Kieltäytykää kuopiolaiset lakoista !

Anonyymi

Ja antakaa muitten lakkoilla sillä saatte samat korotukset ilman lakkoiluja.
Ay-liikkeen vaatimukset ovat aivan poskettomia jo pelkästään tehyn ja superin osalta, yli kolme prosenttia viiden vuoden ajalta vuosittain ylimääräistä peruskorotuksen lisäksi.
Tästähän kertyy viiteen vuoteen yli neljän miljardin lisälasku veronmaksajille joka aiheuttaa vaan lisää velkaantumista ja nimenomaan syömävelan ottamista.
Tälläisenä aikana tuntuu kuin ay-liikkeen pomot olisivat osa venäjän hypridioperaatiota esittämällä mahdottomia vaatimuksia ja lietsomalla riitaa ja vastakkainasettelua.
Kuopiosta tunnen kolme hoitajaa ja kukaan ei kannata heistä lakkoja eikä joukkoirtisanomisilla uhkailua.
Ajatelkaa Ukrainan tilannetta ja asettukaa heidän asemaan, eikö olekkin asiat hyvin kun teillä on työpaikka ja rauha on maassa.
Kun lopettaa ylikulutuksen niin aivan hyvin pärjää sillä mitä meillä maksetaan esimerkiksi hoitajille.
Kiire on varmasti ja päivät raskaita mutta ei kaikkien työpäivien tarvitsekkaan olla mukavia vaan joka alalla on huonot hetkensä ja monella ei rahat tahdo riittää vaikka saisi viisi tonnia kuussa.

41

608

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minäpä pistän oman lakon vielä virallisen lakon piällekkin. Tulpalakkoelu. En tie mittää, em mää mihinkään, en tiiä mittää, en halua mittää paitsi rahhoo.

   • Anonyymi

    Emmää ala sanoo tamperelainen. Emmä tiärä.En tartte mitää.


  • Anonyymi

   Kyllä tämä mt-potilas jaksaa suoltaa s*ntaa tälle palstalle.

   Varmaan ne kolme tuttua sairaanhoitajaa oli sieltä ensiavusta jossa koloutit pään lattiaan?

   • Anonyymi

    Et osaa keskustella. Muuta kuin toistaa tuota samaa mantraa ja fraasia. Ja laittaa jokaisen aloituksen jonkun kuvittelemasi henkilön kontolle. Omaat todellista järjen köyhyyttä. Vastaa aiheeseen, tai ohita koko palsta. Etkö todellakaan mitään muuta järkevämpää ja parempaa tekemistä itsellesi keksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et osaa keskustella. Muuta kuin toistaa tuota samaa mantraa ja fraasia. Ja laittaa jokaisen aloituksen jonkun kuvittelemasi henkilön kontolle. Omaat todellista järjen köyhyyttä. Vastaa aiheeseen, tai ohita koko palsta. Etkö todellakaan mitään muuta järkevämpää ja parempaa tekemistä itsellesi keksi?

    Mt-potilaan mantran hokemista!


  • Anonyymi

   Lakoista pitää kieltäytyä. Mutta saako mansikoita ja mustikoita syödä?

  • Anonyymi

   Heitä alottaja voltti!

  • Anonyymi

   Miettikääpä että on suuri joukko muitakin ahkeria työläisiä joitten ansiot jäävät huomattavasti alemmalle tasolle mitä näillä nyt lakkoasetta virittelevillä liiton jäsenillä on.
   Entäs sitten työttömät, ammattiliitot ei välitä pätkän vertaa työttömien asemasta sillä mitä korkeammat palkkakustannukset palkanmaksajille sitä hankalampaa on palkata työttömiä lisäkäsiksi.
   Mitä tulee nykyiseen inflaatio tasoon niin fakta on ettei yrityksen/julkisenpuolen maksukyky kohene sentin vertaa siitä että inflaatio laukkaa, mieluummin päinvastoin sillä kaikki firmat (heikommat) eivät pysty siirtämään kohoavia kulujaan myyntihintoihin hetkessä.

   • Anonyymi

    Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista. Aiheeseen kuulumattomat aloitukset tai kommentit voidaan poistaa. Keskustelujen ikäraja seksipalstoilla on 18 vuotta.


   • Anonyymi

    Sairaseläkkeet työeläkkeet on jäänyt muiden jalkoihin minimiin.Vanhakin ihminen on ihminen.Ja vanhat työllistää myös yrityksiä kuten hammashoito ja rollaattorit.


  • Anonyymi

   Työtaisteluoikeus on työntekijöiden ammatillisesta yhdistymis- ja järjestäytymisvapaudesta johdettava perusoikeus (Suomen perustuslaki 13 §). Lakko on keskeinen työtaistelumuoto. Se on kollektiivinen työtaistelutoimi, jossa henkilöjoukko seisauttaa työnteon väliaikaisesti.

   • Anonyymi

    13 §
    Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus
    Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.

    Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.


   • Anonyymi

    Ompelijat ei pärjäisi yhtään jos ne ei tekisi sivutöitä samoin perus apu lähi hoitajat on aina tehnyt toista työtä myös mm.siivonnut. Myyjät pärjää pienellä näpistelyllä ja eduilla kuten ruoka ja lisä työt.Siivoojat tekee usein 2 vuoroa peräkkäin elääkseen.


  • Anonyymi

   Jos ei halua osallistua lakkoon lienee tyytyväinen työoloihin ja palkkaan, joten ei liene sitten tarvetta mahdollisiin lakon tuloksena saatuihin parannuksiinkaan.

  • Anonyymi

   Suomessa on pieni tuloisia sairaala apulaiset siivoojat laitoshuoltajat keittiö apulaiset ohjaajat ja muu vastaava sitten seuraavaksi perus lähi entiset apuhoitajat ja avustavat tehtävät sekä huoltomiehet jne.Sairaanhoitajilla on pitempi koulutus kyllä mutta myös parempi palkka.Päiväkoti apulaiset siis kaikki avustavat tehtävät on pieni palkkaisia jätehuolto ja pesulatyöläiset.Kaikkien tehtäviin kuuluu kaikkia tehtäviä koska moniammatillinen työ pyörittää meidän yhteistä terveyttä auttamista.Myös kotiavustajat ja kodinhoitajat omaishoitajat koulunkäynti avustajat päiväkoti apulaiset on avustavia tehtäviä yhteiseksi hyväksi.Näistä parhaat palkat vetää opettajat lääkärit sairaanhoitajat jne.Nämä avustavat tehtävät on pieni palkkaisia.Ravintola aloilla kokki saa jo hyvää palkkaa tiskaaja tarjoilija keittäjä vähemmän.Lyhyempi koulutus.Mitä pitempään opiskelee sen parempi palkka.

  • Anonyymi

   Kyllä jos ajattelee että hiukan tutkii tilejään käykö siellä varkaat korttihuijarit hakkerit ja skimmaajat.Sitten kun vuokra on maksettu tai yhtiövastike sen päälle laina loppu jää sähkö ruoka työkenkä talvikenkä.Itsetehty ruoka on halvinta.Paljon yritykset huijaa myyjät lyö 2 kertaan saat väärin takaisin tai kortteja varastetaan kopioimalla joku käy tilillä.Joku saanut tunnukset tietoonsa.Vuokra sähkö ruoka on tärkeimmät.Lapsilisä auttaa lapsen ruokaan.

  • Anonyymi

   Minunkin mieleeni tulee näinä aikoina väkisin mieleen etteihän vain nyt kestämättömiä vaatimuksia julkisentalouden näkökulmasta esittävät ammattiliitot ole osa Venäjän masinoimaa tiensiloittelua kohti "sotilaallistaerityisoperaatiota".
   Ay-liikehän on meillä perinteisesti erityisesti vasemmistopuolueen silmäterä (+runsaskätinen vaalirahoittaja) ja vasemmistoliitto on vastahangassa Naton suhteen.
   Venäjän intresseissä on aiheuttaa kaikenlaista vastakkainasettelua kaikilla mahdollisilla tavoilla ja mikä olisi tehokkaampi keino kuin laittaa ay-liikkeet asialle lakkoilemaan.
   Miksiköhän muuten maanviljeliät eivät lakkoile vaikka heillä on vähäisempi palkka kuin esimerkiksi opettajilla eikä ole pekkaspäiviä, tykypäiviä ja työaikakin on pitempi mitä nyt lakkoilevilla ?

  • Anonyymi

   Liittymisen vapaus. Sananvapaus. Töihin saa mennä. Työt eivät ole lakossa.

  • Anonyymi

   En kieltäydy lakka on hyvä marja.

   Mitä tehdä lakoista, kun marjaonni suosi suolla tarpojaa? Lakka on rakastettu marja ja arvomarjan maineessa. Kaunis ja maukas lakka voidaan nauttia sellaisenaan, hillona tai herkullisena lisänä erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa.

  • Anonyymi

   Palkkojen harmonisointi aiheutta suurelle joukolle superilaisia ja tehyläisiä kunnon palkankorotukset ensi vuonna.
   Jos tähän lisättäisiin aivan posketon ja vastuuton viisivuotinen palkkaohjelma niin kustannusvaikutus olisi yli 4miljardia vuoteen.
   Ymmärtäkää hyvät liittoihin kuuluvat että me otamme syömävelkaa jo nyt joka vuosi useita miljardeja vaikkei olisi ollut pandemiaa tai venäjän terroria Ukrainaa kohtaan.
   Tänään otetusta pitkästä velasta valtion maksama korko on reilun prosentin mutta se voi olla sitten vuosien päästä kun velkaa uudelleen rahoitetaan jo yli viisi prosenttia.
   Tietämättömille voin kertoa että valtiomme velka on jo yli 130 miljardia.
   Vain todella vastuuton järjestö esittää nyt yli kahden prosentin korotuksia tai uhkailee lakoilla tai muilla kiristyskeinoilla.
   Esitän että tehdään joukkoirtisanoutuminen ay-liikkeen jäsenyydestä, itse tein sen jo neljännesvuosisata sitten enkä ole katunut sillä melko mukavan rahapotin olen säästänyt kun ei ole tarvinnut maksaa jäsenmaksuja.

   • Anonyymi

    Höpöhöpö, vai mukavan rahapotin. Pöh.


   • Anonyymi

    Ei tälle mielenterveyspotilaalle mahda mitään. Oletko taas käynyt ensiavussa pahoinpideltävänä?


  • Anonyymi

   Aloittajalle tiedoksi että minä en lakoista luovu, käytyjen päällä lakat on parhaita.

  • Anonyymi

   Lakoista ei kannata puhua ennen kuin näkee millainen lakkavuosi on tulossa.

  • Anonyymi

   Suosittelen jokaiselle työläiselle joka haluaa pahanpäivän varalle ansiosidonnaisen työttömyysturva liittymään ytk:hon.
   Täsmälleen saman päivärahan saat vain reilulla satasella vuodessa ja samat palkankorotukset mitä ay-liikkeen kalliita jäsenmaksuja maksavat työtoverisi.
   Jos pelkää esim. luottamusmiehen painostusta kenenkään ei tarvitse tietää että olet eronnut kalliista jäsenmaksusta ja liittynyt edulliseen loimaan kassaan.

   • Anonyymi

    Heitä h*mo volttia.


   • Anonyymi

    Häh, ei liiton jäsenmaksu ole kallis. Etenkään kun suhteutetaan se siihen tukeen jota se tarjoaa (ja ei, kyseessä ei ole välittömästi rahallinen tuki).


  • Anonyymi

   Trolliviestejä torjutaan ylläpidossa ihmismoderaattoreiden, mutta myös tekoälyn toimesta. Suomi24:n kommenttien määrä on ollut tänä vuonna isossa kasvussa edellisvuosiin verrattuna, ja palveluun päivittäin tuleva viestien massa on valtava. Poistoja ja IP-osoitteiden tarkistuksia tehdään paljon käyttäjien ilmoitusten perusteella. Siksi pyydämme erityisesti näinä aikoina myös teitä käyttäjiä auttamaan ylläpitoa saamaan tietoomme mahdollisia mielipidevaikuttamiseen tähtääviä aloituksia tai kommentteja. Epäilyttävässä kommentissa voi esiintyä mm.:
   - Mahdollisesti valeuutisointia tai propagandaa sisältäviä linkkejä, jotka vaatisivat tarkastusta
   - Selkeää Venäjän sotavoimien ja Putinin toiminnan ylistämistä
   - Ukrainan halveksuntaa
   - Keskustelun ohjaamista esim. Putinin toimista Yhdysvaltain politiikkaan tai Natoon.

   • Anonyymi

    Liiba laaba trallalaaaa


  • Anonyymi

   Kummallinen epäsuhta on sillä lakkoilun kannattajilta kun kysyy että "oletkos valmis siihen että palveluita karsitaan tai verotustasi kiristetään vastaus on ei missään nimessä"
   Rahaa ei yksinkertaisesti ole suurenjoukon palkankorotuksiin jos ei haluta jatkaa Kreikan tiellä velkaantumisen suhteen.
   Pikemminkin täytyisi ryhtyä karsimaan passivoivia työllisyyden esteitä.

   • Anonyymi

    Kyllä Suomalaisilla rahaa riittää, verojen kiristys ei tunnu missään, eihän tuo polttoaineiden hinnan nousukaan tunnu missään, aivan samalla tavalla kouhotetaan autoilla.


  • Anonyymi

   Ennou nähnynnä vielä yhtään lakkoo, karpaloeta on vaekka lapiolla mättäs ja korvasienijä.

  • Anonyymi

   En kieltäydy lakoista. Kyllä suomuurain on hyvä marja.

   • Anonyymi

    Tönkkösuolatut muikut, rappee kuorinen tuore ruisleepä ja kylymä piimä. Jäläkiruuvaks voepi syyvä lopun ruisleevän ja loput muikut.


  • Anonyymi

   Tehyltä ja superilta lakkokassat uhkaavat kuivua tyhjiksi josta syystä nyt ei lakkoilla vaan uhataan joukkoirtisanomisilla.
   Markku Jaloselle voimia kuntatyönantajiin taistelussa epäisänmaallisia ay-liikkeen politrukkeja vastaan jotka ottavat vaikka viimeisen leipäpalasen työttömän kädestä ja viimeisen euron puolikkaan kunnan kassasta saadakseen näyttää vähenevälle jäsenmaksaja joukolle tarpeelliselta.

  • Anonyymi

   Kuopioalainen panimo valmistaa olutta nimeltä lakkaa juomasta.

   Tuossa on Juice Leskismäinen sanakompa.

   Se voi tarkoittaa, että lopeta juomasta tai juomasta saa lakkaa.

   Oluen valmistukseen on käytetty lakkaa.

  • Anonyymi

   Kun mä rupesin ryyppäämään,
   Niin lestissä luki että alko,
   Minä lopetin tykkänään
   Kun pullossa luki että lakkaa.

  • Anonyymi

   Valtava vääryys on että tälläistä kiristys toimintaa harjoittavat ammattiliitot saavat osinkonsa verovapaasti kun kyseessä on muka yleishyödyllinen järjestö.
   Vastakohtana tavallinen duunari joutuu maksamaan jo pienistäkin osingoista 25,5% veroa.
   Valtiolta jäävät saamatta satojen miljoonien verot punaisten ay-liikkeen suosimisen takia.
   Onneksi nuoriso osaa jo karttaa ammattiliittoja ja sama ilmiö näkyy lakkoilussa sillä vanhat jäärät ovat yleensä innokkaimpia lakkoilijoita.

   • Anonyymi

    Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista. Aiheeseen kuulumattomat aloitukset tai kommentit voidaan poistaa.


  • Anonyymi

   Kuunnelkaapa yle areenasta tämän päivän politiikkaradio jossa vieraana mm tehyn "pääpolitrukki"
   Kyllä kehtasikin maukua kuinka huonosti tehyläiset pärjää ja palkka ei riitä normaaliin elämiseen, kyllä ilkiääkin valittaa vaikka euroopassa on sotaa ja kauhua, naisia raiskataan ja lapsia tapetaan.
   Kyllä ainakin Kuopiossa tehyläisiä käy vuosittain ulkomaan matkoilla ja albatrossin tiskillä kalliita drinkkejä ostellaan ja kaupasta hinnakkaita valmisruokia hankitaan eikä kaikilla tosiaankaan ole varakasta puolisoa.

   • Anonyymi

    Kyllä tämä mt-potilas jaksaa suoltaa s*ntaa tänne.

    Eihän sille mahda mitään jos pää on pipi.


  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2462
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   365
   2129
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1493
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   123
   1244
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   877
  6. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   69
   800
  7. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   219
   752
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   733
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   718
  Aihe