonyymi

      Ainoastaan venäjämieliset haluavat fixitiä.

      Fixitistä hyötyisi Venäjä eniten.

      • Anonyymi

        Venäjän haaveena on demokraattisen EU:n tuhoaminen,koska se on Venäjän valloitusaikeiden tiellä.
        Tukea löytyy tämänkin palstan EU-vihaajilta.


    • Anonyymi

      Se on siinä mielessä huono asia kun on myös heitä jotka haluaa Suomen irti EU:sta joten asiat pitäisi mennä siihen, että riidat lisääntyisi ja EU hajoaisi tai siitä irtauduttaisiin. Sota voisi olla siinä mielessä hyvä, että silloin hallituksen luottamuksella haistapaska äänestyksissä joiden tulos tiedetään jo, ei ole merkitystä kun hallitusta ei enää ole.

      • Anonyymi

        EU-vihaajan järjetöntä höpinää.

        EU on yhtenäisempi kuin koskaan ennen historiansa aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-vihaajan järjetöntä höpinää.

        EU on yhtenäisempi kuin koskaan ennen historiansa aikana.

        Viimeisetkin Natoon kuulumattomat EU-maat,kutenSuomi ja Ruotsi miettivät Natoon liittymistä.
        Suomi liittynee alkukesästä,Ruotsi vielä harkitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeisetkin Natoon kuulumattomat EU-maat,kutenSuomi ja Ruotsi miettivät Natoon liittymistä.
        Suomi liittynee alkukesästä,Ruotsi vielä harkitsee.

        Venäjä on eristänyt itsensä muusta maailmasta.

        Vain Valko-Venäjä on aina ystävä.


    • Anonyymi

      EU:ssa on tapahtunut perusteellinen asennemuutos. Yhteishenki on ennen kokematon.

      Tosin uusia jäsenehdokkaiaita ei ole ilmennyt. Esimerkiksi Norja ja Islanti eivät ole kiinnostuneita.Ne ovat kyllä täysillä mukana pakotteissa.

    • Anonyymi

      Venäjän armeija on tehostanut toimintaansa yhdistämällä joukkoihinsa mm. syyrialaisia, libyalaisia,tsetseejnejä ym.

      Pakko on,kun uljaita venäläissotureita kiinnostavat vain perinteiset toimintatavat,ryöstö,raiskaus ja murhaaminen.
      Hauskempia ne ovat kuin tappeleminen. Jokuhan voi vaikka ampua takaisin.
      Naiset ja lapset eivät moiseen syyllisty.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      139
      2215
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      204
      2003
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1616
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      10
      1119
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      314
      1034
    6. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      165
      995
    7. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      47
      913
    8. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      266
      902
    9. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      75
      888
    10. Näyttääkö kaivattusi

      Iloiselta vai surulliselta?
      Ikävä
      56
      836
    Aihe