suomalainen baarikulttuuri on ala-arvoista

vitun kahva-apinat

Suomalainen baarikulttuuri on täysin ala-arvoista verrattuna eurooppalaiseen baarikulttuuriin muualla euroopassa. Suomessa baari-iltaa leimaa jäykkä kurinalaisuus, oikeastaan sotilaallisuus, koska baareissa on järjestyksenvalvojia, joille on annettu Jumalan valtuudet tehdä ihan tasan sellaisia päätöksiä kuin haluavat. Et pääse sisään kun olet ruma, et pääse sisään kun on liian maanantai, et pääse sisään kun naama ei mielytä ja lennät ulos vain koska portsari sattuu olemaan sitä mieltä. Ja saat ikuisen porttikiellon samantien, baari ei kaipaa sinua asiakkaaksi.

Muualla euroopassa baareissa on jopa sisäänheittäjät, jotka osaavat käyttäytyä ja ymmärtävät asiakkaan arvon. Usein ulkomailla baareissa saa jopa ilmaisen alkudrinkin ja palvelutaso on aivan toista kuin Suomessa.

Ulkomailla useimmissa paikoissa ei edes ole mitään portsaria, sisään pääsee rauhassa ja saa tilata miellyttävässä ilmapiirissä sen kaljansa. Suomessa joutuu koko ajan jonkun typerän kahva-apinan vahtimaksi samaan tyyliin kuin Pohjois-Koreassa.

Kahva-apinan homma on samanlaista laajalti vihattua myyrän työtä kuin tv-lupatarkastajan työ. Kumpikin ammattiryhmä luulee olevansa Jumalasta seuraava auktoriteetti, tai joskus enemmänkin. Itse kierrän sellaiset baarit kaukaa, joissa on joku kahva-apina ylipäätään.

7

798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdjflaskjdfhöas

      ehkäpä pitäisi miettiä myös niiden barrissa kävijoiden käyttäytymistä. Ehkäpä jossakin muualla Euroopassa ihmiset eivät övrellä kännissä kun mitkäkin idiootit joka hiton ilta...

    • jotunen

      Suomalainen juomakulttuuri on myöskin verrattuna naapurimaihin ja erityisesti Tanskaan ja keskieurooppalaiseen ala-arvoista juopumiskulttuuria.
      Näillä eväillä ei ole ihme, että viranomaiset ja myös baarien omistajat ovat halunneet saada järkeä käyttäytymiseen.

      Olen ollut monesti Saksassa. Ja kappas vain niin häpeäkseni saatoin todeta, miten suomalaisjengille kieltäydytään myymästä lisää ja ystävällisesti pyydetään poistumaan paikalta. Ja tietäähän kyseisen poppoon reaktiot, mutta se siitä.

      Suomi24:n aihekirjoittajat ja vastaajat ovat myös suurelta osin ala-arvoisen juomakulttuurin edustajia. Tästä hyvä esimerkki on nimimerkki "vitun kahva-apinat" eli ajakulttuurin edustaja. Mikä nimimerkki !!!??? Niita löytyy erikoisen paljon "Autot ja liikenne"-palstalta.

      Haluan puhe- ja kirjoituskäyttäytymiseen sivistyksen merkkejä.

    • Pjönttö

      ^^ Jessus mjikä pjönttö!! Eksä käsitä, että mä oon tän paikan sheriffi??

    • Yualle

      TV-lupatarkastajien ja portsarien kanssa samaan kastiin luen myös katsastusinsinöörit ja teollisuuslaitosten porttivahdit =)

    • onneksipääseepois334

      Suomalaiset baariasiakkaat ovat ala-arvoisia.

      Ensinnäkin:

      tavallisissa lähiökuppiloissa ja keskustojen pubeissa ei ole vuosikausiin ollut portsareita, paitsi ehkä viikonloppuöinä. Yökerhoissa on toki ovimiehet, mutta niissä on ovimiehet kyllä Keski-Euroopassakin. Ihan taatusti jos menet yhden kaljan ottamaan ihmisten aikoihin ei tarvitse pelätä pokea.

      Toisekseen:

      missä muualla porukka käyttäytyy niin ala-arvoisesti ja sikamaisesti kuin Suomessa? Juuri alkuperäisen postaajan kaltaiset juntit ovat syynä siihen, että suomalaisia inhotaan Keski-Euroopassa. Ulkomaalainen kaverinin on moneen kertaan ihmetellyt suomalisia: pubiin mennään vetämään känni, hän menee sinne ottamaan pari kaljaa ja tutustumaan ihmisiin. Suomalaiset ovat täyttä metsäläiskansaa jota inhotaan maailmalla!

      Kolmanneksi:

      Suomessa ei edes ole oikeita pubeja tai baareja, sillä sivistysmaissa niissä tarjotaan myös ruokaa. Oikeassa pubissa on aina keittiö ja menu. Mutta Suomi-jurpohan haluaa vain pikakännin.

      On tämäkin surkeaa kansaa!

    • apiii

      Toi on kyllä totta "Et pääse sisään kun olet ruma, et pääse sisään kun on liian maanantai, et pääse sisään kun naama ei mielytä ja lennät ulos vain koska portsari sattuu olemaan sitä mieltä. "
      Nimimerkki kokemusta on.

      • Baar1m1kko

        Eli sinullekko on käynyt vain huono tuuri, kun olet sattunut joutumaan moisen mielivallan uhriksi, vai onkohan noihin eväyksiin ja poistoihin mahdollisesti joku syy? Oletteko mietttineet minkä takia niitä portsareita mahtaa siellä ovella olla?
        Ensinnäkin laki velvoittaa, että tiettyä asiakas määrää kohden on oltava tietty määrä järjestyksen valvojia, alkoholi laki myös velvoittaa poistamaan liian päihtyneet asiakkaat ravintolasta.
        Tiesithän että ravintoloilla on oikeus evätä asiakkaan pääsy sisälle aikaisemman käytöksen perusteella?
        Itse olen baarimikko, ja voin sanoa että kun olen seurannut vuosia sitä joka öistä sirkusta, jonka kaltaisesi kaltoinkohdellut humoristit järjestävät, kiitän portsareita hyvinhoidetusta työstä, kun pitävät kaltaisesi poissa.
        Olen työskennellyt kahdeksassa eri ravintolassa, urani aikana, ja kaikissa on ollut ammattitaitoisia ja kohteliaita portsareita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe